Aeri Olesa de Montserrat - Esparreguera

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.
jvile
N3
N3
Entrades: 32
Ubicació: Olesa de Montserrat

Aeri Olesa de Montserrat - Esparreguera

Entrada Autor: jvile » Diumenge 15/05/2005 11:10

Quan començaran les proves de l'aeri?
Quan entrarà en servei?Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

Entrada Autor: Albert » Diumenge 15/05/2005 11:55

Ja no me'n recordava de l'aeri... A mi em sembla una barbaritat el que han fet amb aquesta obra. Se suposa que l'objectiu que té és "acostar" Esparreguera i Olesa, però em sembla que tant a Esparreguera com a Olesa, les dues "estacions" de l'aeri no estan gaire a prop de res. No hagués estat més barat un autobús?

D'altra banda, també se suposa que la funció de l'aeri és portar la gent d'Esparreguera a l'estació dels FGC d'Olesa. Està clar que per a baixar a BCN des d'Esparreguera és molt millor la Hispano Igualadina. Tot i el mal servei de la Igualadina, crec que els d'Esparreguera prefereixen no perdre gairebé una hora amb els FGC si en bus ho fan en mitja hora.

Jo crec que no està justificat gastar-se els diners en aquest aeri.Avatar de l’usuari
SKYWALKER
N3
N3
Entrades: 26
Ubicació: Babylon 5

Entrada Autor: SKYWALKER » Diumenge 15/05/2005 12:24

Hola a tots!!
Jo ho tinc clarissim,cotxe fins a Martorell i RENFE fins a Plaça Catalunya si vaig a BCN.
Actualment ja existeix una linia de bus entre Esparreguera i Olesa i trobo que és molt més útil que no pas l'Aeri.
SalutacionsAvatar de l’usuari
SKYWALKER
N3
N3
Entrades: 26
Ubicació: Babylon 5

Entrada Autor: SKYWALKER » Diumenge 15/05/2005 12:28

jvile ha escrit:Quan començaran les proves de l'aeri?
Quan entrarà en servei?
Encara fan obres als voltants de l'estació d'Esparreguera i no he vist cap anunci d'entrada en funcionament.Crec que trigarà encara en entrar en servei.
Salutacionsjosep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Diumenge 15/05/2005 16:27

Conec la zona una mica de passada i no entenc tantes crítiques que té aquesta obra.

Ara hi ha un autobús però aquest aeri permetrà enllaçar amb tots els trens i ajustar la oferta a la demanda bastant millor que l'autobús i és bastanta la gent que fa servir l'autobús per agafar després el tren.

La ubicació de l'estació d'Esparraguera de l'aeri potser no és la millor però per alguna cosa Esparraguera té l'autobús urbà, a Olesa no té sentit en cap altre lloc que l'estació, a més a Olesa també hi ha autobús urbà.

Potser la obra que s'està fent no és el que respon millor a les necessitats, però jo penso que sí que serà útil.

Pel que fa al servei de tren entre Olesa i Barcelona està previst que es vagi millorant progressivament, si tan bo és anar en Hispano Igualadina d'Esparraguera a Barcelona, l'aeri també servirà perquè els veïns d'Olesa agafin l'autobús a Esparraguera per anar a Barcelona.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

Entrada Autor: Albert » Diumenge 15/05/2005 17:20

josep_serre ha escrit:Conec la zona una mica de passada i no entenc tantes crítiques que té aquesta obra.

La ubicació de l'estació d'Esparraguera de l'aeri potser no és la millor però per alguna cosa Esparraguera té l'autobús urbà, a Olesa no té sentit en cap altre lloc que l'estació, a més a Olesa també hi ha autobús urbà.
Si vius a Esparreguera i vols anar a BCN, no agafaràs un bus urbà, després l'aeri i després el tren per anar a BCN. El bus urbà no té unes freqüències gaire bones ni és molt ràpid. L'aeri (segons les dades de trenscat.com) té dues cabines de 16 persones i triga 4 minuts a fer el viatge: en hores punta és possible que t'hagis d'esperar perquè la cabina va plena. Després agafes el tren: si és un S4 trigaràs 59 minuts en arribar, i si és un R5 46 minuts. A més, els FGC et deixen a Espanya, per tant encara et falta agafar metro o bus per anar al teu destí. Has hagut d'agafar (en el pitjor cas) 4 mitjans de transport diferents (suposem que el bus urbà estigui integrat, el màxim que permeten els títols integrat en un sol viatge), i entre una cosa i l'altra potser t'ha costat fins a 1h 30min tot el trajecte (comptant esperes als transbordaments).

Home, tu mateix dius que no és la millor solució, però que a algú li servirà. Tenint en compte que la majoria de trajectes són dels pobles cap a BCN, aquest aeri farà servei a poca gent. I tenint en compte el que val, doncs potser valia la pena mirar si val la pena aquesta inversió de diners o fer algo més barat, amb autobusos.josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dilluns 16/05/2005 9:03

Segons la pàgina web del Departament de Política Territorial i Obres Públiques l'obra costa 4,86 MEUR.

El tema de la capacitat és una mica justet 16 persones, tot i que l'autobús que hi ha no té gaire més capacitat, penso que és un error no haver fet el telecabina en bucle i desembragable per poder tenir més capacitat, això sí es podran fer viatges cada 5 minuts si puntualment la demanda ho requereix.

Pel que fa a la integració tarifària, si és un servei més de FGC com sembla ser que serà, el més probable és que a Olesa no s'hagi de tornar a validar el bitllet.

La demanda esperada és de 250.000 viatgers a l'any.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

marcel
N7
N7
Entrades: 399

Entrada Autor: marcel » Divendres 03/06/2005 15:49

dues dades:
el telecabina de nuria transporta 380pers/hora el d'olesa 190pers/h.
Només diré que jo i tothom que frequenta el telecabina de nuria esta desitjant que tingui una averia lo mes greu millor i que el canviin perque allo es un sistema de transport inviable, la seva capacitat de transport es nul·la. No vull veure que passara amb aquesta nova instalació d'olesa.
No entenc com han posat aquest telecabina de 190 pers/h quan hi ha models que en trasporten 3000pers/h.
a las pruebas me remito...
no voldria ser alarmista...pero ja mo direu.
a reveure

PD: crec que el transport per cable es una molt bona opció per terrenys muntanyosos o de relleu complicat. No sempre fer una carretera o una via es la millor solució.PWR
N1
N1
Entrades: 6

Entrada Autor: PWR » Dilluns 06/06/2005 12:53

No podem comparar el nou aeri d'esparreguera amb el de núria, ja que són diferents. El de núria realitza el recorregut de forma cíclica (les vagonetes no paren de viatjar, fins i tot poden anar buides), el nou aeri a olesa és de tipus vaivé, (resta parat a les estacions extremes fins que s'omplen les cabines o arriba l'hora de sortida programada), això provoca una disminució de la capacitat/hora però un gran estalvi energètic, per això les xifres de capacitat poden ser enganyoses...marcel
N7
N7
Entrades: 399

Entrada Autor: marcel » Dilluns 06/06/2005 19:17

D'acord que establir un horari pot suposar un estalvi energetic important a les hores de poca afluencia de gent, però si t'arriba un grup de 150 persones... caos total!
Aturant l'instalació guanyes estalvi energetic, pero la capacitat maxima de l'instalació és la que hi ha, i aqui si que no hi ha miracles que valguin...
molt em temo que si aquesta infrastuctura té exit (esperem que si) es colapsara de forma molt preocupant (que esperem que no).

a reveureFerrovi
N8
N8
Entrades: 867

Entrada Autor: Ferrovi » Divendres 24/11/2006 18:08

http://212.101.75.163/notes/nota_217_cat.pdf
Comunicació FGC ha escrit:L’aeri d’Olesa-Esparreguera millora la maquinària
Barcelona, 24 de novembre de 2006
Amb motiu dels treballs de millora tecnològica de la maquinària de l’aeri
d’Olesa-Esparreguera, aquesta instal·lació estarà fora de servei a partir del 27 de novembre preveient restablir-lo la tercera setmana de desembre, en funció de la progressió dels treballs.
Tot i no ser imprescindibles per al bon funcionament de l’aeri, aquestes millores han estat recomanades per l’empresa constructora per tal de deixar la instal·lació preparada per a futures ampliacions de la capacitat de transport amb un rendiment òptim.
Mentre durin aquests treballs hi haurà un servei d’autocar substitutori per mantenir la connexió de l’estació superior d’Esparreguera amb l’estació d’Olesa de Montserrat d’FGC.Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2735
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Dissabte 25/11/2006 0:50

La veritat és que l'aeri d'Olesa a Esparreguera em sembla que no ha acabat mai d'anar massa fi. Molt sovint es veia l'autobús substitori fent el servei... Esperem que amb aquesta renovació, que diuen que no és imprescindible, millori la fiabilitat de la instal·lació :roll:Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 08/03/2007 18:45

Hola,

A veces y esporádicamente voy a comer algún jueves que otro a un lugar llamado CAL FELIP. Está situado justo al ladito de la estación de Olesa de FGC, donde finaliza el aéreo.

Creo que o bien no funciona, porque nunca lo he visto funcionar regularmente, ni veo cabinas, ni veo nada... o bien el aéreo de Esparraguera a Olesa tiene un horario determinado.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

davida
N9
N9
Entrades: 1700
Contacta:

Entrada Autor: davida » Dijous 08/03/2007 19:29

Segun el Horario funciona cada 20 minutos, menos al mediodia de sabados, domingo y festivos que para 2 horas al mediodia (supongo que para ir a comer)Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 09/03/2007 0:18

davida ha escrit:Segun el Horario funciona cada 20 minutos, menos al mediodia de sabados, domingo y festivos que para 2 horas al mediodia (supongo que para ir a comer)
L'aeri és un animal carnívor, herbívor o omnívor? :)


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

aeri
N1
N1
Entrades: 3

Entrada Autor: aeri » Dimarts 12/04/2011 2:59

Tots els vostres dubtes son reals.......aquest servei és un desatre empresarial de l'Administració i aquesta s'ha de fer responsable. Va se inclòs en el PDI 2001-2010 per part de l'Ajuntament d'Esparreguera i el DPTOP basats en un estudi de mobilitat generada del 1996, quan ja havien canviat les previsions al 2001. Tots els estudis preliminars i el del FGC indicaven que l'amortizació seria a més de 30 anys i la viabilitat del projecte era nula. A més el seu cost de construcció va ser superior a l'esperat i la demanda logicament també menor de la esperada, amb notables costos específics d'explotació i conjentura de crisis financera. Així doncs, davant d'aquest exemple de mala planificació i veritat incòmode de transport sostenible, us demono informació i participació a la nostre campanya, per tal que de fer funcionar el funicular aeri d'Olesa de Montserrat - Esparreguera com el metro de Barcelona que ja volia ser des del 1924, ja que els usuaris no tenen la culpa de tot això.

Xavier Ortiz
Associació d’usuaris i amics de l’Aeri d’Esparreguera
http://aeriesparreguera.blogspot.com/
656646002Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22868
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 12/04/2011 13:15

Gràcies per explicar-nos la vostra problemàtica i benvingut al FTC!Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22868
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 19/09/2011 14:57

http://www.fgc.cat/downloads/avisos_fgc ... 1_a_tz.pdf

L'Aeri Olesa-Esparreguera restarà fora de servei per revisió anual entre el 19 de setembre i el 7 d'octubre


Des de les 10h del dilluns 19 de setembre i fins a les 14h del divendres 7 d'octubre, l'Aeri d'Olesa-Esparreguera romandrà fora de servei per revisió anual. Disposeu d'un servei substitutori per carretera.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 205 15 15 o consultar al web http://www.fgc.cat.

Disculpeu les molèstiesAvatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 19/09/2011 15:09

Disposeu d'un servei substitutori per carretera.
Tindrà tela si resulta que triga menys que l'aeri.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1600
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dilluns 19/09/2011 17:46

Crec que aquest servei és tan i tan poc utilitzat per la descoordinació horaria entre el telefèric i la línia dels ferrocarrils.
S'hauria de possar en funcionament un horari similar al del funicular de Gelida, que funciona 5' després d'arribar un tren a l'estació, per pujar; i 5' abans de la sortida dels trens, per baixar a l'estació.Respon

Torna a “Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros”