Carrilet de la Vall Fosca

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1867
Ubicació: Lleida

Carrilet de la Vall Fosca

Entrada Autor: Sky » Dimecres 28/08/2019 7:46

Rellancen el projecte de restaurar el Carrilet de la vall Fosca

Ferrocarrils s’implica amb nous estudis a petició de Pallars Actiu i la Torre de Capdella

Per determinar els costos d’aquesta iniciativa i la viabilitat econòmica


El projecte de recuperar l’antic Carrilet de la vall Fosca com a tren turístic ha rebut un nou impuls. L’aportarà Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que s’implicarà en aquesta iniciativa a petició de l’ajuntament de la Torre de Capdella i del consorci Pallars Actiu, que reuneix administracions locals i empreses del Jussà i del Sobirà. Així ho van corroborar tant fonts municipals com de FGC. Fonts de l’empresa pública van valorar que es tracta d’una proposta “interessant per al desenvolupament econòmic del territori”.

La col·laboració de Ferrocarrils s’haurà de concretar en nous estudis per tal de determinar el cost i la viabilitat econòmica de tornar a posar en marxa aquest antic tren de via estreta que, a començaments del segle XX, transportava personal i materials per a la construcció de la central hidroelèctrica de Capdella. Inaugurat l’any 1911, el traçat de les vies mesura una mica més de sis quilòmetres, amb un desnivell total de més de 80 metres.

L’empresa pública de la Generalitat buscarà la implicació de les diferents administracions a la redacció d’aquests estudis. Si corroboren que la posada en servei del Carrilet és viable des del punt de vista econòmic, el següent pas serà determinar de forma conjunta quin haurà de ser el model de gestió d’aquesta infraestructura. No és la primera vegada que FGC participa en un projecte d’aquestes característiques: actualment gestiona el tren del Ciment de Berguedà i fa servir com a ferrocarril turístic el que va ser un mitjà per transportar ciment.

Actualment, el traçat de les vies del Carrilet és una ruta per a senderistes. Així mateix, l’ajuntament explota durant els mesos d’estiu el telefèric d’Estany Gento, propietat d’Endesa i que es va construir amb una missió similar a la del Carrilet: transportar materials i personal per a la construcció de les preses i conduccions que conformen la central reversible de Sallente-Estany Gento.

https://www.segre.com/noticies/comarque ... _1091.htmlAvatar de l’usuari
122-042-132
N8
N8
Entrades: 1261
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dimecres 28/08/2019 18:36

Noticia molt interessant, doncs és un lloc magnífic per fer excursions, malgrat que la temporada no podrà ser gaire llarga.
Un bon complement al Telefèric de la Vall Fosca, propietat de FECSA i cedida la explotació estiuenca a l'ajuntament de la Torre de Capdella.
Feu-hi una escapada, us ho recomano. Salut!

http://www.vallfosca.net/ca/coses-per-f ... teleferic/Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”