El ministeri de Foment avalua el projecte de soterrar la via del tren al seu pas per Sitges
| Quatre quilòmetres de via parteixen en dos el municipi | Les feines no començarien fins a l'any 2017 | Les obres costaran 300 milions d'euros
El soterrament de la via del tren a Sitges és una reivindicació històrica de la població
Generalitat, ministeri de Foment i Ajuntament de Sitges han creat una comissió de treball per avaluar el projecte de soterrar al llarg de gairebé quatre quilòmetres el tram de via ferroviària que actualment parteix en dues meitats el centre urbà de Sitges. Així doncs, tot sembla indicar que pot tirar endavant un projecte que l'alcalde, Jordi Baijet, defineix com "la més gran transformació urbanística, social i econòmica del municipi dels darrers anys", perquè soterrar la via del tren suposa "cicatritzar una ferida territorial oberta i cosir un poble que durant decennis ha quedat partit en dues meitats".
Si finalment es tira endavant el projecte, les obres començarien l'any 2017, tindrien una durada d'uns quatre anys i un cost aproximat de 300 milions d'euros, bona part dels quals serien aportats per l'administració central "i una altra part per finançament privat que ja hem començat a buscar".
L'estació es mantindria en el seu actual emplaçament, tot i que vies i andanes també se soterrarien. Per Baijet, aquesta monumental obra permetrà recuperar fins a 44.000 m2 d'espai públic amb un passeig urbà verd paral·lel a l'actual traçat del passeig Marítim. També hi haurà espai per a noves vivendes, comerços i zones verdes i de passeig "que serviran per descongestionar l'actual nucli antic, sobretot en període de vacances i caps de setmana", assegura l'alcalde sitgetà.
Les obres que s'hauran de fer entre les zones de Terramar i Aiguadolç per soterrar la via del tren seran "d'una complexitat extrema", ja que en parts de l'actual traçat hi ha una gran densitat d'habitatges. Cal afegir-hi que la línia de Rodalies que passa per Sitges, la C4, que uneix Sant Vicenç de Calders i Barcelona, és una de les de més trànsit de tot l'Estat.
Per acabar-ho d'adobar, l'actual projecte de tren orbital entre Vilanova i la Geltrú i Mataró podria modificar el traçat actual del tren per Sitges. Per tot això, Jordi Baijet reclama "seriositat a totes les parts implicades perquè no es produeixin retards en una obra que considero de vital importància per al nostre municipi".
Soterrament,desde el meu punt de vista,totalment inecesari.És tirar els diners a l'escombraria.
PD:Marco en negreta com els periodistes no tenen ni idea de ferrocarril,dir que la C4 pasa per Sitgea
