Grafiterisme als trens: Solucions possibles

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 894

Re: Grafiterisme als trens: Solucions possibles

Entrada Autor: bigcoaster » Diumenge 08/12/2019 12:48

Exacte, n'hi ha prou amb estar-te una estona a Plaça Cat o PdG per veure que gairebé tots, per no dir tots els trens, van pintats per un lloc o altre. Alguns inclús van pintats de dalt a baix, el cotxe sencer, no només una pintada qualsevol. Això denota que ho poden fer tranquil·lament.

També és molt comú veure graffitis mig netejats, o que només s'han netejat les finestres, el que denota una falta de disponibilitat del servei de neteja de graffitis.

Tema graffitis la solució és fàcil, i no es tracta d'incrementar el servei de neteja de graffitis, sinó millorar la seguretat dels trens a la nit, com ha fet FGC, per exemple, i això es fa vallant correctament les platges de vies, il·luminant-les i instal·lant-hi càmeres de seguretat. És a dir, tot el contrari de la majoria de llocs on dormen els trens. Cervera un dels millors exemples. I si no es poden assegurar aquests llocs perquè hi ha passos a nivells -com a Cervera- o altres problemes, doncs s'ha de fer que aquests trens dormin a altres llocs. En el cas del Cervera, que dormi a Lleida i faci una anada i tornada extra. Ja es fa amb el tren de la Pobla, per exemple, on seria molt més convenient que dormís a la Pobla o a Balaguer, i en canvi dorm a Lleida perquè és on el poden tancar dins l'edifici.

Però no deixa de ser un mal remei al problema, el millor seria, en el cas del tren de la Pobla, construir una nau senzilleta de xapa a Balaguer, i potser una altra a La Pobla, tancada amb clau i alarma, i s'ha acabat el problema. Bé, i canviar la residència dels maquinistes i interventors. Si és que en queden, de maquinistes... Pel Cervera, el mateix.

Tema inseguretat, agressions i tal, doncs no sé la solució ve per donar-li més capacitat d'acció als segurates, però no estaria malament usar una mica tanta Brimo i UIP que tenim per aqui per aquestes coses, per exemple. Només que actuessin amb la mateixa "proporcionalitat" amb la que actuen a les manis indepes, en poc temps s'han acabat els problemes.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

437.001
N10
N10
Entrades: 4865
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Diumenge 08/12/2019 19:07

Kane_84 ha escrit:
Dimarts 03/12/2019 18:26
En quant a pintades, hi havia menys fa gairebé poc, al 2017 sense anar més lluny, gairebé tots els trens en servei anaven nets. Va ser gairebé de la nit al dia que va començar la plaga de trens grafitejats. Es que es el que més em sobta, tot ha sigut de fa dos anys cap aquí.
Ni molt menys és des de fa dos anys ençà.
Fa força més temps que aquest problema existeix de manera sistemàtica.Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”