Notícies de l'estació Lleida-Pirineus

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Re: Notícies de l'estació Lleida-Pirineus

Entrada Autor: Sky » Dissabte 09/07/2016 17:29

Comencen els treballs de reparació i renovació del paviment de la passarel·la de l’estació de Lleida

Els treballs de renovació del paviment dels accessos de la passarel·la de vianants de l’estació de ferrocarril comencen demà, diumenge. L’empresa constructora portarà a terme durant aquesta setmana els treballs de renovació dels tractaments de pintura i sorrejat de la xapa d’acer de les escales, després de diversos problemes sorgits amb els tractaments de pintura de protecció de les escales d’accés a la passarel·la de l’estació de ferrocarril. Cal destacar que els treballs de renovació s’inclouen dins el període de garantia de les obres, pel que la renovació de la passarel·la no suposa cap cost per a l’Ajuntament de Lleida.

Els treballs s’abordaran majoritàriament de nit, amb l’objectiu de minimitzar les molèsties a la ciutadania, des de les 23 de la nit fins a les 7 del matí de diumenge, 10 de juliol, i dijous, 14 de juliol. Durant ambdues nits, en què es realitzaran treballs de sorrejat de la xapa de les escales, s’interromprà el pas de vianants per la passarel·la, per la qual cosa els vianants hauran de travessar les vies del ferrocarril pel carrer Comtes d’Urgell o per avinguda del Segre. De l’11 al 18 de juliol, en horari diürn, s’aplicarà revestiments amb pintures de poliuretà, un tractament que no afectarà el pas de vianants. En una segona fase, durant la segona quinzena del mes de juliol, es durà a terme la renovació del paviment de fusta del tram central de la passarel·la, per la qual cosa també serà necessari tallar el pas de vianants en horari nocturn properament.

http://www.holalleida.com/comencen-els- ... de-lleida/Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 18/07/2016 17:50

Tall nocturn de la passarel·la sobre el tren durant vuit dies

La Paeria iniciarà la matinada de dimarts els treballs de renovació del paviment de fusta del tram central de la passarel·la de vianants de l’estació de ferrocarril de Lleida. També s'instal·larà un nou reixat de suport resistent a la corrosió. Els treballs s’abordaran majoritàriament de nit, amb l’objectiu de minimitzar les molèsties als veïns. Per dur a terme la renovació de la passarel·la, s’haurà de tallar el pas dels vianants pel viaducte i també el corrent elèctric de les catenàries, així com interrompre el pas de trens sota el tram de les obres.

L’horari nocturn dels treballs serà de les 11 de la nit a les 6 del matí, durant vuit dies. Els vianants disposen de recorreguts alternatius pel pont del carrer Comtes d’Urgell i també pel pas sota el pont de l’Avinguda del Segre.

El pressupost de les obres és de 50.000 euros i l’empresa adjudicatària és Benito Arnó e Hijos SA.

http://www.lleida.com/noticia/tall-noct ... -vuit-diesAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 02/08/2016 12:57

Cap empresa opta a gestionar l’hotel Trànsit de l’estació de trens

El concurs obert per l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) per trobar una empresa que gestioni l’hotel Trànsit de l’estació de l’AVE de Lleida ha quedat desert. Cap empresa ha presentat oferta per fer-se càrrec d’aquest establiment de 51 habitacions i tres estrelles, així com de la cafeteria de l’estació, ja que està previst que tots dos serveis es gestionin conjuntament. Adif havia previst un cànon mínim d’1.094.972 euros per a un període de deu anys més un percentatge variable en funció de les vendes, però haurà de modificar les condicions a la baixa si vol aconseguir que alguna empresa s’hi interessi.

Una portaveu d’aquesta empresa pública va confirmar que ja han començat a preparar un nou plec de condicions amb l’objectiu de tornar a treure a licitació aquest equipament en els propers mesos, ajustant els requisits previstos.

Adif considera que encara hi ha prou temps per completar tot el tràmit administratiu abans del 31 de desembre, que és la data en la qual conclou la concessió amb l’empresa que ara gestiona aquest espai (la cadena Catalonia). Així, el contracte inclou la gestió de l’hotel, la cafeteria, la terrassa i un magatzem, amb una superfície total de 2.558 m².

L’hotel Trànsit té el vestíbul i la recepció a peu de carrer, al costat de l’entrada de l’estació, mentre que les habitacions estan distribuïdes per les plantes superiors de l’edifici.

Obres per impermeabilitzar un transformador a la via de l’AVE

Adif ha iniciat obres al costat de la via de l’AVE, a l’entrada del túnel que travessa el centre de la ciutat per Onze de Setembre, per millorar la impermeabilització d’un autotransformador elèctric que alimenta la catenària de la via.

Es tracta d’obres de manteniment, que no tenen afectació en la circulació ferroviària. La companyia té pendent encara l’inici dels treballs de tanca d’un tram del Camí de Vallcalent, al costat de la via de l’AVE, molt a prop d’aquest punt.

El projecte està acabat i l’obra està pendent de tràmits burocràtics per poder iniciar-se ben aviat. Els veïns d’aquesta partida han reclamat en reiterades ocasions millorar la seguretat en aquest punt, ja que les vies passen molt a prop del camí sense que hi hagi una tanca de separació. L’empresa es va comprometre amb la Paeria a abordar les obres.

http://www.lleida.com/noticia/cap-empre ... o-de-trensAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 16/08/2016 9:55

Adif ha de pagar interessos pel pàrquing de Vialia

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) haurà de pagar interessos a l’UTE que va construir el pàrquing subterrani de l’estació pel retard en l’abonament de certificacions d’obra. L’UTE Estación Lleida va reclamar 50.224,35 euros en interessos de demora a Adif i va interposar un recurs contenciós administratiu arran de la negativa d’aquest organisme a pagar-los. El desembre de l’any passat, el Jutjat Central Contenciós-Administratiu va estimar parcialment el recurs i va determinar el dret de l’UTE a percebre 37.231,18 euros més l’interès legal, a la qual cosa Adif, a través de l’Advocat de l’Estat, va presentar un recurs d’apel·lació al Contenciós de l’Audiència Nacional. Ara, aquest tribunal ha dictat una sentència en la qual estima parcialment el recurs d’Adif, però alhora el condemna a abonar a l’UTE una quantitat que encara s’ha de determinar. En concret, indica que "el càlcul de la suma efectiva a abonar a la part demandant en la instància s’efectuarà en execució de sentència". El pàrquing subterrani de l’estació compta amb 531 places i va costar setze milions d’euros. Inicialment estava vinculat al projecte de construcció a sobre del centre comercial de Vialia, que va ser adjudicat l’any 2002, però que va quedar en no-res. L’aparcament va entrar en servei l’agost del 2012 i a sobre s’hi va construir una plaça no accessible amb arbres metàl·lics.

http://www.lleida.com/noticia/adif-ha-d ... -de-vialiaAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 29/12/2016 12:24

Tanca l’Hotel Trànsit de l’estació de l’AVE de Lleida

Segons ha informat avui el Diari Segre, aquest dissabte vinent tancarà l’Hotel Trànsit de l’estació de l’AVE a Lleida, després que l’empresa que el gestiona actualment, la cadena hotelera Catalonia, no s’hagi presentat als dos concursos que ha tret ADIF, i ningú més s’hagi presentat. Segons algunes fonts, aquest fet es podria donar a causa de la gran exigència que l’empresa pública exigia als possibles concursants, com una inversió d’1.094.972 euros per un període de deu anys. L’hotel, de 3 estrelles i 51 habitacions estava en marxa des de 1996, i era un referent per a molts viatgers que venien a Lleida.

http://www.holalleida.com/tanca-lhotel- ... de-lleida/Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 06/01/2017 11:34

L'estació de Lleida-Pirineus, sense servei de cafeteria i restaurant i amb tres locals buits

A part del tancament de l’hotel Transit a final d’any, els espais comercials de la terminal estan sota mínims

El bar va canviar d’empresa concessionària i la nova encara no ha començat a funcionar

L’estació de ferrocarril de Lleida no disposa actualment de cap bar on prendre un cafè o fer una mossada mentre s’espera l’arribada d’un tren. La cafeteria restaurant que ocupa l’espai central de la terminal està tancada des de començament d’any i no hi ha ningú que l’atengui. També ha quedat tancada la porta que dóna a l’exterior i que comunicava amb la terrassa del local. Adif va anunciar la setmana passada que havia adjudicat la gestió de la cafeteria a una nova empresa a partir de l’1 de gener i que durant el període de transició entre les dos firmes podia deixar de prestar algun servei, com els menús al migdia, però que sí que mantindria un servei mínim de bar. Per ara no és així, i aquesta situació, juntament amb el tancament de l’hotel Transit al no trobar cap empresa adjudicatària que el gestioni, accentua les carències en l’oferta comercial i de serveis de l’estació de Lleida, que té més d’un milió tres-cents mil viatgers a l’any.

Així, també hi ha tres locals buits al passadís que va del vestíbul fins a la zona de la cafeteria, la qual cosa, al costat de l’entrada contigua a l’hotel que també està tancada, dóna una imatge molt mancada d’encant. Un d’aquests espais és el que ocupava el quiosc de premsa, que fa anys que està buit, encara que hi ha un altre local a l’altre extrem de l’estació que també ven premsa (vegeu el desglossament). En aquesta zona només queda obert l’estanc, però sense accés des de dins de l’estació.

El pla especial de l’estació dibuixava una terminal de ferrocarrils molt potenciada, però una dècada després el panorama és molt diferent. El projecte de centre comercial de Vialia ha quedat oblidat i el mateix ha succeït amb les previsions de construir diversos edificis d’oficines, hotels i habitatges en el seu entorn.

Tampoc hi ha data per al trasllat de l’estació d’autobusos a un solar contigu, una mesura necessària per potenciar la intermodalitat entre diferents mitjans de transport. Les actuacions més importants que sí que s’han fet són la remodelació de l’edifici i de la plaça Ramon Berenguer IV, la construcció de l’aparcament subterrani i el cobriment parcial de les vies.

L’estació també disposa d’un centre de serveis que integra la Sala Club per a passatgers que viatgen amb condicions preferents.

http://www.segre.com/noticies/lleida/20 ... _1092.html

Imatge

ImatgeAvatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 903

Entrada Autor: bigcoaster » Divendres 06/01/2017 22:52

Lamentable, gràcies Adif.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1910
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dissabte 07/01/2017 12:03

Qui ho diria que fa pocs mesos vaig estar en aquesta cafeteria dinant... molt lamentable tot plegat. Esperem que en breu es recuperi almenys el servei de cafeteria.Granolleri
N8
N8
Entrades: 840
Ubicació: Granollers (Vallès Oriental)

Entrada Autor: Granolleri » Dissabte 07/01/2017 23:19

En canvi, jo feia anys que no consumia res allà. Car, dolent i a sobre els cambrers molt antipàtics. Jo solc anar a un supermercat que hi ha a prop de l'estació.

Això no treu que una estació com Lleida ha de tenir cafeteria, evidentment.Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 903

Entrada Autor: bigcoaster » Diumenge 08/01/2017 11:18

Vaig llegir al Segre fa dos dies que la cafeteria reobrirà, ja li han donat la concessió a algú, i està tancada a l'espera que aquest algú s'hi posi.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22679
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 12/01/2017 14:07

Els missatges sobre con era l'antic túnel urbà i relacionats els trobareu al fil http://www.transport.cat/viewtopic.php?f=23&t=14366Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 19/01/2017 12:30

Segons el Segre un Pans & Company substituirà la cafeteria de l'estació.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22679
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 19/01/2017 12:42

Sky ha escrit:Segons el Segre un Pans & Company substituirà la cafeteria de l'estació.
Ja veig, pfff...

http://www.segre.com/es/noticias/lleida ... _1092.htmloriolp13
N9
N9
Entrades: 2180
Ubicació: L7 - El Putxet

Entrada Autor: oriolp13 » Dijous 19/01/2017 12:52

metring ha escrit:
Sky ha escrit:Segons el Segre un Pans & Company substituirà la cafeteria de l'estació.
Ja veig, pfff...

http://www.segre.com/es/noticias/lleida ... _1092.html
M'agradaria molt més un local tipus bar-restaurant, on tinguessin un menú per a poder menjar alguna cosa depenent de l'hora en que s'arriba, però he de dir que el Pans&Company no serà d'una qualitat gaire diferent a la que hi havia fins ara amb la cafeteria.

Al final, si bé el Pans és una cadena de menjar ràpid, aquest no arriba a extrems tant insalubles com el d'altres cadenes, doncs el que oferiran són entrepans i cafés.
Millor això que res. :|


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 903

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 19/01/2017 15:36

Bé, "algo és algo" que és diu...


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 26/01/2017 9:47

Han obert una cafeteria "provisional" a l'estació fins que no s'enllesteixi el Pans & Company:

Imatge

Imatge

http://www.segre.com/noticies/lleida/20 ... _1092.html

http://www.segre.com/multimedia/galerie ... leida.htmlAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 24/05/2017 15:19

L’Ajuntament de Lleida, ADIF i la Generalitat acorden reprendre el Pla de Millora Urbana de l’Estació, que inclou la nova terminal d’autobusos

El compromís s’ha assolit en una reunió a Madrid en què han participat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president d’ADIF, Juan Bravo; el secretari d'Infraestructures i de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; el 2on tinent d’alcalde de la Paeria, Fèlix Larrosa; el diputat per Lleida, José Ignacio Llorens; el director general d’ADIF, Miguel Nieto; el director de Patrimoni i Urbanisme d’ADIF, Alfredo Cabello, i el director d’Urbanisme de la Paeria, Joan Blanch

Lleida reprèn el Pla de Millora Urbana de l’Estació. És el compromís que aquest matí han assolit l’Ajuntament de Lleida, ADIF i la Generalitat en una reunió que ha tingut lloc a Madrid, a la seu de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries.

En la trobada han participat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president d’ADIF, Juan Bravo; el secretari d'Infraestructures i de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; el 2on tinent d’alcalde de la Paeria, Fèlix Larrosa; el diputat per Lleida, José Ignacio Llorens; el director general d’ADIF, Miguel Nieto; el director de Patrimoni i Urbanisme d’ADIF, Alfredo Cabello, i el director d’Urbanisme de la Paeria, Joan Blanch.

El Pla de l’Estació es reprèn amb totes les seves components urbanístiques, comercials i d’equipaments, el més important dels quals és la futura estació d’autobusos. Àngel Ros ha qualificat la reunió de molt positiva i ha destacat l’actitud constructiva tant per part d’ADIF com de la Generalitat per impulsar aquest Pla.

En aquest sentit, es reactivarà la Comissió de Seguiment del Pla de l’Estació, que feia anys que estava inactiva, i, en properes dates, es concretaran els seus integrants. Els objectius de la Comissió són: actualitzar els usos dels diferents polígons d’actuació de l’àmbit del Pla, treballar el procediment de desafectació dels terrenys d’ADIF on s’ubicarà la terminal d’autobusos, buscar les fórmules de gestió més adients i calendaritzar els diferents desenvolupaments, en particular, el desenvolupament urbanístic i l’execució de l’edifici en el soterrani del qual la Generalitat té previst construir l’Estació d’Autobusos.

Els representants de Lleida han explicat al president d’ADIF que la ciutat està desenvolupant el Pla d’Ordenació Urbana Municipal i han remarcat el lligam entre el nou POUM i l’àmbit del Pla de Millora Urbana de l’Estació.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/no ... icia=28239Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 26/05/2017 12:18

El restaurant de l'estació, en funcionament en una setmana

Les obres del nou restaurant de menjar ràpid de l’estació de ferrocarril estan en la recta final i la concessionària –The Eat Out Group– preveu que a finals de la setmana que ve ja obri el local, sota la insígnia Pans & Company. El terminal no compte amb un servei de restaurant com a tal des de principis d’any, encara que la firma adjudicatària sí que ha ofert de manera provisional servei de cafeteria mentre adequava el nou local.

Fa dies que diversos operaris treballen en el recinte i ja és visible la nova estètica. A banda del restaurant, la terminal compta amb diversos locals comercials buits, encara que el tancament més notori va ser el de l’Hotel Transit, que va abaixar la persiana el passat 31 de desembre, després de vint anys, al quedar desert el concurs per assumir-ne la gestió.

Fonts d’Adif van indicar que segueixen en negociacions per adjudicar-lo. La intenció és que pugui reobrir com a hotel com més aviat millor, encara que no van detallar condicions del contracte. Aquests dies també estan en la recta final les obres del col·lector.

http://www.segre.com/noticies/lleida/20 ... _1092.htmlAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Diumenge 04/02/2018 20:03

L'hotel de l'estació de tren de Lleida tornarà a obrir amb el nom d'Acta Rambla Lleida

Adif i l'empresa gestora signen un contracte per 15 anys i la inauguració serà abans de l'estiu

http://www.lamanyana.cat/local/public/a ... la-lleida/Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1877
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Diumenge 15/04/2018 10:23

Goteres per les pluges a l’estació de tren

Un sector de l’estació de Lleida-Pirineus està envoltat amb tanques a causa d’unes goteres que han obligat els operaris de l’estació a acordonar l’espai, vora l’accés a la via 1, i tirar serradures per evitar que s’hi formessin bassals. Aquestes goteres s’han produït per filtracions provocades per la pluja caiguda els últims dies a la ciutat, en què s’ha portat a terme treballs de manteniment a l’estació a càrrec d’ADIF.

https://www.segre.com/noticies/lleida/2 ... _1092.html

ImatgeRespon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”