Jornada "Estacions de futur. Ciutat i estacions"

Propostes d'organització de "Trobades", viatges, conferències, cursos, actes inaugurals, etc.
Propuestas de organización de "Encuentros", viajes, conferencias, cursos, actos inaugurales, etc.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Jornada "Estacions de futur. Ciutat i estacions"

Entrada Autor: metring » Dimecres 06/06/2018 13:23

Sembla que aquest any no faran la jornada de Patrimoni Històric (potser m'equivoco), i en el seu lloc fan aquesta :

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... -ciutat.do

FGC organitza el dia 21 de juny la jornada "Estacions de futur. Ciutat i estacions"

La jornada se celebrarà a l’Espai Sabadell Rambla, que s’inaugurarà el mateix dia amb la celebració d’aquest acte
La trobada reflexionarà sobre els efectes i els reptes actuals de la relació que s’estableix entre l’espai ferroviari i l’entorn urbà
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) organitza el dijous 21 de juny, de 09.00h a 19.00h, la jornada tècnica “Estacions de futur. Ciutat i estacions”, a l’Espai Sabadell Rambla ubicat a l’antiga estació Sabadell Rambla.

L’objectiu de la jornada és debatre i reflexionar sobre les interrelacions que es produeixen entre l’entorn urbà i les estacions de tren, i com s’haurien de repensar aquests equipaments de ciutat per fer-los més útils i eficients.

Durant la trobada es volen analitzar aspectes molt diversos com ara l’accessibilitat a les estacions ferroviàries, el disseny de l’entorn urbà on estan situades o quines activitats es poden encabir a les estacions més enllà del transport de viatgers, com serveis personals, àrees comercials o de restauració. També es vol debatre sobre tots aquells aspectes derivats del caràcter intermodal que les estacions han d’adquirir i de les derivades economicofinanceres d’aquesta nova voluntat de configuració dels futurs “contenidors de mobilitat”

El programa s’estructura en tres sessions: en primer lloc, s’abordarà la relació entre ciutat i estació, què aporta cadascuna a l’altra i quines activitats es poden encabir a l’entorn urbà de l’estació; en segon lloc, es tractarà la funcionalitat de l’estació, el seu disseny i la seva capacitat per encabir activitats diverses; finalment, es tancarà la jornada amb una reflexió sobre el futur de les estacions on s’abordaran els reptes que comporten els aspectes normatius i administratius, els criteris de seguretat en l’entorn de l’estació i els costos i finançament d’aquests espais.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya organitza aquesta jornada amb la col·laboració de 40 organitzacions tant de l’àmbit públic com privat, agrupades sota el nom de Grup Impuls. En formen part d’aquest grup representants de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), Railgrup, Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Sabadell, AMB, Arquinfad, CECOT, Institut Cerdà, Centre d’Innovació del Transport (CENIT), Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), PIMEC, Agrupació Catalana de Tècnics Urbanistes (ACTU), AMTU, ASINCA, Associació d’Amics del Ferrocarril, Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Públic, Cambra de Comerç de Barcelona, Cercle d’Infraestructures, CETMO, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col·legi d’Economistes Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (EIC), Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Comissaria General de Mobilitat, Consell General de Cambres de Catalunya, Diputació de Barcelona, Direcció General de Comerç, Foment del Treball Nacional, IDP, Infraestructures.cat, Lavola, Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, SEAT, Secretaria d’Infraestructures i Mobilitat i TMB.
Inauguració de l’Espai Sabadell Rambla

La jornada tindrà lloc a l’antiga estació de Sabadell Rambla d’FGC, que ha estat totalment renovada i convertida en un nou Centre de Desenvolupament Professional Ferroviari. Aquest nou espai, que s’anomenarà “Espai Sabadell Rambla” i que s’inaugurarà el mateix dia de la jornada, servirà perquè tant el personal d’FGC com de tots aquells cossos vinculats a la gestió de la seguretat i protecció civil posin en pràctica situacions d’emergències ferroviàries.

El centre introdueix una visió innovadora de la formació i capacitació de les persones, especialment en aquelles funcions i tasques que requereixen posar la persona en una situació el més semblant possible a la realitat que haurà d’afrontar en la seva pràctica laboral. Amb les noves instal·lacions, es podran fer pràctiques dins d’un túnel i amb els equipaments d’una estació convencional.

La jornada se celebrarà a l’Espai Sabadell Rambla, que s’inaugurarà el mateix dia amb la celebració d’aquest acte. La trobada reflexionarà sobre els efectes i els reptes actuals de la relació que s’estableix entre l’espai ferroviari i l’entorn urbà.Respon

Torna a “Trobades i esdeveniments / Encuentros y eventos”