Pàgina 1 de 1

Rutes en bicicleta

Publicat: Dijous 28/03/2019 19:47
Autor: Adolescent barceloní
Hola! Obro un nou fil per parlar sobre rutes per fer en bicicleta. La idea és comentar rutes que hagueu fet en bici, preguntar dubtes sobre rutes, suggerir-ne de noves, i inclús preguntar quina és la millor opció per arribar d'un punt A a un punt B.

Per encetar el fil: m'han recomanat de fer la Ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll i Ogassa. És una ruta amb un suau pendent de l'1% durant el seu primer tram. Opinions sobre aquesta ruta?

Re: Rutes en bicicleta

Publicat: Divendres 29/03/2019 1:23
Autor: UT440_132M
La vaig fer farà uns cinc anys, em va agradar força, desnivell poc pronunciat però constant fins a Sant Joan. En un parell d'horetes es va i torna des de l'estació de Ripoll. No em vaig atrevir a pujar a Ogassa. Allò ja es massa per mi.

Un clàssic a la comarca d'Osona, es pujar al Salt de la Minyona, entre Folgueroles i Vilanova de Sau. Pendent constant, amb alguns trams de fals pla, bon pis i relativament ample. Tot i que cal tenir en compte de tant en tant algun cotxe o moto, que per sort circulen a poca velocitat.

Re: Rutes en bicicleta

Publicat: Divendres 29/03/2019 19:04
Autor: oriolp13
Des de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses com bé diuen, pendent suau i constant. Des de Ripoll fins que no es creua el riu Ter la ruta és totalment plana, després es creua per sota la N-260 (en un punt on antigament hi havia un pas a nivell) i allà comença la suau pujada fins arribar a St. Joan de les Abadesses. Des d'allà fins al carregador de Torralles, que és on les mercaderies a transportar des de la mina es carregaven al tren, la ruta torna a ser més o menys plana. Allà acaba el tram asfaltat i comença el tram de terra compactada, amb un tram de 1km aproximadament de forta pendent, fins arribar a l'alçada on començava el "tobogan" per on es feien caure els materials extrets de la mina i transportats amb vagonetes fins allà. D'allà fins a Ogassa la ruta torna a ser quasi plana. Abans d'arribar a Ogassa es creua un petit túnel excavat directament a roca.

A la mínima que es pot, recomano fer la ruta sencera fins a Ogassa. Si bé hi ha un tram de forta pendent, val la pena, ja que la ruta té bona vista, i de tornada al final serà tot baixada :P

Això sí, per anar sense presses, el millor es dedicar-hi un dia sencer.


Una altra ruta recomanable i assequible de fer és la del carrilet Olot-Girona (sobretot en el sentit Olot>Girona, on la major part del tram és baixada/pla), podent enllaçar alhora amb el Girona-Sant Feliu de Guíxols.