Novetats busos elèctrics

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Re: Novetats busos elèctrics

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 24/05/2019 16:32

Autobuses eléctricos BYD, no todo son ventajas: el caso de Los Ángeles

Los autobuses BYD, los más vendidos del mundo, tienen una serie de claroscuros que no deben pasarse por alto


Imatge

Una investigación periodística de Los Ángeles Times revela que la experiencia de esa ciudad con autobuses BYD ha sido bastante mala, y no solo eso, que si la relación ha persistido ha sido por razones políticas y varias irregularidades de todo tipo que han ido apareciendo.

Lo importante es que los autobuses no han cumplido los pliegos de condiciones y que se adjudicaron más de 330 millones de dólares en contratos pese a la evaluación negativa que hubo previamente.

Llegaron a ser calificados como "no aptos para el servicio"

Las primeras unidades que BYD recibió, cinco autobuses, llegaron en 2015. Se les hizo la foto ante la prensa y volvieron a la fábrica de Lancaster para ser revisados de arriba a abajo por múltiples problemas de calidad.

En Los Ángeles los autobuses suelen hacer más de 600 kilómetros entre repostajes, y los BYD se supone que pueden realizar unos 250. En la práctica, la media no llegó a 100 kilómetros diarios.

Imatge
Autonomía real BYD (azul), autonomía prometida BYD (morado), autonomía buses convencionales diésel/GNC (rojo), autonomía requerida en el pliego de condiciones (verde)

Algunos autobuses no han conseguido subir pendientes cargados y se han visto obligados a parar, por no hablar de problemas en las puertas y los frenos. [...] La experiencia con esas cinco unidades no llegó a los cinco meses.

Imatge
Autobuses BYD articulados de la ciudad de Alburquerque

Pasó algo parecido en la ciudad de Albuquerque (Nuevo México), que acabaron hartos de los problemas con 15 autobuses y encargaron unidades de propulsión convencional tras romper el contrato. Diversas fuentes acreditan que las autonomías publicitadas por BYD son demasiado optimistas.

https://www.motor.es/noticias/autobuses ... 57690.html
https://www.latimes.com/local/lanow/la- ... story.html


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimarts 04/06/2019 18:01

TMB prova la versió elèctrica del Citaro estàndard, de Mercedes-Benz

Imatge

L'eCitaro, escollit Autobús de l'Any 2019, està fent aquests dies recorreguts sense passatge i amb càrrega simulada a l'entorn de la cotxera del Triangle, on té la base de recàrrega de les bateries a les nits. El departament d'Enginyeria de Bus l'està sotmetent a diferents proves, per valorar-ne el sistema de tracció i la programació i configuració de la càrrega.

https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb- ... cedes-benz


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 15/05/2020 15:48

El autobús eléctrico articulado de MAN arrancará sus pruebas este año en Barcelona

Imatge
Con una potencia de 429 CV y una autonomía garantizada de 200 kilómetros reales, el autobús es capaz de transportar 120 pasajeros y de realizar el servicio diario de la misma forma que un vehículo diésel.

El sistema propulsor de este autobús articulado de 18 metros lo forman dos motores centrales eléctricos situados en el segundo y tercer eje.

Los dos motores eléctricos desarrollan una potencia nominal de 320 kW (429 CV) y pero tiene una potencia punta de 480 kW (644 CV), para las situaciones de carga completa y pendiente ascendente.

Un MAN Lyon's City 18 E está destinado a Colonia y el otro a Barcelona, donde TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) lo incorporará en su flota durante los meses que dure el periodo de pruebas.
https://www.hibridosyelectricos.com/art ... 35159.html


Salvem l'Estació de França!

premixero
N8
N8
Entrades: 779

Entrada Autor: premixero » Divendres 15/05/2020 19:59




El Yisus 712
N5
N5
Entrades: 81

Entrada Autor: El Yisus 712 » Dissabte 16/05/2020 19:01

A veure aqui el just seria millorar el transport interurba. A mi em sembla que TMB ja esta massa perfecte y net i volen busos electrics. Ho haurien de pensar a Sagales o Moventis, yo que se , entre altres de posar autobusos electeics perque la majoria son xatarra.



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dissabte 16/05/2020 21:11

Per trajectes interurbans són gaire pràctics sense tantes frenades i acceleracions com en urbà?



El Yisus 712
N5
N5
Entrades: 81

Entrada Autor: El Yisus 712 » Dissabte 16/05/2020 21:35

albert28 ha escrit:
Dissabte 16/05/2020 21:11
Per trajectes interurbans són gaire pràctics sense tantes frenades i acceleracions com en urbà?
si pero em refereixo a que es gasten molt per barcelona i voltants pero que als trajectes interurbans no son molt bons els busos i alguns casos xatarres. Pero dic que si posesin mes sostenibilitat als interurbans tota catalunya seria millor. Pero es veritat que son molt practics pero nomes per autopista per carretera posen a vegades autocars i no es necessari amb un bus normal amb capacitat ja esta be.



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1896

Entrada Autor: sag470 » Dissabte 16/05/2020 23:28

Explicarvos.
L'edat mitja a TMB és 8.78 anys, a Sagalés no supera els 7 anys i Sarbus està en 8 anys.
El mercat eléctric interurbà és escàs. Actualment només BYD té un autocar interurbà eléctric.
Practicitat els busos eléctrics?
Qué és un bus normal?
A TMB l'inversió la fa l'ajuntament, a l'àrea metropolitana la fa l'AMB, els operadors la fa l'empresa de transport.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dissabte 29/08/2020 17:51

Europa comença l’electrificació dels autobusos

Els Països Catalans continuen decantant-se pels models de gas fòssil · Fem un repàs exhaustiu de les compres elèctriques a la UE

A la UE es van registrar 594 autobusos 100% elèctrics el 2018, que se sumaven als 1.560 en circulació. Unes xifres que es poden titllar gairebé de ridícules si considerem que la Xina, on es concentren el 99% dels autobusos elèctrics del món, n’ha electrificat vora 100.000 anualment: uns 275 autobusos elèctrics nous posats en circulació cada dia durant aquests últims anys. [...]

En aquest context, Europa va afegir 1.607 autobusos elèctrics nous el 2019, un increment del 171% en relació a l’any anterior. Tanmateix, actualment el 85% de la flota europea es mou amb dièsel. Només un 4% és elèctrica, un 6,2% es mou amb fuels alternatius –bàsicament, gas fòssil– i un 4% és híbrida.
• Evolució de les compres d’autobusos amb combustibles diferents del petroli:

Imatge

• Quota de mercat, amb unitats venudes, de les diverses marques que operen al mercat europeu:

Imatge

ARTICLE COMPLET:
https://www.vilaweb.cat/noticies/europa ... autobusos/


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1896

Entrada Autor: sag470 » Dijous 12/11/2020 21:37

Els busos que connecten amb les estacions d' FGC estaran electrificats abans de finalitzar l'any 2021

La Direcció General de Transports i Mobilitat i FGC treballen conjuntament per renovar el parc mòbil dels serveis de busos d’aportació a les línies de Ferrocarrils i incorporar vehicles elèctrics en la seva explotació

El projecte suposa un pas endavant per a la descarbonització i l’electrificació de la xarxa de busos interurbans i una aposta clara per a la mobilitat sostenible i neta

En el marc dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda Verda i d’acord amb l’Estratègia 10/30 de Ferrocarrils de la Generalitat, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; el president de Ferrocarrils d’FGC, Ricard Font; i el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, han presentat avui la proposta en què estan treballant per impulsar la descarbonització del parc mòbil de les diverses línies de busos d’aportació a les estacions d’FGC.

Concretament, la proposta es basa en renovar els 12 autobusos d’aportació actuals per uns d’elèctrics en les set línies de bus que actualment uneixen diferents estacions de Ferrocarrils amb els entorns urbans i industrials propers i que van generar l’any 2019 una demanda de prop de 700.000 viatges.

Aquestes línies són les que uneixen l’estació de Sant Vicenç dels Horts amb Torrelles de Llobregat, d’Olesa amb Esparreguera, de Capellades amb el poble, de Piera amb les urbanitzacions de l’entorn, de Piera amb Hostalets de Pierola, de Sant Joan amb el polígon de Can Sant Joan i de Bellaterra amb el Parc de l’Alba.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, en la seva intervenció ha destacat, que “l’èxit de la descarbonització és la suma de moltes accions que, encara que no siguin d’un volum molt gran, es concreten i tenen un resultat efectiu com aquesta que avui presentem.” A més, per Gavín també representa “un salt en la intermodalitat sostenible.”

Per la seva part, el director de Transports i Mobilitat, ha remarcat que és un exemple de l’orientació del servei de transport públic, situant les persones al centre, tal i com fa Ferrocarrils de la Generalitat. “FGC és un soci amb el territori. Permet fer competitius tots aquells territoris on no hi ha pròpiament una estació de Ferrocarrils i això és una aposta que dona fruits, tenint en compte la xifra de 700.000 viatgers que van fer ús d’aquesta intermodalitat l’any 2019 per poder arribar al seu destí”
Tots dos han emfasitzat la col·laboració público-privada que ha permès du a terme aquest pla. Per Saldoni, “es tracta d’un projecte d’innovació global i cooperativa. Des de l’Administració Pública, amb Ferrocarrils, i sumant les empreses privades que operen les línies de bus”. “Aprofitem la potència d’FGC per estendre-la a les línies de capil·laritat” ha clos Gavín.

El president d’FGC, Ricard Font, ha destacat que amb aquesta iniciativa “reforcem el nostre paper com a activistes en la lluita contra el canvi climàtic, per la reducció de la contaminació i, alhora, reforça la nostra aposta per ser tractors de la transició energètica del país, amb la voluntat de promoure una mobilitat més sostenible i neta. Estem fent la nostra pròpia transició d’empresa ferroviària a una empresa que es preocupa en la mobilitat en el seu conjunt”.

Font ha anunciat que amb aquesta mesura “aconseguirem reduir l’emissió a l’atmosfera de 800 tones de gasos amb efecte d’hivernacle cada any, que és el que equival, per exemple, a la captació de carboni que fan 183.000 arbres en un any - un parc i mig de Collserola- o a les emissions en un any d’un municipi de 3000 habitants”. Aquesta acció està en la línia de la gestió per promoure la descarbonització de l’activitat d’FGC: l’any 2018 FGC va emetre 60.000 tones de gasos d’efecte hivernacle i gràcies a la compra d’energia elèctrica d’origen renovable, el 2019 va emetre 17.000 tones, “el que ha suposat una disminució del 72%” ha explicat Font. “Amb la descarbonització dels busos d’aportació aconseguim reduir un 5% més les emissions relacionades amb els serveis d’FGC. A més, l’any vinent el 100% de l’energia que mogui els trens d’FGC serà d’origen solar”, ha conclòs.

El Departament de Territori i Sostenibilitat i FGC col·laboren des de l’any 2000 amb diferents operadors en el finançament d’aquestes línies de bus interurbanes, competència de la Generalitat de Catalunya (a través de la Direcció General de Transport i Mobilitat), en tant que són en part o en la seva totalitat línies de bus que aporten viatgers a Ferrocarrils i assumint el supòsit que si no existís la línia de bus, el viatger que avui fa l’enllaç no utilitzaria el servei ferroviari. D’aquesta manera, es fomenta la intermodalitat tren-bus, coordinant horaris i establint uns enllaços de qualitat, promovent a la vegada l’ús del transport públic.

En base a aquesta col·laboració, la Direcció General de Transport i Mobilitat i FGC estan treballant conjuntament en la millora ambiental dels vehicles de bus que presten aquests serveis i en determinar quins són els vehicles elèctrics més adequats a les característiques del servei de cada línia, el sistema d’alimentació més favorable i, finalment, l’impacte econòmic de la substitució del parc.

Pel que fa al sistema d’alimentació elèctrica dels busos, es contemplen dues opcions a aplicar segons les característiques del servei i el model d’explotació de cada línia: càrrega nocturna en cotxeres amb càrrega lenta, o bé càrrega d’oportunitat en el moment que el bus espera a l’estació del tren, on FGC subministrarà l’energia elèctrica comprada en alta i transformada amb una disponibilitat immediata.

En aquests moments, els treballs avancen en el pla tècnic. Ja s’han realitzat proves amb vehicles elèctrics per a certificar els càlculs fets, de manera que ja hi ha converses avançades amb els constructors de vehicles per a definir tots els aspectes tècnics i econòmics.

Aquesta actuació resulta innovadora pel que fa a la incorporació de vehicles elèctrics a la prestació de línies interurbanes de bus ja que, a hores d’ara, l’ús de vehicles elèctrics s’adreça principalment a la prestació de serveis en àmbits urbans i, per tant, cal treballar amb els proveïdors de vehicles i amb els operadors per garantir que els busos elèctrics triats garanteixin l’autonomia i el sistema de càrrega més adequat en funció de les característiques específiques del recorregut a cobrir.

La previsió és tenir tancats els estudis tècnic-econòmics abans de la finalització del 2020 per tal d’iniciar la contractació dels vehicles el 2021, amb l’objectiu de tenir tota la flota electrificada abans que finalitzi l’any 2021.

https://govern.cat/salapremsa/notes-pre ... l-any-2021

Quines seràn les 7 línies afortunades? A la web de FGC surten 14 línies.



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Divendres 13/11/2020 16:16

sag470 ha escrit:
Dijous 12/11/2020 21:37
Quines seràn les 7 línies afortunades? A la web de FGC surten 14 línies.
Ho diu cap a la meitat de l'article:
Aquestes línies són les que uneixen l’estació de Sant Vicenç dels Horts amb Torrelles de Llobregat, d’Olesa amb Esparreguera, de Capellades amb el poble, de Piera amb les urbanitzacions de l’entorn, de Piera amb Hostalets de Pierola, de Sant Joan amb el polígon de Can Sant Joan i de Bellaterra amb el Parc de l’Alba.



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1896

Entrada Autor: sag470 » Divendres 13/11/2020 17:45

Merci. Al llegir-ho ràpidament no m'he adonat.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 22/01/2021 20:07

TMB i TUSGSAL proven els minibusos elèctrics Karsan Jest i BYD K7, respectivament:


https://noticies.tmb.cat/innovacio/mini ... -barcelona


https://www.tusgsal.cat/cat/8-noticies/ ... c-byd.html


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Dissabte 23/01/2021 11:31

El BYD de Tusgsal és el mateix que va estar a l'EMT de València i diria que també a TUS Sabadell.


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimecres 17/02/2021 13:16

Debuta en Aranjuez este bus eléctrico y con giro a las cuatro ruedas

https://www.caranddriver.com/es/movilid ... o-aranjuez



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 17/02/2021 14:44

La parte de detrás del vehículo parece una imitación de la parte trasera de los tranvías unidireccionales que aprovechan que no hay cabina para poner cuatro asientos a modo de “mirador”.



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dissabte 20/03/2021 21:42

premixero ha escrit:
Dijous 21/02/2019 0:21
vuelvo a preguntar,
alguien sabe algo del famoso furgobus eléctrico que tan a bombo y platillo se presentó y se dijo que circularía en pruebas por BCN?
o es que en realidad no estaba tan preparado como nos hicieron creer?
Ayer viernes (más de 2 años después de tu mensaje citado) TMB publicaba esto en rrss. ¿Es éste?:
https://noticies.tmb.cat/innovacio/pres ... 0-electric

Presa de contacte amb el minibús Rampini E60 100% elèctric

Aquesta setmana el departament d'Enginyeria de Bus de TMB ha fet recorreguts en buit amb un petit vehicle urbà de zero emissions cedit pel fabricant italià.

Una unitat del minibús elèctric E60 de la firma italiana Rampini està fent aquesta setmana a Barcelona diversos recorreguts sense passatge i amb càrrega simulada a l'entorn de la cotxera del Triangle, on té la base, i avui ha estat presentat internament a la cotxera d'Horta. El departament d'Enginyeria l'està sotmetent a diferents proves per valorar-ne els consums, les prestacions i l'autonomia.

Aquest model de només 6 metres de longitud està propulsat per un motor Siemens de 82 kW alimentat per un conjunt de bateries de liti-ferro-fosfat que segons el fabricant li proporcionen una autonomia d'entre 175 i 215 quilòmetres. Tot i les dimensions reduïdes de la carrosseria, té 10 seients i capacitat teòrica per a 29 persones, entre les quals una amb cadira de rodes. En qüestió d'accessibilitat, acredita també plataforma baixa i agenollament addicional (kneeling) per reduir la distància entre la porta i la vorera.

La cessió en proves d'aquest vehicle 100% elèctric forma part de la col·laboració que TMB manté amb els fabricants de vehicles de transport públic, en la línia de promoure les tecnologies més netes aplicables. En el segment dels minibusos, resulta especialment complicat produir vehicles de zero emissions capaços de prestar servei una jornada sencera a l'estiu amb l'aire condicionat en marxa en recorreguts en pendent com els que es donen en molts barris de Barcelona. Actualment la flota de TMB compta amb nou autobusos elèctrics articulats de càrrega per pantògraf, i aquest any espera rebre'n 21 més de models de pantògraf i 8 de pila d'hidrogen.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dissabte 20/03/2021 22:28

Ostres! El que vaig suggerir jo fa un munt d'anys! En quant el vaig veure a una revista de la PTP el vaig trobar molt adequat, més que les furgobusos. De fet les actuals furgobusos semblen un híbrid entre les antigues i aquests minis.
En el fil antic s'han esborrat les fotos, la que surtia a la PTP era amb l'esquema de pintura antic:
Imatge
i ara son així:
Imatge



Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Diumenge 21/03/2021 11:36

Això és un Gulliver, veritat? A Castelló en teníem un i a Madrid uns quants (no estic segur de si els han donat ja de baixa, diria que sí, no estaven molt contents amb el resultat).


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

premixero
N8
N8
Entrades: 779

Entrada Autor: premixero » Diumenge 21/03/2021 19:32

Los Gulliver de Madrid creo que si no todos la primera tanda si estan de baja.
Y por lo que decía Fran, no es ese, el que yo digo es uno que en principio habían desrrollado entre TMB, indcar y otras empresas que llego a presentarse en la Fira de Barcelona, si no recuerdo mal estaba sobre chasis IVECO



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”