Notícies de Portugal

Serveis de RENFE fora de Catalunya i resta de companyies i països, així com temes ferroviaris sense ubicació geogràfica concreta.
Servicios de RENFE fuera de Cataluña y resto de compañías y paises, así como temas ferroviarios sin ubicación geográfica concreta.
César
N5
N5
Entrades: 152
Ubicació: Flaçà
Contacta:

Re: Semenfotisme ibèric

Entrada Autor: César » Dilluns 02/01/2012 14:16

437.001 ha escrit:
Guigui ha escrit:
"Segundo a empresa, esta decisão foi motivada pela reduzida procura verificada nestas ligações, o que provoca a sua insustentabilidade económica; com efeito, a média de passageiros na Linha do Leste, por comboio, é de 17, enquanto que no Alentejo é de 4 passageiros.

Os números apontam, na Linha do Leste, uma despesa de 1,78 milhões de euros por ano, enquanto que as receitas atingem cerca de 147 mil euros por ano. No troço entre Beja e a Funcheira, a situação não é muito melhor, uma vez que as despesas amontam aos 605 mil euros por ano, com uma receita anual de apenas 16 mil euros."
Típic argument de l'estil Renfomentadif: no em rota posar-hi gaire trens, per tant, espero que ningú no agafi aquesta bírria de servei per a justificar-ne el tancament.

Per cert, aquests dies hi ha vaga a la CP.
No: semenfotisme no, saps prou bé (o hauries de saber si coneixes la xarxa ferroviària portuguesa) que ni el traçat, ni la velocitat, ni la situació de les estacions de les línies que passen per l´Alentejo són en molts casos adequats.

Suposo que també saps quina és la densitat de població de l´interior de Portugal i en particular de l´Alentejo: molt baixa.
El servei ferroviari no es justificava de cap de les maneres, el bus és molt més efectiu allà.

De fet, desgraciadament, es manté almenys temporalment la línia de Valencia de Alcántara, ja que el Lusitania encara circula.
Espero que el suprimeixin aviat, és un tren que és un pou sense fons: ningú pren el tren per anar d´Espanya a Portugal.

No entenc per què si Itàlia no es talla a tancar el servei ferroviari entre Itàlia i Eslovènia, per què no ho fa Espanya amb Portugal.
Ningú agafa el tren per anar d´Espanya a Portugal.

Perdona pero el Lusitania Tren Hotel es un tren que suele llenarse días consecutivos sobretodo en periodos vacacionales o puentes.

Sobre lo que dices del Alentejo interior, tienes toda la razón, de las vías en activo, solo hay 2 ciudades que se merecen tener tren por potencial : Évora y Beja.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 02/01/2012 16:52

El traçat no hi ajuda gens, i no s'ha renovat des que es va construir al segle XIX. Aleshores, era l'única manera d'arribar de Lisboa al sud del país per terra, ja que la primera carretera amb cara i ulls entre l'Alentejo i l'Algarve no va ser feta fins ben entrat el segle XX.

Per tant, torno al meu argument principal, vàlid pràcticament a tot arreu: amb una part del que s'han gastat en autopistes, haurien pogut tenir una xarxa ferroviària ben competitiva. Així és molt fàcil argumentar un desmantellament per la falta de demanda. És com si comparessin internet amb els coloms missatgers!


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimecres 01/02/2012 9:40

La decisión sobre la alta velocidad entre España y Portugal se aplaza hasta la primavera.

En unos meses se celebrará la cumbre ibérica, donde se tendrá que abordar la viabilidad del proyecto

La visita que realizó el presidente español, Mariano Rajoy, al primer ministro luso, Pedro Passos Coelho, el pasado 24 de enero estuvo centrada sólo en la crisis. Los dirigentes no hablaron de la línea de alta velocidad entre ambos países, ni tampoco fue un asunto tratado en la ronda de preguntas de la prensa que siguió a sus intervenciones. El futuro del AVE Madrid-Lisboa tendrá que esperar hasta la primavera, fecha en la que ambos mandatarios acordaron celebrar la cumbre ibérica, donde se pondrá sobre la mesa, entre otros asuntos, la viabilidad del proyecto.

La primera visita que Rajoy hace a un mandatario europeo estuvo centrada en las reformas estructurales que están llevando a cabo los dos dirigentes para contener el déficit público, aunque sí se puso de manifiesto la necesidad de estrechar las relaciones bilaterales.

En esa declaración de intenciones estaría, de forma implícita, el compromiso de realización de la línea de alta velocidad Madrid-Lisboa, un proyecto cuyas obras se han iniciado, y que el Ejecutivo luso se muestra partidario de abandonar, a pesar de sus compromisos con España y de ser un eje prioritario para Europa.

En la cumbre ibérica que se celebrará en unos meses se tendrá que abordar el futuro de la alta velocidad, y las conclusiones serán muy diferentes a las derivadas de la última reunión de primer nivel celebrada entre ambos países, en enero de 2009, en Zamora. En aquel encuentro, el principal compromiso que adquirieron el entonces presidente del Gobierno Español, José Luis Rodríguez Zapatero, y el entonces primer ministro luso, José Sócrates, fue la llegada del AVE en 2013. La situación económica ha echado por tierra esa previsión, y ahora lo que está en juego es la continuidad de la línea en la parte transfronteriza, una cuestión que Rajoy y Passos Coelho tendrán que aclarar.

Un proyecto en el aire

El anuncio de la próxima cumbre no ha servido para mitigar las dudas en torno al proyecto. Así, el presidente de Extremadura, José Antonio Monago, solicitaba a Fomento que arregle “de una vez por todas” el tren convencional. Aclaró que no renuncia a la línea de alta velocidad, pero reconoce que el escenario económico no invita a pensar que las obras se vayan a acelerar ahora.

Por otra parte, la Comisión Europea ha urgido al Gobierno de Portugal a que aclare lo antes posible el futuro de las líneas de alta velocidad que iban a cruzar su territorio y que garantizaban las conexiones con España. El plazo máximo es el verano, ya que en esa fecha se revisarán los fondos de los proyectos financiados por la Red Transeuropea de Transporte y se reprogramarán los que no hayan sido ejecutados, con lo que el país vecino podría perder todas las ayudas europeas si no adquiere el compromiso de cumplir con la inversión antes de 2014.

www.vialibre-ffe.com


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1176
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dijous 22/03/2012 7:54

http://www.lavanguardia.com/vida/201203 ... spana.html
Portugal anuncia el abandono definitivo del proyecto de AVE con España
La iniciativa ya había suspendida en junio de 2011 tras llegar al poder el actual Ejecutivo conservador luso

Vida | 22/03/2012 - 07:03h
Lisboa. (EFE).- El Gobierno portugués ha anunciado hoy el abandono definitivo del proyecto de tren de alta velocidad con España, que fue suspendido en junio de 2011 tras llegar al poder el actual Ejecutivo conservador luso.

El Ministerio de Economía portugués ha emitido un comunicado sobre el dictamen del Tribunal de Cuentas conocido hoy y contrario al contrato de construcción del ferrocarril, en el que considera que ese rechazo "cierra la polémica sobre el proyecto, que será, así definitivamente abandonado".

El comunicado señala que el Gobierno va a analizar los pormenores de la decisión del Tribunal y sus consecuencias jurídicas y económicas para actuar en defensa del interés público.

El Ministerio reafirma también el plan gubernamental de dar prioridad, en materia de redes ferroviarias transeuropeas, a las conexiones de mercancías desde los puertos de Sines y Aveiro, con el objetivo de estimular la competitividad de las exportaciones portuguesas.

La decisión del Tribunal de Cuentas invalida el contrato para la ejecución del tramo portugués más largo del proyectado ferrocarril entre Lisboa y Madrid, que iba a unir, con unos 150 kilómetros de longitud, Poceirao, en las afueras de la capital, y Caia, en la frontera lusa con Badajoz.

La ejecución de la obra, valorada en unos 1.400 millones de euros, fue adjudicada por el anterior Gobierno socialista de Portugal al consorcio Elos, encabezado por dos grandes empresas lusas, la constructora Soares de Acosta y la concesionaria de autopistas Brisa.

Portavoces de Soares da Acosta han declarado hoy a los medios lusos que estudian recurrir el dictamen y pedir compensaciones por los 264 millones de euros que ya han gastado en el proyecto.

El Tribunal de Cuentas, que empezó a analizar el contrato hace casi dos años, justifica su rechazo por incumplimientos detectados en el documento, falta de información del marco presupuestario y violación de la normativa financiera.

Además, cuestiona la calificación de la propuesta de Elos y considera que debió haber sido excluida por contener aspectos "no aceptables y no negociables".

El contrato fue firmado en 2010 por el Gobierno de José Sócrates, que defendió el proyecto ferroviario frente a las críticas del Partido Social Demócrata (PSD centroderecha), entonces en la oposición.

Cuando el líder del PSD, Pedro Passos Coelho, ganó las elecciones anticipadas de mayo de 2011, cumplió de inmediato su promesa electoral de suspender el proyecto de alta velocidad, que contaba con fondos europeos cuyo destino final aún no está claro.

Desde entonces, el Gobierno portugués y el español han abordado el futuro de las conexiones férreas entre los dos países en varias reuniones y han acordado colaborar en proyectos ferroviarios que faciliten el transporte de mercancías hacia el norte de Europa.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 22/03/2012 11:07

Trist, molt trist, que aquí posin AVE's a cada cantonada, i per comunicar-se amb el país veí, no tinguin intenció, no els hi cau la cara de vergonya?



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 22/03/2012 11:28

No és que Espanya no vulgui, és que Portugal ha posat seny en tota aquesta animalada d'AV al no-res. Ja voldria una investigació tan detallada per a la línia Madrid-Galícia, per exemple.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 07/06/2012 13:49

A partir d'avui, hi ha una vaga indefinida a CP que afecta tots els festius locals i nacionals i totes les hores extraordinàries dels treballadors ferroviaris. Tampoc es preveuen serveis mínims.

Més informació: http://www.publico.pt/Economia/comboios ... ra-1549322


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 31/08/2017 16:26

Aquest dimarts s'ha reobert per a passatgers la línia transfronterera Badajoz-Elvas-Entroncamento, amb una circulació diària de Comboios de Portugal (CP). Una reobertura inesperada per a molts!! :plas

Extremadura vuelve a conectar en tren con portugal

El martes 29 de agosto llegó hasta Badajoz el primer ferrocarril luso que cruza la frontera hasta la región desde hace cinco años


http://www.hoy.es/extremadura/extremadu ... 09-nt.html


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 29/12/2017 22:05

Segons informació de primera mà del personal de l'estació de Barcelos, ja està en marxa la primera fase de l'electrificació de la línia del Minho de Nine amunt. En una primera fase, s'electrificarà fins a Barcelos, i així s'anirà progressant fins a arribar a Valença. L'objectiu final és millorar les connexions amb Galícia, però d'això darrer dubto força per la poca predisposició que Renfe mostra tradicionalment envers tot allò que no sigui Espanya i per la incompatibilitat de sistemes de senyalització entre Espanya i Portugal. I tampoc no sé fins a quin punt el pont internacional sobre el Minho necessita una bona reforma.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dilluns 01/01/2018 0:47

Guigui ha escrit:Segons informació de primera mà del personal de l'estació de Barcelos, ja està en marxa la primera fase de l'electrificació de la línia del Minho de Nine amunt. En una primera fase, s'electrificarà fins a Barcelos, i així s'anirà progressant fins a arribar a Valença.
Viana, no Barcelos.
Guigui ha escrit:L'objectiu final és millorar les connexions amb Galícia, però d'això darrer dubto força per la poca predisposició que Renfe mostra tradicionalment envers tot allò que no sigui Espanya i per la incompatibilitat de sistemes de senyalització entre Espanya i Portugal.
Acaben de licitar o adjudicar l'electrificació entre Salamanca i Fuentes de Oñoro, que és la que Portugal més demana.

Quant a la predisposició, Ana Pastor va declarar força cops que el projecte d'electrificació entre Guillarei i Valença ja està llest i només queda que Portugal s'hi posi amb el tram Viana-Valença (si és que l'hem de creure, que vés a saber... però tenint en compte que ella és de Vigo, ho trobo possible).
Guigui ha escrit:I tampoc no sé fins a quin punt el pont internacional sobre el Minho necessita una bona reforma.
Problemes:

1) és internacional, per tant, Madrid i Lisboa s'han de posar d'acord.
2) és mixte, carretera-ferrocarril. Ai.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 01/01/2018 13:30

437.001 ha escrit:
Guigui ha escrit:I tampoc no sé fins a quin punt el pont internacional sobre el Minho necessita una bona reforma.
Problemes:

1) és internacional, per tant, Madrid i Lisboa s'han de posar d'acord.
2) és mixte, carretera-ferrocarril. Ai.
Per al trànsit viari, ja hi ha el pont de l'autopista. En aquest sentit, no hi hauria d'haver massa problemes en fer el pont purament ferroviari. Sempre que hi hagi voluntat política, és clar.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 30/01/2018 2:16

Guigui ha escrit:
437.001 ha escrit:
Guigui ha escrit:I tampoc no sé fins a quin punt el pont internacional sobre el Minho necessita una bona reforma.
Problemes:

1) és internacional, per tant, Madrid i Lisboa s'han de posar d'acord.
2) és mixte, carretera-ferrocarril. Ai.
Per al trànsit viari, ja hi ha el pont de l'autopista.
Home, clar, però no agafaràs l'autopista (de peatge?) per anar de Tui a Valença...
Guigui ha escrit:En aquest sentit, no hi hauria d'haver massa problemes en fer el pont purament ferroviari.


No sé si té trànsit de vianants...
Guigui ha escrit:Sempre que hi hagi voluntat política, és clar.
Este es otra, que diria Sant Johan.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimarts 02/06/2020 16:07

Portugal propone un encuentro para recuperar la vía férrea a Salamanca por Barca d'Alva y Fuente de San Esteban
"Los portugueses propusieron la posibilidad de un encuentro entre el ministro de Fomento de Portugal y su homólogo español para empezar a trabajar en la recuperación de esa vía férrea. El Gobierno portugués está muy implicado en ese proyecto, en el que quiere captar fondos europeo"
https://www.laopiniondezamora.es/castil ... 47063.html

Sembla que a Portugal tenen més interès en el tren convencional que a les Espanyes... :roll:

Espero que CP surti "al rescat" del Lusitania ... :master Que fins 1985 va circular via Barca d'Alva, precisament.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dilluns 29/06/2020 12:23

Dues notícies que juntes s'entenen....


https://www.diariodeleon.es/articulo/le ... 91293.html
La presencia de amianto obliga a retirar el tren que conecta León con Vigo y Hendaya



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 20/07/2020 19:23

Segona tongada de cotxes Arco i Estrella cap a Portugal. Aquests són els de Fuencarral:

m.h.t. l’ha editat per darrera vegada el dia: Dijous 23/07/2020 19:01, en total s’ha editat 1 vegada.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 20/07/2020 20:00

Renfe no té pressupost per mantenir un servei digne a les línies espanyoles i mentrestant malven material perfectament utilitzable a altres països. Quants maletins hauran canviat de mans amb aquesta operació?
Lamentable.

Sent from my ZTE BLADE V0820 using Tapatalk




Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3142
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dimarts 21/07/2020 12:51

Lamentable, també que aquesta deu ser la segona part de maletins (o sobres) canviant de mans. La primera, quan es decideix sobredimensionar el volum de compres de trens nous. Indignant.

Salut !!
wefer ha escrit:
Dilluns 20/07/2020 20:00
Renfe no té pressupost per mantenir un servei digne a les línies espanyoles i mentrestant malven material perfectament utilitzable a altres països. Quants maletins hauran canviat de mans amb aquesta operació?
Lamentable.

Sent from my ZTE BLADE V0820 using Tapatalk


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 23/07/2020 18:46

L'arribada dels 15 cotxes, ahir, a Vilar Formoso:



Vull corregir que aquest segon lot ve de Fuencarral. Els d'Irun van marxar tots al primer lot. ;)


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
robertotlh
N7
N7
Entrades: 324

Entrada Autor: robertotlh » Divendres 24/07/2020 21:57

m.h.t. ha escrit:
Dijous 23/07/2020 18:46
L'arribada dels 15 cotxes, ahir, a Vilar Formoso:



Vull corregir que aquest segon lot ve de Fuencarral. Els d'Irun van marxar tots al primer lot. ;)
A Bilbo n hi havia tres més que van marxar enganxats a un mercant. Foto de melguizo_spotter
20200724_215947.jpg
Arco i mercant
20200724_215947.jpg (105.5 KiB) Visualitzat 12194 cops



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dimarts 24/11/2020 14:56




Respon

Torna a “Ferrocarril en general”