Avinguda de la Llum

Documents, fotografies, museus i tot allò relacionat amb la història dels transports.
Documentos, fotografías, museos y todo aquello relacionado con la historia de los transportes.
Respon
Avatar de l’usuari
Alemany
N7
N7
Entrades: 431
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Re: Avinguda de la Llum

Entrada Autor: Alemany » Dijous 02/09/2010 20:05

Lluita1714 ha escrit:Bé, doncs he parlat, com deia anteriorment, amb un de manteniment allà. Als costats de l'Avinguda de la Llum hi haurà l'ampliació i serveis.

Situeu-vos al Sephora, al costat de l'accés de Plaça Catalunya. A la dreta, a les antigues botigues, hi hauran, rera la paret, màquines d'aire condicionat, extractors d'aigua i uns lavabos públics. A la meitat dreta més llunyana i a l'esquerra, s'està fent una ampliació del Sèphora, de moment, tapada amb Pladur. Quan estigui enllestit, es trauran les plaques de pladur, com si es tractes d'una sorpresa, i se substituirà el mobiliari. Sembla que en cap cas afecta a la zona intacta de l'avinguda, com el cinema o res d'això, del qual m'ha assegurat que no en tenia ni idea.
Doncs moltes gràcies per la informació de primera mà, Lluita1714, tot i que pel que dius, només queden afectades zones que actualment ja formen part de la pròpia botiga, i només es tractarà d'una redistribució d'espais, algunes amb accés al públic i d'altres no. Pel que crec entendre, tampoc afecta a la zona a la qual ens referiem anteriorment, o sigui la zona subterrània equivalent al carrer Vergara i que jo havia vist en alguna ocasió amb embalatges del corte inglés. En la situació de crisi actual i la garreperia que arrossega, crec que encara trigarem un temps en veure "desaparèixer" la zona que es conserva de l'avinguda, però no tinc cap dubte que a la primera que es pugui serà transformada.


Què és alló??

Avatar de l’usuari
pol
N7
N7
Entrades: 589

Entrada Autor: pol » Diumenge 12/09/2010 0:16

Nose si hi ha un tema propiament per l'estació, però he trobat aquesta foto: http://www.fundaciobarcelonaolimpica.es ... 31-1-J.jpg que diria que es l'estació de Plaça CatalunyaAvatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1488
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Diumenge 12/09/2010 0:46

Si, si que ho és.
Salut!Avatar de l’usuari
calisay
N7
N7
Entrades: 321
Ubicació: LLacuna L4

Entrada Autor: calisay » Diumenge 12/09/2010 12:10

Us deixo una notícia de La Vanguardia que parla, a propòsit de la remodelació de l'estació de RENFE/Metro de Catalunya, de connectar la nova zona comercial resultant amb l'Avinguda de la Llum. Era l'any 1985.

http://hemeroteca.lavanguardia.es/previ ... 9/pdf.html


El licor Calisay no se bebe, se saborea


Avatar de l’usuari
Euromed
N6
N6
Entrades: 247

Entrada Autor: Euromed » Dissabte 24/11/2012 23:13

Hola a tothom:
Us pujo fotos de la Av de la Llum, que tinc als meus arxius (Son trovalla de la xarxa)
SalutaciónsAvatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 881
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Dimecres 24/05/2017 10:19

Sis pantalles per a un cine que ja no ho és
El festival de vídeo Loop recupera durant uns dies la mítica sala Avenida de la Luz

Imatge
JULIO CARBO

Natàlia Farré
NATÀLIA FARRÉ
@NataliaFarreEP
DIMARTS, 23 DE MAIG DEL 2017 - 23:19 CEST


No és el que era. Encara que al final tampoc era el que va ser. Ni de lluny. Va perdre força. Ara costa orientar-s’hi. La porta d’entrada és la que va ser d’emergències. I per allà on al seu dia hi accedia el públic ara hi ha una paret. Tampoc hi ha butaques, però sí que manté el pla inclinat. La foscor, necessària en una sala que va acabar projectant pel·lícules ara dites per a adults i en el seu temps qualificades com a X, també ha desaparegut. S’hi han obert lluernes. No queda res dels quatre graons que franquejaven l’accés. I no hi ha ni pantalla ni projector. O no n’hi havia. Perquè des de divendres passat i fins dissabte que ve n’hi ha sis de cada. Era el cine Avenida de la Luz i és l’Espai de la Llum. Sala polivalent gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat que rarament obre les portes. Aquests dies les obre. Acull una proposta d’Amanda Masha Caminals per al festival Loop. Una gran excusa per revisitar un espai fortament imbricat en l’imaginari barceloní i avui totalment perdut.

La porta d'entrada és la que
va ser d'emergències. I per
allà on al seu dia hi accedia
el públic hi ha una paret
La cita per excel·lència del videoart té aquest any el lema Winding the clock back, i aquesta idea, la de mirar cap enrere, és el que va impulsar Masha Caminals a batallar per exposar a l’antic cine. «Em va semblar que era un gran lloc per recuperar, i que fer-ho era una manera de casar amb l’argument de l’actual edició del Loop», apunta. La seva idea va fructificar. Així que Under Loop, l’exposició que comissaria, exhibeix a la sala de l’avinguda de la Llum obres de cinc artistes: Marion Balac, Azahara Cerezo, Claudia Oliveira, Andrea D. Revesz i Christina Schultz. Totes dones. No es tracta d’una discriminació positiva. Sinó del resultat d’uns números que canten per si mateixos: «Només el 20,5% dels creadors amb galeria a Barcelona es mesuren en clau femenina», afirma.

I totes amb obres amb alguna cosa en comú: el punt de partida, que és el significat de l’espai. «Un espai que ha patit moltes transformacions lligades amb la cultura del moment. He buscat obres que tracten aquestes mutacions del paisatge i les conseqüències que comporta», explica. Així, l’impacte que va suposar la construcció de Disneyland París o el que suposa per a certes localitats que jubilats de països del nord s’estableixin semipermanentment a la costa es visualitza en les actuals pantalles de l’antic cine. Alhora que es reviu un espai mític que va tenir un inici tan gran com petit va ser el seu desenllaç.'Palacio de la Risa',
el nom oficiós, va obrir
amb un homenatge a Walt
Disney i va tancar amb
El placer entre las nalgas'

Va obrir portes l’1 de gener del 1943, al passeig subterrani que va deixar al carrer de Pelai el soterrament de les vies del tren de Sarrià, amb un programa d’homenatge a Walt Disney. Va ser la primera sala de l’imperi Balañá, llavors més dedicat al món taurí que al cinèfil. I encara que el seu nom oficial era Cine Avenida de la Luz, tenia com a sobrenom oficiós Palacio de la Risa. Durant anys va ser important i freqüentat per famílies, parelles, usuaris de tren i soldats de permís que hi passaven la tarda. Però a poc a poc va entrar en decadència, com l’avinguda que l’acollia, fins que el juny del 1984 va pujar al carro de les sales de cine porno. Va inaugurar etapa amb Historia de Joanna i va tancar definitivament amb El placer entre las nalgas, el 22 de novembre del 1992, amb un públic més interessat en les arts amatòries que en el setè art.

Patriotisme i borratxeres

La seva sort es paral·lela a la de l’avinguda de la Llum, les primeres galeries subterrànies d’Europa. I les més luxoses d’Espanya. Un espai comercial ideat per Jaume Sabaté amb diverses inauguracions. Una, el juliol del 1940, quan van començar les obres. La primera pedra la va posar el general Múgica en una intervenció que va acabar amb patriòtiques proclames. I una altra, més tard, a l’octubre, quan va ser beneïda per Joan Salvans i visitada per «l’il·lustre defensor de l’Alcázar de Toledo», segons consta a la premsa de l’època, o sigui, el general José Moscardó.

Però el que va ser catalogat al seu dia com a «atracció de forasters» va acabar com un bon lloc per acabar borratxeres, com cantava Loquillo el 1984. Va tancar definitivament el maig del 1990, però les seves característiques columnes resisteixen a la perfumeria que va ocupar l’espai.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/ ... ne-6057174Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5449
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dissabte 13/11/2021 12:44

Vídeo amb el c. Pelai, l'Avinguda de la Llum (ultimíssima època, decadència absoluta), passadissos d'enllaç i estació L3 Catalunya, Nadal 1988:Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4214
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dissabte 13/11/2021 16:13

Coi surt un 3000 fugaçment, i no es veu indici de cap senyalització a l'andana.Respon

Torna a “Història del transport / Historia del transporte”