Incivisme al transport públic

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Re: Quines mostres de incivisme heu vist als Transports publics?

Entrada Autor: wefer » Divendres 20/06/2008 9:06

victorcasta ha escrit:Si almenys el diari estigués ben plegadet.... però hi ha casos en que el terra o els seients són un mar de papers de diari
A la L2 jo he vist com la gent deixa diaris als bancs de l'estació. Quan el tren marxa, donat que la L2 té molt efecte tub i els trens fan força vent, els diaris s'obren i s'escampen els fulls pel terra i la via de tota l'estació.
la culpa, evidentment, és tant dels incívics que abandonen els diaris a qualsevol lloc com de TMB que, sabent que existeix aquest problema, no posa recipients adequats per dipositar els diaris.



Avatar de l’usuari
cristian26
N7
N7
Entrades: 544
Ubicació: Granollers

Entrada Autor: cristian26 » Divendres 20/06/2008 14:49

Guigui ha escrit:realment creieu que la gent que deixa els diaris als seients ho fan per altruisme envers els altres?
SI. Ahir al matí baixava del tren de les 8.01 a Passeig de Gràcia en direcció San Vicenç, i vaig deixar el 20 Minutos al seient al igual que molta altre gent del vagó. Jo personalment no considero brutícia un diari que es deixa plegat, això sí, a sobre d'un seient de tren per a que el llegeixi un altre.


Qui té el cul llogat, no seu quan vol.

Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Divendres 20/06/2008 16:44

Ahir un holandès estava tocant els nassos als passatgers del regional que surt de Portbou a les 18.17,primer bevent cervesa amb ampolles de vidre a dins del tren(tenien una bosa de supermercat i quan s'acostava el revisor,que nomès va passar un cop,els amagava),i un tambor que tenia tota l'estona dónant golpets(sobretot a partir de Hostalric,no parava) al tambor molestant als demès.Un altre que hi havia darrere meu tenia els peus estirats als seients de front,passa el revisor i no li diu res.
Vaig tindre que canviar de vagó a l'altura de Sant Celoni i la dona del costat meu també és va canviar de vagó,sembla que en aquesta societat la gent fa el que li dóna la gana,ja estic fart.Cambio de vagó i a Granollers puja un gitano i s'asseu darrere meu,fumant i música del móbil a tope.El revisor va desapareixer.Vaig anar al fons del vagó.I també uns individus viatjant de peu als canvis de vagons,ara ni ens deixen canviar de vagó per culpa de dos individus?Ho sento peró aquesta societat va a pitjor,cada vegada mès incivisme,mès gent tocant els nassos als demés,etc...



Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Divendres 20/06/2008 19:32

No la societat no va cada cop pitjor. Abans havien de dir a la gent que no escupís al terra dels trens ia ltres missatges, ara la gent ja no escup "gaire" als llocs tancats. Una altre cosa és que la estúpida minoria que fa el que li dona la gana s'està tornant més emprenyadora perquè mai es troba ningú que li pari els peus (per exemple treballadors de l'empresa, policia....).

La societat està més o menys igual o millor el que empitjora són les empreses explotadores dels serveis.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 21/06/2008 14:38

Avui hi ha un article interessant a La Vanguardia escrita, us penjo una part concreta, relacionada amb aquest fil:

El transporte público descarta insistir en ciertas normas ´básicas´

- BARCELONA Redacción

QUEJAS DE LOS VIAJEROS Las compañías reciben protestas por algunas actitudes molestas de los viajeros

CAMPAÑAS CÍVICAS Algunos comportamientos se intentan corregir con folletos específicos
A pesar de que reciben quejas de usuarios, los principales operadores de transporte público no tienen prevista la inclusión en los respectivos reglamentos de viajeros, aprobados por la Generalitat de Catalunya o por los municipios, de normas referidas a comportamientos que muchos consideran elementales, como, por ejemplo, no poner los pies sobre los asientos. Con todo, las compañías consultadas destacan que ya hacen un esfuerzo para promover algunos de estos buenos modales, de manera permanente o mediante campañas específicas.

TMB, la empresa responsable del metro y del autobús de la capital catalana, indica mediante carteles varias normas de este tipo. Una es el clásico "Dejen salir antes de entrar" de las puertas de los convoyes. Otras, los asientos reservados para personas mayores, embarazadas o con problemas de movilidad. En las escaleras mecánicas se pide que se deje libre el lado izquierdo para quien quiera subir más rápido. Junto a algunas máquinas canceladoras de billetes hay información sobre las medidas de los equipajes y la prohibición de entrar bicicletas en las horas punta porque, al haber gran cantidad de viajeros, molestarían.

También se recomienda, siempre que se pueda, plegar los cochecitos de bebé en el interior de los autobuses.

En Renfe hay menos indicaciones que en el metro. "Creemos que existen ciertas conductas cívicas básicas que no deben indicarse con carteles prohibitivos. Si así fuera, el tren estaría lleno de carteles...", explican fuentes de esta compañía. Para incentivar algunos de estos comportamientos se editan folletos específicos. Eso sí, en todas las redes de transporte colectivo hay dos normas básicas que sí se recuerdan: la obligatoriedad de viajar con billete y la prohibición de fumar. Y se recuerdan las multas.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 21/06/2008 23:34

Petit episodi vist avui al 17: Em trobo a la part davantera de l'autobús, a punt de sortir de la parada Pg. de Gràcia-Aragó, quan ve una senyora de certa edat des del darrere i demana al conductor si la pot deixar sortir perquè s'ha equivocat de línia. El conductor li recrimina que hagi pujat per la porta del darrere, cosa que no pot fer. La senyora es disculpa i el conductor la deixa sortir pel davant. O sigui: s'ha ficat a l'autobús per on no era permès, sense fixar-se en el número, demana per sortir quan tècnicament el vehicle ja era fora de la parada i surt pel davant. Tres en un.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Diumenge 29/06/2008 23:35

Guigui ha escrit:O sigui: s'ha ficat a l'autobús per on no era permès, sense fixar-se en el número, demana per sortir quan tècnicament el vehicle ja era fora de la parada i surt pel davant. Tres en un.
Segons el meu punt de vista, la culpa és del conductor, ja que no hauria d'haver deixat baixar la senyora fins la següent parada, i a més ho hagués hagut de fer per la porta reglamentària.
Al cap i a la fi, una vegada els autobusos abandonen la parada, encara que es parin a un semàfor a 10 metres de la mateixa, no t'obren la porta, ja que és el que marca el reglament.



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dilluns 30/06/2008 10:20

Més que el reglament, l'asseguradora: si passa alguna cosa mentre la persona puja o baixa del vehicle mentre aquest es troba fora d'una parada, l'asseguradora se'n rentarà les mans.

Passa el mateix amb els cotxets de criatures: només estan coberts en cas d'accident si es troben a l'espai per a PMR.



Avatar de l’usuari
Ereza
N4
N4
Entrades: 42
Ubicació: BCN / L'Espluga Calba
Contacta:

Entrada Autor: Ereza » Dilluns 30/06/2008 20:15

Una altra "obra mestra" dels individus de torn: http://es.youtube.com/watch?v=F-0dmF05pbQ

Tret d'aquesta notícia:
La VanguardiaLos Mossos investigan grabaciones en Internet de gamberradas
Uno de los vídeos colgados en You Tube muestra a unos jóvenes rociando con un extintor a otros viajeros en un andén de la Línea 1

Internet se ha convertido en una Torre de Babel de las imágenes, con vídeos de diversas procedencias y múltiples contenidos. Esta libertad tiene sus ventajas pero también sus inconvenientes. Uno de ellos, las grabaciones de gamberradas en la vía pública o en el transporte público como telón de fondo.

Es por eso que You Tube también se ha convertido en una fuente de información para los Mossos d"Esquadra, ya sea de oficio o a través de alguna denuncia ciudadana. Una de las últimas que ha recibido la policía catalana es la de un vídeo de unos jóvenes que rocían con un extintor los andenes del metro de la Línea 1 desde un vagón en marcha e incluso con otros usuarios alrededor. "Siempre se han hecho gamberradas de tipo adolescente, como la de vaciar un extintor", apuntan desde los Mossos. La diferencia está en que ahora "se le hace difusión" en Internet.

Si se busca bien, en You Tube se pueden llegar a ver todo tipo de gamberradas como la del extintor, pero también peleas entre adolescentes grabadas en móvil y una de las estrellas de los vídeos delictivos: conducciones temerarias made in USA pero en las carreteras catalanas y que ponen en peligro la seguridad vial.

"Miramos los vídeos que nos hacen llegar y si tenemos dudas, los enviamos a la asesoría jurídica que se encarga de tipificar el acto. Luego, los pasamos a la unidad correspondiente", explican desde los Mossos. Por ejemplo, la gamberrada del extintor ha ido a manos de la unidad de transportes urbanos, que es la encargada de abrir diligencias. Si se trata de un caso como una agresión, también se envía la información a un juez para que ordene el bloqueo de acceso a la dirección electrónica donde se muestra el vídeo. Ahora bien, si el caso es de pornografía infantil o amenazas, van directamente a la unidad de delitos informáticos.

El gozo en un pozo
Los vídeos que muestran actos tipificados como delitos o faltas se pueden volver en contra de sus autores. Una de las primeras cosas que se estudia es si se puede identificar a sus autores. Por ejemplo, en el caso del extintor del metro, los jóvenes actúan sin ocultar su rostro.

TMB hace caso omiso a este tipo de documentos gráficos, alegando que no son grabaciones oficiales y que podría tratarse de manipulaciones, por lo que deja el caso directamente en manos policiales. El caso, por ejemplo, de la muchacha ecuatoriana agredida en un vagón de los Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el 7 de octubre, fue registrado por una cámara de seguridad.

Font


«Truly, if there is evil in this world, it lies within the heart of mankind.»

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 01/07/2008 0:18

D'aquesta notícia ja se'n parla aquí: http://transport.cat/viewtopic.php?f=8&t=7836



Avatar de l’usuari
Tycho Brahe
N3
N3
Entrades: 36
Ubicació: Mataró

Entrada Autor: Tycho Brahe » Dijous 03/07/2008 20:19

He vist el vídeo i realment és patètic, només cal pensar que qualssevol de les persones dutxades per la pols de l'extintor, sigui asmàtica, es pot muntar una ben grossa.

Això m'ha fet recordar que farà cosa d' un any (potser algo més) un ex-company de classe va resultar greument ferit als voltants de Premià quan uns gamberros van llançar un pedrot que va rebentar el vidre del tren i li va produir gran nombre de talls al braç esquerre i el tren es va haver d'aturar en situació d'emergència.

Doncs resulta ser que el més patètic de tot és que després de que l'afectat posés una demanda, la colla de tòtils que va fer aquesta bretolada, encara no han sigut caçats :avall i el que és pitjor, potser quedaràn impunes, com molts quinquis metreros....... :emprenyat

Disculpeu per el possible OFF-Topic


Tower: Lufthansa 893, number one, check for workers on the taxiway.
Pilot: Roger... We've checked the workers, they are all working.

http://www.surcandoloscielos.es

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 03/07/2008 20:25

Tycho Brahe ha escrit:Disculpeu per el possible OFF-Topic
L'únic possible indici d'off-topic que hi veig és que en tot el que dius, ja no es tracta d'incivisme, sinó de crim.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Danzig
N8
N8
Entrades: 761
Ubicació: L'HospiMollet

Entrada Autor: Danzig » Divendres 04/07/2008 16:47

wefer ha escrit:una vegada els autobusos abandonen la parada, encara que es parin a un semàfor a 10 metres de la mateixa, no t'obren la porta, ja que és el que marca el reglament.
No sempre, alguns cops obren les portes. Depèn del xofer.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 04/07/2008 17:02

Danzig ha escrit:No sempre, alguns cops obren les portes. Depèn del xofer.
I depèn de la situació. No és el mateix tornar a obrir la porta amb el semàfor en vermell i havent-se mogut amb prou feines de la parada, que fer-ho ja un tros més enllà i amb la via lliure.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Diumenge 06/07/2008 20:43

Aquesta tarda a la L2 a Sant Antoni, un paio fumant, assegut al banc, i al pal del costat del banc una senyal ben gran de prohibit fumar.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Avatar de l’usuari
El LLOP
N9
N9
Entrades: 1635
Ubicació: esperant via lliure

Entrada Autor: El LLOP » Diumenge 06/07/2008 21:01

Tycho Brahe ha escrit:He vist el vídeo i realment és patètic, només cal pensar que qualssevol de les persones dutxades per la pols de l'extintor, sigui asmàtica, es pot muntar una ben grossa.
no només en cas de ser asmàtic. El funcionament de la pol de l'extintor es bàsicament aquest: aïllar del foc l'oxígen que li dona vida, i no només el foc necessita oxígen per viure. Aquesta pols es molt densa i si se li llença directament a una persona a la cara, en quantitat suficient (no gaire) la pot matar.



Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Dilluns 07/07/2008 22:35

UT440_132M ha escrit:Aquesta tarda a la L2 a Sant Antoni, un paio fumant, assegut al banc, i al pal del costat del banc una senyal ben gran de prohibit fumar.
Pitjor és a renfe,que quan anuncien per megafonia que està prohibit fumar a l'estació i desprès veus guardies de seguretat de renfe fumant!!!!

Ja n'he vist uns quants cops,no hauria d'estar prohibit fumar a la feina? :emprenyat

Lo pitjor ñes que resultaque els incívics és el personal de renfe o empreses involuncrades a renfe(vease taquillera de Martorell).



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 08/07/2008 16:14

Als Busos de Barri, he vist com maltracten el compartiment de paquets que hi ha al costat de la porta de sortida, utilitzant-lo com a paperera.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Tycho Brahe
N3
N3
Entrades: 36
Ubicació: Mataró

Entrada Autor: Tycho Brahe » Dimarts 08/07/2008 16:27

Mako448 ha escrit:
UT440_132M ha escrit:Aquesta tarda a la L2 a Sant Antoni, un paio fumant, assegut al banc, i al pal del costat del banc una senyal ben gran de prohibit fumar.
Pitjor és a renfe,que quan anuncien per megafonia que està prohibit fumar a l'estació i desprès veus guardies de seguretat de renfe fumant!!!!

Ja n'he vist uns quants cops,no hauria d'estar prohibit fumar a la feina? :emprenyat

Lo pitjor ñes que resultaque els incívics és el personal de renfe o empreses involuncrades a renfe(vease taquillera de Martorell).

Jo ahir vaig veure una situació similar, sonaba per megafonia l'anunci del prohibit fumar quan d'un combo de 447's baixava una noia rossa d'aquelles que caus de cul, quan de cop i volta els segurates de l'estació de mataró, sense cap mena de discreció se li acosten, parlen amb ella, la noia fica la ma a la bossa i de cop i volta els segurates i la noia estàn fumant en directe :emprenyat


Tower: Lufthansa 893, number one, check for workers on the taxiway.
Pilot: Roger... We've checked the workers, they are all working.

http://www.surcandoloscielos.es

orique
N9
N9
Entrades: 2046
Ubicació: Terrassa

Entrada Autor: orique » Dimarts 08/07/2008 16:36

Tiran más dos tetas que... un "combo" de 447's xD



Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”