No saben actualitzar-se al present?

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
alexbn
N6
N6
Entrades: 230

Re: No saben actualitzar-se al present?

Entrada Autor: alexbn » Dimarts 09/03/2010 11:45

Hay una parada de bus en Hospi (como mínimo), que si no recuerdo mal está en la Gran Via, en la zona nueva, donde en el plano aparecen las líneas EA, EB, EN, 53N... Rabiosa actualidad, oiga.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 19/03/2010 16:19

http://www.sostenible.cat/sostenible/we ... cia=442830


Paper, tinta i llum

La informació del transport públic a Barcelona i la seva àrea és bona, però podria millorar amb accions molt simples


Albert Punsola


Entre les desenes de fets insòlits de la nostra capital, n'hi ha un que és realment singular. A la principal estació de ferrocarril -la de Sants- no existeix cap mapa que mostri als usuaris a quines ciutats de Catalunya es pot anar en tren. Hi ha els serveis de rodalia però no els regionals, per seguir la nomenclatura habitual. La PTP, autèntic shadow government de la mobilitat, ha fet aquest mapa. Tanmateix, ni per vergonya han reaccionat les autoritats competents, en el sentit d'esmenar l'error de no oferir una informació essencial. Almenys fins al moment d'escriure aquest article.

Ben mirat l'adjectiu essencial no s'hauria d'aplicar a una informació concreta sinó al concepte en el seu conjunt (mapes en panell, de butxaca, pantalles d'horaris, megafonia, etc). Aquest va ser un dels factors que més van irritar els viatgers durant el col·lapse de rodalies: trobar-se en una situació greu i no rebre explicacions és doblement angoixant.

Fa unes setmanes s'ha presentat un informe que analitza la qualitat del transport públic a 23 ciutats europees. Aquest treball ha estat impulsat per diversos clubs nacionals d'automobilistes i s'ha encarregat a la Universitat de Stuttgart. Doncs bé, l'aspecte més criticat pels enquestats, junt amb el preu, és precisament la quantitat i qualitat de la informació. Altres elements clau que s'han considerat són la duració del viatge, els transbordaments i els bitllets. Tot plegat ha servit per ubicar les ciutats en un rànquing on la guanyadora és Munic, seguida de Hèlsinki i Viena, i l'última és Zagreb. Barcelona es troba en el 8è lloc. La informació a Barcelona s'ha valorat amb un acceptable, que es podria traduir en xifres com un 3 sobre 5.

És veritat que la informació en el sistema de transport públic barceloní no està gens malament, fetes algunes excepcions. Però és justament per això, perquè no és molt insatisfactòria, com a Roma o Budapest, que es fa més difícil d'entendre com passen per alt alguns detalls que, de ser tinguts en compte, millorarien notablement la funcionalitat del sistema de cara a l'usuari. Per exemple, actualment conviuen tres mapes de la xarxa de transport: el de RENFE, el de FGC i el de TMB. Els primers es limiten a mostrar les seves línies , en tot cas amb les correspondències. Els segons -els més generosos- mostren la xarxa real completa amb tots els operadors i tot l'abast territorial (totes les zones). Els tercers mostren tota la xarxa amb tots els operadors, però només en la zona 1 del sistema integrat. Això representa, per exemple que l'usuari que fa servir la L7 del metro, gestionada per FGC, pot veure a andanes i vagons totes les possibilitats de transport ferroviari de la regió metropolitana, però si viatja en la L5, gestionada per TMB, no. Tindrà, això sí, un bon mapa però parcial. Cal dir que el tramvia ofereix un mapa també complet i per tant equivalent al de FGC.

No seria pas tan complicat que, a qualsevol de les estacions de la regió metropolitana, els viatgers poguessin visualitzar tot el sistema de transport, un planell d'altra banda que ja està fet i que, si es vol, podria conviure perfectament amb altres que mostressin un àmbit més reduït. Actualment, un viatger que es trobi a l'estació Diagonal no pot veure el nom de la Floresta (a 10 estacions de distància fent un transbordament) i en canvi sí el de Cornellà (a 12 estacions de distància). Això, que té poc sentit, es pot arreglar. La solució està inventada des del 1931 quan un empleat del metro de Londres, Harry Beck, va dissenyar el famós esquema del tube que Barcelona, com altres ciutats, han adaptat amb èxit. Més enllà dels aspectes estètics i icònics d'aquest disseny, el més rellevant és la idea subjacent: com es tracta d'un sistema amb viatges ràpids i amb trens molt freqüents, la representació geogràfica i les distàncies reals es deixen, fins a cert punt, al marge. Quin és l'objectiu més important? La legibilitat i la possibilitat de reproduir en un espai limitat una xarxa tan gran com es vulgui.

Aquest canvi hauria de tenir la seva versió en mapa de butxaca. Curiosament se'n va editar un amb aquestes característiques l'any 2001 coincidint amb la posta en marxa de l'ATM, però es va esgotar i mai més ha estat a l'abast dels usuaris d'aleshores ençà. Tinc la sospita, però no ho puc demostrar, que aquesta mancança és deguda a que moltes persones encara estan convençudes que Barcelona té 1,6 milions de persones i 97 km2 d'extensió. Una creença que observadors lúcids com Ferran Mascarell, però també la mateixa realitat quotidiana del transport, s'encarreguen d'anar desmentint.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 19/03/2010 22:10

No seria pas tan complicat que, a qualsevol de les estacions de la regió metropolitana, els viatgers poguessin visualitzar tot el sistema de transport, un planell d'altra banda que ja està fet i que, si es vol, podria conviure perfectament amb altres que mostressin un àmbit més reduït.
Un cop més, podríem prendre Viena com a exemple. Al metro, en panells no més grans que els que hi ha al centre de cada andana del metro barceloní, hi ha tres mapes: un plànol a escala de tot Viena (zona 1), on apareixen carrers i totes les línies de transport públic (per cert, Viena té més de 500 km2, més de cinc cops el municipi de Barcelona); un plànol esquemàtic de metro i S-Bahn (rodalia) a la zona 1 (terme municipal de Viena); i un plànol esquemàtic de tot el ferrocarril integrat (excepte tramvia) en tota la regió metropolitana.

No he trobat un enllaç del primer (el més complet), però sí dels altres dos:
http://www.wienerlinien.at/wl/ep/downlo ... 4&type=pdf
http://www.vor.at/fileadmin/user_upload ... olo_dl.pdf


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
bitxofo
N7
N7
Entrades: 381
Ubicació: BCN
Contacta:

Entrada Autor: bitxofo » Diumenge 21/03/2010 3:46

A l'estació de RENFE de l'aeroport de BCN l'unic mapa de línies que tenien penjat era del 2004 o 2005. Aleshores, fa 1 mes vaig anar amb un mapa de 2010 i el vaig enganxar amb cinta adhesiva a sobre del desfasat! El millor és que el meu mapa segueix allà i li han posat el vidre a sobre pq no el treguin! xD
:D


Visca el metro!!

Avatar de l’usuari
Alex_C4
N6
N6
Entrades: 317
Ubicació: Sant Sadurní d'Anoia
Contacta:

Entrada Autor: Alex_C4 » Diumenge 21/03/2010 4:24

bitxofo ha escrit:A l'estació de RENFE de l'aeroport de BCN l'unic mapa de línies que tenien penjat era del 2004 o 2005. Aleshores, fa 1 mes vaig anar amb un mapa de 2010 i el vaig enganxar amb cinta adhesiva a sobre del desfasat! El millor és que el meu mapa segueix allà i li han posat el vidre a sobre pq no el treguin! xD
:D
Que bo XD



Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Divendres 09/04/2010 21:09

Com sembla que el proper 18 d'Abril s'inagurà un nou tram de la L10(Gorg-Bon pastor),i el perllogament de la L9 de Can Peixauet a Bon Pastor,esprem que els de TMB i companyia comencin a pensar en canviar els mapes del transport públic un altre vegada.

El problema serà que al Juny com sembla que s'inagurarà també el tram Bon Pasotr-Sagrera,i clar,sant tornem-hi canviant tots els plànols.Dos canvis en dos mesos?Em fa olor que no canviaràn els plànols quan és faci la L10 i esperaràn al Juny quan la L9 i la L10 arribin a Sagrera per fer els nous mapes.

Sigui com sigui,estaria bé observar els mapes penjats a les diferents estacions de TMB i la resta d'operadors de l'ATM per veure si en els seus mapes hi apareix la L10 i la L9 fins Bon Pastor.



Miquel
Administrador
Entrades: 4421
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Divendres 09/04/2010 21:13

Mako448 ha escrit:Com sembla que el proper 18 d'Abril s'inagurà un nou tram de la L10(Gorg-Bon pastor),i el perllogament de la L9 de Can Peixauet a Bon Pastor,esprem que els de TMB i companyia comencin a pensar en canviar els mapes del transport públic un altre vegada.

El problema serà que al Juny com sembla que s'inagurarà també el tram Bon Pasotr-Sagrera,i clar,sant tornem-hi canviant tots els plànols.Dos canvis en dos mesos?Em fa olor que no canviaràn els plànols quan és faci la L10 i esperaràn al Juny quan la L9 i la L10 arribin a Sagrera per fer els nous mapes.

Sigui com sigui,estaria bé observar els mapes penjats a les diferents estacions de TMB i la resta d'operadors de l'ATM per veure si en els seus mapes hi apareix la L10 i la L9 fins Bon Pastor.
De ben segur que com a mínim a les estacions de la L9 i L10 hi han de ser.

De fet, Dilluns vaig passar per Can Peixauet, i l'entrada de l'andana de Bon Pastor, ja hi havia el termometre, indicant la direcció a Bon Pastor, el que no vaig mirar es el mapa. :martell2 :martell2


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 13/04/2010 9:54

Un cas de no saber actualitzar-se al present. Mireu a la web del Districte de Sant Andreu, de l'Ajuntament de Barcelona, el logo que han posat de TMB, per a una informació, que a més és errònia, perquè ni van tancar l'accés de Plaça Orfila, i ni tant sols a dia d'avui no ho està:

http://w3.bcn.es/XMLServeis/XMLHomeLink ... 34,00.html

I la informació errònia, a http://w3.bcn.es/V01/Serveis/Noticies/V ... tall&home=
Fitxers adjunts
Sin título-1.jpg
Sin título-1.jpg (109.93 KiB) Visualitzat 9828 cops



Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Diumenge 18/04/2010 21:12

Actualitzat el plànol de la web de TMB,surt la L10 i el nou tram de la L9 Can Peixauet-Bon Pastor.Surt com "Proxima Inaguració",el tram L9/L10 entre Bon Pastor i Sagrera,i el de la L5 entre Horta i Vall d'Hebron.A més a més hi apareix el logotip de Rodalies Catalunya.

Caldrà comprobar si aquest nou mapa està a totes les parades de metro i a tots els convois,a l'igual que als plànols de l'ATM dels trens i estacions de FGC i companyia.



Miquel
Administrador
Entrades: 4421
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Diumenge 18/04/2010 21:46

Mako448 ha escrit:Actualitzat el plànol de la web de TMB,surt la L10 i el nou tram de la L9 Can Peixauet-Bon Pastor.Surt com "Proxima Inaguració",el tram L9/L10 entre Bon Pastor i Sagrera,i el de la L5 entre Horta i Vall d'Hebron.A més a més hi apareix el logotip de Rodalies Catalunya.

Caldrà comprobar si aquest nou mapa està a totes les parades de metro i a tots els convois,a l'igual que als plànols de l'ATM dels trens i estacions de FGC i companyia.
No són enlloc, excepte a L9 i L10.

Dir que els de l'ATM, s'han equivocat a l'hora de posar el color de la L10, ja que han posat el Blau de la L5, en canvi, la resta de la L10 no inagurada, segueix Blau cel :x :x


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
aim
N9
N9
Entrades: 1370
Ubicació: Navas (L1) - Bac de Roda (L2)
Contacta:

Entrada Autor: aim » Diumenge 18/04/2010 22:01

Els termòmetres de la L2 tenien l'enganxina de la correspondència amb la L10, però els mapes no mostraven la línia (ni tan sols discontínua).


Instagram: Ferrocarril | Aviació

Avatar de l’usuari
pol
N7
N7
Entrades: 589

Entrada Autor: pol » Diumenge 18/04/2010 22:51

Crec que ni a les estacions de la L9 esta actualitzat el de l'ATM.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 19/04/2010 13:40

Un dia després, he passat per davant del plànol de tres estacions i he agafat un total de cinc metros de tres línies diferents, i ni rastre d'informació gràfica que indiqui que l'L10 ha sigut inaugurada. Això sí, per megafonia anaven passant missatges.

Si han arribat a temps de gravar-ho, no haurien pogut canviar els mapes quan toca, més considerant que igualment ho faran?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dilluns 19/04/2010 16:18

Guigui ha escrit:Un dia després, he passat per davant del plànol de tres estacions i he agafat un total de cinc metros de tres línies diferents, i ni rastre d'informació gràfica que indiqui que l'L10 ha sigut inaugurada. Això sí, per megafonia anaven passant missatges.

Si han arribat a temps de gravar-ho, no haurien pogut canviar els mapes quan toca, més considerant que igualment ho faran?
Als trens de la L2, tots porten una enganxina amb la correspondencia L10 a Gorg i els termòmetres de les estacions i els vestíbuls també han incorporat la senyalització "L10" ;)


Salutacions,

Oriol

Miquel
Administrador
Entrades: 4421
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dilluns 19/04/2010 16:24

oriolp13 ha escrit:
Guigui ha escrit:Un dia després, he passat per davant del plànol de tres estacions i he agafat un total de cinc metros de tres línies diferents, i ni rastre d'informació gràfica que indiqui que l'L10 ha sigut inaugurada. Això sí, per megafonia anaven passant missatges.

Si han arribat a temps de gravar-ho, no haurien pogut canviar els mapes quan toca, més considerant que igualment ho faran?
Als trens de la L2, tots porten una enganxina amb la correspondencia L10 a Gorg i els termòmetres de les estacions i els vestíbuls també han incorporat la senyalització "L10" ;)
Sí a diferència de la L1 a Fondo el dia de la inaguració, la L2 anuncia per megafonia la L10, en canvi al fer això, s'ha deixat d'anunciar el Tram, i crec que a Sant Roc també.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 21/04/2010 15:32

Tres dies després, ni rastre de l'L10 a les línies 1 i 3. A aquest ritme, acabarà sent la "línia invisible".


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
Entrades: 3248

Entrada Autor: Mako448 » Dimecres 21/04/2010 21:42

Efectivament,fora de la L9 i L10,en cap estacio ni trens que he vist he vist cap plànol on paregui la L10 i la ampliació de la L9.



Miquel
Administrador
Entrades: 4421
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 22/04/2010 16:27

Guigui ha escrit:Tres dies després, ni rastre de l'L10 a les línies 1 i 3. A aquest ritme, acabarà sent la "línia invisible".
Es llògic, quan encara hi han trens on no hi apareix la L9 entre Can Peixauet i Can Zam. (Vease 2017 a L3 :roll: )


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
calisay
N7
N7
Entrades: 321
Ubicació: LLacuna L4

Entrada Autor: calisay » Divendres 23/04/2010 14:44

bitxofo ha escrit:A l'estació de RENFE de l'aeroport de BCN l'unic mapa de línies que tenien penjat era del 2004 o 2005. Aleshores, fa 1 mes vaig anar amb un mapa de 2010 i el vaig enganxar amb cinta adhesiva a sobre del desfasat! El millor és que el meu mapa segueix allà i li han posat el vidre a sobre pq no el treguin! xD
:D
:plas :plas :plas :plas


El licor Calisay no se bebe, se saborea

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 27/04/2010 22:16

Avui he vist per primer cop un plànol de la xarxa en un tren de la L3 que estava actualitzat, inclosos els trams que s'inauguraran properament. El tren era un 2000.

Ara, a l'estació de Penitents encara no s'han dignat a fer-hi res. I també trobo que haurien pogut posar el blau de l'L10 més clar, perquè entre les línies 5, 6 i 10 desvirtuen el tema dels colors distintius.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”