Unió de les dues xarxes de tramvia i reforma Diagonal

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

Hi esteu d'acord en el traçat alternatiu que volen fer?

No, la xarxa s'ha d'unir per la Diagonal, la unió natural
93
74%
No, però tampoc aniria malament per un altre lloc
11
9%
Si, ben pensat, és millor un carrer alternatiu, massa complicat amb tanta circulació de cotxes i altres motius
4
3%
Per mi, que els tramvies es quedin com estan
4
3%
Millor, una línia de metro per unir els dos tramvies
10
8%
Altres (expliqueu)
4
3%
 
Vots totals: 126
Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Re: Unió de les dues xarxes de tramvia i reforma Diagonal

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 12/05/2010 12:15

Hola,

Es bueno que se esté hablando ya de una vez por todas y después de muchos años de la avenida Diagonal. Lo que no me gusta es el motivo y es que resulta que la única razón por la que hablamos de la Diagonal es la prisa, urgencia y emergencia que tienen algunos por unir las dos redes del tranvía justamente ahora y sin abrir más la mente a otras miras que contemplen un túnel bajo esta arteria urbana que sea capaz de garantizarnos el futuro de las cercanías.

No puedo entender el motivo de que se tenga que llevar a cabo ahora mismo y no después el tema de la unión del tranvía del Baix con el del Besós sacrificando con ello la movilidad de Barcelona por el centro de la Diagonal, la movilidad del resto del área metropolitana y sin colocar alternativa alguna capaz de absorver todo lo que se va a eliminar, ya que ni la L9 es alternativa válida pues no sale ni a la primera ni a la segunda corona, ni el tranvía está capacitado por sí solo para abastecer la demanda de origen que tiene la Diagonal pues sus tiempos no son competitivos para distancias superiores a 5-6 paradas.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1346
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dimecres 12/05/2010 14:46

Sí qué és bó que s'en parli, si.
Per a tots els gustos; en Juli Capella és un conegut arquitecte i urbanista català. Salut!
http://www.elperiodico.cat/default.asp? ... io_PK=1498Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 12/05/2010 15:03

http://w3.bcn.es/V01/Serveis/Noticies/V ... me=HomeBCN

L'Ajuntament denuncia al jutjat un presumpte delicte de suplantació d'identitat


publicat el 12/05/2010 a les 14:43 h. Redacció bcn.cat

El sistema previst a la Consulta de la Diagonal per casos de presumpte suplantació d'identitat s'ha activat amb normalitat davant del primer cas notificat. L'afectat ha signat una declaració jurada i s'ha procedit a deixar sense efecte el vot presumptament fraudulent.

L'Ajuntament ha activat el dispositiu previst per als possibles delictes de suplantació d'identitat en la consulta de la Diagonal després que el primer cas notificat, el regidor del Partit Popular Alberto Fernández Díaz, hagi realitzat una declaració jurada al Punt de Votació Presencial Central conforme no havia realitzat cap votació.

Davant d'aquesta situació, els serveis jurídics del consistori estan acabant d'elaborar una denúncia que es presentarà aquesta tarda als jutjats instant al magistrat a perseguir els delictes de suplantació d'Identitat, falsificació Documental i protecció de dades personals.

Després de presentar-se al Punt de Votació Presencial Central per confirmar que no havia votat, s'ha procedit a deixar sense efecte el vot que presumptament algú havia emès abans per Internet i el regidor ha pogut realitzar el seu vot.

L'autor del presumpte frau hauria utilitzat les dades personals de l'afectat -DNI i data de naixement- i hauria signat abans de realitzar la votació la declaració responsable que exigeix el sistema. Aquest document confirma que les dades utilitzades per l'usuari a l'hora de la votació es corresponen amb les seves dades personals.

Ara, serà el jutge qui instarà a les companyies telefòniques a facilitar tota la informació necessària que permeti identificar al presumpte responsable d'aquest delicte de suplantació d'identitat.

Tots els barcelonins que tinguin algun tipus de consulta sobre el procés de vot poden trucar al telèfon del civisme 900 226 226 o demanar un dels impresos per incidències que hi ha als mateixos Punts de Votació Presencial.Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 12/05/2010 19:49

Hola,

Si esto es así, que cualquiera que conozca el DNI y la fecha de nacimiento de alguien puede votar en su nombre, la consulta se debería anular. Hay quien se dará cuenta como este Sr. y hay quien ni se habrá enterado de que ha votado. O puede incluso que este Sr. para desacreditar la votación haya dicho en falso que él no ha votado cuando sí que lo ha hecho. En cualquier caso y sea como fuere, no hay garantía alguna de que la consulta sea 100% transparente si pasan y pueden pasar cosas como esta.

Cualquier votación presencial debería invalidar cualquiera de las otras realizada por internet o de forma no presencial.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 849
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Dimecres 12/05/2010 21:12

A mi para votar me pidieron el DNI, y me consta que para votar por Internet se requiere de un certificado de identidad digital, ya sea el DNI electronico o bien un certificado digital expedido por la GeneralitatAvatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23386
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 12/05/2010 21:42

O bé una declaració "inofensiva" segons la qual el número de DNI i la corresponent data de naixement que indiques realment són els teus i no d'altri. Així de fàcil.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 13/05/2010 9:09

A http://www.20minutos.es/noticia/704240/ ... /diagonal/ es parla de que els fanals modernistes de la Diagonal perillen amb la futura reforma. Hi ha un fil sobre el tema a http://diagonalopciod.com/viewtopic.php ... 2&p=93#p93Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1346
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dijous 13/05/2010 9:43

Més correus que corren per internet, aquest m'el acaba d'enviar un amic:

Assumpte: VOLS PAGAR LA DIAGONAL DE L'HEREU?

La Diagonal de Barcelona ja ha costat una fortuna en publicitat ( dos milions d'euros que acabaran sent tres!!!) que paguem a i encara no s'ha fet, costarà un xifra descomunal en temps de crisi ( o això ens diuen ) remodelar-la mentre hi ha obres molt més urgents i necessàries a la ciutat de Barcelona.
Amb els meus impostos municipals, amb els beneficis de les zones blaves i verdes amb preus abusius , amb l'afany recaptatori de l'Ajuntament que va multant a tothom per a tot , per a recollir fons per a passar a l'història en una foto de la seva Diagonal, senzillament em sembla un abús.

Una altra cosa prou greu és que ens manipulin com ho estan fent i només sens plantegin preguntes com: Vols que la ciutat guanyi? Vols l'opció A o la B? la C ni es menciona , només en petitet... http://www.adn.es/local/barcelona/20100 ... opcio.html

I ni aquesta pregunta tendenciosa és clara, de fet ens pregunten : Vols l'opció A que quedarà preciosa i respecta l'arbrat o la B que quedarà bé i ens ho carregarem tot incloent arbres centenaris? És a dir volen fer l'opció A i fer-nos creure que ho hem triat nosaltres!!!!

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/04 ... _93968.php

Per tot això jo vull l'opció C: que es quedi com està fins a resoldre problemes més urgents. No vull que amb els meus diners l'Ajuntament ens manipuli per a posar-se una medalla.

A tu t'han preguntat com vols el teu carrer? És que el teu carrer no mereix també un referèndum?

A partir d'ara haurem pagar un referèndum per a totes les obres o només la Diagonal ho mereix?

El col·lapse de l'Eixample que provocarà la restricció de trànsit de la Diagonal serà compensat als veins que el pateixin sota les seves finestres cada dia?

MANIPULACIÓ, DESPESA INNECESSÀRIA, MANCA DE TRANPARÈNCIA, OFENSA A LA DEMOCRÀCIA, DISCRIMINACIÓ D'UNS BARCELONINS RESPECTE ALS ALTRES, PROBLEMES DE TRANSIT QUE NO ES PREVEUEN, PÈRDUA DE PATRIMONI VEGETAL...

PER TOT AIXÒ US ANIMO A VOTAR A TOTS PERQUÈ AQUESTA FARSA FRACASSI I QUE ES REMODELI BARCELONA COM I QUAN CAL, NO COM I QUAN LI CONVINGUI A L'HEREU. DEL 10 AL 16 DE MAIG TOTS ELS BARCELONINS EMPADRONATS MAJORS DE 16 ANYS PODEM FRENAR AQUESTA PRESA DE PÈL, VOTA !!!

OPCIÓ C, DE CERVELL.

DIFON AQUEST E-MAIL , SI ES TRENCA LA CADENA ENS COSTARÀ UNA FORTUNA.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 13/05/2010 9:51

A veure què en penseu d'aquesta carta de La Vanguardia:

http://www.lavanguardia.es/lv24h/201005 ... 78558.html

Més transport públic

RICARD RIOL JURADO | President de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic | 13/05/2010 | Actualizada a las 09:36 | Participación

Quan fallen els arguments de mobilitat, qualsevol oportunitat és bona per fer soroll davant d'una consulta que hauria de plantar cara a l'automoció massiva de la ciutat i els seus greus efectes sobre la salut i la congestió. En comptes d'informar que tindríem una gran oferta formada per un dels metros més importants d'Europa (L9 al 2014), la unió del tramvia (equivalent a 12 carrils de cotxe) i la creació d'una xarxa de RetBus competitiva amb el cotxe, es parla de col·lapse de l'Eixample sense demostrar-ho.

En comptes de reflexionar sobre qui privatitza la Diagonal avui, amb vuit carrils dedicats en exclusiva a l'automòbil privat, es parla de la privatització del transport públic en benefici de les constructores, precisament les mateixes que estan fent els túnels i trens del metro. Si fos cert que els defensors de la reforma servim els interessos privats, només defensaríem el metro. Comparem, si no, els 7.000 milions d'euros necessaris per a 100 milions de viatgers a l'any de la línia 9 amb els 800 milions d'euros per 50 milions de viatgers amb tot el tramvia fet i pendent.

Agradi o no, el tramvia només costarà el que valen dues parades de metro i portarà molts més viatgers. Hi ha poques operacions tan eficients com aquesta. Si l'explotació ha de ser pública o privada és un altre debat i implicaria els 50 operadors de bus integrat de la regió metropolitana.

Els defensors del transport públic -que no únicament tramvia- estem indignats per la manipulació global de la informació i lamentem que la consulta no s'estigui aprofitant per definir la nova Diagonal, la transformació de la qual ja va ser aprovada per tots els grups polítics l'any 2008, llevat del PP, que vol incrementar el trànsit a Barcelona.

Començo jo:

-La L9 no ajudarà en el tema de la Diagonal, no passarà per allà. I el tramvia no té ni de lluny la capacitat ni la velocitat d'una línia de metro i o Rodalies. Dades n'hi han de sobres que ho demostren, però el tramvia també és necessari, tot ajuda. El que passa és que la unió de les dues xarxes no es fa en el millor dels moments, no es pot negar l'evidència, i això és el que més "emprenya", per dir-ho d'alguna manera, als ciutadans d'a peu, i a sobre, després de la mega-retallada d'en Zapatero d'ahir mateix. Les coses no podien haver-se unit en pitjor moment.

-Manipulació global de la informació? De debò creieu que els mitjans de comunicació s'han "compinxat" tots junts per tal de desprestigiar una consulta que ja de per sí ha estat mal concebuda? No és cert que molts ciutadans han recorregut als mitjans per denunciar que els vots poden ser invalidats, en casos de suplantació de personalitat, de vots automàtics, etc.? Hem de pensar que són casos aïllats, però que no es poden donar gairebé mai, o que són possibles? i lo del vot d'en Hereu, que en un primer moment va dir que havia pogut votar, quan en realitat no funcionava el sistema informàtic, i hagués quedat bé dient la veritat, perquè a tothom podia passar-li? No serà que no s'ha fet la consulta com cal, i s'amaga quan s'ha d'anar a votar l'opció C en molts casos? Aleshores qui és el qui manipula? Si les coses no es fan amb total transparència, és absolutament normal que la gent no ens refiem.Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6914
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 13/05/2010 10:40

PTP ha escrit:En comptes de reflexionar sobre qui privatitza la Diagonal avui, amb vuit carrils dedicats en exclusiva a l'automòbil privat, es parla de la privatització del transport públic en benefici de les constructores, precisament les mateixes que estan fent els túnels i trens del metro.
Sort que amb el tramvia no passa... no?
  • Ai, però si resulta que Tram també és una companyia privada, no?
  • Ai, però si resulta que Tram és la companyia privada que està pagant part de la campanya de la Diagonal que recolza la PTP, no?
  • Ai, però si resulta que Tram és la companyia privada que està pagant viatges als membres de l'Ajuntament a canvi que li concedeixin el pas per la Diagonal, no?
  • Ai, però si resulta que Tram és la companyia privada participada per Alstom, que és la que ens vol vendre, a més, els tramvies sense catenària, no?
I tot això, sense dir que "les mateixes companyies que construeixen el metro", també són les que construiran la remodelació de la Diagonal i posaran les vies del tramvia. Per qui no ho sàpiga, TRAM està participada per FCC, Alstom, Comsa i Acciona, entre d'altres.

Resumint: es poden dir més falsedats en tan poques línies?

Més encara... com és possible que la PTP estigui perdent el nord d'aquesta manera, radicalitzant-se ferotgement per defensar l'indefensable (no pas el tramvia o el transport públic), defensant descaradament a una companyia privada (TRAM) en contra d'una de pública (TMB), i defensant els polítics i poder públics que governen... que "casualment" són els que els dónen generoses subvencions (a part de pèrmetre'ls tallar la Diagonal quen els vingui de gust per fer les seves festes, fer dinars amb polítics a preus populars de 50 euros, etc)

Diria que a alguna se'ls comença a veure el "plumero"!!!!!
Després d'això, la PTP em sembla que quedarà força tocada en la seva credibilitat. Una llàstima.
PTP ha escrit:Els defensors del transport públic -que no únicament tramvia- estem indignats per la manipulació global de la informació
Amb això estem tots d'acord. Llàstima que alguns que es queixen de la manipulació, segurament són els primers en practicar-la. La prova la tenim en aquest missatge, on en comptes de parlar del que cal a la Diagonal, s'intenta atacar les altres propostes amb falsedats i tergiversacions.

Per desgràcia, com s'ha comprovat en aquest fòrum que al cap i a la fi és un reflex viu de la societat real, és molt possible que acabi arrasant l'opció C, i es demostrarà que la gent està farta de tonteries d'aquest estil. Per desgràcia també, tot plegat haurà contaminat un debat que hagués pogut ser positiu, si tan els uns (oposició) com els altres (ajuntament, PTP, etc) no s'haguessin enrocat absurdament en posicions sense sentit per sortir a la foto i treure'n "tajada" econòmica.

Des d'aquí, a aquesta gent els dic clarament: TOTS PLEGATS FEU PENA.Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Dijous 13/05/2010 10:42

Acabo de votar la suposada opció C, per Internet, i no he tingut problemes.

Algú sap dades de participació dels tres primers dies? Suposo que rondaran el 6,5-7%.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 13/05/2010 11:09

wefer ha escrit:
Des d'aquí, a aquesta gent els dic clarament: TOTS PLEGATS FEU PENA.
Totalment d'acord, però també em fa pena que a la ciutadania ens prenguin constantment el pèl, tot i que afortunadament, comença a estar-ne conscienciada i no se'l deixarà prendre aquest cop.

Una potent xarxa de transport és el que realment farà que es deixi més de banda el cotxe, però només amb el tramvia serà impossible. Tant costa de veure que amb la velocitat comercial que té no és competitiu per anar més enllà de Barcelona en trajectes llargs????

Si us plau, una entitat que diu defensar el transport públic no es pot decantar cap a interessos polítics!Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 13/05/2010 12:38

A http://www.acn.cat/webACN/detallNoticia ... cia=548442 diuen que més de 100 persones han reclamat per escrit sobre tot, que l'opció C no era gaire visible.Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 13/05/2010 12:45

Hola,

El summum es ya el autoproclamarse como defensor del transporte público a sí mismo y a todos los que opinen como él. El resto de personas que opinemos que por esta avenida el tranvía sí que ha de pasar pero tras construir alternativas para absorver el transporte de viajeros de gran capacidad bajo ella, esos aunque defendamos trenes y metros, que deben ir con gasolina según este Sr. y deben ser privados y no públicos también según este Sr... todas estas personas que también defendemos el transporte público y que pretendemos erradicar el tráfico pero de otra forma, simplemente por no apoyar al tranvía, en ese caso nos volvemos en seres anti-transporte público por la Gracia de su Señoría. De risa.

Yo por ejemplo propongo que la alternativa sea un túnel de cercanías, pero si alguien propone otro medio de transporte público diferente no me lanzaré contra él diciendo que no está defendiendo el transporte público.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 13/05/2010 12:54

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... 6&h=100513

Tocar la Diagonal es tocarlo todo


1. • Las propuestas suponen la práctica marginalidad del coche, lo que conlleva congestionar el Eixample

DANIEL Albalate

Por fin ha llegado el polémico referendo de la Diagonal, y, después de meses de discusiones, sigo sin salir de mi asombro. Sin duda, como bien disculparán los técnicos responsables de la gestión de la movilidad, los académicos solemos no entender nada y, particularmente, desconocemos la realidad de las cosas, inmersos como estamos en nuestro mundo irreal de las ideas. Será por eso por lo que he sido incapaz de entender por qué el gobierno de Barcelona ha decidido gastarse más de dos millones de euros en la consulta, y otros muchos –unos 130 millones en varios años de obras– en la ejecución del proyecto escogido, especialmente en la coyuntura económica en la que nos encontramos. Al menos algunas constructoras respirarán algo mejor con las adjudicaciones, pero seguro que este no es un motivo que explique la necesidad imperiosa de reformar la Diagonal con prisas y a lo loco.

Del mismo modo, he sido incapaz de entender la mayoría de argumentos favorables a las reformas de la Diagonal. En especial, no comprendo cómo pueden plantearse dos proyectos alternativos sin presentar ni explicar los efectos de dichas reformas sobre el conjunto de la ciudad y, en especial, sobre el Eixample. Si en algo coinciden los estudios sobre gestión de la movilidad, es en que no es para nada deseable diseñar y planificar proyectos sobre un segmento separado de la red urbana. Esto es sin considerar la red como un todo. Ambas propuestas suponen la práctica marginalidad del coche en una de las principales arterias de la ciudad, y excepto el pequeño porcentaje de usuarios que cambien de modo, el resto – la gran mayoría, según las propias estimaciones de demanda de los promotores– se verán obligados a desplazarse por otras vías alternativas, quizá menos preparadas ante al elevado volumen de tráfico a absorber. La reforma de la Diagonal debería resolver y diseñar medidas para la canalización de dicho tráfico desplazado. O eso, o rezar a la Moreneta –en el pasado, con cierto éxito ante la sequía– para que los viciosos conductores de vehículo privado lo abandonen por el tranvía, un modo que no ofrece nada que no proporcionen ya el metro y los autobuses.
Otro argumento singular, nada desdeñable, es el de reducir una tasa de accidentalidad y contaminación demasiado elevada en la Diagonal. Sin duda, son objetivos loables, pero, tal y como he comentado, el tráfico desplazado no puede más que congestionar, contaminar y accidentarse en otras calles alternativas. ¿Será el glamur de la Diagonal lo que la hará diferente? Seguro. Pero dudo que las propuestas del «mátese y contamine fuera de la Diagonal» agraden a los vecinos de València, Aragó, Provença, y del resto de calles de l’Eixample. ¿Acaso se lo merecen más que los de la Diagonal?
El último argumento, mi preferido, es el de la lucha contra el vehículo privado y el fomento de modos sostenibles. Que el tranvía pueda ejercer de sustituto del vehículo privado, cuando la mayoría de estos provienen del entorno metropolitano, parece poco razonable. Especialmente divertido es escuchar que el tranvía servirá para la conexión entre las áreas del Barcelonès Nord y del Baix Llobregat. Un paseo. Como si crear una red o unir dos extremos implicara que los usuarios viajen necesariamente de cabo a rabo, aunque el modo sea relativamente el más lento. Se olvidan, siempre lo hacen, del tiempo. También sorprendente es la concepción de hub de conexiones que se espera del tranvía de la Diagonal. ¿Tan poco moderno sería apostar por la mejora y extensión del metro y del cercanías, modos subterráneos con mayor capacidad de generación de externalidades positivas, sin impactos negativos sobre otros modos y mayor captación de pasajeros metropolitanos? ¿Tan poco sostenible sería apostar por otros modos menos rígidos y menos contaminantes como los autobuses alimentados con alternativas energéticas como el gas, el hidrógeno o la electricidad? Seguramente soy un anticuado y no entiendo cómo un modo desechado en medio mundo décadas atrás parece la única opción sostenible, aunque de sostenible económicamente –dada su bajísima tasa de cobertura– no tenga nada.

Más aún. si el vehículo privado pertenece al lado oscuro, ¿por qué no aplicar políticas eficaces –aunque impopulares–que resuelvan el problema de la congestión? ¿Por qué no aprender de Londres y Estocolmo, que han demostrado la eficacia del peaje urbano? Lo han adivinado. En primer lugar, ello requeriría valentía política, virtud poco presente en una casta política incapaz de reformar nada ni de asumir costes electorales. Segundo, sería necesario que el partido mayoritario de las coaliciones que gobiernan se creyera –no lo hace– la política que ejecuta, más allá de permanecer atrapado por un partido minoritario y fundamentalista en lo verde. Los mismos de los 80 kilómetros por hora, los mismos de la propuesta –fugaz, afortunadamente– de reducción de la anchura de los carriles de las autopistas. Los mismos del cuarto cinturón. Los del tranvía. Los mismos. Y mientras tanto, nos equivocamos, gastamos, enredamos, pero ¡qué modernos somos!

*Profesor de la Universitat de BarcelonaAvatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 13/05/2010 13:09

Hola,
metring ha escrit:http://www.elperiodico.com/default.asp? ... 6&h=100513

Tocar la Diagonal es tocarlo todo


1. • Las propuestas suponen la práctica marginalidad del coche, lo que conlleva congestionar el Eixample

DANIEL Albalate

Por fin ha llegado el polémico referendo de la Diagonal, y, después de meses de discusiones, sigo sin salir de mi asombro. Sin duda, como bien disculparán los técnicos responsables de la gestión de la movilidad, los académicos solemos no entender nada y, particularmente, desconocemos la realidad de las cosas, inmersos como estamos en nuestro mundo irreal de las ideas. Será por eso por lo que he sido incapaz de entender por qué el gobierno de Barcelona ha decidido gastarse más de dos millones de euros en la consulta, y otros muchos –unos 130 millones en varios años de obras– en la ejecución del proyecto escogido, especialmente en la coyuntura económica en la que nos encontramos. Al menos algunas constructoras respirarán algo mejor con las adjudicaciones, pero seguro que este no es un motivo que explique la necesidad imperiosa de reformar la Diagonal con prisas y a lo loco.

Del mismo modo, he sido incapaz de entender la mayoría de argumentos favorables a las reformas de la Diagonal. En especial, no comprendo cómo pueden plantearse dos proyectos alternativos sin presentar ni explicar los efectos de dichas reformas sobre el conjunto de la ciudad y, en especial, sobre el Eixample. Si en algo coinciden los estudios sobre gestión de la movilidad, es en que no es para nada deseable diseñar y planificar proyectos sobre un segmento separado de la red urbana. Esto es sin considerar la red como un todo. Ambas propuestas suponen la práctica marginalidad del coche en una de las principales arterias de la ciudad, y excepto el pequeño porcentaje de usuarios que cambien de modo, el resto – la gran mayoría, según las propias estimaciones de demanda de los promotores– se verán obligados a desplazarse por otras vías alternativas, quizá menos preparadas ante al elevado volumen de tráfico a absorber. La reforma de la Diagonal debería resolver y diseñar medidas para la canalización de dicho tráfico desplazado. O eso, o rezar a la Moreneta –en el pasado, con cierto éxito ante la sequía– para que los viciosos conductores de vehículo privado lo abandonen por el tranvía, un modo que no ofrece nada que no proporcionen ya el metro y los autobuses.
Otro argumento singular, nada desdeñable, es el de reducir una tasa de accidentalidad y contaminación demasiado elevada en la Diagonal. Sin duda, son objetivos loables, pero, tal y como he comentado, el tráfico desplazado no puede más que congestionar, contaminar y accidentarse en otras calles alternativas. ¿Será el glamur de la Diagonal lo que la hará diferente? Seguro. Pero dudo que las propuestas del «mátese y contamine fuera de la Diagonal» agraden a los vecinos de València, Aragó, Provença, y del resto de calles de l’Eixample. ¿Acaso se lo merecen más que los de la Diagonal?
El último argumento, mi preferido, es el de la lucha contra el vehículo privado y el fomento de modos sostenibles. Que el tranvía pueda ejercer de sustituto del vehículo privado, cuando la mayoría de estos provienen del entorno metropolitano, parece poco razonable. Especialmente divertido es escuchar que el tranvía servirá para la conexión entre las áreas del Barcelonès Nord y del Baix Llobregat. Un paseo. Como si crear una red o unir dos extremos implicara que los usuarios viajen necesariamente de cabo a rabo, aunque el modo sea relativamente el más lento. Se olvidan, siempre lo hacen, del tiempo. También sorprendente es la concepción de hub de conexiones que se espera del tranvía de la Diagonal. ¿Tan poco moderno sería apostar por la mejora y extensión del metro y del cercanías, modos subterráneos con mayor capacidad de generación de externalidades positivas, sin impactos negativos sobre otros modos y mayor captación de pasajeros metropolitanos? ¿Tan poco sostenible sería apostar por otros modos menos rígidos y menos contaminantes como los autobuses alimentados con alternativas energéticas como el gas, el hidrógeno o la electricidad? Seguramente soy un anticuado y no entiendo cómo un modo desechado en medio mundo décadas atrás parece la única opción sostenible, aunque de sostenible económicamente –dada su bajísima tasa de cobertura– no tenga nada.

Más aún. si el vehículo privado pertenece al lado oscuro, ¿por qué no aplicar políticas eficaces –aunque impopulares–que resuelvan el problema de la congestión? ¿Por qué no aprender de Londres y Estocolmo, que han demostrado la eficacia del peaje urbano? Lo han adivinado. En primer lugar, ello requeriría valentía política, virtud poco presente en una casta política incapaz de reformar nada ni de asumir costes electorales. Segundo, sería necesario que el partido mayoritario de las coaliciones que gobiernan se creyera –no lo hace– la política que ejecuta, más allá de permanecer atrapado por un partido minoritario y fundamentalista en lo verde. Los mismos de los 80 kilómetros por hora, los mismos de la propuesta –fugaz, afortunadamente– de reducción de la anchura de los carriles de las autopistas. Los mismos del cuarto cinturón. Los del tranvía. Los mismos. Y mientras tanto, nos equivocamos, gastamos, enredamos, pero ¡qué modernos somos!

*Profesor de la Universitat de Barcelona

+1

:ok


No puedo estar más de acuerdo con las palabras de este caballero. Algunos incluso lo llamarán también anti-transporte público por preferir o sugerir que aparte del tranvía también hay otros medios de transporte válidos, igual de públicos o más, pues TRAM es una empresa privada, etc. En definitiva que quien diga que también hay vida más allá del tranvía estará condenado al ostracismo por parte de la PTP, Alstom, el actual Ayuntamiento atado de manos por IC-V... pero es igual ¡qué modennos que somos!

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22809
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 13/05/2010 14:23

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... gonal.html

Xavier Trias intenta votar hasta siete veces sin éxito en la consulta de la Diagonal

Un error inédito obliga al regidor de CiU a desplazarse a otro centro para poder emitir su voto

13/05/2010 | Actualizada a las 13:41h | Ciudadanos

Los problemas con el sistema de votación de la consulta de la Diagonal promovida por el Ayuntamiento de Barcelona parecen no tener fin. Después de las dudas sobre el voto del alcalde, Jordi Hereu, y de la presunta suplantación de identidad del jefe municipal del grup popular, Alberto Fernández Díaz, ahora es el turno del presidente del grupo de CiU en el ayuntamiento de Barcelona, Xavier Trias.

Hasta siete veces ha intentado votar infructuosamente Xavier Trias en el centro de votación presencial de la plaça de Sant Miquel. En todas las ocasiones la pantalla marcaba el error 01, que hasta ahora no había aparecido, según fuentes municipales. Una funcionaria municipal también ha intentado sin éxito ejercer el voto.

Una vez constatada la imposibildad de emitir el voto en dicho centro, Trias se ha dirigido al del Pati Llimona, donde finalmente ha podido votar.

Al parecer, un movimiento del ordenador o de la pantalla en el centro de la plaça Sant Miquel ha desconectado uno de los cables, lo que provocó todos los problemas.

Anécdota a parte, hoy se ha conocido que los organizadores de la consulta rebajaron los criterios de seguridad para obtener más votos en la consulta.

Dadas todas las irregularidades que se producen en esta consulta Lavanguardia.es pregunta a sus usuarios: ¿Deben anularse las votaciones?Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dijous 13/05/2010 15:14

Hola,

Por supuesto que deberían anularse, aunque sospecho que si Trias hubiese votado la "opción A", todo habría ido perfectamente. Los problemas aparecen cuando uno intenta votar la "C".

:nose

Saludos,
Sergio

PD: Adjunto aquí mi propuesta esquemática en PDF que también he colocado en la "web Diagonal Opció D". Perdonad si hay alguna errata.
Fitxers adjunts
Propuesta Diagonal.pdf
Propuesta esquemática para la Diagonal
(45.5 KiB) S’ha baixat 47 vegades


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Dijous 13/05/2010 15:32

122-042-132 ha escrit:mentre hi ha obres molt més urgents i necessàries a la ciutat de Barcelona.
Tothom diu això, però ningú especifica quines són aquestes obres tant urgents i necessàries.


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
Redmun
N3
N3
Entrades: 22
Ubicació: Selva de Mar (L4) - Barcelona

Entrada Autor: Redmun » Dijous 13/05/2010 16:03

Esta tarde iré a votar al centro de barrio que tengo cerca de casa.

Espero que no haya problemas de ningún tipo, y pueda votar la opción C sin problemas...Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”