Exposició permanent de fotos històriques de tren a Sants

Documents, fotografies, museus i tot allò relacionat amb la història dels transports.
Documentos, fotografías, museos y todo aquello relacionado con la historia de los transportes.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22848
Ubicació: Fabra i Puig

Exposició permanent de fotos històriques de tren a Sants

Entrada Autor: metring » Dijous 26/09/2019 9:56

https://ajuntament.barcelona.cat/sants- ... xiu_856192

Sants, rails i vies

Les reproduccions de 29 fotografies històriques cobreixen els edicles situats al llarg dels jardins de la Rambla de Sants. Les vies de tren i metro, que ara queden sota aquests jardins, van marcar la vida quotidiana i el paisatge urbà d'aquesta franja de Sants durant tot el segle XX. Això és precisament el que recorden aquestes fotografies fetes des del 1917 fins al 1998 tant per professionals com per persones aficionades, que van disparar les seves càmeres molt a prop d'on ara es poden aquestes imatges en blanc i negre.

Els jardins de la Rambla de Sants són l’espai elevat que des del 2016 cobreix les vies de tren paral·leles al carrer d’Antoni de Capmany, per on circula la línia 1 del metro i tot el trànsit ferroviari que arriba o marxa de l’estació de Sants cap al sud. Al llarg dels jardins, unes petites edificacions cobreixen les instal·lacions i els sistemes de ventilació del parc de vies inferior. Sobre aquests edicles s’ha instal·lat l’exposició permanent «Sants, rails i vies», una selecció de 29 fotografies que mostren la transformació d’aquest paisatge urbà, des del carrer de Sants fins al pont de la Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat, al llarg del segle XX.

Les fotografies originals formen part del fons de l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i són procedents, en la seva majoria, de l’Arxiu Històric de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants. L’exposició ha estat comissariada per Ricard Marco, de l’entitat Fotoconnexió, que dissabte 28/09 a les 18 h farà una passejada pels jardins amb Joan Sanromà, de la Taula de Memòria Històrica de Sants-Montjuïc, explicant l’origen i el sentit de cadascuna de les fotografies.Respon

Torna a “Història del transport / Historia del transporte”