Ajuts de DPTOP per renovar busos interurbans

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Ajuts de DPTOP per renovar busos interurbans

Entrada Autor: metring » Divendres 10/10/2008 23:17

http://www20.gencat.cat/portal/site/Sal ... 0c1e0aRCRD

El DPTOP destina 4,5 MEUR a ajuts per a renovar i adaptar autobusos interurbans


El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert una nova convocatòria d’ajuts a les concessionàries de serveis regulars de transport de viatgers per carretera per adquirir vehicles nous i adaptats per a persones amb la mobilitat reduïda. Cada nou vehicle que s’incorpori en una flota mitjançant aquests ajuts substituirà un altre que tingui una antiguitat de 8 anys o més i incorporarà equipaments d’informació i millores en la seguretat i el confort. Fins al 30 d’octubre, les operadores podran presentar les seves sol·licituds.


La Generalitat té entre les seves línies d’actuació fomentar una mobilitat sostenible i millorar el transport públic de viatgers per carretera. En el marc de les mesures que aplica amb aquests objectius, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert una nova convocatòria d’ajuts per tal d’impulsar, en col·laboració amb les operadores, la reducció de l’edat mitjana de les flotes d’autobusos, amb la incorporació progressiva de nous vehicles, accessibles a persones amb mobilitat reduïda i dotats de moderns mitjans tècnics i de seguretat.

Els ajuts es destinen a finançar fins a un terç del cost del vehicle i s’hi poden incloure els equipaments d’informació i els elements que contribueixin a millorar-ne la seguretat, el confort i el manteniment. No seran objecte dels ajuts els sistemes de validació i venda i els equipaments d’ajut a l’explotació. L’obtenció d’un d’aquests ajuts implica que el titular ha de donar de baixa un altre que tingui una antiguitat de 8 anys o més i que hagi prestat serveis regulars per aquest mateix titular. Els vehicles s’identifiquen externament mitjançant la imatge de Transports Públics de Catalunya, destinada a promoure i facilitar la identificació de la xarxa de serveis regulars.

Autobusos més accessibles

Els nous vehicles que s’incorporin mitjançant aquests ajuts hauran de ser nous i de capacitat superior a nou places. Així mateix, estaran degudament homologats i seran accessibles per a persones amb la mobilitat reduïda, mitjançant rampa o plataforma elevadora. Al mateix temps, disposaran de sistemes tècnics moderns i de seguretat i confort com frens ABS i fre automàtic en cas de portes/rampa obertes, equip de calefacció i refrigeració i indicador lluminós en el frontal d’origen i destinació del servei. Igualment, els autobusos compliran la directiva respecte del soroll.

507 vehicles nous

Les ajudes que s’han atorgat en el marc d’aquest programa per a la renovació i accessibilitat dels autobusos interurbans en anys anteriors han permès la incorporació a les flotes, entre 2000 i 2007, de prop de 507 vehicles nous.
Altres actuacions que el DPTOP desenvolupa per a millorar la xarxa de transport públic són la renovació d’instal·lacions i equipaments, la racionalització de l’oferta de serveis, la dotació econòmica a serveis d’interès social que es presten en condicions de baixa rendibilitat, la formalització de contractes programa amb les operadores, l’impuls de la integració tarifària i la millora de la informació i l’atenció als usuaris.



Avatar de l’usuari
George85
N8
N8
Entrades: 700
Ubicació: BCN, Eixample
Contacta:

Entrada Autor: George85 » Dissabte 11/10/2008 13:39

Aquests son els que els han de pintar el "cul" amb la imatge corporativa de "Transports Públics de Catalunya", no?



alexbn
N6
N6
Entrades: 230

Entrada Autor: alexbn » Diumenge 12/10/2008 11:27

Sí.

Parece que el último plan de renovación de buses ha ido funcionando: yo trabajo al lado de la Meridiana y voy asiduamente a la Diagonal, y en esos dos corredores sólo veo autobuses de TPC nuevos y raramente alguna carraca. Lo mismo digo de la zona del Alt Maresme, que casi soy de allí. Me imagino que las carracas han ido a los servicios de menos demanda o lejos de Barcelona :-( . Pero por lo menos vamos mejorando.



fcuevas27

Entrada Autor: fcuevas27 » Diumenge 12/10/2008 13:10

Yo, que me muevo por sabadell, castellar, y de vez en cuando bajo a barcelona, veo buses nuevos, aunque ya hace un tiempo que estan, en sagales he visto de nuevos, en sarbus tambien. Alguna carraca queda, como en TP, que pertenece a TUS, la linia de St. Quirze que ya toca renovarlos leñe!!



Altaria_Trianilla
N7
N7
Entrades: 454
Ubicació: Sabadell ( Barcelona )
Contacta:

Entrada Autor: Altaria_Trianilla » Diumenge 12/10/2008 13:19

fcuevas27 ha escrit:Yo, que me muevo por sabadell, castellar, y de vez en cuando bajo a barcelona, veo buses nuevos, aunque ya hace un tiempo que estan, en sagales he visto de nuevos, en sarbus tambien. Alguna carraca queda, como en TP, que pertenece a TUS, la linia de St. Quirze que ya toca renovarlos leñe!!
Bueno, ahora en TP están poniendo los VOLVO, retirados hace unos meses de la TUS, y que a su vez, éstos retirarán a los actuales pegaso 6424. Por cierto, ya hay un volvo renumerado como 907, que si no me equivoco era en TUS el 56.


Imatge

Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Diumenge 12/10/2008 18:19

Per aqui Osona, encara hi han molts autobusos sense pintar de TPC, la majoria de Sagalés, però també d'altres companyies, com per exemple, la desapareguda, Autos Casas, del meu poble, Tona, adquirida per sagalés fa un mes i mig.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23725
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 07/01/2010 14:40

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... rbans.html

La Generalitat destina 4,5 milions d'euros a ajuts per renovar autobusos interurbans

07/01/10 02:00 - Barcelona - EL PUNT

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, encapçalat per Joaquim Nadal, ha concedit 4,5 milions d'euros en ajuts a concessionàries de serveis regulars de transport de viatgers per carretera per adquirir cotxes nous i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. En aquesta convocatòria, la Generalitat ha concedit ajuts a 31 empreses de transports de viatgers de tot el territori català, amb un total de 89 cotxes. Cada nou vehicle que s'incorpori a una flota mitjançant aquests ajuts en substituirà un altre que tingui una antiguitat de vuit anys o més i incorporarà equipaments d'informació i millores en la seguretat. Els ajuts financen fins a un terç del cost del vehicle.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”