Nous trens per a la Línia de La Pobla

Per a tot tipus de material rodant, avistaments, seguiments, etc. de qualsevol empresa ferroviària (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Para todo tipo de material rodante, avistamientos, seguimientos, etc. de cualquier empresa ferroviaria (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Respon
Avatar de l’usuari
Danilleida
N7
N7
Entrades: 578
Ubicació: 6 Mercat Bordeta - Arnau de vilanova... 7 costa Magraners - av.st. Pere / Seca.

Re: Nous trens per a la Línia de La Pobla

Entrada Autor: Danilleida » Dissabte 05/08/2017 13:41

Una unitat mes?? Molt poc... a mes cara a un futur volen fer la linia expres de bus lleida a balaguer... podrien potenciar el tren i deixar el bus per poblacions que no tinguin tren...Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1920
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dissabte 05/08/2017 20:15

Intercanviador ha escrit:Gran notícia això de la tercera unitat, tot i què ens anem al 2019. Considerant els terminis i que són gairebé 100 qms de línia, crec que encara faran curt i què l'ideal hauria de ser 4 ó 5 trens dels quals dos amb capacitat ampliada (tres cotxes). Donant per descomptat que cal fer algun lloc d'encreuament més.
4 o 5 són massa per la línia... crec que amb 3 ja fan el correcte per cobrir la línia amb garanties i així descansar una de les dues unitats titulars.
Danilleida ha escrit:Una unitat mes?? Molt poc... a mes cara a un futur volen fer la linia expres de bus lleida a balaguer... podrien potenciar el tren i deixar el bus per poblacions que no tinguin tren...
La línia exprés.cat entre Lleida i Balaguer estava projectada inicialment sí, però ara està aparcada en detriment del servei ferroviari. I FGC ja està potenciant el tren al màxim possible i amb bons resultats això sigui dit.Miquel
Administrador
Entrades: 4166
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Diumenge 06/08/2017 12:34

Renfe451 ha escrit:
Intercanviador ha escrit:Gran notícia això de la tercera unitat, tot i què ens anem al 2019. Considerant els terminis i que són gairebé 100 qms de línia, crec que encara faran curt i què l'ideal hauria de ser 4 ó 5 trens dels quals dos amb capacitat ampliada (tres cotxes). Donant per descomptat que cal fer algun lloc d'encreuament més.
4 o 5 són massa per la línia... crec que amb 3 ja fan el correcte per cobrir la línia amb garanties i així descansar una de les dues unitats titulars.
Un tercer tren està bé si els horaris es mantenen, ja que permetria tenir un tren de reserva. Si demanen 1 tren més i munten els horaris per tenir-los corrent els 3 alhora, la línia seguirà sense tenir reserva, i per tant, com es fa ara, a la que falli un tren per x, per y o per z caldrà recórrer als amiguets d'ALSA.


El metro de Barcelona amb motoristes!

cesc
N5
N5
Entrades: 151

Entrada Autor: cesc » Dilluns 07/08/2017 15:21

Avui m'ha estranyat que ens hagin fet fer Transbord a Balaguer per anar a la Pobla de Segur, algú en sap dir si es habitual?Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1394
Ubicació: (Barcelona CAT, Austin i Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dilluns 07/08/2017 15:31

cesc ha escrit:Avui m'ha estranyat que ens hagin fet fer Transbord a Balaguer per anar a la Pobla de Segur, algú en sap dir si es habitual?
La resposta al fil de Noticies del Tren de La PoblaAvatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22867
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 28/09/2017 9:53

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... a-segur.do

Territori i Sostenibilitat invertirà 6 milions en la compra d'un tercer tren per a la línia Lleida-la Pobla de Segur

El nou vehicle serà igual que els altres dos adquirits pel Departament per dinamitzar aquesta línia de Ferrocarrils de la Generalitat
La tercera unitat donarà cobertura a l’increment de la demanda, que ha crescut ha crescut un 200% els primers sis mesos de 2017

El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà a l’entorn de 6 milions d’euros en la compra d’un nou tren per a la línia Lleida – la Pobla de Segur, que serà igual als dos que circulen per aquest servei operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El consell d’administració d’FGC ha aprovat aquesta setmana la compra de la nova unitat que donarà cobertura a l’increment de demanda experimentat per la línia, que ha crescut un 200% els primers sis mesos de 2017. Entre gener i juny ha transportat 91.969 usuaris, 61.329 més que el mateix període de l’any anterior.


Imatge dels dos trens que donen actualment servei a la línia de la Pobla.

La nova unitat permetrà FGC disposar de material de reserva i/o reforç no només per l’augment d’usuaris sinó també per fer front a futures eventualitats derivades de les revisions de cicle mitjà i llarg dels dos trens que ara donen servei a la línia, que obligaran a immobilitzacions més llagues del material. El termini de lliurament del nou tren és de 21 mesos.

Amb una longitud aproximada de 50 metres, els trens de la línia Lleida – la Pobla tenen una capacitat màxima de 201 viatgers cadascun (104 dels quals asseguts). El disseny interior és obert i diàfan, gràcies a les grans dimensions de les finestres, i inclou equipaments i serveis essencials per garantir la comoditat i el confort dels usuaris. Així, compta amb sistemes de climatització i d’informació al viatger amb equips de megafonia i intèrfons, a més d’endolls a l’interior per carregar qualsevol aparell electrònic.

Els trens estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i disposen d’espais per col·locar cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes. Atès que aquesta línia no és electrificada, funcionen amb dièsel de gran eficiència i mínima emissió de gasos.

El Departament de Territori i Sostenibilitat va invertir 9,4 milions en l’adquisició dels dos nous trens, a més de les actuacions que s’han realitzat en les estacions de la línia, d’uns 1,5 milions d’euros, per millorar la megafonia, l’atenció al client i procurar un accés adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.Miquel
Administrador
Entrades: 4166
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 28/09/2017 18:11

metring ha escrit:El Departament de Territori i Sostenibilitat va invertir 9,4 milions en l’adquisició dels dos nous trens, a més de les actuacions que s’han realitzat en les estacions de la línia, d’uns 1,5 milions d’euros, per millorar la megafonia, l’atenció al client i procurar un accés adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.
Es van gastar 9,4 milions pels dos trens. El que seria 4,7 milions per tren. I ara en pagarem 6 per un tercer tren.

Si fa quatre dies haguessin fet l'esforç, haguessin estalviat!


El metro de Barcelona amb motoristes!

escursso
N5
N5
Entrades: 110
Ubicació: Tiana
Contacta:

Entrada Autor: escursso » Dilluns 11/03/2019 22:30

Hola.
Se sap com va la comanda del tercer 331 per a la línia de La Pobla? No he sentit a parlar res més d'això des del 2017.
Salutacions.Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1895
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 12/03/2019 8:13

escursso ha escrit:Hola.
Se sap com va la comanda del tercer 331 per a la línia de La Pobla? No he sentit a parlar res més d'això des del 2017.
Salutacions.
A l'acte de FGC que van celebrar fa uns dies van comentar que la tercera unitat ja estava en construcció, però sense especificar dates: https://govern.cat/salapremsa/notes-pre ... da-manresaAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1895
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 09/04/2019 10:49

FGC encarrega la carcassa del nou tren de la Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja ha encarregat la construcció de la carcassa d’un nou tren per a la línia de la Pobla, que costarà 6,4 milions. L’empresa pública ha autoritzat la compra d’una nova unitat que serà igual que els altres dos que circulen des de finals de juliol del 2016. El termini d’entrada en servei d’aquest nou tren és de divuit mesos i l’objectiu d’FGC és també millorar horaris i trajectes d’aquesta línia. Aquest nou comboi també ha de permetre disposar de material de reserva o de reforç per fer front a diferents eventualitats conseqüència de les revisions dels altres dos combois. Fonts d’FGC van explicar que l’adquisició del nou tren va quedar paralitzada la tardor del 2017 després de l’aplicació de l’article 155 pel procés independentista. Els tràmits es van reprendre el juliol del 2018 i es va tornar a iniciar la licitació per autoritzar la compra del comboi. Paral·lelament, també es va iniciar la construcció dels bogis (els dispositius giratoris dotats de dos o més eixos, cadascun amb dos rodes, sobre els quals es recolza un vehicle ferroviari). Segons FGC, aquesta mesura ha permès guanyar temps per disposar del nou tren. De fet, la construcció dels bogis es va iniciar el mes de febrer passat. Ferrocarrils va apuntar que ben aviat s’iniciarà la carcassa del tren i es complirà d’aquesta manera amb els terminis previstos perquè entri en servei, previst de cara al 2020. La compra d’una nova unitat també va ser avalada davant de l’increment en la demanda que ha experimentat la línia durant els tres últims anys. Els altres dos combois van costar a la Generalitat un total de 9,4 milions d’euros.

https://www.lleida.com/noticia_canal/fg ... e-la-poblaAvatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22867
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 09/04/2019 10:54

Sky ha escrit:FGC encarrega la carcassa del nou tren de la Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja ha encarregat la construcció de la carcassa d’un nou tren per a la línia de la Pobla, que costarà 6,4 milions. L’empresa pública ha autoritzat la compra d’una nova unitat que serà igual que els altres dos que circulen des de finals de juliol del 2016. El termini d’entrada en servei d’aquest nou tren és de divuit mesos i l’objectiu d’FGC és també millorar horaris i trajectes d’aquesta línia. Aquest nou comboi també ha de permetre disposar de material de reserva o de reforç per fer front a diferents eventualitats conseqüència de les revisions dels altres dos combois. Fonts d’FGC van explicar que l’adquisició del nou tren va quedar paralitzada la tardor del 2017 després de l’aplicació de l’article 155 pel procés independentista. Els tràmits es van reprendre el juliol del 2018 i es va tornar a iniciar la licitació per autoritzar la compra del comboi. Paral·lelament, també es va iniciar la construcció dels bogis (els dispositius giratoris dotats de dos o més eixos, cadascun amb dos rodes, sobre els quals es recolza un vehicle ferroviari). Segons FGC, aquesta mesura ha permès guanyar temps per disposar del nou tren. De fet, la construcció dels bogis es va iniciar el mes de febrer passat. Ferrocarrils va apuntar que ben aviat s’iniciarà la carcassa del tren i es complirà d’aquesta manera amb els terminis previstos perquè entri en servei, previst de cara al 2020. La compra d’una nova unitat també va ser avalada davant de l’increment en la demanda que ha experimentat la línia durant els tres últims anys. Els altres dos combois van costar a la Generalitat un total de 9,4 milions d’euros.

https://www.lleida.com/noticia_canal/fg ... e-la-pobla
Espero que no quedi només en la carcasa... :roll: Ja de pas, per què no demanar un parell més?Miquel
Administrador
Entrades: 4166
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimarts 09/04/2019 18:00

metring ha escrit:
Sky ha escrit:FGC encarrega la carcassa del nou tren de la Pobla

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ja ha encarregat la construcció de la carcassa d’un nou tren per a la línia de la Pobla, que costarà 6,4 milions. L’empresa pública ha autoritzat la compra d’una nova unitat que serà igual que els altres dos que circulen des de finals de juliol del 2016. El termini d’entrada en servei d’aquest nou tren és de divuit mesos i l’objectiu d’FGC és també millorar horaris i trajectes d’aquesta línia. Aquest nou comboi també ha de permetre disposar de material de reserva o de reforç per fer front a diferents eventualitats conseqüència de les revisions dels altres dos combois. Fonts d’FGC van explicar que l’adquisició del nou tren va quedar paralitzada la tardor del 2017 després de l’aplicació de l’article 155 pel procés independentista. Els tràmits es van reprendre el juliol del 2018 i es va tornar a iniciar la licitació per autoritzar la compra del comboi. Paral·lelament, també es va iniciar la construcció dels bogis (els dispositius giratoris dotats de dos o més eixos, cadascun amb dos rodes, sobre els quals es recolza un vehicle ferroviari). Segons FGC, aquesta mesura ha permès guanyar temps per disposar del nou tren. De fet, la construcció dels bogis es va iniciar el mes de febrer passat. Ferrocarrils va apuntar que ben aviat s’iniciarà la carcassa del tren i es complirà d’aquesta manera amb els terminis previstos perquè entri en servei, previst de cara al 2020. La compra d’una nova unitat també va ser avalada davant de l’increment en la demanda que ha experimentat la línia durant els tres últims anys. Els altres dos combois van costar a la Generalitat un total de 9,4 milions d’euros.

https://www.lleida.com/noticia_canal/fg ... e-la-pobla
Espero que no quedi només en la carcasa... :roll: Ja de pas, per què no demanar un parell més?
Perquè d'avagades són així de totxos. Els altres dos trens van costar 9,4 milions. I ara un de sol en costarà 6,4. Com sempre és falta de previsió, i si s'estiressin una mica podrien fer les coses ben fetes amb aquesta línia i fer del tren l'eix principal, i el bus d'aportació. I no tenir uns horaris per un costat, i per la resta el bus duplicant recorregut.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Respon

Torna a “Material rodant ferroviari / Material rodante ferroviario”