Futur de l'estació de França

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

O no llegiu o no feu cas

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 06/12/2011 19:01

França451 ha escrit:si es que ya ha llegado, de Fomento, acerca de los proyectos de Avestruces depredadores de líneas convencionales y de la EdF?
Vejam si queda clar d'una vegada:

No hi ha ni un duro en caixa, i Espanya està intervinguda!

Alguna pregunta més?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 06/12/2011 19:31

França451 ha escrit:
Y el túnel subterráneo de Barceloneta a EdF, entonces, existía o era una salida de metro de Barceloneta mucho más próxima a la estación? ¿Qué pasa con eso?
Efectivamente, era un acceso que daba directamente a la estación de cercanías.

Sobre el que diu en Guigui, coi, feu-li cas, que no hi ha calers per enderrocar, homeeeee!



rangqiang
N4
N4
Entrades: 64

Entrada Autor: rangqiang » Dilluns 12/12/2011 3:48

Canvi de tema! Avui he tornat estar a l'EDF i m'han dit els de adif que finalment hi haura una mena de restaurant cocteleria a on estava l'antic bar amb la idea de que la estació agafi vida. Bona noticia.



Avatar de l’usuari
calisay
N7
N7
Entrades: 321
Ubicació: LLacuna L4

Entrada Autor: calisay » Dilluns 19/12/2011 12:47

rangqiang ha escrit:Canvi de tema! Avui he tornat estar a l'EDF i m'han dit els de adif que finalment hi haura una mena de restaurant cocteleria a on estava l'antic bar amb la idea de que la estació agafi vida. Bona noticia.
:plas :plas :plas

Si no, acabarà tenint un ambient semblant a la T2 de El Prat.


El licor Calisay no se bebe, se saborea

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 23/12/2011 17:38

http://www.europapress.cat/economia/not ... 33514.html

Adif conclou les obres de millora de l'accessibilitat a l'Estació de França de Barcelona



Toni
N8
N8
Entrades: 766

Entrada Autor: Toni » Divendres 23/12/2011 22:49

rangqiang ha escrit:Canvi de tema! Avui he tornat estar a l'EDF i m'han dit els de adif que finalment hi haura una mena de restaurant cocteleria a on estava l'antic bar amb la idea de que la estació agafi vida. Bona noticia.

Veieu?... jo havia dit que posarien una discoteca.... quasi encerto si finalment és una cocteleria.... bona noticia.... anirem un dia.



Toni
N8
N8
Entrades: 766

Entrada Autor: Toni » Divendres 23/12/2011 22:55

Guigui ha escrit:
França451 ha escrit:si es que ya ha llegado, de Fomento, acerca de los proyectos de Avestruces depredadores de líneas convencionales y de la EdF?
Vejam si queda clar d'una vegada:

No hi ha ni un duro en caixa, i Espanya està intervinguda!

Alguna pregunta més?
Efectivament, no hi ha ni un euro a la caixa, ni de l´Estat, ni de la Generalitat, ni de l´Ajuntament. Però no obstant, l´Ajuntament està fent una estupenda obra per urbanitzar l´espai de la via 1 i 2 de l´estació, no sé com la pagaran però la fan.... Jo crec que en cap cas es pot preveure l´enderrocament de l´estació, el que l´Ajuntament voldria és fer qualsevol equipament a l´edifici i edificar els terrenys de la platja de vies... Si no aconsegueixen serà efectivament per que l´Estat o ADIF ho impedeixin al ser l´estació fonamental pel ferrocarril. No sabem què en pensa la Generalitat del tema.....



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 17/01/2012 14:10

L'Ajuntament torna a la càrrega amb la seva insistència en desactivar l'Estació de França. Dubto moltíssim que ho arribin a fer, perquè parteixen de la base que hi haurà calers en el moment que ho pretenen fer, però la realitat és que abans de deu anys no sortirem del pou on estem.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3158
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dimecres 18/01/2012 11:59

Guigui ha escrit:L'Ajuntament torna a la càrrega amb la seva insistència en desactivar l'Estació de França. Dubto moltíssim que ho arribin a fer, perquè parteixen de la base que hi haurà calers en el moment que ho pretenen fer, però la realitat és que abans de deu anys no sortirem del pou on estem.
Sortiria molt més a compte per a tots els contribuents que es treballés per al manteniment i millora de l'activitat ferroviària a l'EDF i augmentar la comoditat i facilitat d'ús per als usuaris, així com la connectivitat amb la xarxa urbana de transports i amb la pròpia ciutat.

Salut !!


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1178
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dijous 19/01/2012 14:44

http://edicionimpresa.lavanguardia.com/ ... 84810.html
El nuevo plan de Glòries reabre el debate sobre el futuro de la vieja terminal ferroviaria, que el Ayuntamiento considera obsoleta
La estación de França, en vía incierta
BLOQUEO Los técnicos no ven sentido a una estación que está en un callejón sin salida
LA SAGRERA La nueva estación podrá absorber todos los servicios que ahora están en França

SILVIA ANGULO / ÓSCAR MUÑOZ - Barcelona
De Glòries a la estación de França. La última propuesta de reforma de la plaza, presentada anteayer por el Ayuntamiento de Barcelona, ha reabierto el debate sobre el futuro de la vieja terminal, que se alza donde estuvo la primera de España, de la que partía la línea de Mataró, inaugurada en 1848. El equipo de Xavier Trias, con su teniente de alcalde Antoni Vives, responsable de Hábitat Urbano, a la cabeza, apuesta por cerrar esta instalación ferroviaria y dar otro uso al edificio, una imponente construcción de 1929, catalogada. La razón esgrimida es que será innecesaria como estación cuando entre en servicio la de La Sagrera. Las fuentes consultadas por este diario son, si cabe, más tajantes. Es, a su juicio, una infraestructura obsoleta.

Por lo pronto, el gobierno de la ciudad ya ha puesto fecha de caducidad a la estación: el 2015. Este es el año que el Ayuntamiento considera que debería estar en servicio la macroterminal de La Sagrera. Aunque este calendario, hoy por hoy, no está nada claro. Este plazo ideal condiciona además la remodelación de Glòries que, en su última fase, requiere la supresión de las vías férreas que conducen a la estación de França. La existencia del tramo en túnel debajo de la plaza impide la construcción del paso viario soterrado de 400 metros de longitud previsto para la Gran Via. Según el nuevo plan, para que este último no sobresalga sobre el nivel de la calle, debe discurrir a una cota incompatible con la actual galería del tren. Y, cuestión elemental, si este ramal ferroviario se suprime, la estación quedaría totalmente incomunicada.

Los servicios técnicos del Ayuntamiento preparan un informe que presentarán al Ministerio de Fomento - la administración titular de las vías de tren y de la estación-en el que se expondrán las razones que avalan la supresión de ambas infraestructuras ferroviarias. Según ha podido saber La Vanguardia,está previsto que Vives presente el documento en la primera reunión que mantendrá con Rafael Català, el nuevo secretario de Estado de Planificación e Infraestructuras del ministerio, que todavía no tiene fecha. En el argumentario se insistirá en la incongruencia de mantener una estación en cul-de-sac (callejón sin salida) cuando se dispondrá de otra pasante en La Sagrera que, cuando esté operativa, podrá absorber todas las operaciones que actualmente se hacen en França porque tendrá talleres de mantenimiento que permitan la pernoctación de trenes sin restar espacio a la circulación.

El Ayuntamiento recuerda que la desaparación de la estación de França no es un asunto nuevo. Todo lo contrario. La medida ya aparecía en el plan ferroviario de 1969 pero no se llevó a cabo. Con la supresión de la línea de 1848 que partía de esta terminal e iba hacia el Maresme por el Poblenou, relacionada con las obras olímpicas de 1992, volvió a plantearse esta posibilidad. Desde entonces, la instalación sólo tiene salida por el ramal que discurre bajo Glòries y la conecta con el túnel de Aragó. Pero en aquella ocasión, la terminal volvió a sobrevivir. El edificio se sometió a una importante restauración y aunque durante un tiempo prácticamente no se utilizó, finalmente renació, sobre todo como consecuencia del corte de los servicios en el 2006 por las obras del AVE, que la convirtió en terminal de la línea del aeropuerto. Ahora, lo es de la R2 sur. La instalación también ha sido - y es-útil para la operadora Renfe en caso de tener que desviar servicios por averías graves.

Los nuevos planes de Glòries entierran la idea de construir una nueva estación bajo la plaza que conectaría Rodalies con el metro y el tranvía. Esta infraestructura fue planteada en el 2003 por el entonces alcalde, Joan Clos, como parte de un proyecto amplio de reforma en el que se previó derribar los actuales viales elevados. Esa estación, desestimada, volvió a poner encima de la mesa la desaparación de la de França. Posteriormente, en el plan de Rodalies 2008-2015, en teoría vigente, aunque no se incluyó ninguna actuación en este sentido, la vieja terminal y el ramal de acceso se borraron de algunos planos. Y así, hasta ahora.




http://edicionimpresa.lavanguardia.com/ ... 84810.html
La estación de França, en vía incierta
Posibles usos para un edificio catalogado

La fachada y todos los elementos ornamentales del interior de la estación de França están catalogados por el Ayuntamiento de Barcelona. Una situación que limita los futuros usos que podría albergar el edificio en caso de que, finalmente, el Ministerio de Fomento decidiese prescindir de la instalación.

Lo cierto es que la estación está muy cerca de equipamientos culturales en construcción o en proyecto. La biblioteca provincial se situará en un solar cercano, la Pompeu Fabra está al lado y para visitar el Born sólo se tendrá que cruzar la avenida Marquès de l´Argentera. Por ello, es normal que el Ayuntamiento pueda tener interés en hacerse con una pieza muy céntrica en este nuevo importante eje cultural que se está construyendo. Con el cierre de la estación, la playa de vías quedaría también en desuso y podría aprovecharse urbanísticamente para mejorar la conexión con la Ciutadella.



Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Dijous 19/01/2012 14:56

La Vanguardia ha escrit:En el argumentario se insistirá en la incongruencia de mantener una estación en cul-de-sac (callejón sin salida) cuando se dispondrá de otra pasante en La Sagrera que, cuando esté operativa, podrá absorber todas las operaciones que actualmente se hacen en França porque tendrá talleres de mantenimiento que permitan la pernoctación de trenes sin restar espacio a la circulación.
Això és un engany. La Sagrera tindrà una zona d'estacionament i manteniment per als trens en ample normal, però no per als trens en ample ibèric. La Sagrera tindrà 8 vies en ample ibèric (exactament les mateixes que té Sants actualment). Si algú creu que aquestes 8 vies són suficients per absorbir tot el trànsit actual i futur en ample ibèric, doncs endavant, eliminem l'EdF.



Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dijous 19/01/2012 16:00

L'Ajuntament no té ni punyetera idea d'infrastructura ferroviària, però lo fotut que RENFE com a Ens Explotador i ADIF com a Propietari haurien de dir quelcom i fer les seves al.legacions. I no ho fan ?



Ayerbe-Zuera
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: Ayerbe-Zuera » Dijous 19/01/2012 16:49

Aquest article és vomitiu. Es tracta de no deixar d'inocul·lar a la societat la idea que la estació de França ha de deixar d'ésser una instal·lació ferroviària per a poder dur a terme l'enèsim desgavell i l'enèsim robatori. Únicament la crisi ens pots salvar. Pel que fa Adif/Ministerio, qualsevol votació al Congrés pot tenir com a moneda de canvi l'estació.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 19/01/2012 17:54

BLOQUEO Los técnicos no ven sentido a una estación que está en un callejón sin salida
Aquests tècnics, o estan untats/intimidats per l'autoritat incompetent, o simplement no en tenen ni punyetera idea.
Desde entonces, la instalación sólo tiene salida por el ramal que discurre bajo Glòries y la conecta con el túnel de Aragó.
En el nivell del pamflet aquest. Els EuroNight deuen fer inversió de marxa a Pg. de Gràcia, aleshores.

Prepareu-vos, perquè ens trobem davant un nou capítol de feixisme urbanístic, semblant al de la supressió de tramvies que va culminar el 1971. I, com aleshores, no passarien ni dues dècades per a adonar-se de la gran animalada que haurà estat. Com es diu més amunt, l'únic que ens pot salvar -de fet, ens salvarà- és la crisi.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Watermark
N7
N7
Entrades: 328

Entrada Autor: Watermark » Dijous 19/01/2012 17:55

mikado ha escrit:L'Ajuntament no té ni punyetera idea d'infrastructura ferroviària, però lo fotut que RENFE com a Ens Explotador i ADIF com a Propietari haurien de dir quelcom i fer les seves al.legacions. I no ho fan ?
Sí que hi ha resposta per part d'Adif a la seva Intranet. No obstant, no correspon a aquest ens la decisió de quines infrastructures s'han de construïr o desmantellar. Lo únic que poden fer es subratllar la utilitat de l'estació.
La estación de França, un ‘caramelo’ en pleno centro

Durante muchos años fue la gran estación de Barcelona. No sólo por su espectacularidad y monumental arquitectura, sino también por su utilidad y flexibilidad en la distribución del tráfico ferroviario por el interior de Barcelona sobre todo en momentos de cortes o averías en alguna de las líneas. Por eso, la decisión de vincular el proyecto de Glòries y la construcción del túnel viario de la Gran Via al futuro uso que se le dé a la estación deja en el aire la incógnita de si en los planes más inmediatos de Fomento, que es quien debe decidir el futuro de la estación, está el de dejar sin servicio esta instalación.

Una propuesta que los responsables de Hábitat Urbano deberán presentar cuanto antes a los nuevos responsables del ministerio. De momento, esta posibilidad no se recoge en el plan de Rodalies que se debe desplegar hasta el 2015, que deja tal cual el trazado actual. En él la estación continúa siendo inicio y final de líneas. De hecho, a la operadora Renfe le es de mucha utilidad disponer de una instalación de estas características y tan céntrica en Barcelona. Y no parece que, de momento, Fomento quiera desprenderse de una estación que recientemente ha remodelado sus instalaciones. Precisamente, hace apenas un mes Adif reformó los andenes centrales, para facilitar un acceso a los trenes más cómodo y seguro. En los trabajos de mejora, el citado ente invirtió 825.000 euros. Por otra parte, se han acometidoobras de restauración de fachadas por valor de un millón de euros. El edificio está considerado por el Ayuntamiento bien de interés local.

En la actualidad, la estación de França es terminal de líneas de Rodalies, regionales y algunos servicios de trenes de largo recorrido e internacionales. Pero, sin duda, es su singularidad y centralidad la que la convierten en un caramelo para los actuales responsables del urbanismo de la ciudad. Está junto a los terrenos en los que se construirá la futura biblioteca Provincial y de la Universitat Pompeu Fabra, integrantes de un importante eje cultural. Además se ha de tener en cuenta que, con la llegada de la alta velocidad a la futura estación de La Sagrera, es más que probable que esta instalación pierda volumen de trenes al centralizarse el tráfico de largo recorrido en Sants, por un lado, y en la nueva gran estación del norte de la ciudad, por otro. De ahí, la iniciativa del Ayuntamiento de que en el 2015 el actual ramal ferroviario que conecta el túnel de la calle Aragó con la estación quede completamente inoperativo y permita construir la galería para coches de la Gran Via por debajo de la plaza de las Glòries. Con todo, la idea de dejar sin trenes la estación de França no es nueva. Cuando se suprimió la línea férrea de la costa, que pasaba por el Poblenou, como parte de las obras olímpicas que culminaron en 1992, ya se puso en duda la utilidad de esta instalación. Y tras este cambio, la estación de França pasó un tiempo prácticamente sin uso.

La estación actual fue diseñada por Pedro Muguruza y fue inaugurada por Alfonso XIII en 1929 con motivo de la Exposición Internacional. Sustituyó a las dos viejas terminales de las líneas de Mataró y de Granollers. mLos edificios que forman la instalación ferroviaria rodean las vías en forma deUyen su construcción se utilizaron materiales lujosos como el mármol y el bronce y vidrieras decorativas. Para la época en la que se construyó incorporó nuevos avances técnicos y destaca de su arquitectura el gran vestíbulo, cubierto por tres cúpulas. La estación cuenta con doce vías y siete andenes y está cubierta por una impresionante marquesina de 29 metros de altura y 195metros de longitud. En definitiva, un edificio que no deja indiferente a nadie.



rangqiang
N4
N4
Entrades: 64

Entrada Autor: rangqiang » Dijous 19/01/2012 23:33

HEm de recollr asignatures per evitar-ho. Hauriem de fer alguna cosa si fan això us aseguro que no tornaré a votar ni a CIU ni ERC. Perque volem ser catalans? Perque volem ser Barcelonins? O Espanyols? Si no respecten les infraestructures històriques. Una ciutat de Barcelona que tot els trens estan soterrats. Que tindrem una Sagrera que no tnidrà les suficients vies de més que per això estava EDF.

Hem de fer aguna cosa perque NO es sortin amb la seva hem de procurar passar a l'història per ser els últims que em lluitat per l'EDF!!!

Em reservo el que penso de debò perque m'expulsariau del Fòrum, el que penso d'aquests polítics.

Algú em pot dir si ADIF realment en el seu comunicat rebutja aquesta atrositat. Mira que soc català però de vegades penso que el PP ojala li privi a la Generalitat gastar més diners per tal de salvar l'EDF!!!!!



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Divendres 20/01/2012 8:35

El señor Trias quiere sobrecargar los túneles de Barcelona cerrando la estación de Francia que es muy importante para Barcelona, creo que el ayuntamiento de Barcelona debería pedir que se construyera un tercer túnel de cercanías, yo e oído rumores que ese tercer túnel ira por debajo de la diagonal, pero gracias al gobierno los mejores anularon el proyecto y las obras.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Divendres 20/01/2012 8:58

A veure si ho entenc:

A sota de Glòries hi ha tres túnels: el de la L1 del metro, el d'Adif d'Arc de Triomf al Clot i Sagrera (que diria que són dos túnels), i la corba de l'estació de França cap a Diagonal i Aragó, que segons els plànols d'informació urbanística passa tangencialment al "scalextric" o fins i tot per fora d'aquest.

El problema radica en que, per assolir la fondària suficient per passar per sota dels túnels centrals, la rampa per als vehicles ha de començar en un lloc on interfereix amb l'únic túnel que s'utilitza en servei regular? No hi ha cap alternativa?

Així d'entrada se m'acudeixen unes quantes:

1. Fer l'accès al túnel viari més pendent, a l'estil d'una part dels accessos a la Ronda de Dalt o del pas sota la línia de Vilanova que hi ha a l'eix viari principal de l'Hospitalet (carrer d'Enric Prat de la Riba). Al cap i a la fi, no s'han de trobar amb un semàfor a la sortida, i caldrà que hi passin a una velocitat moderada?

2. Fer el túnel viari més llarg, que no vindrà d'un milió d'euros més. Posats a despilfarrar en obres mal planejades, fem-ho bé, que es noti l'estil Barcelona!

3. Mantenir l'estació de França habilitant (i utilitzant) la connexió cap al túnel de Sagrera, i fer-la servir com a terminal per als trens regionals i alguns rodalies de reforç de totes les línies que pugen cap a Montcada (de la R2 endavant). Això, a més, es revelarà molt útil quan vegin que és impossible construir l'estació de Sagrera perquè els nostres gestors europeus no permetin aquest malbaratament de fons.


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Toni
N8
N8
Entrades: 766

Entrada Autor: Toni » Dissabte 21/01/2012 1:13

A l´Ajuntament de Barcelona li importa ben poquet el transport públic. És evident que prefereix fer parcs per la galeria i edificar als terrenys de l´estació de França (suposo que encara tenen esperances de sumar-se a l´epoca dels "pelotazos" urbanístics). Per sort, no crec que tinguin diners per plantejar-se aquesta obra en molt anys i el que si tindran serà l´oposició de RENFE i ADIF.



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dissabte 21/01/2012 16:15

Toni ha escrit:A l´Ajuntament de Barcelona li importa ben poquet el transport públic. És evident que prefereix fer parcs per la galeria i edificar als terrenys de l´estació de França (suposo que encara tenen esperances de sumar-se a l´epoca dels "pelotazos" urbanístics). Per sort, no crec que tinguin diners per plantejar-se aquesta obra en molt anys i el que si tindran serà l´oposició de RENFE i ADIF.
Que a l'ajuntament li importa poc el transport públic és cert ara bé dir que si es decideix suprimir l'estació de França Renfe i Adif si'hi oposaran, no sé si riure o plorar amb aquesta frase, però desenganyem-nos Renfe ja va funcionar alguns anys sense estació de França i per Renfe no va ser cap drama, parlo entre 1988 i 1992, la qüestió és saber si la ciutat es pot permetre deixar de tenir una estació cosa que jo crec que és que no.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”