Nova línia L79

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Nova línia L79

Entrada Autor: metring » Dijous 25/03/2010 10:41

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... elona.html

Una línea de autobús conectará Sant Boi con la Diagonal de Barcelona

La futura línea L79 se pondrá en marcha a finales de año y sólo tardará 20 minutos en realizar el trazado que será directo

25/03/2010 | Actualizada a las 09:27h | Ciudadanos
Sant Boi de Llobregat. (EUROPA PRESS).- La Entidad Metropolitana del Transporte (EMT) pondrá en marcha a finales de año una nueva línea de autobús que conectará Sant Boi de Llobregat con la avenida Diagonal de Barcelona. La creación de la línea reducirá en media hora el tiempo de trayecto de los vecinos de Sant Boi hasta la Diagonal de Barcelona.

Según informaron hoy fuentes municipales, la EMT ya ha aprobado la adquisición de siete vehículos para la futura línea L79. Entre la salida de Sant Boi y la llegada a Barcelona, los autobuses sólo tardarán unos 20 minutos ya que el trazado será directo.

La conexión con la Diagonal de Barcelona era una demanda del Ayuntamiento y de la ciudadanía para poder acceder a las universidades y los establecimientos comerciales de la zona con mayor facilidad y sin tener que utilizar diferentes medios de transporte.



Avatar de l’usuari
Ramon
N5
N5
Entrades: 97
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Ramon » Dilluns 01/11/2010 17:23

El proper dilluns dia 8 de novembre entrarà en funcionament la nova línia L79, que connectarà Sant Boi amb l'avinguda Diagonal de forma directa cada 15 minuts.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimarts 02/11/2010 23:18

NOVA LÍNIA L79

A partir del dia 8 de novembre de 2010, una nova línia donarà servei als municipis de Barcelona, Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat, la línia L79, que unirà l'avinguda Diagonal ( l'Illa Diagonal) de Barcelona amb la plaça Assemblea de Catalunya de Sant Boi de Llobregat.

Per més informació de recorregut i horaris es pot consultar la imatge inferior:

Imatge

FONT: EMT


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 04/11/2010 14:36

La nova línia L79 enllaça Sant Boi amb la diagonal de barcelona a partir del 8 de novembre

Bones notícies per a la mobilitat a Sant Boi. La ciutat comptarà a partir del dilluns 8 de novembre amb un nou servei de transport públic: la línia d’autobús L79, que proporcionarà un enllaç directe amb l’avinguda de la Diagonal, a Barcelona.
Les persones que s’hi hagin de desplaçar per motius de feina, estudis o lleure podran fer-ho amb més comoditat que fins ara, ja que no hauran de canviar de mitjà de transport. També hi podran viatjar més ràpid, perquè el temps per arribar a la gran artèria barcelonina es veurà reduït en prop de 30 minuts respecte a la situació actual.
Amb la posada en funcionament d’aquest servei, l’Entitat Metropolitana del Transport atén una demanda històrica de l’Ajuntament i la ciutadania de Sant Boi i contribueix a refermar al nostre entorn una xarxa de transport públic cada cop més ràpida, interconnectada i sostenible. La nova línia també enllaçarà Sant Boi amb el centre de Sant Joan Despí.

Festa ciutadana el 6 de novembre

El primer recorregut de l’L79 sortirà de la plaça de l’Assemblea de Catalunya el dilluns dia 8 de novembre a les sis del matí. Dos dies abans, la plaça de Catalunya acollirà, a les 17 hores, una festa ciutadana de celebració convocada conjuntament per l’Entitat del Transport i l’Ajuntament. Els ciutadans i les ciutadanes podran visitar-hi els nous autobusos.

9 vehicles nous (amb 86 places, de pis baix i 100% accessibles) cobriran el recorregut de la línia L79 de dilluns a dissabte, amb una freqüència de pas de 15 minuts els dies feiners i de 30 minuts els dissabtes.

Imatge

FONT: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Ramon
N5
N5
Entrades: 97
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Ramon » Divendres 05/11/2010 1:06

L'origen de la L79 a Barcelona serà al carrer Flos i Calcat, com la L14. El recorregut de la L79 a Sant Joan Despí serà per la B23 fins la sortida 5 i pel vial que connecta aquesta amb la carretera de Sant Boi, amb una petita entrada a l'avinguda Barcelona.

Font: http://www.baixbus.cat/linies/L79 i http://www.sjdespi.com/sjd/content/down ... %20L79.pdf



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Diumenge 07/11/2010 21:56

Notícia amb sorpresa: :o

Sant Boi tendrá por primera vez buses hasta la Diagonal

La EMT estrena la L-79 para paliar la falta de transporte público de los universitarios

Los vecinos de Sant Boi de Llobregat tendrán desde el próximo lunes una nueva línea de autobuses que los llevará en unos 40 minutos a la avenida Diagonal, en Barcelona. El nuevo servicio de transporte supondrá una mejora considerable para los estudiantes universitarios de Sant Boi que hasta ahora solo disponían de los Ferrocarrils de la Generalitat como única forma de transporte público para acudir a la Zona Universitària, pero con transbordo en la plaza de Espanya.

El Ayuntamiento de Sant Boi reivindica desde hace más de tres años una línea de autobuses directa para atender las quejas de los estudiantes que tardan alrededor de una hora y cuarto para trasladarse desde Sant Boi hasta la Zona Universitària. Con la nueva línea de autobuses, el tiempo de trayecto será de entre 35 y 45 minutos, según las estimaciones de los técnicos de la EMT.

La nueva línea ha sido calificada como un servicio «semi exprés» por la EMT, la empresa pública encargada de gestionar los autobuses metropolitanos. «Teníamos la idea de crear algunas líneas de autobuses exprés, pero hay limitaciones presupuestarias. Esta línea será rápida, con pocas paradas, y pone fin a una vieja demanda del Ayuntamiento de Sant Boi», explicó Antoni Poveda (PSC), presidente de la EMT y alcalde de Sant Joan Despí.

Las únicas comunicaciones de transporte público de Sant Boi con Barcelona llegaban hasta la plaza de Espanya. Tanto los Ferrocarrils como los autobuses tienen hasta ahora su destino final en esta estación que sirve de enlace con el resto de la ciudad. «Es una ruta muy larga e indirecta para quienes van a la parte alta de Barcelona», añadió el también socialista Jaume Bosch, alcalde de Sant Boi.

NUEVE UNIDADES / La EMT tuvo que adquirir nueve autobuses nuevos para operar la línea, que tendrá una frecuencia de paso de 15 minutos. Se espera que reciba a 600.000 viajeros al año con un coste de dos millones de euros anuales.

La empresa también planifica ampliar dos rutas de bus que operan entre Sant Boi y Barcelona. Se trata de la L-70 y la L-72 que llegan hasta la plaza de Espanya pero serán ampliadas hasta Sants, lo que también implicará que los viajeros de esta estación podrán llegar en transporte público al polígono Pedrosa y a la plaza de Europa, en L'Hospitalet.

FONT: El Periódico

Diria que aquesta ampliació de l'L70 i l'L72 a l'Estació de Sants suposarà la supressió de la CJ, i la fí del projecte de la 199 (109 Express), tal i com està redactada la notícia.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 07/11/2010 23:17

Se espera que reciba a 600.000 viajeros al año con un coste de dos millones de euros anuales.
És a dir, sortiria un trajecte a 33 cèntims per persona, la meitat d'un viatge amb T-50/30. Amb el dèficit comptable que diuen que genera el transport públic, deu tractar-se d'un cas excepcional.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 11/11/2010 22:56

Ahir per la tarda vaig agafar l'L79. El balanç que faig és molt positiu. L'autobús ja anava plé a la segona parada (i això que és un estàndard llarg), al tercer dia de funcionament de la línia. :reve

L'avís de propera parada ja funcionava amb normalitat als nous busos, cosa d'agraïr a una nova línia. En general, molt bona nota. :plas


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dimarts 25/09/2012 19:24

Avui pel matí, passa L79 per St. Joan Despí amb destinació Diagonal-L'Illa i el següent amb la mateixa destinació va passar als 7 minuts, la meitat dels 15' que normalment sol passar. Deu ser pel tema tràfic o potser fiquen alguna freqüència extra, que no apareix als horaris?



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”