Estudien fer tramvia a Camp de Tarragona

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1591
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Re: Estudien fer tramvia a Camp de Tarragona

Entrada Autor: Carlos González » Dilluns 24/12/2018 13:07

trensmat ha escrit:Jo penso que el tramvia de la Costa daurada es té que fer com el tramvia de Cadis, però el però està que ho vol gestionar FGC i no sé si FGC vol desmantellar les vies per fer un tram amb ample UIC (que trigaria uns 15 anys) o fer-ho com el de Cadis (que trigaria uns 4 anys).

La prioritat és demanar a FGC, Gencat, ADIF i el ministeri de foment es demanar que ho facin amb ample ibèric com al Tramvia de Cadis, ja que fer un tramvia d'ample UIC pot arribar a trigar uns 15 anys.
Apart que seria difícil si es suposa que aniria compartit amb tram ferroviari com Tarragona i per Reus, que també em pregunto com faran el ramal de Port Aventura - Vila-seca


:music ¡VIVA EL ROCK PROGRESIVO! Álbum: Genesis- Duke

Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... 948353&z=8

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dilluns 24/12/2018 14:26

Carlos González ha escrit:
trensmat ha escrit:Jo penso que el tramvia de la Costa daurada es té que fer com el tramvia de Cadis, però el però està que ho vol gestionar FGC i no sé si FGC vol desmantellar les vies per fer un tram amb ample UIC (que trigaria uns 15 anys) o fer-ho com el de Cadis (que trigaria uns 4 anys).

La prioritat és demanar a FGC, Gencat, ADIF i el ministeri de foment es demanar que ho facin amb ample ibèric com al Tramvia de Cadis, ja que fer un tramvia d'ample UIC pot arribar a trigar uns 15 anys.
Apart que seria difícil si es suposa que aniria compartit amb tram ferroviari com Tarragona i per Reus, que també em pregunto com faran el ramal de Port Aventura - Vila-seca
Jo penso que tindran que fer per l'avinguda Pere Moles fins Vila-seca i després no es sap com es podrà connectar amb l'estació de Vila-seca perquè vagi cap a Reus.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1143
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimarts 25/12/2018 10:56

Buenas,

Carlos, "Lo de Madrid nos roba" lo digo por que los Alcaldes de la zona usan el desmantelamiento para ganar Votos y de paso si Fomento no hace el Tram Camp la generalitat tambien tendra la cantinela de siempre para quedar bien, diran veis "No invierten y Madrid sigue llevandose el dinero" a las dos partes les va perfecto que desmantelen.

Si todo se mantuviera como tren de cercanias la inversion seria 0, pero si os fijais todos los Politicos quieren "hacer cosas" por lo que digo COMISIONES por cada obra publica ellos se llevan su Comision.
Yo espero que no se desmantele por que si hay que hacer obra nueva esto va a durar minimo como el tranvia de Cadiz que lleva años y no esta en servicio y a malas no se vera, pero lo que si veremos es como se urbaniza el trazado y bloques de apartamentos que es de hay donde los Alcaldes sacan partido.

Saludos.437.001
N10
N10
Entrades: 4865
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 22/01/2019 2:50

ortegote ha escrit:Segundo con la excusa del Tranvia que se quedaria parado por falta de fondos tendrian la cantinela perfecta de Madrid nos Roba acordaros que el alcalde de Salou es del PDCAT (CIU) y con esa excusa tendrian para toda la vida y no se veria el tranvia quizas en años quizas para siempre.
De acuerdo con la excusa, salvo en una cosa: que el alcalde de Salou no es del PDeCAT, sino de FUPS (Ferran Units Per Salou), partido personal del difunto Esteve Ferran, quien logró que Salou se segregara del municipio de Vila-seca y fue alcalde de Salou durante un montón de años.
El actual alcalde se presentaba bajo las siglas del PDeCAT mediante un acuerdo con el PDeCAT (y antes con CiU).
Pero hace años, en anteriores legislaturas, se presentaron solos, sin CiU ni nada.

El actual alcalde de Salou planea no presentarse bajo las siglas del PDeCAT esta vez.
Entre otras cosas, porque si lo hace no le salen los números para ser reelegido: electoralmente Salou no es Vic, Olot o Banyoles que digamos...
De todas formas, es probable que no salga reelegido.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22644
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 04/03/2020 16:44

https://www.diarimes.com/noticies/camp_ ... _1093.html

Nou avenç per a la construcció del futur tren-tramvia a Tarragona


Infraestructures.cat adjudica a Bruno Remoue i Associats els serveis d’assistència tècnica per a la redacció del pla especial del nou tramvia

Sílvia Jiménez

Actualitzada 03/03/2020 a les 08:33

El futur trem-tramvia, el que altrament s’ha conegut com a Tramcamp, va fent petits avenços de cara a la seva instal·lació al tram de via ferroviària de la Costa Daurada que ha quedat desafectada amb la posada en marxa del nou servei ferroviari per la variant de Vandellòs del Corredor mediterrani.

Infraestructures.cat ha adjudicat a l’empresa Bruno Remoue i Associats el servei d’assistència tècnica per a la redacció del pla especial d’infraestructura ferroviària del futur tren-tramvia per un import de 79.272 euros i un termini d’execució de cinc mesos. L’inici del contracte resta, però, condicionat a la definició de l’alternativa seleccionada dels dos estudis informatius sobre aquest projecte –un és fase 1 i, l’altre, fase 2–, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja va adjudicar el passat 4 de febrer. Aquests estudis corresponen als dos àmbits d’actuació del projecte, entre Cambrils i Tarragona; i Cambrils i Reus, amb un termini d’execució d’entre cinc i sis mesos, respectivament, i un import global d’adjudicació de 456.200 euros. Segons va informar el departament de Territori aleshores, l’objectiu és tenir aprovats tots els estudis la tardor del 2021. Els estudis informatius que es van adjudicar inclouran la definició i valoració de les diverses alternatives de l’actuació, pel que fa a traçat, via i la resta d’elements necessaris. Després, se sotmetran a informació pública. Els municipis que abasta aquesta actuació són Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona i Reus. En l’àmbit de l’estudi informatiu de la segona fase, entre Cambrils i Reus, s’estudiarà la nova connexió entre Port Aventura i Vila-seca, la connexió amb la futura connexió amb l’aeroport de Reus i l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona. El Pla especial d’infraestructura ferroviària, definirà la protecció del ferrocarril d’acord amb la legislació urbanística vigent i establirà els diferents nivells de protecció de la xarxa. Per Territori, tant els projectes informatius, com els d’impacte ambiental i el pla especial es fan en paral·lel amb l’objectiu de tenir redactats els estudis informatius l’estiu d’aquest 2020 i la totalitat dels documents aprovats la tardor de 2021.

El tren-tramvia és un projecte que ha de millorar la mobilitat entre les poblacions compreses entre Cambrils, Tarragona i Reus amb l’aprofitament dels terrenys desafectats de l’antic corredor i la creació d’un sistema ferroviari de rodalies.Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”