El Museu del Transport de Barcelona

Un deute de ciutat

Barcelona ha estat una ciutat singular en la varietat de sistemes de transport públic: tramvies, autobusos, troleibusos, metro, funiculars, aeris, telefèrics, taxis, etc. Per això, la història d’una ciutat està molt lligada amb els seus transports. Així com es movien per la ciutat els nostres avis és un patrimoni que cal preservar.

Arreu d’Europa hi ha més de 60 museus del transport que reflecteixen el patrimoni i la memòria de la ciutat que l’acull.

Novetats:

Material per al Museu del Transport de Barcelona

Per un museu del transport a Barcelona

Barcelona conserva, una memòria important del seu transport públic, reflectida en tot un patrimoni històric, integrat per vehicles i altres elements relacionats amb l’explotació del servei i també per una ingent quantitat de documentació. És per això important que tot aquest patrimoni no es perdi i estigui a disposició de tothom que estigui interessat en conèixer aquest passat, que no és solament història del transport sinó història de tota la ciutat.

0 comentarios

El Museu:

Per què un Museu del Transport?

El Museu del transport recull la història, l’evolució i l’impacte del transport públic a la societat. Barcelona fa més de 50 anys que espera la creació d’aquest museu. Barcelona és la única gran ciutat europea que no té cap tipus de Museu del transport.

La lluita històrica per al Museu del Transport

A finals dels anys seixanta es va proposar fer un museu de tramvies a les cotxeres de Sants. A cada campanya electoral tornava a sortir un nou projecte a llocs diferents. S’ha perdut molt material, però encara n’hi ha prou per fer un museu com Barcelona mereix. Només cal voluntat política.

Material actualment “preservat” per TMB

Part del patrimoni de la ciutat es troba actualment en un dipòsit de TMB, que ha d’anar al Museu del Transport per a la seva restauració i exhibició. Molt material es troba en un estat pèssim, però encara estem a temps de poder-lo rescatar de la destrucció total.

Repensem la Fira de Barcelona

El mes d’octubre de 2021 la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, va convocar l’anomenat «Procés de participació ciutadana» Repensem la Fira. Vam participar en aquest procés il·lusionats, PERÒ…

Tens alguna pregunta? Vols col·laborar? Contacta amb nosaltres!

    Scroll al inicio