Pàgina 1 de 1

Telecabina de Núria

Publicat: Divendres 27/03/2009 1:26
Autor: Jordi Freixas
Fil procedent d'aquest: http://www.transport.cat/viewtopic.php? ... &start=300

Be, m'agradaria canviar de tema. No sé si va ser en quest mateix fil, que temps enrere es deia que volien treure el telefèric e la Coma del Clot per ficar-hi "una altra cosa". Bé, el que es comentava en realitat era que de cara als dies d'inclemències meteorològiques es substituiria per alguna altra cosa. La qüestió és que gent que havia treballat a la Vall de Núria m'havia arribat a dir que efectivament el volien treure (i que de fet, durant el 2007 el servei es va prestar mitjançant els dos tot terrenys habituals de per allà a dalt, perquè s'havia fet malbé una pessa que havia d'aribar de no sé on... el Japó em sembla).

S'en sap res?

Re: Notícies cremallera Núria

Publicat: Divendres 27/03/2009 12:44
Autor: Antonio
L'altre dia vaig estar a Núria i el telecabina funcionava. Em va explicar el maquinista del telecabina que només el paren en dies de vent, i que la intenció és fer-ne un de nou, osigui, treure l'actual, amb pilones incloses, i un nou telecabina que sortiria, segons diuen, de l'actual moll de càrrega.

Re: Notícies cremallera Núria

Publicat: Divendres 27/03/2009 13:00
Autor: Jordi Freixas
Quan parles de moll de càrrega et refereixes a l'estació actual del telefèric? Perquè si no... jo no sé veure a on hi ha un moll de càrrega a l'estació de Núria.... :?

Re: Notícies cremallera Núria

Publicat: Divendres 27/03/2009 13:48
Autor: Alexis
Hola Jordi Freixas: Estigues tranquil, aquesta setmana santa, si fa bon temps, tenim intenció de pujar-hi amb la familía. Ja preguntaré al personal, que per cert, són molt amables, tot el que fa referència a lo del telecabina i lo de les cabines.

El moll de carga el tens a darrera teu a la foto que surts dintre el trenet de fusta. hi ha un vagó blanc, que és el frigorific per pujar tota la alimnetació, i l'altre d'un color raro, que el fan servir per mercaderies.

Re: Notícies cremallera Núria

Publicat: Divendres 27/03/2009 14:01
Autor: Jordi Freixas
Ara m'assabento jo que això és un moll de càrrega... u_u" :martell1 xD

PD: Pel que fa al nou telefèric, se sap si serà un telefèric en sí, o si serà una altra cosa diferent? Fa temps, s'explicava en aquest mateix fòrum que corra el rumor de que volien tornar a instal·lar i obrir l'antic funicular.

Re: Notícies cremallera Núria

Publicat: Divendres 27/03/2009 23:07
Autor: Antonio
Per el que tinc entès hi va un telecabina, pensa que muntar el funicular de tota la vida significaria partir pel mig les pistes.

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dissabte 28/03/2009 5:40
Autor: Jordi Freixas
Home, imagino que en cas de fer un funicular es tractaria d'una obra completament nova. Però sí... els sortirà bastant més econòmic fer un altre aeri.

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dilluns 30/03/2009 8:36
Autor: Trenscat
Realment el telecabina de Núria està sota manteniment de mínims. Dissabte vaig estar-hi i funcionava amb normalitat però es nota que li fa falta una millora integral. De moment han aconseguit que s'aguantin els "vidres" (de fet son mampares de plàstic) amb un anunci de la cervesa San Miguel en algunes cabines. També dir que vam fer una parada d'emergència a mig trajecte quan anàvem a màxima velocitat que realment no sé a què venia però que va fer gronxar la cabina bastant...

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dissabte 08/06/2019 11:14
Autor: metring
https://www.fgc.cat/wp-content/uploads/ ... -CAT.pdf#2

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya renova el telecabina Coma del Clot de Vall de Núria

L’actual telecabina es tancarà definitivament a partir del 10 de juny i es durà a terme el seu reemplaçament per una instal·lació millorada i més accessible.

La previsió és que el nou telecabina entri en servei la propera temporada d’hivern.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inicia la renovació del telecabina Coma del Clot de Vall de Núria, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de la Joventut, després de 31 anys en funcionament. Així aquest telecabina deixarà d’oferir servei a partir de dilluns, 10 de juny, i comença una renovació que permetrà fer 100% accessible aquesta instal·lació a les persones amb mobilitat reduïda. Alhora, permetrà augmentar la capacitat i el confort delsviatgers i facilitarà el transport de mercaderies i subministraments des de l’estació de Vall de Núria fins a l’Alberg de Xanascat situat al Pic de l’Àliga. Està previst que el nou telecabina entri en funcionament la propera temporada d’hivern. Aquesta nova instal·lació augmentarà significativament la capacitat de transport del telecabina. Durant el període de renovació del telecabina, hi haurà un servei alternatiu amb vehicles tot terreny per als usuaris de l’alberg.

Per a més informació de Vall de Núria: http://www.valldenuria.cat

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dimecres 07/08/2019 12:55
Autor: UT440_132M
https://www.diaridelaneu.cat/noticia/90 ... cnj7G-TOgk

Arriben les pilones del nou telecabina de Vall de Núria
Està previst que el nou telecabina entri en funcionament la propera temporada d’hivern

RIPOLLÈSREDACCIÓ 07.08.201911.15 h

Imatge
Arriben les pilones del nou telecabina de Vall de Núria Autor/a: Albert Rota Riu - Stationsdeski.net

Dies atrafegats a Vall de Núria. Aquesta setmana passada i la present han començat a arribar les pilones que hauran de ser instal·lades al traçat de substitució del vell telecabina Coma del Clot. Com es pot veure a les imatges capturades per Albert Rota Riu, i difoses a Stationsdeski.net, no és tasca fàcil fer-les pujar per carretera fins a Querlabs, on hi ha la base d'operacions dels tècnics que treballen en la instal·lació.

El telecabina Coma del Clot va començar a ser desmantellat el 10 de juny. Està previst que el nou telecabina entri en funcionament la propera temporada d’hivern. FGC va licitar el passat mes d'agost, per més de 2.400.000€, la renovació del Telecabina Coma del Clot de Vall de Núria. Veure enllaç.

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dimarts 27/08/2019 18:30
Autor: UT440_132M
Les antigues cabines del telecabina Coma del Clot, ja son història.
Foto enllaçada des del grup de Facebook "M'agrada el cremallera de Núria".
Imatge

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Divendres 20/12/2019 12:27
Autor: UT440_132M
Al grup de Facebook "M'agrada el Cremallera de Núria", han penjat aquesta foto, del nou telecabina ja instal·lat, però encara tapat i sense servei.
https://www.facebook.com/groups/3644224 ... =bookmarks
Imatge
Foto de Jaume Travessa.

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dissabte 21/12/2019 11:01
Autor: oriolp13
UT440_132M ha escrit:
Divendres 20/12/2019 12:27
Al grup de Facebook "M'agrada el Cremallera de Núria", han penjat aquesta foto, del nou telecabina ja instal·lat, però encara tapat i sense servei.
https://www.facebook.com/groups/3644224 ... =bookmarks
Imatge
Foto de Jaume Travessa.
Però només hi haurà una cabina en cada sentit? Si es així, em sembla que queda molt molt reduïda la capacitat de transport

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Diumenge 22/12/2019 13:31
Autor: UT440_132M
Si les cabines que estan instal·lant, son les de l'aeri d'Esparreguera, només son dues, i tenen capacitat per a 15 persones cada una. Les antigues cabines, si no recordo malament, tenien capacitat per a sis persones.

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Diumenge 22/12/2019 14:48
Autor: bigcoaster
Són cabines noves, com es pot veure a la foto.

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Dimecres 19/02/2020 20:37
Autor: UT440_132M
Aquest matí he estat a Núria. He pogut comprovar que el telecabina ja funciona en proves. Sembla que son finalment quatre cabines. Desconec data de posada en servei, potser Setmana Santa. Tot i que es especular. De totes formes ja van tard en l'entrega de l'obra, ja que havia d'estar enllestit a finals de l'any passat, inicis d'aquest a tot estirar (mes de gener).

Re: Telecabina de Núria

Publicat: Divendres 21/02/2020 13:04
Autor: UT440_132M
https://www.valldenuria.cat/hivern/actu ... -de-nuria/
Demà dissabte 22, es posa en servei el renovat telecabina Coma del Clot.