TMB reduirà busos a 45 línies

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22827
Ubicació: Fabra i Puig

TMB reduirà busos a 45 línies

Entrada Autor: metring » Divendres 05/09/2008 11:33

http://www.elpais.com/articulo/cataluna ... cat_16/Tes

TMB reducirá buses en 45 líneas por la pérdida de usuarios

El servicio registra el 5% menos de pasajeros desde finales de 2007

F. BALSELLS - Barcelona - 05/09/2008

El autobús público dispone cada vez de más asientos libres. Alrededor del 5%, comunicó ayer la compañía TMB, que el 15 de septiembre reducirá la flota de vehículos para ajustarla a la caída de la demanda registrada desde finales de 2007. El recorte afectará a 45 líneas de las 108 totales, que serán cubiertas con el 15% menos de vehículos según los sindicatos. TMB no confirmó este porcentaje pero aseguró ayer que la frecuencia de paso del servicio no quedará afectada. "Será un recorte menor comparado con los 900 buses que circulan", alegó un portavoz de la compañía. CC OO denunció el martes este ajuste ante la Inspección de Trabajo por entender que viola las normas del convenio.

La reducción de pasajeros se debe al éxito de otros medios de transporte públicos, asegura TMB. La proliferación del Bicing, la consolidación del tranvía y la propagación del metro dejan al autobús como último recurso sobre todo los fines de semana, cuando se registra la mayor caída en el número de pasajeros. La empresa estima que la crisis económica también ha reducido los desplazamientos de los ciudadanos, en constante ascenso hasta 2007. "La perspectiva es que el uso del bus no crecerá mucho en el futuro. Más bien al contrario", precisa la empresa.

El ajuste culmina un cambio de tendencia que se fraguó entre 2005 y 2007. En ese periodo se estancó el crecimiento de pasajeros al tiempo que aumentó la circulación de autobuses (el 12%) y de chóferes en plantilla (14%). La menor demanda ha obligado a reducir el número de vehículos en circulación y, señalan los sindicatos, hará lo mismo con los conductores en plantilla.

TMB no ha hablado de despidos pero los recortes han reabierto rencillas entre la empresa y los trabajadores. Una veintena de sindicalistas abuchearon ayer al alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, y a directivos de la compañía. Éstos acudieron a las cocheras de Horta para presentar 52 autobuses diésel, menos contaminantes y que relevarán a los vehículos más viejos. Los empleados, los mismos que alentaron las huelgas de principios de año para reclamar dos días de fiesta consecutivos, les hicieron la jornada imposible con sus protestas por la reducción del servicio. Hereu trató de responder a los reproches pero sólo obtuvo burlas. "Blindaremos el transporte público ante la crisis", apuró Hereu entre silbidos, "pero la demanda es cada vez menor".Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/09/2008 13:09

Això em fa mala espina. I si potser perden usuaris perquè hi ha gent que no està disposada a esperar-se ves a saber quan a la parada? I si potser hi ha una freqüència de pas dolenta perquè el trajecte és tan llarg i irracional que una acumulació de trànsit pot causar que es dobli la freqüència, i després vinguin dos o tres autobusos seguits? El 92 respon plenament a aquest perfil.

Espero que n'hagin esbrinat les causes reals, perquè em resisteixo a creure que alguna llumenera ha trobat la panacea per a retallar despeses a curt termini.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2354
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Divendres 05/09/2008 14:05

Doncs jo cada vegada agafo més bus i menys metro...


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6915
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 05/09/2008 15:11

http://www.20minutos.es/
-------------------------------------
[...]
El cotxe s’usa més per anar a la feina tot i ser més car
A. ZANÓN. 04.09.2008
* Només el 14% va en transport públic, cinc cops més barat que el privat.
* Alerten del retall de servei a 45 línies de bus. L'Ajuntament ho nega.


Els autobusos de Barcelona han perdut entre un 3% i un 4% d'usuaris. Segons la regidora de Mobilitat, Assumpta Escarp, per l'extensió del tramvia o del Bicing. Sigui com sigui, els conductors de TMB van denunciar ahir que, a partir del 15 de setembre, es retallarà fins el 15% del servei en 45 línies de bus perquè no es renoven 81 contractes d'estiu a xofers. Això es pot traduir en 115 autobusos menys circulant durant el dia. L'Ajuntament ho nega, però reconeix que hi haurà petits reajustos en algunes franges horàries en les línies on hi ha hagut una devallada de viatgers per la competència d'altres mitjans, com el tramvia.

Ahir van presentar 47 busos nous. A l'acte, un grup de conductors va increpar l'alcalde, Jordi Hereu. «On és l'augment del servei?», li van cridar. I l'alcalde va respondre: «Visca el transport públic, els drets socials i la responsabilitat!».

--------------------

Comentari personal: a partir d'ara, quan faci més de 30 minuts que espereu el vostre autobús i no arriba, el que heu de fer és seguir l'exemple de l'alcalde i cridar com bojos "VISCA BARCELONA, VISCA BARCELONA!!!!!"
Quan pugeu al bus i estigui ple com un ou, caldrà que animeu a la resta de viatgers perquè, durant tot el trajecte enllaunats i amb l'aixella del company enganxada al front, facin exactament el mateix: cridar compulsivament "VISCA BARCELONA, VISCA BARCELONA!!!!!". Així aconseguireu millorar el transport públic de BCN sense que l'Ajuntament no s'hagi de gastar ni un euro... que encara els queda molt per pagar del Fòrum 2004, pobrets.

I sobretot, a les properes eleccions, no oblideu votar el mateix alcalde un altre cop, no fos cas que ens perdéssim tota aquesta diversió.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/09/2008 19:47

wefer ha escrit:Segons la regidora de Mobilitat, Assumpta Escarp, per l'extensió del tramvia o del Bicing.
A la Rambla de la Mina i al Gorg? Deu afectar molt TMB, i tant! :boig

Jo diria que el problema rau en l'extensió del cotxe oficial.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

visir5704
N5
N5
Entrades: 155

Entrada Autor: visir5704 » Divendres 05/09/2008 22:34

No sé què hi ha de cert però una davallada de viatgers en el darrer trimestre de l'any poc tenen a veure amb el metro, que existeix des de fa molts anys, amb el tramvia que les seves prolongacions en el darrer any són a llocs on els autobusos de TMB hi pinten poc, i el bicing pot haver substituït l'autobús en trajectes curts, però també el metro i en un nombre reduït de gent.

Per cert una davallada del 3 o el 4% és motiu d'una reducció dràstica de l'oferta del 15% després d'anys d'increment sostingut? O encara que sigui una reducció menor, no sembla una cortina de fum?

Falta veure què hi ha de cert en tot això, sí que és cert però que amb l'entrada en funcionament del Trambaix i el Trambesòs així com les prolongacions de la línia 3 en el seu moment es va preveure una restructuració de la xarxa d'autobusos per evitar duplicitats en els trajectes on s'havia implantat un nou sistema de transport, en la pràctica s'han mantingut els autobusos en tots els trajectes amb nous mitjans de transport d'alta capacitat.


DIA CERRADO, este ordenador se apagará de forma AUTOMATICA a la hora establecida.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dissabte 06/09/2008 0:36

Guigui ha escrit:I si potser perden usuaris perquè hi ha gent que no està disposada a esperar-se ves a saber quan a la parada?
Possiblement perquè a Barcelona sou massa impacients. Si en 2 minuts no ve un bus ja marxeu. A mi MAI m'ha tocat esperar un bus més de 10 minuts, a Barcelona, això en el pitjor dels casos.

Ja ens agradaria a altres tenir el servei que teniu.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 06/09/2008 0:41

UT596001 ha escrit:Possiblement perquè a Barcelona sou massa impacients. Si en 2 minuts no ve un bus ja marxeu.
No sabia que coneguessis millor els meus hàbits que jo mateix.
UT596001 ha escrit:Ja ens agradaria a altres tenir el servei que teniu.
I a nosaltres, el servei que tenen a determinades grans ciutats. I no per això diré als moscovites que s'oblidin del seu metro cada minut per solidaritzar-se amb els desgraciats que no el tenen.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dissabte 06/09/2008 0:50

UT596001 ha escrit:Possiblement perquè a Barcelona sou massa impacients. Si en 2 minuts no ve un bus ja marxeu. A mi MAI m'ha tocat esperar un bus més de 10 minuts, a Barcelona, això en el pitjor dels casos.

Ja ens agradaria a altres tenir el servei que teniu.
:x


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
Trytasa Baldaquino
N7
N7
Entrades: 330
Ubicació: La Trini (que existe!) - Trinitat Vella L1, 11, 40, 62, 76

Entrada Autor: Trytasa Baldaquino » Dissabte 06/09/2008 11:03

Jo crec que està clar...

A - TMB és responsabilitat directa de l'Ajuntament de Barcelona.
B - Com a conseqüència de la crisi del totxo, l'Ajuntament ha deixat d'ingressar un pastón en plusvàlues, impostos i ibis que comptava pel futur.
C - L'Ajuntament té unes despeses bestials en construcció d'infraestructures necessàries (metros, asfaltats,..), d'altres potser no tan necessàries però que donen bona imatge (bicing) i d'altres que directament són prescindibles (campanyes de publicitat vàries, "viscas", revistes mensuals d'autobombo...

A+B+C= catacrac, l'Ajuntament ha de reduir com sigui les seves despeses. D'on és més fàcil? Doncs donat que les contrates ja estan signades i és molt dificil renegociar-les (Bcnneta, Parcs i Jardins, BcnLlum, BcnSubsòl,...) i que altres serveis ja de per sí exigus es notaria massa (guarderies, per exemple), la solució es treure una mica del servei d'autobusos per a què no es noti tant, i aprofitant que ara acaben contracte uns quants autobuseros que van entrar per les suplències de vacances.

Conseqüència: la gent que vol anar en transport públic o que l'ha d'agafar per nassos per anar a treballar es fot com sempre, i si ara tenim unes freqüències de més de vint minuts -ni dos ni deu, amic de províncies- per al 60 (és l'exemple que em queda més proper), ara en tindrem de mitja hora o el que sigui. Mentre, el senyor Hereu i adlàters seguiran cobrant el que cobren (l'alcalde millor pagat d'Espanya, amb diferència), seguiran sense retallar despeses absurdes, donant subvencions a qui no les mereixen, potenciant el turisme snob i el de borratxera, i a sobre que ens demanen que estiguem contents de viure a "la seva" Barcelona.

Però cadascú te els governants que es mereix...


¿Quin es el millor mitjà de transport?
A- El cotxe
B- El tren
C- L'autobús
D- El tramvia
E- L'avió
F- El que ens faci arribar al lloc de destí en un cost menor (tant econòmic com de temps)

ping
N5
N5
Entrades: 130

Entrada Autor: ping » Dissabte 06/09/2008 17:45

Trytasa Baldaquino ha escrit:[...] Mentre, el senyor Hereu i adlàters seguiran cobrant el que cobren (l'alcalde millor pagat d'Espanya, amb diferència)[...]
http://www.elmundo.es/elmundo/2007/07/1 ... 41914.htmlAvatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6915
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 08/09/2008 14:32

UT596001 ha escrit:Possiblement perquè a Barcelona sou massa impacients. Si en 2 minuts no ve un bus ja marxeu. A mi MAI m'ha tocat esperar un bus més de 10 minuts, a Barcelona, això en el pitjor dels casos.
D'això... fa anys que no agafes un autobús a Barcelona, no?
És divertit saber que passa un bus cada 2 minuts quan les línies amb millors freqüències no baixen dels 5 minuts en hora punta, estant la majoria de les línies durant tot el dia (laborable) entre els 12 i els 20 minuts, arribant algunes a passar només cada 30 minuts. Els caps de setmana, multiplica per dos el temps d'espera.
Igualment, la propera vegada que faci 45 minuts que espero el 50 en ple centre de Barcelona (i això que oficialment passa cada 15), ja intentaré pensar que tot és una al·lucinació psicològica.

Igual és que els rellotges de Barcelona van més ràpids que els de fora :riurevisir5704
N5
N5
Entrades: 155

Entrada Autor: visir5704 » Dilluns 08/09/2008 15:42

Tot i que algú critiqui el que ha dit l'home de comarques, que no de províncies, doncs és de la mateixa que la majoria de vosaltres s'ha de dir que les coses són com són.

A Barcelona la majoria d'autobusos tenen una freqüència de pas inferior a 10 minuts, la freqüència en molts casos no és insuficient però la capacitat sí, ara bé, un autobús és un autobús i la irregularitat es nota molt més que en un tren.

En el transport públic fora de l'àrea metropolitana les coses canvien molt, tant pel que fa al transport urbà com l'interurbà es treballa amb horari i freqûència mentre que a l'Àrea Metropolitana es fa quasi exclusivament per freqüència, la freqüència de pas a fora de l'àrea metropolitana així com la capacitat és en general suficient i la capacitat també, altra cosa és que hi podria haver més demanda si hi hagués més i millor oferta, el problema fora de l'àrea metropolitana és més aviat de manca regularitat ocasionada per les poques expedicions per autopista que tenen la majoria de línies interurbanes que atravessen en la seva majoria un rosari de centres urbans, en el cas de línies urbanes tot i tenir freqüències baixes es sol poder saber l'hora de pas exacta a les principals parades, ara bé, el pas per carrers estrets fa habituals els obstacles com ara els cotxes mal aparcats i els problemes que això comporta.

De tota manera jo no donaria la culpa de tot això a la gent de l'Àrea Metropolitana, al capdevall tots tenim allò que ens mereixem.


DIA CERRADO, este ordenador se apagará de forma AUTOMATICA a la hora establecida.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 09/09/2008 1:14

wefer ha escrit:D'això... fa anys que no agafes un autobús a Barcelona, no?
Aquest any n'he agafat uns quants, així que...
És divertit saber que passa un bus cada 2 minuts quan les línies amb millors freqüències no baixen dels 5 minuts en hora punta, estant la majoria de les línies durant tot el dia (laborable) entre els 12 i els 20 minuts, arribant algunes a passar només cada 30 minuts. Els caps de setmana, multiplica per dos el temps d'espera.
Qui els tingués els busos cada 5 minuts. Jo firmaria on sigui per tal que les línies B1 i B2 passesin cada 15 minuts cadascuna (ara tèoricament cada 20 minuts). I que l'A1 anés cada 20 minuts (ara cada 30), el A3 i A4 cada 15 minuts, la C1 en hora punta cada 5-7 minuts (per no anar enllaunats), la C2 passés cada 30 minuts ni que sigui entre Terrassa i Martorell (ara 3 al dia). I no continuo la llista, perquè pot ser eterna.
Igualment, la propera vegada que faci 45 minuts que espero el 50 en ple centre de Barcelona (i això que oficialment passa cada 15), ja intentaré pensar que tot és una al·lucinació psicològica.
Potser en aquest cas el que hauríeu d'exigir és que l'horari es compleixi. Igualment sempre teniu l'alternativa d'anar en metro, què per alguna cosa hi és... i no tots tenim la sort de tenir la boca del metro sota de casa.
Igual és que els rellotges de Barcelona van més ràpids que els de fora :riure
Fa uns anys, recordo la situació d'estar a la parada que és enfront de la biblioteca de Gràcia, per la qual només passa el 39, amb un bus cada 10 minuts. Perdo un autobús, miro l'horari i penso "en un moment vindrà el següent autobús". Van venir dues dones, i no van passar ni dos minuts d'espera quan diuen "el bus triga massa, anirem a buscar un taxi". Els hi dic "no crec que trigui massa, passa cada 10 minuts, si haguéssin de fer servir la línia que agafo jo habitualment s'afartarien d'anar en taxi: cada 20 minuts teòrics, a la pràctica cada 50 minuts". Tot i així van marxar. Doncs en tot plegat no van passar ni 7 minuts i el següent autobús ja hi era a la parada.

A part dir que veig a moltes parades de Barcelona: arriba una persona a la parada, mira el rellotge. Doncs passa un minut i ja més de la meitat del passatge esbufega donant a entendre que el servei és "pèssim". Potser tinc mala sort i només em trobo amb els barcelonins més impacients, però no ho trobo normal amb les frequències d'escàndol que teniu. Si ho trobaria normal si et toca esperar més temps de l'indicat i hi haguessin grans retards, però per només 2 minuts d'espera...Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 09/09/2008 10:26

UT596001 ha escrit:Potser en aquest cas el que hauríeu d'exigir és que l'horari es compleixi.
Doncs precisament això ha sigut tema a la premsa aquest estiu. I ja veus la resposta de TMB...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

tren250

Entrada Autor: tren250 » Dimarts 09/09/2008 17:58

El que m'espera a Barcelona... Ara, ja et dic que el 22, que és el que majoritàriament agafo, funciona de meravella :D .Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 10/09/2008 0:30

Notícia de La Malla:

Aquest dimarts s'han tornat a reunir els representants dels conductors d'autobusos i l'empresa

TMB diu que garanteix la qualitat del servei de bus i el creixement de la plantilla de conductors de bus

LAMALLA.NET

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) assegura que amb l'inici del curs escolar, el 15 de setembre, entra en vigor l'oferta d'hivern a la xarxa d'Autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona que possibilitarà uns 700.000 viatges cada dia feiner a Barcelona i deu municipis més. L'empresa de transports surt al pas de les informacions fetes públiques per representants dels treballadors en les quals asseguraven que es retallaria el servei en 47 línies. TMB informa en un comunicat que durant la reunió que han mantingut aquest dimarts amb els representants dels conductors, els han informat que l'oferta de la xarxa regular d'autobusos per a la temporada de tardor i hivern és la mateixa que es va donar l'hivern de 2007-2008. Transports assegura que els intervals de pas continuaran sent de 8-10 minuts.

TMB informa que des del 2005 al 2007, l'oferta de la xarxa de bus ha crescut el 12%, mentre que el passatge s'ha incrementat més modestament, prop del 2%. A més, TMB diu que "en cap moment es posa en perill l'estabilitat i la continu¨tat de la plantilla de l'empresa. Al contrari: a pesar del context d'alentiment econòmic, TMB continua creant ocupació". Diu transports que des del juny passat han incorporat 45 persones més a la plantilla de conductors, que ja han arribat a 3.000.

Sobre els treballadors d'estiu que acaben contracte, l'empresa diu que "el venciment de contractes temporals per cobrir vacants de cap de setmana durant la temporada d'estiu no es pot considerar de cap manera una reducció d'ocupació, ja que la data de venciment del contracte havia estat pactada d'inici". "És rotundament fals que s'acomiadi cap conductor", afegeix.

Publicat 09/09/2008 - 16:50h


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
sortrens
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: BARCELONA (Catalunya)

Entrada Autor: sortrens » Diumenge 14/09/2008 19:20

Molt mal rotllo això té pinta que volen ratallar despeses d'algun lloc. Per el que fa els recorreguts de les línies de TMB bus son molt encargolades ja podrien fer una xarxa recta, línies rectes és adir fer de nou la xarxa actual d'autobusos.


Salvem l'ESTACIÓ DE FRANÇA!!! En el cas de l’estació de França ens haurem de plantejar que fem. Una opció, no la única, és dedicar part de l’edifici a museu i la resta a serveis Ferroviaris de cada una de les linies de Suport a la Sagrera-Sants a l'EDF Servei Ferroviari!! Cal Millorar l'accés a la L4 Barceloneta i fer arribar la L8 FGC a l'estació de França i també adaptar vies UIC a l'Estació de França!!!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23388
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 17/09/2008 17:47

Això afirmava TMB la setmana passada:
Transports assegura que els intervals de pas continuaran sent de 8-10 minuts.
I això és el que m'ha passat aquest matí al Pg. del Coll, esperant un 92 que té una freqüència nominal de 5-9 minuts a aquella hora: no n'ha passat un de sol en 15 minuts, ni en el meu sentit ni en sentit contrari. Al final, he hagut de tirar de combinació d'autobusos (28 i 32 fins a Pl. Molina) per arribar a destí.

O sigui, senyors de TMB, toca corregir dues coses: els rètols i el discurs. Perquè embaucar l'opinió pública, votant i no usuària, encara us pot resultar, però no enganyareu pas qui pateix el vostre cinisme.

:pinocho :avall


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimecres 17/09/2008 18:15

Doncs jo estic fart de veure autobusos de la línia 54 cada 2-3 minuts per davant de la porta de la universitat on vaig a Barcelona... buits, evidentment.
Guigui ha escrit:Al final, he hagut de tirar de combinació d'autobusos (28 i 32 fins a Pl. Molina) per arribar a destí.
Ja ens agradaria als que vivim a pobles sense tren tenir combinacions alternatives o tenir diverses línies quan falla l'única línia que tenim. Transbordar no és pas tan dolent, li diu un que en fa dos cada dia en cada sentit.Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”