Unió de les dues xarxes de tramvia i reforma Diagonal

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

Hi esteu d'acord en el traçat alternatiu que volen fer?

No, la xarxa s'ha d'unir per la Diagonal, la unió natural
98
74%
No, però tampoc aniria malament per un altre lloc
11
8%
Si, ben pensat, és millor un carrer alternatiu, massa complicat amb tanta circulació de cotxes i altres motius
5
4%
Per mi, que els tramvies es quedin com estan
4
3%
Millor, una línia de metro per unir els dos tramvies
10
8%
Altres (expliqueu)
4
3%
 
Vots totals: 132
Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Re: Unió de les dues xarxes de tramvia i reforma Diagonal

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dimecres 09/06/2010 10:29

Hola,

¿Y qué importaba eso si sólo había que votar entre las democratiquísimas opciones A y B que al fin y al cabo eran lo mismo? el problema surgió cuando se sugirió la única opción que efectivamente "democratizaba" el tema y que sin oponerse a las dos anteriores decía que se quería algo distinto a esas opciones preseleccionadas y casi idénticas.

Ya lo habeis leído en esta misma cadena no hace muchos mensajes... a los valedores del tranvía como único medio de transporte por la avenida les parece que colocar una opción democrática para ser votada es "alterar las reglas del juego a medio partido". Y luego se llenan la boca de "democracia", eso sí, las reglas del juego eran, o quieres el tranvía por el centro o lo quieres por los lados, pero quererlo, lo quieres... siiiiiii, aunque aún no lo sepais.

Personalmente yo también soy partidario de unir los tranvías de la Diagonal y en superficie, por supuesto, actuando antes en el subsuelo en pos de un tercer túnel de cercanías más que necesario (mucho más que repetir errores por Travesera y recorridos paralelos análogos) y teniendo en cuenta una planificación lógica y coherente de los trabajos y obras eso va antes que cualquier reurbanización de la superficie. Cualquier técnico o ingeniero de puertos y caminos que se precie de serlo debería saberlo: primero abajo, después arriba. Así economizamos y planificamos correctamente... urgencias, emergencias y apuestas personales aparte. Y después, pues simple: unión inmediata de los tranvías mientras se van cerrando y urbanizando los diferentes agujeritos abiertos. Y no se debería esperar mucho, ya vemos a las velocidades que avanzan las tuneladoras. Sería cuestión simplemente de ir haciéndolo simultáneamente y cosiendo la superficie después con la opción escogida de unión de tranvías. De vivir en Barcelona hubiese optado por la opción B y todo. Pero vamos a ver, si pretendo ser "demócrata" y llenarme la boca de "democracia", estoy en la obligación en el referendum ese que se montó, de darle la oportunidad a la gente de decir que "no". Si no lo hago lo que sería es un dictador y un hipócrita ofreciendo la opción de "sí" y la opción de "también".

Y evidentenmente, ni se ha de separar una cosa de la otra, porque van muy ligadas, ni se le debe decir a la gente que se olvide de defender opciones como el metro como elemento válido para la Diagonal porque resulta que si hay metro y cercanías bajo tierra, peligra el éxito del modelo tranviario en superficie. No, no peligra nada, es compatible y en unos años va a ser más que necesario todo eso, tanto en el subsuelo como en superficie acompañado de un potente servicio de autobuses urbanos.

Pero bueno, si le negamos a la gente el poder decir que no, el poder valorar otras opciones, el poder hablar de cercanías, el poder hablar de metro y en definitiva el poder hablar de cualquier otra propuesta ferroviaria para la Diagonal que no sea únicamente el tranvía y nada más que el tranvía porque el metro como elemento válido para la avenida tenemos que quitárnoslo de la cabeza... a saber por qué, y las cercanías separarlas de la conversación porque incomodan en ella... pues no sé qué clase de "democracia" y de "reglas del juego" queremos. Lo mínimo y la obligación de cualquier caballero y persona decente en cualquier juego es darle la oportunidad al adversario de poder ganar.

Aquí, o hablamos del tranvía ya y ahora, o no podemos hablar de nada, porque esto lo separamos, de lo otro no hablamos y el resto lo quitamos, ¿qué queda enotnces? ¿decir grandes palabras comentando que de lo otro ya hablaremos en unos 20 años ó así? ¿escribir notas de apoyo incondicional y firmas en blanco para que las use el mejor postor y se apoye un tranvía que una vez hecho será utilizado como medio para retrasar o negar cualquier otra opción ferroviaria de alta capacidad? no con mi voto.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
lauria1226
N7
N7
Entrades: 325
Ubicació: Barcelona i Pallars Jussà

Entrada Autor: lauria1226 » Dimecres 09/06/2010 19:41

El sistema que està en inferioritat de condicions i en procès d'introducció és el Tramvia. Per sentit comú, les dues xarxes cal unir-les per la Diagonal i això és una bona excusa per reurbanitzar l'avinguda i prestigiar-la, retornant-la als vianants.
Aquest criteri que al Baix Llobregat ha estat un èxit a la Diagonal ocasiona un terrabastall que no s'explica sinó es per criteris de política de saló i de vol gallinàci.

La qüestió és com deia abans que ara estem en una situació de Res de Res: No Metro Ni Rodalies Ni Tramvia i en zones de l'avinguda amb voreres de mig metre. I al damunt els que volien fotre a l'alcalde no han aconseguit altra cosa que fer-lo quedar com el bò de la pel.lícula. Potser és que no havien sentit parlar de la teoria del Boomerang.

I els que han perdut de debò son els ciutadans, que ja van intuïr de que anava la història i és van quedar a casa esperant veure jugar el Barça.

Victòria Pírrica del "Perro del Hortelano" i una altra oprotunitat perduda.


A la gente no gusta que
Uno tenga su propia fe.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 09/06/2010 20:07

El tramvia no és ni molt menys l'únic sistema en inferioritat de condicions. Només cal veure el que fan amb Rodalies: obres que estrenyen més les vies, projectes per tal de millorar la xarxa que no arriben mai, metro que per a que inaugurin una trista estació, tarden anys i més anys...



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 09/06/2010 20:48

Els que han fet perdre l'oportunitat (no l'han perduda perquè van aclofadets al seu cotxe oficial) són els que primer volien que tot plegat quedés en una reedició de la democràcia orgànica i després, forçats a obrir més la votació, van rebaixar (que no eliminar) la limitació introduint-hi una opció que es van afanyar a demonitzar de manera maniqueïsta com a "no a tot" (quan era "no a les dues opcions reduccionistes"). Tampoc va ajudar que els responsables de tot plegat arribessin a dir que l'opció A i B implicava que a la Diagonal no hi hauria túnel ferroviari mentre deixaven la porta oberta a fer-lo si sortia la C. I com que anaven donant batzegades a tort i a dret, dient ara blanc, ara negre, la gent s'ha quedat amb la part negativa del missatge i ha anat sobre segur (almenys els que han votat pensant en el transport, que alguns n'hi ha).

És el que passa quan els dèspotes surten a fer el magnànim i deixen triar la plebs entre dues opcions cosmètiques, però la qüestió de fons se la queden ells. La gent, que no és estúpida i ja està ben farta de tanta mandanga política, se li torna en contra.

Si em demaneu el parer, el tema de la consulta acabarà passant factura al PSC, que està en caiguda lliure de cara a les municipals. Després, potser es podrà abordar altre cop el tema del transport públic sense enverinaments polítics. No cal oblidar que la polarització del tema del tramvia amb prou feines ha depassat l'àmbit de la gent interessada en el transport públic, però sortosament aquest no ha sigut el casus belli de tot el merder que s'ha muntat entre els partits.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Lluísbcn
N3
N3
Entrades: 35

Entrada Autor: Lluísbcn » Dijous 10/06/2010 14:01

Ara per ara, crec que està bastant clar que a la Diagonal central no s'hi farà res en uns quants anys.

Cap alcalde (sigui Hereu o Trias) voldrà fer tramvia, perquè després del resultat de la consulta, seria acusat de passar-se per cert lloc la voluntat ciutadana.

I túnel tampoc es farà, perquè amb la situació econòmica és previsible que els propers anys i lustres les obres públiques quedaran suspeses per falta de pressupost.

A llarg termini potser s'acabi fent tot: tramvia, túnel... Però com va dir Keynes, a llarg termini tots estarem morts...



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 10/06/2010 14:36

Lluísbcn ha escrit:Cap alcalde (sigui Hereu o Trias) voldrà fer tramvia, perquè després del resultat de la consulta, seria acusat de passar-se per cert lloc la voluntat ciutadana.
La voluntat ciutadana va expressar que no volia ni A ni B, ni més ni menys. A partir d'aquí, tot són especulacions i interpretacions més o menys interessades.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
lauria1226
N7
N7
Entrades: 325
Ubicació: Barcelona i Pallars Jussà

Entrada Autor: lauria1226 » Diumenge 13/06/2010 7:43

No es pot paralr de voluntat ciutadana amb un index de participació i amb una opció "C" inflada pírricament, per voluntat militant d'interessos partidistes. Avui El Periódico ja parla obertament de Via Morta per rebuig a l'amputat Tram

Felicitats doncs, als Antitramvia disfressats, quina disfressa demostra, precisament, la mala consciència que els interessos creats influèixen.

I als usuaris d'alguns trams (Perdó per això de trams, vull dir sector) de la Diagonal amb les voreres de mig metre, sobretot als assistens al fisioterapèuta:

Ni p'alante,
ni p'atrás,
ni parriba,
ni p'abajo...

¡Al "C"araj....


A la gente no gusta que
Uno tenga su propia fe.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 13/06/2010 9:19

I qui són, segons tu, els anti-tramvia disfressats?



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 13/06/2010 10:37

Jo en dec ser un. Però vaja, no és el primer cop que algú altre sap millor que jo què sóc o he de ser, o què penso o he de pensar...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 13/06/2010 19:43

Si és cert el que està dient en Guigui, que sàpigues que és fals i exigim una rectificació per part teva. Aquí mai no hem estat anti-tramvia i no hem parat de dir-ho un i un altre cop, fins al cansament. No penso malbaratar més temps i energies davant aquests tipus de missatges, no aconseguiràs convèncer als usuaris del FTC del què no som ni ens faràs servir de cap de turc de les misèries de ningú.
metring l’ha editat per darrera vegada el dia: Dilluns 14/06/2010 14:26, en total s’ha editat 1 vegada.
Raó: Rectificació



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Diumenge 13/06/2010 21:23

lauria1226 ha escrit:Felicitats doncs, als Antitramvia disfressats,
Les coses o es diuen, o no es diuen, però dir-ho a mitges tirant la pedra i amagant la mà... lleig.



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dilluns 14/06/2010 14:34

Bé potser menys criticar els altres i fer més autocrítica és el que toca i més respectar els altres no farà cap mal, si malgrat tota la campanya per les opcions A o opció B i molt escassa per l'opció C, si ha sortit aquesta és perquè han fracassat els que defensaven l'a i la b no per l'èxit de ningú altre, i si la participació ha estat baixa és també un fracàs dels que l'han organitzat.

Tampoc crec que sigui convenient fer servir com a referència un diari històricament sensacionalista i antiferroviari com és El Periódico.
lauria1226 ha escrit:No es pot paralr de voluntat ciutadana amb un index de participació i amb una opció "C" inflada pírricament, per voluntat militant d'interessos partidistes. Avui El Periódico ja parla obertament de Via Morta per rebuig a l'amputat Tram

Felicitats doncs, als Antitramvia disfressats, quina disfressa demostra, precisament, la mala consciència que els interessos creats influèixen.

I als usuaris d'alguns trams (Perdó per això de trams, vull dir sector) de la Diagonal amb les voreres de mig metre, sobretot als assistens al fisioterapèuta:

Ni p'alante,
ni p'atrás,
ni parriba,
ni p'abajo...

¡Al "C"araj....


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 14/06/2010 20:47

A més, en tot aquest assumpte, es veu la qualitat democràtica de cadascú.
Ara de cop ens trobem que aquells que parlaven tant de "democratitzar", quan un referèndum democràtic els dóna l'esquena ens volen fer creure que la seva pròpia i única opinió és "la democràcia", i el que expressa la gran majoria de la població no és democràtic.

Resumint: resulta que qui opina diferent no és democràtic i punt. És allò que deien Aznar o Bush: "O amb mi, o contra mi", no hi ha terme mig.

Això em recorda les antigues dictadures comunistes on, o estaves d'acord amb la voluntat "popular" que era la que dictaven uns quants dirigents que ho decidien tot, o et tallaven el coll. Sortosament, aquests temps ja han passat (excepte a Corea del Nord i Cuba).

Quant de camí ens queda per arribar a tenir un estat realment democràtic i participatiu... :(



alexbn
N6
N6
Entrades: 230

Entrada Autor: alexbn » Dilluns 14/06/2010 23:01

Lo que yo nunca he entendido es por qué se ha hecho un referéndum. Cuando hagan la LOF también pueden hacer uno, a ver qué peralte quiere la gente para la línea.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 17/06/2010 0:37

wefer ha escrit:
lauria1226 ha escrit:Felicitats doncs, als Antitramvia disfressats,
Les coses o es diuen, o no es diuen, però dir-ho a mitges tirant la pedra i amagant la mà... lleig.
Sembla que finalment s'ha optat per una "tocata i fuga".

Per llogar-hi cadires... :roll:



suiza1957
N4
N4
Entrades: 69

Entrada Autor: suiza1957 » Dijous 17/06/2010 3:42

Lo de no fer el tramvia me sembla una altre oportunitat perduda per la ciutat.Tambe me sembla una estupenda "jilipoyes" fer un referendum per aquestes coses que son d´interes general.El resultat d´aquestes consultes sempre es previsible:poca gent vota, van els del bandol contrari, i no s´acaba de fer res. I al final la Diagonal es tindra que reformar,i veurem a tots aquets que han promogut el No, com vendran la moto de la reforma( Sa de pensar que com es notori, les obres publiques son font de finançament de partits), de la seva escla. I mentras la ciutat perden oportunitats de millorar.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 17/06/2010 8:31

wefer ha escrit:
wefer ha escrit:
lauria1226 ha escrit:Felicitats doncs, als Antitramvia disfressats,
Les coses o es diuen, o no es diuen, però dir-ho a mitges tirant la pedra i amagant la mà... lleig.
Sembla que finalment s'ha optat per una "tocata i fuga".

Per llogar-hi cadires... :roll:
Bé, si se'n va, no haurem d'aplicar la nova norma:
ANX 5. No es permesa la publicació de missatges que sense exposar idees, i estigui o no relacionat amb el contingut del fil, serveixin només per iniciar discussions per tal d’incitar a la provocació i la resposta airada d’altres usuaris del Fòrum. En aquest cas, si després dels avisos dels administradors, continua la mateixa actitud, l’usuari serà expulsat.



Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 848
Ubicació: Poblenou

Entrada Autor: foronda 141 » Dimarts 06/07/2010 19:23

¿S'ha fet la reunió de la que es parla mes amunt amb el Ricard de la PTP ???

I en cas afirmatiu, Hi ha alguna cosa que es pugui explicar aquí ???



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 06/07/2010 19:24

foronda 141 ha escrit:¿S'ha fet la reunió de la que es parla mes amunt amb el Ricard de la PTP ???

I en cas afirmatiu, Hi ha alguna cosa que es pugui explicar aquí ???
No, de moment no hi ha hagut cap reunió, us mantindrem informats.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 23/07/2010 22:44

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/ ... 1870.shtml

BCN deixarà de pagar 255.947 euros dels 3,2 milions de la consulta de la Diagonal

El consistori penalitza amb aquesta quantitat Indra pels greus problemes tècnics del primer dia
Divendres, 23 de juliol del 2010 - 18:55h.


L'Ajuntament de Barcelona podrà restar 255.947 euros a la desorbitada factura de la consulta de la Diagonal (3.176.000 euros), segons ha informat el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado.

Aquesta rebaixa és fruit de la resolució de l'expedient de reclamació presentat pels serveis jurídics del consistori a Indra, l'empresa proveïdora dels sistemes informàtics de la consulta, pels problemes tècnics sorgits durant el primer dia del referèndum.

La votació d'Hereu

García-Bragado ha assegurat que s'han acceptat "algunes de les apel·lacions per part d'Indra", encara que altres s'han rebutjat, i que l'empresa ja ha manifestat la conformitat amb la resolució.

Els problemes en el sistema de votació el 10 de maig van fer que l'alcalde fingís haver votat, cosa que va aixecar la primera gran crisi per la consulta, que es va saldar amb una aclaparadora victòria de la tercera opció (el 'no' a la reforma), fet que va desencadenar una tempesta política que va provocar la dimissió del primer tinent d'alcalde, Carles Martí i la reorganització del govern municipal.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”