Baixbus

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Baixbus

Entrada Autor: trainman » Dilluns 07/06/2010 15:22

Baixbus renueva su confianza en MAN

El operador catalán ha adjudicado a MAN un total de 38 vehículos, dos de ellos híbridos, para sus diferentes compañías

El Grupo Baixbus, cuyo ámbito de operación se centra en la región del Baix Llobregat y en la localidad de l’Hospitalet, en las cercanías de Barcelona, acaba de formalizar un pedido de 38 unidades para las tres empresas que lo conforman: Mohn, Oliveras y Rosanbus. La tipología del pedido es muy variada, aunque destacan los dos vehículos híbridos que llegarán a Rosanbus a comienzos del año que viene. La totalidad de los autobuses serán entregados antes de noviembre de 2011.
Mohn, empresa que fue creada en 1939 y que fija su sede en Viladecans, ha adjudicado a MAN siete unidades de un concurso de 29. El próximo día 30 de septiembre está prevista la entrega de los dos primeros vehículos, dos low entry de MAN carrozados con el modelo Intea de Hispano. Será en noviembre de 2011 cuando Mohn complete su flota, con cinco unidades standard con carrocería City Versus de dos puertas de Castrosua..
Por su parte, Oliveras SL, creada en l’Hospitalet en el año 1927, licitó un concurso de 33 autobuses urbanos, de los que 13 serán MAN. Las fechas de entrega fijadas indican que a finales de septiembre recibirá un midi con carrocería Magnus de Castrosua, nueve unidades low entry carrozadas por Hispano con su modelo Intea, y dos autobuses de piso bajo carrozados por Castrosua modelo City Versus. El año que viene, a finales del mes de febrero, llegará a sus cocheras una unidad standard más, también con carrocería City Versus de Castrosua..
Finalmente, Rosanbus, que también está radicada en l’Hospitalet, sacó a concurso 19 unidades, de las que la práctica totalidad, 18, han sido adjudicadas a MAN. Esta empresa recibirá la flota más diversa, puesto que con fecha de septiembre de 2010 le serán entregados 11 MAN Lion’s City standard, acompañados por tres chasis más carrozados por Castrosua, con su modelo City Versus. En 2011 será cuando aterricen en sus cocheras dos chasis MAN standard con carrocería City Versus de dos puertas de Castrosua y los dos híbridos mencionados, sobre la base del IDEAS 2.

http://www.man-mn.es/es/PrensaMedios/Pr ... ?id=218569
trainman l’ha editat per darrera vegada el dia: Dijous 26/11/2015 23:51, en total s’ha editat 1 vegada.



Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dimarts 08/06/2010 12:03

Supongo que estas adquisiciones en ROSANBUS supondrán la baja definitiva del grupo 28-33 (ex 98XX) que han sido baja y posteriormente dados de alta por necesidad de material , así como la progresiva sustitución de los ex 99XX (35 a 41, 2 ya están en Oliveras) y de los ex 01XX (42-46) y 02XX (47-49).



trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Divendres 11/06/2010 16:03

Irisbus IVECO, fabricante con mayor número de vehículos adjudicados por Baixbus

El grupo Baixbus, uno de los principales representantes de la oferta de transporte público en el Área Metropolitana de Barcelona, adjudicó a Irisbus Iveco 39 de las 81 unidades sometidas a concurso público.

Una vez más, la plataforma que une a Mohn S.L, Oliveras S.L. y Rosanbus S.L., ha elegido a Irisbus Iveco como su principal proveedor para prestar el mejor servicio a sus ciudadanos.

Los vehículos adjudicados, 26 Citelis de piso bajo integral de 12 metros Diesel y 13 Crossway Low Entry (LE), irán destinados a las empresas del grupo distribuidos de la siguiente forma:

• Mohn S.L.: 22 autobuses (19 Citelis 12m y 3 Crosway LE)
• Oliveras S.L.: 17 autobuses (7 Citelis 12m y 10 Crosway LE)

Tanto los Citelis como los Crossway LE (vehículo completo Irisbus Iveco) cumplen con la normativa EEV, consiguiendo unas emisiones de gases inferiores a los límites legales exigibles. Una muestra más de la preocupación y compromiso de ambas partes por contribuir a que el transporte urbano sea más confortable y respetuoso con el medio ambiente




http://www.irisbusiveco.com/nots/irisbu ... 07_01.html



Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dimecres 08/09/2010 21:00

http://www.digital-h.cat/web/digital-h/ ... 23/1993508

Més freqüència i busos ecològics per a les línies L12 i L14
11 vehicles s'incorporen a la xarxa de transport públic terrestre de L'H


A partir del 9 de setembre, les línies d’autobús L12 i L14 augmentaran la seva freqüència de pas amb la incorporació d’11 nous vehicles adaptats i més ecològics que s’han presentat avui.

La xarxa d’autobusos urbans de L’Hospitalet augmenta a partir de demà la seva flota amb 11 nous vehicles que permetran incrementar la freqüència de pas de les línies L12 i L14, les més utilitzades de la ciutat, i renovar també les unitats d’altres línies.

Vuit autobusos es destinaran a les línies L12 i L14 per fer que passin per les parades cada 7 minuts de dilluns a divendres (abans passaven cada 11). Els dissabtes feiners, la L12 també millora la freqüència i passa de 25 a 20 minuts. Els dies feiners del mes d’agost, aquesta línia baixarà l’interval d’espera de 20 a 15 minuts.

La línia L12 connecta el barri de l’Almeda de Cornellà i la zona de l’avinguda Diagonal passant per L’Hospitalet. La línia L14 uneix Bellvitge amb el carrer Numància de Barcelona.

Els tres vehicles restants es dediquen a renovar autobusos d’altres línies urbanes de la ciutat.

Els vehicles, posats en servei per l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), de l’empresa Rosanbus, són vehicles estàndard de 12 metres, estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i dotats del sistema mediambiental EEV per reduir les emissions i equiparar-les a les dels que funcionen amb gas.

Els nous vehicles els han presentat aquest matí l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el president de l’EMT, Antoni Poveda. Poveda ha explicat que les línies L12 i L14 tenen 5 milions de passatgers l’any, 3 milions la primera i 2 la segona. “Són dues línies molt importants i per augmentar la freqüència hem invertit 3 milions d’euros al servei de la ciutadania que veurà millorada la connexió amb Barcelona, tal i com havia sol·licitat l’Ajuntament de L’Hospitalet”.

El president de l’EMT ha descrit les novetats dels nous vehicles: “Acompleixen la normativa europea d’emissions, són autobusos millorats, fets a Alemanya i carrossat a Espanya, i amb emissions reduïdes que contribueixen a l’esforç dels ajuntaments per mantenir el medi ambient”.

Per la seva part, l’alcaldessa, Núria Marín, ha agraït a l’EMT l’esforç per millorar la transport públic de L’Hospitalet. “Treballem per millorar la mobilitat a la ciutat i que aquesta sigui més sostenible i segura i aquest és l’exemple del que fem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que cada cop té més importància en la vida diària de la ciutadania”.

A partir d’ara, la línia L12 disposa de 12 vehicles (abans en tenia 8) i la línia L14 passa de 7 a 11 vehicles.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 10/09/2010 1:03

A aquestes dues línies els hi feia falta reforç, ja que se solien saturar de passatge y es feia difícil fins i tot entrar al bus en algunes parades. :plas

El que no entenc és perquè segueixen limitades els festius (l'L12 restringida a Collblanc i l'L14 restringida a Pubilla Casas) i no fan el recorregut complet tot l'any. >:(


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 11/11/2010 23:08

Degut a l'entrada en servei de la nova L79, Baixbus ha adquirit 9 MAN TATA-Hispano estàndard llargs, de 86 places (44 assegudes), per a la flota d'Oliveras.


Salvem l'Estació de França!

trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Dissabte 19/03/2011 0:52

A PARTIR DEL 21 DE MARÇ ES PROLONGUEN ELS ITINERARIS DE LES LÍNIES D’AUTOBÚS L79 i L10 DE L’EMT

A partir del proper 21 de març, la línia d’autobús L79 de l’EMT, entre Barcelona i Sant Boi de Llobregat, prolongarà el seu itinerari per tal de donar una major cobertura als ciutadans dels barris de Marianao i Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat.

Tanmateix, la línia L10, entre el Prat de Llobregat i Sant Just Desvern, prolongarà el seu recorregut fins l’estació Consell Comarcal del TRAMBAIX, a Sant Feliu de Llobregat per millorar les alternatives de transport públic dels ciutadans, facilitant el transbordament entre modes de transport per accedir al polígon Sud-oest o per anar fins el centre de Sant Just, venint des de Sant Feliu.

Línia L79:
Prolongació de l’itinerari per tal de donar una major cobertura als barris de Marianao i Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat.

Més cobertura amb la mateixa freqüència.
Actualment, l’extrem de la línia al municipi de Sant Boi està situat a la Plaça Assemblea de Catalunya. Per millorar la cobertura de la línia L79 al municipi es prolongarà el seu itinerari fins a la rotonda de Llor passant per la rda. Sant Ramon (on tindrà la parada d’origen-final).

- Aquest canvi suposarà incorporar 7 noves parades a la línia L79, aprofitant parades existents d’altres línies.
- Es manté la mateixa freqüència de pas, que és de 15 minuts els dies feiners.
- La longitud de la prolongació és d’1,8 km per volta

Prop de 164.000 viatgers des de la seva inauguració.
La línia L79 es va posar en funcionament el passat 11 de novembre. És la primera línia de transport públic que connecta de forma directa –sense transbordament- el municipi de Sant Boi de Llobregat amb la part alta de la Diagonal de Barcelona, passant per Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.
Des de la seva posada en servei 163.687 viatgers han utilitzat la L79.

Segons una enquesta realitzada per l’EMT entre els usuaris de la línia es desprèn el següent:

- El nivell de satisfacció amb la línia és molt alt. Els usuaris l’han valorat amb un 8,69 de mitjana en una escala on 0 és molt malament i 10 molt bé.
- Els enquestats citen la rapidesa i el temps de viatge com les principals avantatges; la comoditat i l’absència de transbordaments per arribar al destí són les altres característiques més citades pels viatgers.
- Un 69% d’usuaris de la línia són residents a Sant Boi de Llobregat i un 21% a Sant Joan Despí. De la resta, un 7% són residents a Barcelona i un 1,6% a Cornellà de Llobregat o altres municipis.
- És destacable, pels seus efectes positius sobre la mobilitat i la contaminació, el fet que gairebé el 8% dels usuaris abans feien servir el cotxe privat per fer el desplaçament que ara poden fer amb la línia de transport públic L79.

L’empresa Oliveras S.L. del grup Baixbus, opera la línia per concessió de l’EMT.

Línia L10:
Prolongació de l’itinerari de la línia L10 des de Sant Just Desvern fins a l’estació Consell Comarcal del Trambaix, al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat.

Actualment, la parada d’origen-final a l’extrem nord de la L10 està situat davant el Tanatori de Sant Just Desvern ubicat al polígon industrial Sud-oest d’aquest municipi. En aquest àmbit també hi ha altres equipaments com el cementiri municipal o el CEIP Montseny. La L10 és l’única línia de transport que hi ha en aquest entorn.
Per millorar l’oferta de transport públic es prolonga l’itinerari de la L10 per l’Avinguda Riera i Carrer Balmes fins a l’estació Consell Comarcal del Trambaix, al costat de la rotonda de la ctra. Reial, a Sant Feliu de Llobregat.

D’aquesta manera es millora la connexió dels carrers més allunyats del polígon Sud-oest amb l’estació del tramvia, millorant les alternatives de transport públic dels ciutadans, tant dels que viuen a prop de l’estació com d’aquells que venen de més lluny, -a través del Trambaix i altres modes de transport públic- i s’han de desplaçar cap al polígon o el centre de Sant Just.

La prolongació comportarà la implantació de 3 noves parades
Fins aquesta modificació, l’itinerari de la línia d’autobús L10 discorria pels municipis del Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i acabava a Sant Just Desvern.

L’empresa Rosanbus SL, del grup Baixbus, opera la línia per concessió de l’EMT.

http://www.emt-amb.com/Principales/Noti ... noticia=35



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 28/03/2011 1:10

A partir del dia 28 de març de 2011 la línia L46 realitzarà uns nous horaris definitius, reduint la seva freqüència de pas de 20 a 15 minuts, tal i com s'indica al plànol següent:

Imatge

FONT: EMT


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 30/03/2011 0:46

Menys contaminació i més estalvi energètic

L'EMT INCORPORA ELS PRIMERS AUTOBUSOS HÍBRIDS DIESEL-ELÈCTRICS A LA SEVA FLOTA

L'EMT compta amb la flota d'autobusos híbrids més important de les que actualment hi ha en servei a Espanya


L'EMT ha presentat els 4 primers autobusos amb motors de tecnologia híbrida dièsel-elèctrica, que s’incorporen a la flota d’autobusos metropolitans de línies de gestió indirecta de l’EMT. Aquestes primeres unitats híbrides circularan per diversos municipis del Baix Llobregat, en línies que opera el grup Baixbus. Els 4 autobusos que s’han presentat són del model híbrid Tempus, de Castrosua.

Durant 2011, fins a 8 autobusos híbrids dièsel-electric circularan per diferents ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

A aquests primers híbrids, s’afegiran 4 autobusos híbrids més en els propers mesos, que s’integraran en línies que donen servei a municipis metropolitans del Baix Llobregat i Barcelonès. D’aquesta manera, la xarxa d’autobusos metropolitans de l’EMT té la flota d’autobusos híbrids, en servei estable, més gran de les que hi ha actualment a Espanya.

La incorporació d’autobusos híbrids forma part del compromís de l’EMT per oferir als ciutadans un servei de transport públic de qualitat i sostenible, incorporant les millors tecnologies disponibles, ja sigui per minimitzar l’impacte ambiental i millorar la qualitat de l’aire, com per oferir millor servei o més informació als usuaris.

Més eficiència energètica i menys emissions.

La utilització d’autobusos híbrids aporta avantatges d’eficiència energètica i d’estalvi d’emissions contaminants, especialment en recorreguts de configuració urbana, en els que els sistemes de propulsió híbrida ofereixen un rendiment òptim perquè aprofiten els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa.

De manera simple, aquests autobusos de propulsió híbrida dièsel-electrica són vehicles elèctrics que disposen d’un motor de combustió interna associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.

Això suposa que poden circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

D’aquesta manera, s’aconsegueix un estalvi d’energia de l’ordre del 30% i una considerable reducció d’emissions de partícules, òxids de nitrogen i monòxid de carboni, en comparació amb els vehicles dièsel convencionals.

També té efectes positius en la reducció de contaminació acústica, especialment quan funciona en mode elèctric. Segons els assajos coneguts, la reducció de la potència acústica pot arribar al 50%.

FONT: EMT


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dissabte 28/05/2011 2:49

Las empresas Mohn y Oliveras, del grupo Baixbus, ponen en servicio 19 Crossway LE de Irisbus Iveco

Imatge

NEXOBUS.com / Las empresas de transporte público en autobús Mohn, SL y Oliveras, SL, integradas en el grupo catalán Baixbus, han puesto en circulación esta primavera 19 vehículos Irisbus modelo Crossway LE, adscritos a líneas que Baixbus presta por concesión de la Entidad Metropolitana del Transporte (EMT) del área de Barcelona.

Estas unidades han sido entregadas entre los meses de marzo y abril por Autodistribución, concesionaria oficial de toda la gama Irisbus Iveco en Cataluña y Andalucía. De acuerdo con los planes de la EMT, el incremento de la flota permitirá la implantación de nuevos servicios de transporte de viajeros, así como la mejora de los ya existentes en lo que hace referencia a las comunicaciones y el aumento de la movilidad en transporte público entre la comarca del Baix Llobregat, Hospitalet y la ciudad de Barcelona. La compra de estos vehículos Low entry de Baixbus se ha adjudicado mediante concurso público y ha estado financiada en una tercera parte por la Entidad Metropolitana del Transporte.

FONT: Nexobus


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dilluns 11/07/2011 23:22

Hoy 11/07/2011 es el primer día que veo que los BKB de ROSANBUS han cambiado al estilo MOHN y sólo indican SENTIDO y no origen y trayecto.

El L14 dirección Numancia, ha pasado de ser LH-BELLVITGE / BCN-NUMANCIA a L14 DIAGONAL-L'ILLA per PUBILLA CASES y el L12 MARIA CRISTINA per L'Hospitalet



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 11/07/2011 23:34

mikado ha escrit:Hoy 11/07/2011 es el primer día que veo que los BKB de ROSANBUS han cambiado al estilo MOHN y sólo indican SENTIDO y no origen y trayecto.
Uns que milloren, mentre altres no passen de lluir noves tecnologies seguint sistemes arcaics.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 03/10/2011 21:50

Fa una setmana es va presentar un MAN Lion's City Hybrid (idèntic al de TMB) decorat Baixbus a L'Hospitalet de Llobregat, durant els actes de la Setmana de la Mobilitat. Rosanbus està pendent de rebre dos en propietat en breu.

El bus presentat ha estat també de proves a AUVASA (Valladolid) i a DTK-CTSS (D·Bus de Donostia), segons informa ARCA.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Dimarts 04/10/2011 0:37

mikado ha escrit:Hoy 11/07/2011 es el primer día que veo que los BKB de ROSANBUS han cambiado al estilo MOHN y sólo indican SENTIDO y no origen y trayecto.
Això seria el més normal! Això de posar origen i trajecte no ho he vist enlloc, només aquí. Per posar un exemple, a l'L96, en comptes de posar:

Codi: Selecciona’ls tots

CASTELLDEFELS
  SANT BOI
haurien de posar, en un sentit:

Codi: Selecciona’ls tots

CASTELLDEFELS
AV.EUCALIPTUS
i en l'altre:

Codi: Selecciona’ls tots

SANT BOI DE LL.
  ESTACIÓ FGC



pau5321
N7
N7
Entrades: 448
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: pau5321 » Dimarts 04/10/2011 23:34

Sagrerenc ha escrit:
mikado ha escrit:Hoy 11/07/2011 es el primer día que veo que los BKB de ROSANBUS han cambiado al estilo MOHN y sólo indican SENTIDO y no origen y trayecto.
Això seria el més normal! Això de posar origen i trajecte no ho he vist enlloc, només aquí. Per posar un exemple, a l'L96, en comptes de posar:

Codi: Selecciona’ls tots

CASTELLDEFELS
  SANT BOI
haurien de posar, en un sentit:

Codi: Selecciona’ls tots

CASTELLDEFELS
AV.EUCALIPTUS
i en l'altre:

Codi: Selecciona’ls tots

SANT BOI DE LL.
  ESTACIÓ FGC
En Alemanya (un altre món) es fa d'aquesta manera, i ho trobo un encert :ok , perquè a nosaltres que ens interessa d'on ve? Nosaltres volem saber on va, exemple amb la línia 73:

Codi: Selecciona’ls tots

MAQUINISTA
  BON PASTOR


http://propostesdemobilitat.wordpress.com
Una página con propuestas de autobuses y metro


http://tutorialesparavagos.wordpress.com
Si no sabéis hacer algo en el PC, aquí hay solución para todo.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 04/10/2011 23:53

pau5321 ha escrit:En Alemanya (un altre món) es fa d'aquesta manera, i ho trobo un encert :ok
No només a Alemanya, sinó arreu on han entès que un BKB és força més que un giny per a fardar i poder oblidar els temps "miserables" dels rètols en pla pissarra.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 23/11/2011 19:22

MÉS DE MIG MILIÓ DE VIATGERS HAN FET SERVIR LA LÍNIA L79 EN EL PRIMER ANY DE FUNCIONAMENT
La línia L79 es va posar en funcionament el mes de Novembre de 2010. És la primera línia de transport públic que connecta de forma directa –sense transbordament- el municipi de Sant Boi de Llobregat amb la part alta de la Diagonal de Barcelona, passant per Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.
En el primer any, des de la seva posada en servei, 523.586 viatgers han utilitzat l’L79 i segons una enquesta realitzada per l’AMB entre els usuaris de la línia es desprèn que, globalment, el nivell de satisfacció és molt alt, ja que han puntuat el servei que els ofereix l’L79 amb un 8,42 de mitjana (en una escala on 0 és molt malament i 10 molt bé).

Satisfacció amb la freqüència, puntualitat, rapidesa...

- Els índexs de satisfacció dels viatgers també són molt positius en relació a aspectes concrets com la freqüència (temps d’espera), rapidesa (que trigui poc a portar-te a destí), puntualitat (compliment d’horari previst), seguretat en la conducció, informació i atenció al client, neteja etc... Globalment aquests i altres aspectes presenten un índex de satisfacció entre els clients de 82,01 (en una escala de 0 a 100).

- És destacable el fet que un 80,8% dels enquestats declara que hagués pogut fer el mateix desplaçament amb un altre mitjà de transport, però opta per la línia L79.

Entre els mitjans descartats, el cotxe particular (ja sigui com a conductor o acompanyant) és citat, entre altres, per prop d’un 25% dels enquestats.

Imatge

Perfil del viatger

- Un 88% dels enquestats resideix al municipi de Sant Boi de Llobregat
- Gairebé el 70% dels viatgers tenen menys de 35 anys, essent l’edat mitjana d’aquests de 31 anys.
- Un 69% d’usuaris són dones.
- Un 34,6% d’usuaris són estudiants .
- El 65,4% de clients viatja amb la T-10 com a títol de transport.

Índex de qualitat

Finalment, cal dir que la línia L79 obté un índex de qualitat del 97,4% segons els estudis de qualitat que es fan del servei mitjançant inspeccions per mitjà del sistema del client ocult.

FONT: AMB Mobilitat


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Divendres 25/11/2011 1:28

Guigui ha escrit:
pau5321 ha escrit:En Alemanya (un altre món) es fa d'aquesta manera, i ho trobo un encert :ok
No només a Alemanya, sinó arreu on han entès que un BKB és força més que un giny per a fardar i poder oblidar els temps "miserables" dels rètols en pla pissarra.
Exacte, a Holanda també es fa així.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimarts 03/01/2012 20:50

NOUS HORARIS DEFINITIUS. LÍNIES L70-L72
A partir del dia 2 de Gener de 2012, les línies L70 i L72 modificaran els seus horaris de dilluns a divendres definitivament, tal i com s'indica al plànol següent:

Imatge

FONT: AMB Mobilitat

Amb aquesta modificació horària, i l'onada de retalls derivada de la crisi, sembla que ens podem anar oblidant de la promesa ampliació d'ambdues línies cap a l'Estació de Sants. :|


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 09/01/2012 20:39

2 NOUS AUTOBUSOS HÍBRIDS S'INCORPOREN A LA FLOTA QUE CONNECTA EL BAIX LLOBREGAT AMB BARCELONA

L'AMB incorpora 2 nous autobusos amb tecnologia híbrida en línies dels serveis de transport que connecten el Baix Llobregat amb Barcelona. Els dos vehicles híbrids de la marca Man funcionen només amb tracció elèctrica quan arrenquen i/o inicien la marxa, és a dir, després d’una parada, d’un semàfor o d’una detenció de circulació. Quan arrenquen, i després d'haver recorregut uns 150 m, entra en funcionament el motor dièsel fins a la pròxima aturada del vehicle que, en tornar a arrencar, ho farà de nou en el mode elèctric. L'energia elèctrica necessària per a les arrencades s'acumula, durant les frenades, en uns condensadors destinats expressament a aquest fi.

Imatge

És especialment interessant l’optimització del sistema híbrid quan el vehicle circula per entorns urbans i conflictius des del punt de vista del trànsit. És en aquests llocs on l’autobús frena, s'atura i arrenca més vegades i per tant es contribueix més a l’estalvi energètic i a la cura del medi ambient.

Amb aquests dos autobusos, l'AMB ja suma un total de 6 a la seva flota de vehicles híbrids de transport urbà en línies operades per Baixbus.

FONT: AMB Mobilitat


Salvem l'Estació de França!

Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”