Nova ordenació servei bus entre Cabrera i Vilassar de Mar

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Nova ordenació servei bus entre Cabrera i Vilassar de Mar

Entrada Autor: trainman » Divendres 04/04/2008 16:40

Societat - Cabrera / Vilassar de Mar
Nova ordenació del servei de bus entre Cabrera i Vilassar de Mar

04/04/2008 ALBERT CALLS


Cabrera i Vilassar de Mar, que tenen el servei de bus mancomunat, han suspès el conveni actual i el proper 14 d’abril posaran en marxa una nova ordenació per aconseguir millores per als usuaris i també la reducció del dèficit.


Cada municipi comptarà amb una línia urbana. A Cabrera de Mar, unirà els diferents nuclis de la localitat amb una freqüència molt superior a la que tenia fins ara i guanyarà servei de 7h a 9h del matí. A Vilassar de Mar, recorrerà tota la localitat, incloent-hi la Xinesca, amb una elevada freqüència. Les línies tindran una estació comuna al barri cabrerenc del Pla de l’Avellà, on els horaris s’han sincronitzat per facilitar l’enllaç. D’altra banda, es reforça el servei, facilita el trasllat i permet no haver d’agafar el cotxe per anar a l’estació.

Per connectar els dos municipis i l’estació del tren també es posarà en marxa una nova línia de bus que unirà el centre de Cabrera amb el de Vilassar i que passarà pel polígon els Garrofers, on treballa molta gent.

El regidor de Serveis Públics de Cabrera, Jordi Mir (CiU), destaca els avantatges de la reordenació, amb la participació de la Generalitat: “Es connectaran molt millor els nuclis del poble i en el futur s’estabilitzarà i es reduira el dèficit”. També s’ha dissenyat pensant en l’aprofitament perpart dels escolars: ”Hem parlat amb 22 famílies del centre a través de l’AMPA del CEIP, perquè els seus fills facin ús del transport per anar a escola”, afirma.

http://www.tribunamaresme.com/index.php ... ticia=4882



alexbn
N6
N6
Entrades: 230

Entrada Autor: alexbn » Dimarts 27/05/2008 19:05

Coloco esto aquí porque me ha parecido excesivo abrir un tema para una noticia del Maresme, que no es de Vilassar ni Cabrera, pero sí Maresme al fin y al cabo.

Fuente: Ayuntamiento de Pineda de Mar.

"Es millora el transport públic per carretera entre Pineda de Mar i Calella

A més, es millorarà l’accés a l’hospital de Calella i a les estacions de ferrocarril, per tal de potenciar la intermodalitat, i es donarà servei fins a la urbanització de Pinemar. Aquestes millores del transport, que entraran en funcionament el 2 de juny, comportaran una inversió de prop de 287.000 euros, que serà assumida entre la Generalitat, l’Ajuntament de Pineda de Mar, i l’Ajuntament de Calella.

Des del 2003, els municipis de Pineda de Mar i Calella disposen d’una línia interurbana de transport públic per cobrir els desplaçaments urbans i interurbans, que realitza 25 expedicions els dies feiners.

Amb l’objectiu de millorar les connexions en transport públic entre aquestes poblacions i donar resposta a l’increment de demanda de mobilitat, avui el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal; l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; l’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé; i el conseller delegat de l’empresa Barcelona Bus, Francesc Sagalés, han signat un conveni de col·laboració.

Aquest acord s’emmarca dins de les actuacions previstes dins del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 ara en tramitació, que proposa un conjunt de millores del transport públic a desenvolupar en el territori.

Millora de la mobilitat

El conveni subscrit per Generalitat, ajuntaments i l’empresa concessionària estableix un increment dels serveis per tal de millorar les comunicacions entre Pineda de Mar i Calella. Així, els usuaris disposaran, a partir del 2 de juny, de 45 expedicions d’anada i tornada diàries els dies feiners, enfront de les 25 expedicions dels serveis actuals. Això suposa una freqüència de pas de 20 minuts, en comptes dels 30 actuals, entre les 6.40 hores i les 22.20 hores.

Pel que fa als dissabtes, es mantindrà el servei actual, amb 8 expedicions d’anada i tornada, entre les 9.45 hores i les 19.20 hores.

D’altra banda, es millorarà l’accessibilitat al servei des dels municipis de Pineda de Mar i Calella, amb un increment de parades al llarg del recorregut. Així, es realitzaran 20 parades en sentit Pineda de Mar-Calella i 25 parades en sentit Calella-Pineda de Mar.

Millora de l’accés a l’hospital de Calella

Les noves connexions facilitaran l’accés dels usuaris als serveis de transport interurbà per carretera, a les estacions de ferrocarril de Pineda de Mar i Calella i a l’hospital comarcal de Calella. D’aquesta manera, es potenciarà la intermodalitat entre els diferents mitjans de transport públic i es milloraran, alhora, les comunicacions internes en cada un dels municipis, amb l’objectiu d’incrementar la mobilitat sostenible, mitjançant una oferta de transport públic col·lectiu de qualitat.

Aquest increment dels serveis comportarà una despesa aproximada de 286.778 euros l’any 2008, que serà assumida entre la Generalitat (un 52%) l’Ajuntament de Pineda de Mar (un 27%) i l’Ajuntament de Calella (un 21%). Es preveu que durant l’any 2008 més de 201.000 viatgers utilitzin aquest servei de transport."

********************************
El gran cambio es que a partir de ahora la estación de Renfe de Pineda pasa a ser origen/final de recorrido.



alexbn
N6
N6
Entrades: 230

Entrada Autor: alexbn » Dimarts 27/05/2008 19:11

Respecto de Vilassar y Cabrera:

El C13 actual desaparece y a su vez se crea el C7 Vilassar-Cabrera con diferente recorrido, el nuevo C13 urbano de Vilassar y el C16 urbano de Cabrera.

Fuentes: http://www.cabrerademar.org/transports.htm y http://www.vilassardemar.org/cat/info_transports.htm. En ambas podréis encontrar los planos en pdf. En http://www.sarbus.com sólo sale el C13 urbano de Vilassar.



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”