Conflicte a TMB contra les retallades (vagues 2012)

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Re: Conflicte a TMB contra les retallades

Entrada Autor: wefer » Dissabte 25/02/2012 2:31

faristol ha escrit: ja no saps cap on mirar o en que pensar o amb que distreure't per no donar-hi voltes.
Fes com jo: pensa en grans grups de gent amb torxes, fogueres, guillotines en places públiques, etc. Poc a poc, passes de l'emprenyamenta a posar cara d' "aviat ens divertirem"



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 25/02/2012 13:46

Alerta de la portada de La Vanguardia:

URGENTE El 74% de los trabajadores del Metro votan sí a la propuesta de TMB y cancelan la huelga prevista para la semana que viene


Edito: notícia ampliada http://www.lavanguardia.com/vida/201202 ... uelga.html



jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1176
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dissabte 25/02/2012 14:39

http://www.ara.cat/societat/treballador ... 34838.html
SOCIETAT
Els treballadors del metro desconvoquen la vaga durant el Mobile World Congress
Un 74% dels empleats decideixen acceptar la proposta de la direcció de TMB. Els empleats d'autobusos, en canvi, començaran una aturada dilluns, prorrogable fins dijous

VICENÇ MOLINÉ Barcelona | Actualitzada el 25/02/2012 12:49
Els treballadors del metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han ratificat aquest dissabte la posició del seu comitè d'empresa de desconvocar la vaga, prevista durant els quatre dies del Mobile World Congress. Un 74,66% dels empleats que han participat en el referèndum han decidit acceptar les condicions de la direcció de TMB, fet que evita l'aturada. Han optat pel 'sí' 1.735 empleats mentre que han emès un vot negatiu 574 treballadors (24,70%). Només hi ha hagut 13 vots en blanc i 2 nuls. La participació des de divendres fins aquest dissabte ha estat elevada. Han aportat la seva opinió sobre el conflicte laboral i la vaga –mesura de força vinculada a la negociació salarial amb TMB– un 65% de la plantilla del metro, que té més de 3.372 treballadors. La consulta amb les urnes suposa un trencament de la unitat d'acció dels empleats de metro i bus, acordada ara fa un mes. La tensió que motiva aquest divorci ha fet que agents dels Mossos d'Esquadra hagin organitzat un dispositiu en l'espai que es fa el referèndum per evitar incidents.

La plantilla d'autobusos està disposada a mantenir-se ferma en la convocatòria de vaga. La reunió de divendres entre els representants sindicals d'autobusos i la direcció de TMB va acabar sense acord i, per tant, a partir de dilluns els treballadors començaran una aturada prorrogable fins dijous, conicidint amb el Mobile World Congress.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 25/02/2012 16:18

A TMB ja parlen dels serveis mínims d'autobusos:

http://www.tmb.cat/ca/serveis-minims

Serveis mínims amb motiu de la vaga d'autobús

Transports Metropolitans de Barcelona lamenta la convocatòria de vaga del personal dels autobusos per als dies 27, 28, 29 de febrer i 1 de març que perjudica greument la ciutat i demana disculpes als usuaris per les molèsties que els pugui ocasionar.

L'empresa confia que es respectaran els serveis mínims establerts a l'ordre del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que són els següents:

Els serveis mínims establerts són del 50% entre les 06.30 i les 09.30 del matí i entre les 17.00 i 20.00 hores de la tarda (hores punta), i del 20% durant la resta de franges horàries (hores vall).

A més, durant els dies de vaga s’estableix un servei mínim d’un Bus del Barri per cadascuna de les línies durant tot el dia.

Pots mantenir-te informat del servei a la xarxa de metro i autobús durant el compliment dels serveis mínims a través del nostre web o a través d'aquests altres mitjans informatius: Twitter i Facebook.

Per a consultes, TMB té a disposició dels usuaris el telèfon d'informació i atenció al ciutadà 902 07 50 27 (de dilluns a diumenge, de 8 a 21 h).

Alternatives de transport

Recorda que tant Metro com la resta d'operadors del Sistema Tarifari Integrat presten servei amb normalitat. Així doncs, depenent de la zona de desplaçament pots comptar amb el metro, Tram, els FGC, la xarxa d'autobusos de l'AMB i Rodalies com a alternativa de transport.



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dissabte 25/02/2012 20:22

Que 3/4 de la plantilla digui que no a la vaga és una xifra significativa i cal reflexionar-hi. Si es fessin referèndums així per a totes les vagues, sabríem si les demandes sindicals estan realment secundades pels treballadors..



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dissabte 25/02/2012 20:29

Ull viu, que això no vol dir que 3/4 estiguessin d'acord amb la situació prèvia a la "proposta de TMB" (sic)

La convocatòria de vaga haurà tingut efecte, probablemente, de cara a aquesta "proposta".


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dissabte 25/02/2012 20:37

Bé, al final ja s'ha vist que l'aferrissada defensa dels drets dels usuàris i les queixes contra la cúpula han passat a un descaradíssim segon pla pels treballadors del metro i sembla que potser també pels treballadors d'autobusos.

Segons he sentit a Catalunya Informació els buseros estan exigint als sindicats que facin una assemblea demà a les cotxeres del triangle!

Ahir em van donar una mena de diari gratuït (a tu TMBé et retallen) que donava suport a la vaga dels treballadors de TMB i en defensa dels usuàris. Diuen que n'han fet 25.000 exemplars!! Sembla que els sindicats han estudiat molt la política de comunicació perquè molta gent els ha comprat la història de defensa del poble i en contra de les retallades. Si els buseros accepten la proposta de TMB serà una de les aixecades de camisa més bones que recordo en temps!



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dissabte 25/02/2012 20:46

Ferry1ac1 ha escrit:Ahir em van donar una mena de diari gratuït (a tu TMBé et retallen) que donava suport a la vaga dels treballadors de TMB i en defensa dels usuàris. Diuen que n'han fet 25.000 exemplars!! Sembla que els sindicats han estudiat molt la política de comunicació perquè molta gent els ha comprat la història de defensa del poble i en contra de les retallades. Si els buseros accepten la proposta de TMB serà una de les aixecades de camisa més bones que recordo en temps!
Exactament.
Fran-Ikarus ha escrit:Ull viu, que això no vol dir que 3/4 estiguessin d'acord amb la situació prèvia a la "proposta de TMB" (sic)

La convocatòria de vaga haurà tingut efecte, probablemente, de cara a aquesta "proposta".
És cert. I segurament no serà l'últim episodi. Cal recordar que el conveni de metro va acabar amb el 2011 i que, amb la nova reforma laboral, s'ha de negociar un de nou abans de dos anys, doncs ara els convenis no es prorroguen ad aeternum.



Avatar de l’usuari
faristol
N8
N8
Entrades: 769
Ubicació: Barcelona-Barri La Salut (Gràcia) i Masquefa.

Entrada Autor: faristol » Dissabte 25/02/2012 23:02

Ferry1ac1 ha escrit:Bé, al final ja s'ha vist que l'aferrissada defensa dels drets dels usuàris i les queixes contra la cúpula han passat a un descaradíssim segon pla pels treballadors del metro i sembla que potser també pels treballadors d'autobusos.

Segons he sentit a Catalunya Informació els buseros estan exigint als sindicats que facin una assemblea demà a les cotxeres del triangle!

Ahir em van donar una mena de diari gratuït (a tu TMBé et retallen) que donava suport a la vaga dels treballadors de TMB i en defensa dels usuàris. Diuen que n'han fet 25.000 exemplars!! Sembla que els sindicats han estudiat molt la política de comunicació perquè molta gent els ha comprat la història de defensa del poble i en contra de les retallades. Si els buseros accepten la proposta de TMB serà una de les aixecades de camisa més bones que recordo en temps!
Fa temps que uns innombrables** tambe han estudiat molt be les "politiques de comunicacio" amb Pseudo-perodistes amb carnet ,potser? i no em referixo al carnet de periodista) amb emisores subvencionades amb tertuliats Pseudo-prostituits.i amb "sucoses" subvencions.
El Conde? He sentit El Conde? "En ocasiones vuelvo a oir voces".

No se si "A TU NO ET REATLLEN" perque moltissima gent si que esta "A MI TAMBE EM RETALLEN" o "A MI EN DEIXEN SENSE RES" Que li fàrem les táctiques son conegudes.

Jo no he comprat cap historia, es que no es pot donar ni un pas mes enrera, ara els dels busos, i dema qui faci falta, si tu estas d'acord amb aquests pasos enrera d'uns, es que tu segurement amb els seus pasos enrera, en faras un cap al davant, suposo?

**Innombrables perque no penso fer-los-hi publicitat gratuita, si tan neo-lliberals son que em paguin i subvecionin tal i com fan amb determinats mitjans de comunicacio, no em fan falta 2 milions d'euros, tan sols amb 50 Centims en tinc prou mes que res perque s'els hi caigui la cara de vergonya tal com s'em va caure a mi al veure'l amb un ofensiu somriure dental de artista pornografic quan etava amb el tio que vol convertir aquells camps amb Las Vegas del LLobregat, sense respectar res, ni drets, ni lleis ni res, "sols la pasta" i dic tio per se fi.

Don la impresio de que com mes farrucs es posin mes porqueria apareixera, encara que cada cop m'en adono mes que els encantaria tornar a la Catalunya Feudal i fins i tot a vegades don l'impresio que es creguin que ja hi son, be es una de les consequencies finals d'aquest model en el que vivim, aixo si despres d'unes quantes guerres empobridores en tots els aspectes, com totes.
Dos no es barallen si un no vol i aqui hi ha qui no nomes vol fer una guerra amb la poblacio si no que en presumeix [Amb Il.l.usio!]



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 26/02/2012 23:14

http://www.ara.cat/societat/treballador ... 34809.html

Els treballadors dels autobusos desconvoquen la vaga i continuaran negociant amb TMB

Després que els empleats del metro rebutgessin dur a terme l'aturada durant el Mobile World Congress, els treballadors d'autobusos han decidit frenar la mesura de força. No accepten, però, les condicions de la companyia

VICENÇ MOLINÉ
Barcelona | Actualitzada el 26/02/2012 21:41


Els treballadors dels autobusos de TMB han decidit desconvocar la vaga que havia de començar aquest dilluns, coincidint amb l'inici del Mobile World Congress. Després de reunir-se aquest diumenge al vespre al Triangle Ferroviari per celebrar una assemblea per tal de decidir la seva postura respecte a les condicions laborals que planteja l'empresa, la plantilla –uns 3.000 representants s'han citat a Sant Andreu– ha votat frenar la mesura de força, però sense acceptar les condicions que ofereix la companyia. Els empleats continuaran negociant amb TMB. Durant l'assemblea, alguns treballadors s'han referit als companys del metro com a "traïdors".

La plantilla de metro, per la seva banda, va desconvocar la vaga ahir després d'acceptar les condicions ofertes per TMB en un referèndum en que va participar una àmplia majoria dels treballadors. TMB va felicitar a la plantilla de metro i va instar els treballadors del bus a fer el mateix.

CCOO i UGT són els principals convocants de l'assamblea de treballadors del bus. CGT, el sindicat majoritari, ha assegurat que hi participarà tot i que, juntament amb el sindicat ACTUB, considera la maniobra de la plantilla de metro “una punyalada”. Aquests dos sindicats són partidaris de rebutjar la oferta de l'empresa ja que consideren que trenca el conveni col·lectiu.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 27/02/2012 23:35

http://www.lamalla.cat/infolocal/area_b ... id=1016106

Diversos encaputxats sabotegen 11 autobusos i inutilitzen cancel·ladores del metro

Els atacs s'han produït el dia després que l'assemblea de treballadors d'autobusos decidís desconvocar la vaga

EFE

Diversos desconeguts, alguns d'ells encaputxats, han punxat rodes i han trencat retrovisors d'un total d'11 autobusos de Barcelona i han inutilitzat algunes cancel·ladores de bitllets a tres estacions de metro al llarg d'aquest dilluns. Fonts de TMB, que han qualificat aquests actes de "gamberrades", han assenyalat que els boicotejadors han causat els desperfectes "necessaris perquè els autobusos no poguessin continuar el seu servei" i en alguns casos malgrat que hi havia passatge en els vehicles.

Els atacs als autobusos s'han produït en diferents parts de la ciutat entre les vuit del matí i les cinc de la tarda, i es produeixen el dia després que l'assemblea de treballadors d'autobusos decidís desconvocar la vaga prevista per a aquesta setmana.

Diversos dels autobusos han estat sabotejats a la zona compresa entre el Paral·lel, el carrer Villarroel i la Gran Via i altres han comprovat que portaven una roda punxada intencionadament quan han arribat a les cotxeres. En alguns casos, els conductors han vist persones encaputxades que efectuaven els sabotatges, que també han inclòs algunes pintades als vidres davanters dels autobusos per dificultar la visió dels xòfers. En algun dels autobusos sabotejats ha aparegut una pintada que deia: vaga usuaris.

Segons les mateixes fonts, els sabotejadors també han actuat als vestíbuls de les estacions de metro de Sant Antoni (L-2), Drassanes (L-3) i Urgell (L-1), on han inutilitzat algunes de les validadores de bitllets llançant-los algun tipus d'àcid. Aquest sabotatge no ha afectat el funcionament de l'estació, ja que immediatament s'han obert passos alternatius per als usuaris fins que s'han reparat les cancel·ladores boicotejades, han explicat fonts de TMB.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 22/03/2012 11:25

http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/03/ ... -preacord/

TMB i els sindicats d’autobús arriben a un preacord

Actualitzat el 22.03.2012 a les 08:08

TMB i els sindicats d'autobús han arribat aquesta nit a un preacord que garanteix els llocs de treball, tant fixes com temporals, els descansos i les condicions de jubilació parcial, entre altres punts. Demà els treballadors ho ratificaran en referèndum.

L’empresa i els set sindicats amb representació al comitè han acostat posicions amb unes compensacions similars a les que es van acordar amb el metro, ja que la situació financera impedeix complir el conveni actual. Si el preacord es ratifica divendres en referèndum, a finals de mes serà firmat per les parts i suposarà l’extensió del conveni col·lectiu vigent fins al 2014. El president del Comitè d’Empresa dels Autobusos, Miguel Ángel Arias, ha destacat que la signatura del preacord per part de tots els sindicats és una fita històrica.



xabuca
N4
N4
Entrades: 50

Entrada Autor: xabuca » Dijous 06/09/2012 18:34

Barcelona TelevisióVaga de metro el dia de la Mercè

Els treballadors de metro de TMB han decidit en dues assemblees fer vaga durant dues jornades, el 17 de setembre que coincideix amb una aturada general del ferrocarril i també el proper 24 de setembre, coincidint amb les festes de la Mèrcè. És la resposta del personal a la retallada d'un 7% del sou que els ha anunciat l'empresa.

Enllaç:http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/09/ ... -la-merce/



Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dijous 06/09/2012 18:47

xabuca ha escrit:
Barcelona TelevisióVaga de metro el dia de la Mercè

Els treballadors de metro de TMB han decidit en dues assemblees fer vaga durant dues jornades, el 17 de setembre que coincideix amb una aturada general del ferrocarril i també el proper 24 de setembre, coincidint amb les festes de la Mèrcè. És la resposta del personal a la retallada d'un 7% del sou que els ha anunciat l'empresa.

Enllaç:http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/09/ ... -la-merce/
Ole TMB: vaga en dies assenyalats.

TMB: Tots ens fotem pels Metropolitans de Barcelona.


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dijous 06/09/2012 19:31

Adolescent barceloní ha escrit:
xabuca ha escrit:
Barcelona TelevisióVaga de metro el dia de la Mercè

Els treballadors de metro de TMB han decidit en dues assemblees fer vaga durant dues jornades, el 17 de setembre que coincideix amb una aturada general del ferrocarril i també el proper 24 de setembre, coincidint amb les festes de la Mèrcè. És la resposta del personal a la retallada d'un 7% del sou que els ha anunciat l'empresa.

Enllaç:http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/09/ ... -la-merce/
Ole TMB: vaga en dies assenyalats.

TMB: Tots ens fotem pels Metropolitans de Barcelona.
Sigui convenient o no, està clar que una empresa farà vaga els dies que més pugui repercutir als usuàris per fer-se notar més no?
Els usuàris no en tenim cap culpa, però està clar que si es fes un diumenge no tindria la meitat de ressó.


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Divendres 07/09/2012 0:07

oriolp13 ha escrit:Sigui convenient o no, està clar que una empresa farà vaga els dies que més pugui repercutir als usuàris per fer-se notar més no?
Els usuàris no en tenim cap culpa, però està clar que si es fes un diumenge no tindria la meitat de ressó.
...i tampoc afectarà massa a la gent que el fa servir per anar a treballar o a estudiar, ja que és festiu local a Barcelona i l'Hospitalet. Això sí, deixaran l'ajuntament amb el cul a l'aire. Per una vegada i sense que serveixi de precedent, ben jugat!


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Divendres 07/09/2012 0:36

Autobusos, servei normal no?

Bé, igualment, com no hi ha cole, a mi no m'afecta... :D


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Divendres 07/09/2012 1:47

Platanito ha escrit:
oriolp13 ha escrit:Sigui convenient o no, està clar que una empresa farà vaga els dies que més pugui repercutir als usuàris per fer-se notar més no?
Els usuàris no en tenim cap culpa, però està clar que si es fes un diumenge no tindria la meitat de ressó.
...i tampoc afectarà massa a la gent que el fa servir per anar a treballar o a estudiar, ja que és festiu local a Barcelona i l'Hospitalet. Això sí, deixaran l'ajuntament amb el cul a l'aire. Per una vegada i sense que serveixi de precedent, ben jugat!
Això de pensar que fot a l'ajuntament, no ho acabo de compartir. Les festes les organitza l'ajuntament, però aquest "no guanya res" en que la gent hi vagi o no. Està clar que van en contra de l'ajuntament, però no acabo de veure com l'afecta.



Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Divendres 05/10/2012 22:25

No entenc perquè els treballadors de TB i FMB fan tanta vaga.
Mireu aixó:

http://www.tmb.cat/ca/sala-de-premsa/-/ ... os-feiners
http://www.tmb.cat/ca/sala-de-premsa/-/ ... -transport
http://www.tmb.cat/ca/sala-de-premsa/-/ ... -transport
http://www.tmb.cat/ca/sala-de-premsa/-/ ... -transport

Tots el comunicats de premsa de TMB per vagues després de la Mercè


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Divendres 05/10/2012 23:41

raulitinbcn ha escrit:No entenc perquè els treballadors de TB i FMB fan tanta vaga.
Mireu aixó:

http://www.tmb.cat/ca/sala-de-premsa/-/ ... os-feiners
http://www.tmb.cat/ca/sala-de-premsa/-/ ... -transport
Van a tocar on més pupa fa. Sabent les aglomeracions que es formaran pel Barça-Madrid, com gosen fer vaga precisament aquest dia?

Crec que ja ho he dit alguna vegada: i els usuaris, quina culpa tenim, dels conflictes d'empresa? Quina necessitat tinc jo d'arribar tard a l'escola per culpa de les vagues?

Això de les vagues... No hi ha Déu qui ho entengui, això. I ara que s'apropen eleccions al Parlament de Catalunya, seguirà igual, la cosa?


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”