Incivisme al transport públic

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
genissimon
N9
N9
Entrades: 2505
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Re: Incivisme al transport públic

Entrada Autor: genissimon » Divendres 05/05/2017 13:58

La Vanguardia, 2 de maig de 2017 ha escrit: Más frescos que una lechuga
Quim Monzó
[...]
Sí, pero nunca invado ni el asiento de la derecha ni el de la izquierda. Estoy tan convencido de eso como de que la chica que a menudo veo al otro lado del pasillo pone sus bambas mugrientas sobre el asiento de enfrente y el chico que tiene a su lado deja de que el perro que lleva ponga su culo sucio en la butaca de al lado.


Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.

447orange
N2
N2
Entrades: 16

Entrada Autor: 447orange » Divendres 05/05/2017 17:13

oscsanchez6 ha escrit:
447orange ha escrit:Frustant. Ahir a la nit vaig agafar el metro con cada dia al tornar de la feina a l'estació de santa eulàlia, i just al costat meu a l'andana hi habia dos nois fent-se un porro. Quan va arribar el metro van saltar just al entre-cabina del convoy, vaig pujar al metro pensant que es tractaba d'una gamberrada i volien fer el denomitat metring o alguna cosa així. Em vaig possar just al costat de la porta que dona a la cabina i vaig escoltar com habien entrat dins de la cabina (per la part "de fora") parlaven de noies i feien olor de porro. Tenia entès que quan es va fer la reforma del 4000 es va possar un detector d'intrussos a cabina contrària per ho que vaig descartar trucar a ningú pensant que d'hora arribaria algú. Doncs després de quasi mitja hora de trajecte em vaig baixar a torres i bages pensant que ja no hi serien els nois, i he aqui la meva sorpresa: continuaven dins de la cabina! Que els supossats detectors de presència no funcionen? O el lumbreras que els va instal•lar només els va possar a les dues cabines de davant i de darrere? Impresionant... S'em va quedar cara de tonto per no haber trucar abans.
Jo un cop viatjava en un 3000 i una de les portes que comuniquen amb una cabina "calcel·lada" s'obria sola. Un viatger l'anava tancant... però podria haver entrat qualsevol individu.
Que jo sapigui, els 3000/4000 (2000 tampoc?) no tenen interfons per parlar amb el conductor, així que vaig haver d'avisar via Twitter.
La clau per obrir aqueates portes es molt basica.. es tracta
Duna clau cuadrada del numero 8 al igual que las de renfe,
Es por adquirir per dos euros a cualsevol ferreteria.
El problema es que si diuen que reformen per posar mes
Sistemes de seguretat y nomes posen el detector a la
Cabina contraria no i son segurs en cas de atemptat, vandalisme etc..
Tipical Spanish..o Catalunua en aquest cas..
Tradinsa?Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2299
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Divendres 05/05/2017 18:44

Per cert, off-topic. Les cabines "anul·lades" tenen alguna cosa a dintre, o es van retirar tots els controls i queda només l'espai? En cas que quedi només l'espai, ja que no es poden intercomunicar les unitats, podrien treure la separació entre la cabina i la zona de viatgers (la porta, vaja) i posar algun seient de més. No sé si s'entén el que vull dir...


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Miquel
Administrador
Entrades: 4132
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dissabte 06/05/2017 14:21

Adolescent barceloní ha escrit:Per cert, off-topic. Les cabines "anul·lades" tenen alguna cosa a dintre, o es van retirar tots els controls i queda només l'espai? En cas que quedi només l'espai, ja que no es poden intercomunicar les unitats, podrien treure la separació entre la cabina i la zona de viatgers (la porta, vaja) i posar algun seient de més. No sé si s'entén el que vull dir...
No són cabines anul·lades.

Una composició quíntuple de 3000 o 4000 consta de dos trens independents acoblats, vaja, una doble composició de 3000 o 4000, i amb un dels dos trens amb un cotxe remolc. Per tant, les cabines són totalment necessàries.
Altre cosa es que en servei comercial gairebé mai hagin circulat en composició simple. Ja que van arribar quan ja s'havien estandaritzat les composicions de 5 cotxes.

En cas que s'hi coli gent a la cabina, jo el que hagués fet és avisar directament al motorista només haver-ho vist. Mai saps quins graus de coneixement te aquesta gent o amb quines intencions s'hi han colat.

El que si que és cert, es que aquestes cabines ara són tractades un pel com a cabines de segona, i pel general les millores les fan a les dels extrems ja que el FMB no sol formar trens amb la composició invertida:
Habitual: <- Zona (Triple + Doble) -> Trinitat
Invertit: <- Zona (Doble+ Triple ) -> Trinitat

Tot i que, algú pel fòrum va avisar fa un temps que corria un 3000 amb la composició invertida durant aquelles setmanes rares que tenien alguns 3000 desendreçats entre ells. :x


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5189
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dilluns 08/05/2017 14:48

Miquel ha escrit:En cas que s'hi coli gent a la cabina, jo el que hagués fet és avisar directament al motorista només haver-ho vist. Mai saps quins graus de coneixement te aquesta gent o amb quines intencions s'hi han colat.
Totalment d'acord. No sé quina mena de comandaments operables hi ha allà, mentre són ubicades com a cabines intermitges, però molt millor no haver de suposar res. En el millor dels casos no hi faran res, allà dins, però en el pitjor...


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22796
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 29/06/2017 12:31

Aquesta és...Avatar de l’usuari
Renfe445  
N10
N10
Entrades: 3936
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©

Entrada Autor: Renfe445 » Dijous 29/06/2017 12:40

metring ha escrit:Aquesta és...
Se piensa que es una bici de nafta. xD437.001
N10
N10
Entrades: 4868
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dissabte 05/08/2017 1:26

Adif (04/08/2017)
Con un presupuesto de 750.000 euros

Adif instalará nuevos sistemas de seguridad en túneles de la red de Rodalies

• Esta actuación, incluida en el Plan de Rodalies, tiene por objetivo evitar accesos indebidos a los túneles y reducir la probabilidad de actos vandálicos que pudieran causar riesgos a la explotación ferroviaria.

• El contrato licitado incluye, entre otras medidas, la instalación de circuitos cerrados de televisión, sistemas de detección de intrusión y protecciones físicas en los túneles de Bifurcación Marina y Sant Andreu Arenal (Barcelona), Sabadell y Terrassa


04/08/2017. Adif ha licitado un contrato para la adecuación, suministro e instalación de nuevos sistemas de seguridad en túneles de la red de Rodalies de Barcelona, con un presupuesto de 745.145,7 euros (IVA incluido).

Esta actuación, incluida en el Plan de Rodalies, tiene como principal objetivo aumentar los niveles de seguridad de estas infraestructuras para evitar accesos indebidos al interior de los túneles, y reducir la probabilidad de que se cometan actos vandálicos que pudieran causar riesgos a la explotación ferroviaria.

Este proyecto reafirma una vez más el compromiso inversor del Ministerio de Fomento de desarrollar un conjunto de actuaciones para la mejora de la seguridad y eficacia de la red de Rodalies.

Los nuevos sistemas se instalarán en diversos puntos de los túneles de Bifurcación Marina y Sant Andreu Arenal, ambos en Barcelona, así como en los de Sabadell y Terrassa. En estos túneles también se adecuarán los sistemas de seguridad en 10 salidas de emergencia.

Además, se instalarán nuevos dispositivos de seguridad para evitar accesos no controlados desde el exterior a las instalaciones del Control de Tráfico Centralizado (CTC), situado en la estación de Barcelona-França, y en la base de mantenimiento de infraestructura de red convencional en el entorno de la estación de Montcada-Bifurcació, que ha sido objeto de diversos actos incívicos.

Los nuevos sistemas consistirán en circuitos cerrados de televisión y equipos antiintrusión, que estarán integrados en el Control de Protección y Seguridad de Adif en Barcelona, además de protecciones físicas como puertas metálicas.

Los trabajos en los túneles se realizarán en horario nocturno con el fin de no afectar a la circulación de trenes.adriaesc
N7
N7
Entrades: 417
Ubicació: Llucmajor (L4)

Entrada Autor: adriaesc » Dilluns 19/02/2018 23:27

No sé si va exactament aquí, però he vist aquest vídeo a Instagram i m'ha fet bullir la sang.
https://www.instagram.com/p/BfZOLz-H_nq/ (perdoneu però no he estat capaç d'enllaçar-ho com cal)


Pero, ¿qué oyen mis ojos?

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1599
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dilluns 19/02/2018 23:31

Dubto moltíssim que això tingui quelcom a veure amb cap conflicte laboral dels treballadors de TMB.

Senzillament, d'imbècils malparits n'és ple el món.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22796
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 05/05/2018 20:35

http://beteve.cat/agressio-metro-grafit ... catalunya/Clara Soteras
@ClaraSoteras
Txell Partal Maresma
@txell_pm
dissabte 5 de maig, 2018, 18.30

Nova agressió de grafiters contra treballadors del metro a la parada de Catalunya de l’L3

TMB i els sindicats denuncien un augment dels actes vandàlics al metro i l’increment de l’agressivitat dels grafiters
Una quinzena de grafiters han actuat aquest divendres cap a les tres de la matinada contra un comboi de la Línia 3 del metro de Barcelona quan es trobava a l'estació de plaça de Catalunya, just a la finalització del servei. Es tracta d'un nou acte vandàlic al metro que ha acabat amb una agressió contra els empleats, que es trobaven a l'interior del tren, per llançament de pedres contra la cabina del maquinista. El comboi recollia una dotzena de treballadors de TMB a la fi del servei.

L'acte vandàlic ha estat denunciat a través de les xarxes amb imatges enregistrades pels mateixos treballadors des de l'interior del tren. A banda de trencar els vidres del comboi, els grafiters també han fet nombroses pintades a la unitat.

Segons TMB, una quinzena de vàndals, la majoria emmascarats, van abordar el comboi per fer-hi pintades murals i quan els treballadors els van recriminar l'acció van llançar pedres contra el tren i van acabar destrossant el vidre d'una de les cabines. Cap empleat va resultar lesionat i els assaltants van fugir a través del túnel en direcció a l'estació de Diagonal, per on van sortir a l'exterior.


TMB ha confirmat que després d'avaluar els desperfectes causats per l'agressió presentaran una denúncia per danys materials, a través del procediment habitual. L'empresa considera "intolerable l'ús de la violència contra les persones per part de grups de grafiters especialitzats en intrusions a xarxes ferroviàries". Asseguren que el comboi, a més de vidres trencats, ha acabat pintat per les dues bandes. Afegeixen que no es van poder identificar els grafiters. A més, denuncien que l'agressivitat i el vandalisme a les estacions de metro ha anat a l'alça en els darrers mesos i que els grafiters actuen sovint al suburbà.


Augment de l'agressivitat dels grafiters
De fet, no és la primera vegada que grups de grafiters actuen de forma coordinada al suburbà. Se'ls havia vist actuar , també amb certa violència, en altres estacions de metro, com la Pau, a l'L2, Can Vidalet, a l'L5, o a la Trinitat Nova, a l'L3. A principis d'any TMB va xifrar en un miler els grafiters identificats.

El sindicat UGT dels treballadors del metro també s'afegeixen a la denúncia de l'augment de l'agressivitat dels grafiters, sobretot, diuen, els dos darrers anys. L'Ajuntament ja va demanar canvis legislatius per frenar aquests actes vandàlics al metro i va anunciar que es coordinaria amb la resta d'operadors de transport públic per abordar la problemàtica. TMB apunta que està treballant per dificultar intrusions a les instal·lacions i està donant indicacions als professionals així com eines d'autoprotecció. Reclamen, però, que les competències els depassen i que es fa necessària una actuació coordinada de la seguretat pública i la judicatura.

Crítiques a Colau davant els nous actes vandàlics
L'alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat a que "aquestes agressions són inacceptables" i que el servei de metro és "un servei públic essencial".


Des de l'oposició, Colau ha rebut les crítiques d'ERC i PP pels nous actes vandàlics al metro. El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Jordi Coronas, li ha recriminat que "no n'hi ha prou amb fer tuits" i li ha exigit un "protocol d'actuació urgent" amb els cossos policials, mentre que el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha requerit que el consistori ha d'identificar els autors i presentar-se com a acusació particular, a més de reclamar danys.

[tweet]https://twitter.com/AutobusesBCN/status ... 36352?s=19[/tweet]David.F.C.M.B.1000
N6
N6
Entrades: 284
Ubicació: barcelona

Entrada Autor: David.F.C.M.B.1000 » Dimecres 22/08/2018 20:08

disculpad pir ponerlo aqui, pero nose donde ponerlo y al igual quelos graffitis son vandalismo esto que e visto hoy que mea cabreado bastante tambien loes y peor...

en la ut 447-118 PMR, en el coche remolque sean llevado los dos soportes de fijar bicicletas :cop :emprenyatkastroboy
N3
N3
Entrades: 30

Entrada Autor: kastroboy » Dilluns 05/08/2019 21:29

Doncs el que passa moltes vegades és la suma de l'incivisme d'alguns passatgers i l'actitud poc professional de revisors i RENFE en general. Resumint, puja gent sense bitllet i sense voler-ho pagar o bé volent-lo pagar però no disposant el revisor del canvi adient. Sé de diversos casos en pocs dies en el que els trens s'aturan per 20 minuts o més amb amenaces creuades d'avisar els Mossos (que no solen venir) de peticions de donar el DNI... els més afectats som els viatgers que paguem sempre i que no hauríen d'aguantar situacions tan desagradables.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22796
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 26/09/2019 12:36
Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2299
Ubicació: La Trinitat Nova, Nou Barris, Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dijous 26/09/2019 19:59

Aquest passat cap de setmana, a les festes de la Mercè, anaven passant aquest anunci entre concert i concert. Bona campanya!


Juanjo Rubio. Frontend & Backend Developer. Faig coses a ACEMA, ARCA, Amics del Bus, #busclassicbcn i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
oscar440
N7
N7
Entrades: 489
Ubicació: El Putxet i el Farró (Barcelona) / Massamagrell (València)

Entrada Autor: oscar440 » Dimecres 11/12/2019 13:45

Uns brètols, vàndals, o com els vulgueu anomenar, van tirar al terra aquest cap de setmana el mòdul de lavabo prefabricat dels conductors de la M28 a la terminal de Sant Andreu Comtal/Parc de la Maquinista. No suficient amb això, van trencar la porta i el seu tancament. Els conductors de la M28 arriben a aquesta terminal i ja no poden fer el que hagin de fer, a més allà tot són naus industrials i el Parc de la Maquinista, el bar més proper queda lluny.

Aquest dissabte un conductor de la M28 s´ho prenia amb filosofia i sentit de l ´humor: "Ahora tendremos que ir a mear al parque, a ver si encima nos ponen una multa"...Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 1773
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 23/07/2020 18:22

Un exhibicionista sense sostre es masturba al tren d’Avinyó-Perpinyà

L’individu ha estat detingut a l’estació de Narbona

El jove passatger, visiblement borratxo, s’ha ”fet la sega” dues vegades durant el viatge, un cop al viatge d’anada, un altre a la tornada.
https://www.la-clau.net/noticia/13657/u ... o-perpinya


PD: Aquesta expressió rossellonenca me la guardo :muertorisa


Salvem l'Estació de França!

Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”