Seguiment de les obres de la L9

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

És encertada la decisió de deixar de fer estacions a causa de la crisi?

Si, si més tard, quan hi hagi prou calers, es fan
68
43%
Si, i com n'hi han moltes i molt juntes, que no les facin, n'hi han de prescindibles
37
24%
M'és indiferent
3
2%
No, s'han de fer totes les estacions planejades!
49
31%
 
Vots totals: 157
Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Re: Seguiment de les obres de la L9

Entrada Autor: EUKibo » Dijous 15/04/2010 17:17

A Badalona avui a les bústies havia propaganda política del PSC sota el nom de Generalitat de Catalunya | DPTOP pel transport públic som-hi, Ajuntament de Badalona, Ifercat, GISA i TMB.

En aquesta propaganda electoral informen dels actes populars de xocolatada etc i hi dediquen més text als textos escrits per Mr. Montilla i Mr. Urbanístic de Badalona que a informar de la L9/L10.

Només dir que no hi informen de cap data, ni dels 6 anys d'endarreriment de l'obra (per suposat) ni de la data d'entrada de funcionament de la línia sencera.

El format és semblant als pamfletos que donaven a la visita de la L9 però amb menys informació tècnica i pràctica de la línia i amb molt més contingut polític.nuck1000
N2
N2
Entrades: 16
Facebook: http://www.facebook.com/#!/carlesgs
Ubicació: Entre el Gorg i Pep Ventura (Linia 2)

Entrada Autor: nuck1000 » Dijous 15/04/2010 17:22

jo ho he escanejat, si us interessa......


ImatgeImatgeImatgeImatge
ImatgeImatgeBCN2008
N8
N8
Entrades: 738

Entrada Autor: BCN2008 » Divendres 16/04/2010 18:21

El president presidirà diumenge la posada en servei del tram de l'L9/L10 a Badalona, entre Gorg i Bon Pastor
  • A les 9.30 hores hi haurà una visita exclusiva pels mitjans de comunicació per tal que puguin gravar imatges de la línia
  • El tram que es posa en servei té 4 estacions i 3,4 quilòmetres i inicialment donarà servei a 8.000 passatgers diaris
El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, presidirà diumenge vinent, dia 18 d’abril, la posada en funcionament del nou tram de la Línia 9/10 del metro, a Badalona, entre les estacions de Bon Pastor i Gorg. També hi assistirà el president del Consorci de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (CAMB) i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

El president arribarà a l’estació de Gorg a les 10.50 hores, on serà rebut per l’alcalde de Badalona i la resta d’autoritats de l’acte. A continuació, baixaran a l’estació per agafar un dels trens amb el qual recorreran les parades del nou tram de línia fins a l’estació de Llefià (Els mitjans gràfics podran agafar imatges de la visita des dels espais habilitats per a tal efecte). A l’arribar a l’estació, el conseller Nadal explicarà sobre plafons l’obra executada i, seguidament, es donarà pas als parlaments inaugurals per part de l’alcalde de Badalona, l’alcalde Hereu i el president Montilla, que clourà l’acte amb un discurs.

Seguidament, les autoritats es desplaçaran a peu cap a l’exterior de l’estació, a la ronda Sant Antoni de Llefià, on s’estarà duent a terme des de les 11 del matí una festa popular amb cercaviles, tallers infantils, actuacions musicals i xocolatada, per celebrar la posada en funcionament de la Línia.


Visita prèvia pels mitjans de comunicació

Per tal que els mitjans de comunicació puguin agafar imatges de la Línia, s’organitzarà una visita prèvia exclusivament per a ells. El lloc de trobada serà l’estació Gorg de Badalona (a l’Avinguda Marquès de Mont-Roig amb carrer de Pau Claris), a les 9.30 hores (s’adjunta plànol de situació). Es disposarà d’una hora per visitar les instal·lacions de la línia i fer el recorregut de tot el tram que s’inaugura en metro.

Aquells mitjans que ho necessitin, podran disposar d’un espai al costat de l’estació de Llefià per tal d’ubicar-hi les unitats mòbils. Els interessats, caldrà que hagin acreditat els vehicles davant aquest Gabinet de premsa, a través del correu electrònic premsa.president@gencat.cat o al telèfon 93 402 48 01.

Els mitjans que no hagin d’agafar imatges de la línia i només vulguin cobrir la visita de les autoritats, hauran de ser a l’exterior de la parada de Gorg a les 10.45 hores.

Per aquells que es vulguin desplaçar en transport públic, cal que tinguin en compte que l’estació de metro més propera al punt de trobada és la parada Gorg de l’L2. També ho poden fer amb els autobusos urbans BD3 i BD4 o bé les línies del Trambesòs T5 i T6.


Servei diari a 8.000 viatgers i conducció automàtica

El tram que diumenge s’inaugura, de 3,4 quilòmetres de longitud, és el segon que entra en servei de l’L9/L10, després que al desembre s’estrenés la línia amb l’entrada en funcionament del ramal de Santa Coloma de Gramenet. D’aquesta manera, ja s’han posat en marxa 9 estacions de l’L9/L10 al llarg de 8,2 quilòmetres de línia, corresponents als extrems més propers al costat Besòs.

Inclou 4 estacions, 3 al terme municipal de Badalona i una altra a Barcelona, que permetran millorar la comunicació interna entre els barris de la ciutat i també amb Santa Coloma de Gramanet i Barcelona.

S’espera que aquest any els trens donin servei a prop de 8.000 viatgers diaris inicialment. A partir de l’estiu, quan connecti amb l’L1 i l’L5 de metro a l’intercanviador de La Sagrera, es podrà arribar a 14.600 viatgers. I quan es completi la línia, es preveuen uns 26.000 passatgers, i 28.000 diaris en l’horitzó de l’any 2020.

El nou tram que entra en servei disposa de trens automàtics sense conductor, un model implantat des de desembre a la L9/L10 que posiciona Catalunya com a pionera en l’aplicació d’aquest sistema a tot l’estat espanyol, amb la primera experiència d’aquestes característiques en funcionament, seguida per l’L11. Sumant les dues línies, ja funcionen 9,2 quilòmetres de metro automàtic a Barcelona i hi ha 13 estacions amb portes d’andana automàtiques.

FontOrlaz
N2
N2
Entrades: 18

Entrada Autor: Orlaz » Divendres 16/04/2010 21:19

La web de TMB ja s'està preparant per a diumenge. Ja han pujat el nou esquema de les línies 9 i 10.

Imatge

La veritat es que no m'he l'esperava tan recte... :xAvatar de l’usuari
m.h.t.  
N9
N9
Entrades: 1856
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 16/04/2010 21:40

I ja està publicada la nota de premsa:

TMB, a punt per a l'estrena del tram Gorg-Bon Pastor de la L9/L10

TMB ha completat els preparatius per a la posada en servei comercial d'un nou tram de la línia 9/10 de metro, diumenge vinent a la tarda, entre les estacions de Gorg, a Badalona, i Bon Pastor, a Barcelona.

TMB ha completat els preparatius per a la posada en servei comercial d'un nou tram de la línia 9/10 de metro, diumenge vinent a la tarda, entre les estacions de Gorg, a Badalona, i Bon Pastor, a Barcelona. Simultàniament es prolongarà el ramal de Santa Coloma de Gramenet, des de l'estació de Can Peixauet a la de Bon Pastor. Seran 3,4 quilòmetres més de metro automàtic que s'afegiran als 3,9 quilòmetres que ja funcionen des del desembre passat, entre Can Zam i Can Peixauet.

El nou tram de metro inclou les estacions de Gorg, on hi la connexió amb la línia 2, La Salut, Llefià i Bon Pastor, estació en què conflueixen els dos ramals de la línia 9/10 al sector del Besòs, el de Badalona i el de Santa Coloma.

Aquests dies s'estan fent les últimes proves en aquest ramal, sense passatge, amb vista a l'obertura al públic, que serà efectiva diumenge vinent, 18 d'abril, a les 15 hores, després de l'acte inaugural. Per subratllar aquest moment històric, l'Autoritat del Transport Metropolitàha creat un bitllet especial per a dos viatges que es facin el mateix dia, que serà distribuït gratuïtament als accesos de les estacions.

Horari de 6 del matí a 10 de la nit

Un cop inaugurat el ramal de Badalona fins al Bon Pastor, continuaran els treballs i les proves per a la posada a punt del tram següent, motiu pel qual es mantindrà a tota la L9/L10 l'horari reduït, amb inici a les 6 del matí i sortida dels últims trens a les 10 de la nit, tots els dies de la setmana. D'aquesta maneraels tècnics disposaran del temps necessari per accelerar la posada a punt de les estacions d'Onze de Setembre i La Sagrera.

Imatge

http://www.tmb.cat/ca_ES/siterelated/no ... 2&idioma=C


Salvem l'Estació de França!

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Divendres 16/04/2010 23:20

EUKibo ha escrit:ni dels 6 anys d'endarreriment de l'obra
Només sis anys i a sobre us queixeu!? A d'altres indrets amb sort tindrem el tren amb un endarreriment de les obres d'uns 100 anys més o menys...Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 16/04/2010 23:26

UT596001 ha escrit:Només sis anys i a sobre us queixeu!? A d'altres indrets amb sort tindrem el tren amb un endarreriment de les obres d'uns 100 anys més o menys...
Ostres, us havien promès la línia del Vallès pel 1910? :)


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Divendres 16/04/2010 23:37

Guigui ha escrit:
UT596001 ha escrit:Només sis anys i a sobre us queixeu!? A d'altres indrets amb sort tindrem el tren amb un endarreriment de les obres d'uns 100 anys més o menys...
Ostres, us havien promès la línia del Vallès pel 1910? :)
El primer projecte de fer arribar el tren a Castellar es va proposar el 1904... igualment i tal i com van les coses, i tenint en compte que el 1925 tan sols va obrir el baixador de Sabadell Rambla el president de la llavors companyia que ho explotava va afirmar que "las obras para prolongar el tren a San Esteban de Castellar (1) se iniciarán en pocos días" doncs home, potser 5 anys amunt cinc anys avall...

La cita aquesta la van recollir en una notícia de fa bastants anys al Diari de Sabadell en un minireportatge que van fer quan es va començar a insistir de manera més o menys permanent de nou de portar el tren a Castellar.

(Nota 1: Nom de Castellar del Vallès fins al 1931, que és quan es va canviar per l'actual)Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Divendres 16/04/2010 23:51

Home, però això no és res estrany, el que passa és que sempre hi ha amnèsia en tots els àmbits. Si fos així, la L6 arribaria, amb l'L12, a Castelldefels, i també hi hauria una línia de "metro lleuger", com l'11 a Badalona, la L13 que en deien. El tramvia arribaria a mitja Catalunya, i l'ETF seria una realitat fa més de vuitanta anys. També recordo que van prometre un tramvia per la costa des de Sant Adrià del Besòs fins a Badalona, i sense oblidar la promesa de Blanco d'un túnel de rodalia sota la Diagonal. L'any passat deien que baixaria el preu del transport públic.

Per cert, no ho sabia que Castellar (ni tan sols sabia que cap població) havia conservat el seu nom laic de la República. Em pensava que tots havien sigut retornats a l'origen, com ara Roses de Llobregat, Aigüestoses, Horts del Llobregat o Pins del Vallès.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dissabte 17/04/2010 0:32

Lluita1714 ha escrit:Per cert, no ho sabia que Castellar (ni tan sols sabia que cap població) havia conservat el seu nom laic de la República. Em pensava que tots havien sigut retornats a l'origen, com ara Roses de Llobregat, Aigüestoses, Horts del Llobregat o Pins del Vallès.
Tots els casos que cites varen canviar el nom durant la guerra civil. No és el cas de Castellar.Avatar de l’usuari
pol
N7
N7
Entrades: 589

Entrada Autor: pol » Dissabte 17/04/2010 21:58

Com ja he dit en un altre tema el mapa amb els temps de recorregut ja inclou L9 i L10

ImatgeAvatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Diumenge 18/04/2010 11:34

pol ha escrit:Com ja he dit en un altre tema el mapa amb els temps de recorregut ja inclou L9 i L10
8'25" entre Gorg i Bon Pastor? Em sembla una mica lent, tenint en compte que només hi ha dues parades intermèdies.

Entre Maragall i Trinitat Nova també hi ha dues parades intermèdies, amb el tram entre estacions més llarg de tota la xarxa de Metro, i només són 7'00".

Suposo que es tracta d'un error.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 18/04/2010 12:27

Sagrerenc ha escrit:8'25" entre Gorg i Bon Pastor? Em sembla una mica lent, tenint en compte que només hi ha dues parades intermèdies.
Potser indica el temps entre Gorg i Sagrera.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

BCN2008
N8
N8
Entrades: 738

Entrada Autor: BCN2008 » Diumenge 18/04/2010 12:48

Nou plànol de TMB, ón apareixen els perllongaments propers (L9/10 fins a La Sagrera, Carmel, Badalona Centre):
http://www.tmb.cat/img/genplano.pdf

I també apareix el canvi de nom de "La*"

*= seguint el criteri de l'usuari Guigui ;) :DMiquel
Administrador
Entrades: 4166
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Diumenge 18/04/2010 13:10

I ha una errata un tant siginficativa, l'estació de El Carmel, està al Carrer Llobregos (senyalat al propi mapa), peró ells ho posen a al Carrer Berruguete aprop de Mundet.
No es complicat posar-ho bé, tenin en compte, que no hi hà rés als voltants i hi ha espai lliure per posar els noms sense problemes.

---Editat--
Així hauria de ser.
Imatge


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Sagrerenc
N9
N9
Entrades: 1479
Ubicació: T2 / RER C / Métro ligne 12

Entrada Autor: Sagrerenc » Diumenge 18/04/2010 13:23

Miquel ha escrit:I ha una errata un tant siginficativa, l'estació de El Carmel, està al Carrer Llobregos (senyalat al propi mapa), peró ells ho posen a al Carrer Berruguete aprop de Mundet.
No es complicat posar-ho bé, tenin en compte, que no hi hà rés als voltants i hi ha espai lliure per posar els noms sense problemes. (...)
I Onze de de Setembre apareix a l'altra banda de les vies i lluny del Passeig Onze de Setembre, que dóna nom a l'estació.Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Diumenge 18/04/2010 13:28

I a la L2 apareix com Badalona Centre... no havien dit de posar-li Macià o Companys o no se com? XDD


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 18/04/2010 13:29

BCN2008 ha escrit:I també apareix el canvi de nom de "La*"

*= seguint el criteri de l'usuari Guigui ;) :D
Alguna dèria deuen tenir amb l'article en aquest cas concret, altrament haurien de fer-ho també (i no sembla que ho facin) amb estacions com Florida, Torrassa, Clot, Trinitat Vella, Encants, Verneda, Gorg, Poble Sec, Fontana, Penitents, Vall d'Hebron, Roquetes, Trinitat Nova, Guinardó, Barceloneta, Bogatell, Poblenou, Gavarra, Camp de l'Arpa, Congrés i Bon Pastor.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 18/04/2010 13:30

Vilarrubla ha escrit:I a la L2 apareix com Badalona Centre... no havien dit de posar-li Macià o Companys o no se com? XDD
Si t'hi fixes, hi ha una nota que diu "Nom provisional".


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Vilarrubla
N8
N8
Entrades: 673
Ubicació: Urgell(et)

Entrada Autor: Vilarrubla » Diumenge 18/04/2010 13:49

Guigui ha escrit:
Vilarrubla ha escrit:I a la L2 apareix com Badalona Centre... no havien dit de posar-li Macià o Companys o no se com? XDD
Si t'hi fixes, hi ha una nota que diu "Nom provisional".
Vaja... i jo que tenia l'esperança de que ja s'havien oblidat de posar-li aquell nom XDD
Guigui ha escrit:
BCN2008 ha escrit:I també apareix el canvi de nom de "La*"

*= seguint el criteri de l'usuari Guigui ;) :D
Alguna dèria deuen tenir amb l'article en aquest cas concret, altrament haurien de fer-ho també (i no sembla que ho facin) amb estacions com Florida, Torrassa, Clot, Trinitat Vella, Encants, Verneda, Gorg, Poble Sec, Fontana, Penitents, Vall d'Hebron, Roquetes, Trinitat Nova, Guinardó, Barceloneta, Bogatell, Poblenou, Gavarra, Camp de l'Arpa, Congrés i Bon Pastor.
I ficar minúscules i guions on toca: El Poble-sec.


El que trobo dolç a tu t'amargue.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”