Nous Busos de l'AMB

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1799
Ubicació: Badalona

Nous Busos de l'AMB

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 28/06/2017 21:05

Renovació de la flota d'autobusos de gestió indirecta de l'AMB

Es destinaran 68 milions d'euros a adquisició de 140 autobusos híbrids i 25 elèctrics


El Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat el Pla de renovació de la flota de busos de gestió indirecta, amb l'objectiu de renovar 165 vehicles durant els propers dos anys, aquesta busos seran substituits per nous vehicles de baixes i nul·les emissions (híbrids i elèctrics). El pla implicarà una inversió total de 68 milions d'euros.

En total s'adquiriran 140 vehicles híbrids i 25 vehicles elèctrics purs, de manera que es passa del 2% actual de vehicles de baixes i nul·les emissions al 25% l'any 2019. Actualment, del total de 700 vehicles de la flota de gestió indirecta, un 98% són dièsel (683 unitats), un 2% de la flota són autobusos híbrids (16 unitats) i només un és elèctric.

Segons els càlculs de l'AMB, un cop implementat el pla de renovació de vehicles, es preveu un estalvi anual d'1 milió de litres de gasoil, 2.700 tones de CO2, 62 tones de NOx, 3 tones de NO2 i 2 tones de PM.

"La millora de la qualitat de l'aire és un objectiu primordial i és necessari que la flota d'autobusos de l'AMB contribueixi de manera efectiva a aquesta lluita, substituint els autobusos més antics i més contaminants per vehicles de baixes emissions", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que ha afegit que l'Administració ha de ser el primer exemple."Un paral·lelisme que ens agradaria que succeís, mica en mica, amb el vehicles privats. Si realment són imprescindibles, cal que aquestes [energies] es vagin substituint progressivament cap a energies més netes", ha exposat Poveda.

Aquesta nova actuació es complementa amb la renovació de la flota autobusos de gestió directa de l'AMB, els de TMB, que està en procés de substituir i renovar aproximadament 300 autobusos per tecnologia híbrida, elèctrica i de gas natural. En total, durant aquest mandat, entre gestió directa i indirecta, l'AMB renovarà un total de 450 autobusos.

FONT: AMB


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1574
Ubicació: Muntanyola

Entrada Autor: sag470 » Divendres 30/06/2017 22:06

En algunes noticies indiquen la renovació dels 30 Aerobus en el mateix lot. No se si serà amb el nou concurs, pero no crec que hagi moltes posibilitats. Apostaria pel Scania Citywide LE de 15m, perque no conec cap altre híbrid de 15m.Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1799
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 13/11/2020 19:12

Adquisició de 30 vehicles per a la renovació de la flota de NitBus de l'AMB

Tipus standard 12 metres híbrid dièsel HIB


https://contractaciopublica.gencat.cat/ ... 0&lawType=


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2303
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dimecres 18/11/2020 23:08

L’AMB i Rosanbus aposten per un transport sostenible

Aquests nous MAN Lion’s City 12C Efficient Hybrid que formaran part de la remesa 3162-3173, estrenen el motor D15 de 280cv de potència amb caixa de canvis ZF Ecolife Step 3 que compleix amb la normativa Euro6D (etiqueta ECO).

Amb el sistema Efficient Hybrid, l’autobús disposa d’un sistema intel·ligent de gestió d’energia. El component principal és una màquina elèctrica robusta que es col·loca a la cadena cinemàtica entre el motor i la caixa de canvis i actua com a generador i motor d’arrancada. Gràcies a aquesta màquina i el sistema d’emmagatzematge d’energia basat en UltraCap al sostre del vehicle i un sistema intel·ligent de gestió de l’energia s’augmenta l’eficiència energètica del vehicle i s’estalvia combustible.

https://magazin.amicsdelbus.com/2020/11 ... ybrid.html
Imatge


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1799
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 19/11/2020 18:10

Ja van arribant els Volvo 7900 Hybrid (estàndards) a can TUSGSAL :secretSalvem l'Estació de França!

Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”