Ampliacions rodalia Madrid

Serveis de RENFE fora de Catalunya i resta de companyies i països, així com temes ferroviaris sense ubicació geogràfica concreta.
Servicios de RENFE fuera de Cataluña y resto de compañías y paises, así como temas ferroviarios sin ubicación geográfica concreta.
Respon
Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

El Gobierno aprobará mañana ampliación de Cercanías Madrid

Entrada Autor: Albert » Dijous 13/09/2007 22:38

El Pais ha escrit:La ministra de Fomento, Magdalena Álvarez, ha anunciado hoy que el Consejo de Ministros aprobará mañana la ampliación de la línea de Cercanías Madrid-Aranjuez, que tendrá un coste de 143 millones de euros, y ha adelantado que su departamento ya ha firmado la salida a licitación de la R-1.

La ministra ha explicado que esta ampliación de la C-3 supondrá duplicar su capacidad y especializar las vías de esta línea de Cercanías respecto a las de los itinerarios de medio y largo recorrido. Además, la titular de la cartera de Fomento ha asegurado que "dentro de unos días" se pondrá otra vez en servicio la zona del aparcamiento de la T-4 destruida tras el atentado de ETA en Barajas el 30 de diciembre. Según la ministra, estas noticias tan "importantes" ponen de manifiesto que el Gobierno central y el Ministerio de Fomento "todos los días" hacen algo que afecta a las conexiones en Madrid.

La ampliación de la línea de Cercanías entre Madrid y Aranjuez permitirá "una mayor regularidad, una mejor puntualidad y una mayor frecuencia y calidad en la prestación" de este servicio, añadió la titular de Fomento. Con estas obras de "actualización y modernización de los elementos que tienen esas Cercanías" se conseguirá que los trenes regionales y los que van a Andalucía no compartan vía. También ha comentado que su ministerio va a construir una estación subterránea en Pinto y otras dos en Parque Andalucía (Getafe) y en el barrio de la Tenería (Pinto).

El "impulso" del Gobierno de Zapatero

Asimismo, la ministra ha declarado que Fomento está trabajando en la remodelación de las terminales 1, 2 y 3 de Barajas y continúa analizando "todas las medidas para reducir el impacto acústico y atmosférico" en este aeropuerto. Ha añadido que Fomento sigue con las obras de conexión de la estación de Chamartín con la T-4, que terminarán, según la ministra, el año que viene. Ha recordado la importancia del futuro túnel de Guadarrama, incluido en la línea de alta velocidad entre Madrid y Valladolid y "el más importante que se está construyendo en Europa", ya que garantiza la conexión ferroviaria de la comunidad madrileña con el norte del país. Además, ha destacado que en esta infraestructura de casi 30 kilómetros de longitud han participado todas las grandes empresas constructoras españolas.

La ministra ha insistido, frente a las críticas de esperanza Aguirre, en que se puede comprobar "fácilmente" en los Presupuestos Generales del Estado de los últimos años el crecimiento de los recursos para infraestructuras destinados por el Gobierno central a Madrid. En este sentido, ha recordado que se han registrado unos incrementos en la actual legislatura del 34 y del 44% en inversión presupuestada para carreteras y ferrocarriles, respectivamente, en Madrid. Por todo ello, ha ratificado el "impulso" que ha dado el Ejecutivo central a las infraestructuras madrileñas.

Sobre la estación de Cercanías que su departamento construye en la Puerta del Sol, principal caballo de batalla de Aguirre, ha recordado que el Gobierno lleva trabajando en ella nueve meses -y no dos años, como asegura la presidenta regional- y ha lamentado que Aguirre denuncie el "retraso" de las obras sin conocer todos los "datos". Álvarez ha explicado que para llevar a cabo estas obras se han tenido que cambiar más de cien conducciones de telefonía, electricidad, agua o gas y ha agregado que en estas actuaciones no se ha producido "ningún incidente". En este sentido, ha explicado que los primeros permisos se solicitaron en el verano de 2003 y los últimos se obtuvieron en marzo del año pasado.
He llegit bé? Diu que separen els serveis MD/LD dels de Rodalies? Que no és el que fa falta aquí a la R2 Nord i Sud des de fa tants anys? I després diran que no és veritat que s'afavoreixen les inversions a certs llocs de l'estat ...

Estacions noves? Estacions soterrades? Quant vam haver d'esperar aquí perquè els vingués de gust obrir Rubí i Sant Cugat, que era l'únic necessari per obrir la R7? Quan veurem alguna nova estació a Terrassa?



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dijous 13/09/2007 22:55

Albert ha escrit:Quan veurem alguna nova estació a Terrassa?
En ple servei ja no ho sé, però les obres de Terrassa-Est avancen força bé.



Avatar de l’usuari
U-Bahn
N7
N7
Entrades: 570
Ubicació: A prop de "San Andrés Condal"

Entrada Autor: U-Bahn » Dijous 13/09/2007 23:37

La C3 de Madrid no crec que hagi de doblar la seva capacitat...



Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Divendres 14/09/2007 15:57

I a on és necessari de debó no fan aquestes coses.Les vies d'entrades a Barcelona colpasades,perqué els trens regionals i grans línies van per les mateixes vies que la de Barcelona,nomès sòn dues,i el servei ja és insuficient.Per les vies de l'AVE tan sols hi passaràn els AVE i algun GL,i els AVANT,peró la resta de MD i LD seguiràn anant per les vies actuals,dic jo,tant costa fer per exemple una variant entre Castelldefels i Viladecans paral.lela a la C-32,i a partir d'aquí fins a Barcelona 4 vies(2 vies per ús exclusiu de rodalies i la resta pels regionals i grans línies),sortirien tots guanyant,perqué s'ampliaria la freqüencia de rodalies,i els trens regionals no anirien pisant talons darrere d'un rodalies.Aquesta nova també per ús de Rodalies Express.

És díficil,sí,peró està tot tan mal fet >:(



davida
N9
N9
Entrades: 1793
Contacta:

Entrada Autor: davida » Divendres 14/09/2007 16:03

Rodalies Barcelona necesita 3 -4 vies en quasi totes les linies de Rodalies per poder fer rodalies semidirectes. Son tant necesaris un tren Mataró - Barcelona paren a totes com un directe per poder portar gent de Blanes, Calella, Arenys en un temps raonable a Barcelona.
No te sentit que es tardi el mateix en anar de Barcelona a Blanes 60km que de Barcelona a Girona 100km.



Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Divendres 14/09/2007 19:46

...

I després hi ha uns que volen fer una vaga ferroviària en pro de la solidaritat...

Que no es queixin si després n'hi ha que estem fins els pebrots de...Bé, passo de dir res o s'iniciarà un off-topic.

>:( >:( >:( >:( >:(


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dissabte 22/09/2007 17:25

JaMiRo! ha escrit:I després hi ha uns que volen fer una vaga ferroviària en pro de la solidaritat...
La convocatòria de vaga era bastant més extensa que el punt en el qual s'han centrat els mitjans de comunicació per fer més grossa la bola de caqueta de Renfe.



Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dissabte 22/09/2007 22:09

entfe001 ha escrit:
JaMiRo! ha escrit:I després hi ha uns que volen fer una vaga ferroviària en pro de la solidaritat...
La convocatòria de vaga era bastant més extensa que el punt en el qual s'han centrat els mitjans de comunicació per fer més grossa la bola de porqueria de Renfe.
Renfe és porquería en sí fins les entranyes, els mitjans de comunicació no han tret encara la meitat de mer** que Renfe té. Això només ho sabem els clients del dia a dia dels serveis de Renfe, que som uns quants milers.



Avatar de l’usuari
davidbarna
N5
N5
Entrades: 110
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: davidbarna » Dilluns 24/09/2007 11:17

Duplicar la capacitat de la C-3 de Madrid? Suposo que deuen voler dir passar de dues a quatre vies...

Mentrestant la C-3 de Barcelona té via única des de Montcada i Reixac, i no sembla que hi hagi canvis a curt o mitjà termini.

Perquè després ens vinguin a prendre el pèl...



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 24/09/2007 11:47

davidbarna ha escrit:Mentrestant la C-3 de Barcelona té via única des de Montcada i Reixac, i no sembla que hi hagi canvis a curt o mitjà termini.
Dins dels diners de l'últim acord d'inversió en infraestructures entre Foment i la Generalitat, la duplicació de la línia Barcelona-Vic és una de les prioritats, a l'igual que la línia orbital.

El que és evident és que totes le línies de rodalies del voltant de Barcelona (fins a uns 25 Km) haurien d'ampliar-se a 4 vies, que és la única manera de poder fer semidirectes i tenir temps competitius entre les ciutats de l'AMB i Barcelona, que dissuadeixin definitivament la utilització del vehicle privat. Per cert, aquesta transformació a 4 vis hauria d'incloure tant Renfe com FGC.



Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

Entrada Autor: Albert » Dilluns 24/09/2007 12:26

wefer ha escrit: El que és evident és que totes le línies de rodalies del voltant de Barcelona (fins a uns 25 Km) haurien d'ampliar-se a 4 vies, que és la única manera de poder fer semidirectes i tenir temps competitius entre les ciutats de l'AMB i Barcelona, que dissuadeixin definitivament la utilització del vehicle privat. Per cert, aquesta transformació a 4 vis hauria d'incloure tant Renfe com FGC.
Per mí, més que a voltants de BCN, les ampliacions a 4 vies cal fer-les abans just a dins de BCN, als túnels. Al tram Sants-Catalunya-Arc de Triomf és un es produeix la limitació a les línies 1,3,4 i 7. Quan això estigui resolt llavors cabran més circulacions. Duplicar les vies al Maresme només ens soluciona el problema fins a Clot, però no més enllà. El mateix passa a la R4 (nord i sud). I si pensem en els FGC, especialment en els B-V, l'assumpte encara està més clar. Ja s'han comentat diferents solucions per la L6, L7 i els "S", però la solució òptima seria tenir més vies per evitar que comparteixin vies i andanes a les estacions. Si tenim vies noves exclusives per L6 i L7, llavors els S1, S2, S5 i S55 podrien augmentar la freqüència considerablement.



Avatar de l’usuari
George85
N8
N8
Entrades: 700
Ubicació: BCN, Eixample
Contacta:

Entrada Autor: George85 » Dilluns 24/09/2007 13:08

Abans de pensar en posar 4 vies, no es podria anar pensant en posar ERMTS a tota la xarxa de rodalies (a Madrid ja "estan en ello") cosa que permetria un augment considerables de la capacitat dels túnels? A més, abans també es podrien utilitzar les múltiples vies d'apartador que hi ha en molts estacions de rodalies per a fer avçaments, no? ;)



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dilluns 24/09/2007 13:51

George85 ha escrit:A més, abans també es podrien utilitzar les múltiples vies d'apartador que hi ha en molts estacions de rodalies per a fer avçaments, no? ;)
Es podrien... però ara si un Catalunya Exprés a Girona surt enganxat a un Rodalies a Sant Celoni com a molt te l'apartaran a Granollers Centre. I mentrestant, a pas de burra :|



Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dilluns 24/09/2007 21:48

entfe001 ha escrit:
George85 ha escrit:A més, abans també es podrien utilitzar les múltiples vies d'apartador que hi ha en molts estacions de rodalies per a fer avçaments, no? ;)
Es podrien... però ara si un Catalunya Exprés a Girona surt enganxat a un Rodalies a Sant Celoni com a molt te l'apartaran a Granollers Centre. I mentrestant, a pas de burra :|
A SAC ja van dos cops que avanço un rodalies, i a Llinars del Vallès baixant. És com si...els CEX tinguessin preferència...:D


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dilluns 24/09/2007 22:29

A l'hora de fer proves de Civia a Figueres, els d'Alstom sempre procuren enganxar un CEX que va molt bé per anar seguint-lo a 120 km/h i fent proves de frenada... :) :D ;)


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dilluns 24/09/2007 23:44

I malgrat tot, quan l'any 2999 hi hagi doble via entre Montcada Bifurcació i Vic no es podra incrementar la freqüència de pas de la línia perquè no hi caben més trens als túnels de Barcelona.
wefer ha escrit:
davidbarna ha escrit:Mentrestant la C-3 de Barcelona té via única des de Montcada i Reixac, i no sembla que hi hagi canvis a curt o mitjà termini.
Dins dels diners de l'últim acord d'inversió en infraestructures entre Foment i la Generalitat, la duplicació de la línia Barcelona-Vic és una de les prioritats, a l'igual que la línia orbital.

El que és evident és que totes le línies de rodalies del voltant de Barcelona (fins a uns 25 Km) haurien d'ampliar-se a 4 vies, que és la única manera de poder fer semidirectes i tenir temps competitius entre les ciutats de l'AMB i Barcelona, que dissuadeixin definitivament la utilització del vehicle privat. Per cert, aquesta transformació a 4 vis hauria d'incloure tant Renfe com FGC.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

Entrada Autor: Albert » Dimecres 26/09/2007 18:15

josep_serre ha escrit:I malgrat tot, quan l'any 2999 hi hagi doble via entre Montcada Bifurcació i Vic no es podra incrementar la freqüència de pas de la línia perquè no hi caben més trens als túnels de Barcelona.
Això és el que dic jo sempre en aquest fòrum sempre que es parla de duplicar vies fora de BCN, ampliar freqüències, propostes de noves línies que haurien de passar per BCN ...

Hi ha l'esperança que es produeixi una petita millora quan passin els LD i MD (els que sigui possible) a la LAV i circulin pel túnel de Sants-Sagrera. Algú pot donar una idea de en quant descarregarem el túnel del Passeig de Gràcia? Seria prou com per augmentar la freqüència de la R2 i incloure-hi una altra línia a freqüències "normals"? (Vull dir que no siguin com la R7, R10 i la R3 a certes franges horàries)



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 27/09/2007 0:45

Albert ha escrit:Hi ha l'esperança que es produeixi una petita millora quan passin els LD i MD (els que sigui possible) a la LAV i circulin pel túnel de Sants-Sagrera. Algú pot donar una idea de en quant descarregarem el túnel del Passeig de Gràcia?
"Petita" millora? :roll:

Passsarem de 2 túnels a 3. Això significa que l'increment és d'un 50% de la capacitat. a més, cal tenir en compte que es faran millores en els accessos per evitar cizallaments de vies.

Per tant, quan estigui acabat el túnel del c/ Mallorca, es podran posar MOLTS més trens que ara. Concretament, al voltant d'un 50% més, la qual cosa no sols permetria doblar freqüències a la línia de Vic, sinó també posar més trens a la resta de línies. Això sense oblidar que caldria aprofitar més la línia de Sant Cugat i Rubí, posant una línia que no passi per Barcelona però que enllaci amb FGC en un bon intercanviador a Sant Cugat i/o Rubí.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 27/09/2007 1:04

wefer ha escrit:"Petita" millora? :roll:

Passsarem de 2 túnels a 3. Això significa que l'increment és d'un 50% de la capacitat. a més, cal tenir en compte que es faran millores en els accessos per evitar cizallaments de vies.
Però tot apunta a que, mentre els túnels de Pl. Catalunya i Aragó aniran al límit, el de Mallorca no tant: els AVEs, LDs, etc. no tindran una freqüència de rodalies.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dijous 27/09/2007 9:24

Exacte, jo ho veig igual que el Guigui.

Els trens que hi ha ara seguiran estant. De fet no poden treure cap LD perquè l'AVE no fara cap servei ja existent. El Barcelona-Sants -> Madrid és un servei nou, que com a molt podria treure l'Alvia fastidiant els passatgers d'Estació de França i Passeig de Gràcia. Però la resta de trens... L'Euromed... no el poden treure. Què passa que ens quedem sense alta velocitat a València? i els trens LD que van a Girona???


A efectes lògics l'arribada de l'AVE no suposarà l'alliberament de trens als tunels existents. Potser al contrari perquè més gent utilitzarà els trens... Potser quan facin la connexió Sants-Sagrera-Figueres Sants-Tarragona-València si que en podrien treure uns quants... Però que seria? un tren a l'hora més al tunel de Passeig de Gràcia...?


Tot i que hi ha algun rumor que treuran tots els LD amb l'arribada de l'AVE i se'ls en fot molt que el Barcelonès Nord i Girona es quedin sense LD.



Respon

Torna a “Ferrocarril en general”