Enllaç a Maçanet

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22850
Ubicació: Fabra i Puig

Enllaç a Maçanet

Entrada Autor: metring » Divendres 13/11/2009 23:30

http://blogs.elpunt.cat/carlesgorini/


Bona voluntat, pura impotència


13 novembre 2009 per Carles Gorini

David Pavón s’ha queixat a la Renfe. El problema que l’ha empès a queixar-se ha estat una modificació d’horaris de Renfe-Media Distancia, que li ha desmanegat el transbordament que realitzava a Maçanet per anar a treballar. Els cinc minuts que havia d’esperar han passat a ser-ne quaranta-cinc. Com que l’experiència li deia que ell no era l’únic que cada dia feia aquella combinació, per anar i venir de Girona des del Maresme, va decidir recollir signatures entre els altres viatgers. En va recollir tres-centes vuitanta-nou de vàlides. Pel febrer de 2009, amb signatures i educació, Pavón va exposar la seva queixa a la Renfe. En la contestació, si fa o no fa, la companyia del ferrocarril li aclaria que la pluja, a Sevilla, és una meravella. Va escriure, també, al senyor Miguel Ángel Remacha, director de Cercanías Renfe a Barcelona que, segurament, estava massa enfeinat per contestar-lo. Com també devia tenir problemes més importants per resoldre Juán Rangel, delegat del govern central a Catalunya, que tampoc va fer cap cas de la carta ni de les signatures que l’acompanyaven.

En canvi, el Síndic de Greuges de Catalunya sí que va contestar, tot i que només per dir que aquesta dels horaris és una competència del govern de l’estat i que, si ho volia, li facilitava l’adreça del senyor Mújica. Una darrera carta enviada al Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha estat resposta, a finals de setembre, per Manel Nadal. La transcric:
“Benvolgut senyor,

En resposta a la seva sol·licitud del 24 d juliol d’enguany, relatiu a les dificultats per fer connexions a Maçanet entre la línia de rodalies del Maresme R1 i la línia de Regionals Barcelona-Portbou, ens plau de manifestar-li el següent.

En primer lloc, fer-li saber que tenim fundades esperances que el proper traspàs a la Generalitat de Catalunya de la gestió dels serveis ferroviaris de rodalia i de mitjana distància de Renfe, previst en el nou Estatut d’autonomia, obri un escenari renovat de modernització i de millor dels serveis a la xarxa ferroviària catalana.

Mentrestant, informar-lo que el Govern català ja estava tractant amb Renfe el tema al qual vostè fa referència en el seu escrit. En aquest sentit, s’estan duent a terme les gestions necessàries per tal que es realitzin les millores previstes al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 (PTVC) pel que fa a la línia R1 de rodalies Molins de Rei-L’Hospitalet-Mataró-Maçanet.

D’aquesta manera, podem garantir-li que el Govern català continua instant a Renfe per tal que, en primer lloc, es millori la freqüència de la línia R1 al tram Blanes-Maçanet com a mínim fins a dos expedicions en hora punta i sentit, com a pas previ per arribar a la freqüència objectiu del PTVC (3 expedicions/hora punta i sentit), i en segon lloc, es millorin les connexions en la mesura del possible entre la R1 i la línia Barcelona-Portbou.

Esperem que tot el que s’ha exposat el convenci de l’esforç que el Govern està realitzant per tal de millorar el servei de la línia R1 com la seva coordinació amb la línia Barcelona-Port Bou a Maçanet.

Atentament,

Manel Nadal i Farreras

Secretari per a la Mobilitat”


David Pavón explica que, aquesta tardor, es veu molt poca gent a l’estació de Maçanet. La bona voluntat expressada des de certes instàncies no ha pogut evitar la deserció dels viatgers que intueixen que, al darrere de les bones paraules, només hi ha la pura impotència.Avatar de l’usuari
viscaelcat
N6
N6
Entrades: 258
Ubicació: Mataró

Entrada Autor: viscaelcat » Dissabte 14/11/2009 16:23

És una vergonya l'estat de tot Maçanet Massanes, de les connexions, de l'estació i dels voltants. Trobo increïble que el rodalies surti al mateix temps que arriba un Catalunya Exprés i aquest encara no ha obert les portes.
Ara, que consti que amb el traspàs les coses no se solucionaran de la nit al dia, caldrà fer pressió.Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dissabte 14/11/2009 16:30

viscaelcat ha escrit:És una vergonya l'estat de tot Maçanet Massanes, de les connexions, de l'estació i dels voltants. Trobo increïble que el rodalies surti al mateix temps que arriba un Catalunya Exprés i aquest encara no ha obert les portes.
Ara, que consti que amb el traspàs les coses no se solucionaran de la nit al dia, caldrà fer pressió.
I encara... us penseu que un traspàs donarà cap paper important a la generalitat? l'únic que farà serà donar una cadira per algú que representi la generalitat, amb una cinta americana per tal de que no obri la boca. Deixem aquesta fe en que ens traspassin això, perquè no serà així, l'unica forma de gestionar rodalies de debò, és un mètode més radical que molts coneixeu.
Fe no és esperar,
fe no és somniar.
Fe és penosa lluita per l'avui i pel demà.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
BRILL 18
N7
N7
Entrades: 632
Ubicació: Sant Quirze del Valles

Entrada Autor: BRILL 18 » Dissabte 14/11/2009 19:25

Estic d'acord que el traspas de rodalies no es res mes que un calla la boca i te, no sera ni molt menys la solucio al problema, pero d'aqui a asegurar el que diu , hi ha un munt, noi , per cer no crec que aquest sigui el lloc per fer politicaAvatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dissabte 14/11/2009 19:29

No faig política, el que passa és que, amb els versos que he exposat, vull dir que tenim fe, esperem que el traspàs serà un miracle quan no és aixi.


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

Avatar de l’usuari
Pere
N9
N9
Entrades: 1566
Ubicació: Alguna estació de rodalies <--> Sabadell Rambla

Entrada Autor: Pere » Dissabte 14/11/2009 22:17

Jo ara no és que vulgui fer de defensor del mal :D !

Però jo encara tinc esperances que quan entri la Generalitat, en un futur no gaire proper (potsé en uns mesos) idioteses com aquestes que hi han en els horaris potsé si que les arreglin.
Clar que no podrem esperar que de la nit al dia els trens funcionin a la perfecció ni responent a tota la demanda, però idioteses com aquestes, si és que encara hi ha algú a la Generalitat que pensi, potsé si que les arreglin.Avatar de l’usuari
BRILL 18
N7
N7
Entrades: 632
Ubicació: Sant Quirze del Valles

Entrada Autor: BRILL 18 » Diumenge 15/11/2009 1:53

Lluita1714 ha escrit:No faig política, el que passa és que, amb els versos que he exposat, vull dir que tenim fe, esperem que el traspàs serà un miracle quan no és aixi.
Ok retiro el que he dit, i realment tens raoAvatar de l’usuari
594-001-0
N6
N6
Entrades: 296

Entrada Autor: 594-001-0 » Dilluns 16/11/2009 20:49

Con lo del famoso traspaso, dudo que se mejore el tema horarios, frecuencias y demás, porque si el que tiene que conceder los surcos va a seguir siendo Adif y no lo hace ahora, pues poco más se podrá hacer aunque la gestión de Cercanías pertenezca a la Generalitat, al estado o como si perteneciese al ayuntamiento de Teruel.Avatar de l’usuari
Tony M. Nyphot
N6
N6
Entrades: 221

Entrada Autor: Tony M. Nyphot » Dilluns 16/11/2009 20:54

A la Generalitat també li convé que Adif segueixi a Madrid, així tindrà un dimoni a qui carregar les culpes quan les coses no vagin bé.


And now for something completely different...

liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dilluns 16/11/2009 21:04

Aquesta mentalitat és insuportable i fa ferum. Més val que es quedi com està si hem d'anar de víctimes.

Les coses, ben clares. Quan falli una agulla, rebenti un enclavament o es quedi sense tensió la catenària l'errada és imputable a Adif. I quan s'espatlli un tren la causa serà imputable a Renfe Generalitat. I a partir d'aquí, tant Adif com Renfe Generalitat continuant millorant la gestió. De fet el que intoxica les empreses són les mentides i situar persones que no tenen la valua adequada en llocs equivocats.
Tony M. Nyphot ha escrit:A la Generalitat també li convé que Adif segueixi a Madrid, així tindrà un dimoni a qui carregar les culpes quan les coses no vagin bé.


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

buertu
N7
N7
Entrades: 384
Ubicació: Sant Joan Despí

Entrada Autor: buertu » Dimarts 17/11/2009 1:00

Adif no concede surcos si las operadoras no los piden. Y si las operadoras no los piden quizas haya algunos motivos, como rotacion de material, falta de demanda, u otros...
También es cierto que en algunos casos haya tramos colapsados y en los que no pueden haber mas circulaciones. En esos casos, es Adif la que tiene que valorar actuar de alguna manera en el tramo para reducir la frecuencia de paso.
Lo que podrá mejorar la Generalitat con las cercanías es la gestión. Y con gestión me refiero a las incidencias, a la información a los viajeros y a como actuar en caso de que surjan problemas relacionados con el servicio.
Con un listón tan bajo como el que tenemos ahora con renfe, que hay que decir que ha mejorado bastante en comparación con tiempos anteriores, es fácil esperar que la Generalitat y su gestión será la solución a todos los problemas. La unica opción que tenemos es esperar, y ver si la gestión mejorar o no. Yo creo que es mejor que no idealicemos, porque luego nos podemos llevar un buen digusto.Jordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Dimarts 17/11/2009 2:49

BRILL 18 ha escrit:Estic d'acord que el traspas de rodalies no es res mes que un calla la boca i te, no sera ni molt menys la solucio al problema, pero d'aqui a asegurar el que diu , hi ha un munt, noi , per cer no crec que aquest sigui el lloc per fer politica
Depèn del que entenguis com a "fer política"; si la política té a veure amb el que estem parlant, doncs és el lloc adequat, perquè no ho oblidem: hi ha moltes coses que en depenen.Avatar de l’usuari
BRILL 18
N7
N7
Entrades: 632
Ubicació: Sant Quirze del Valles

Entrada Autor: BRILL 18 » Dimecres 18/11/2009 1:08

Jordi Freixas ha escrit:
BRILL 18 ha escrit:Estic d'acord que el traspas de rodalies no es res mes que un calla la boca i te, no sera ni molt menys la solucio al problema, pero d'aqui a asegurar el que diu , hi ha un munt, noi , per cer no crec que aquest sigui el lloc per fer politica
Depèn del que entenguis com a "fer política"; si la política té a veure amb el que estem parlant, doncs és el lloc adequat, perquè no ho oblidem: hi ha moltes coses que en depenen.
fer politica aqui es fer comentaris com aixo no pasaria si manesin altres per exemple o si tinguesim altre regim etc etcJordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Dimecres 18/11/2009 1:11

No. "Fer política", com tu dius, seria posar-nos a discutir sobre un tema que no tingui res a veure amb el que s'està parlant. Si sobre la base del fil, surt el tema polític, és del tot legítim.Avatar de l’usuari
BRILL 18
N7
N7
Entrades: 632
Ubicació: Sant Quirze del Valles

Entrada Autor: BRILL 18 » Dimecres 18/11/2009 12:52

Jordi Freixas ha escrit:No. "Fer política", com tu dius, seria posar-nos a discutir sobre un tema que no tingui res a veure amb el que s'està parlant. Si sobre la base del fil, surt el tema polític, és del tot legítim.
lamento no estar d'acord amb tuAvatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
Entrades: 1964
Ubicació: Aigüestoses

Entrada Autor: Lluita1714 » Dimecres 18/11/2009 13:29

Em reitero en que a la meva frase, no hi havia gaire política, i per no entrar en debat, l'unic que pot semblar política en ella seria "la solució, alguns la saben" i no la dic obertament perquè precísament no vull entrar en debat. Però tampoc em pots negar que el tema del traspàs és política, ens agradi o no, el món que ens envolta està directament relacionat amb política, i si no és així, quan es tracti de culpar a algú, no culpeu a Foment, no cupleu la gestió de ningú, perquè la política, o està, o no està per les coses bones i dolentes... com ens agrada desfogar-nos!


"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimecres 18/11/2009 14:43

Hi ha una altra casuística, el tren de Noche de Fiesta Rail s'avaria interceptant la via i darrere va el tren de Renfe Generalitat.
liniadelRipollés ha escrit:Aquesta mentalitat és insuportable i fa ferum. Més val que es quedi com està si hem d'anar de víctimes.

Les coses, ben clares. Quan falli una agulla, rebenti un enclavament o es quedi sense tensió la catenària l'errada és imputable a Adif. I quan s'espatlli un tren la causa serà imputable a Renfe Generalitat. I a partir d'aquí, tant Adif com Renfe Generalitat continuant millorant la gestió. De fet el que intoxica les empreses són les mentides i situar persones que no tenen la valua adequada en llocs equivocats.
Tony M. Nyphot ha escrit:A la Generalitat també li convé que Adif segueixi a Madrid, així tindrà un dimoni a qui carregar les culpes quan les coses no vagin bé.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Jordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Dimecres 18/11/2009 23:02

BRILL 18 ha escrit:
Jordi Freixas ha escrit:No. "Fer política", com tu dius, seria posar-nos a discutir sobre un tema que no tingui res a veure amb el que s'està parlant. Si sobre la base del fil, surt el tema polític, és del tot legítim.
lamento no estar d'acord amb tu
Doncs jo lamento dir-te que estic en el meu dret a dir el que penso.Jordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Dimecres 18/11/2009 23:03

Lluita1714 ha escrit:Però tampoc em pots negar que el tema del traspàs és política, ens agradi o no, el món que ens envolta està directament relacionat amb política, i si no és així, quan es tracti de culpar a algú, no culpeu a Foment, no cupleu la gestió de ningú, perquè la política, o està, o no està per les coses bones i dolentes... com ens agrada desfogar-nos!
Completament d'acord.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22850
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 18/11/2009 23:19

:topicRespon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”