Autobusos de Lleida

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Re: Autobusos de Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 23/01/2012 13:34

Paeria i ATM presenten les noves targetes per pujar a l’autobús

• S’inicia una campanya divulgativa per informar la ciutadania del canvi a partir de l’1 de febrer, que comportarà un nou model integrat per afavorir els usuaris més habituals del transport públic sense apujar les tarifes per a estudiants i jubilats i mantenint les targetes gratuïtes

La 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Marta Camps, juntament amb la Directora dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ma. Dolors Tella, el gerent de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Lleida, José Luis Cunillera, i el conseller delegat de Moventis, Josep M. Martí, ha presentat la nova campanya divulgativa per donar a conèixer les noves targetes per pujar a l’autobús, que entraran en funcionament a partir de l’1 de febrer. Es tracta, bàsicament, d’informar la ciutadania del canvi, que comporta un nou model integrat i que, principalment, afavoreix els usuaris més habituals del transport públic.

Camps ha explicat que l'Ajuntament i ATM de l’Àrea de Lleida inicien ara una campanya per donar a conèixer entre la ciutadania les noves modalitats de targetes integrades de l’ATM i els avantatges que comporten i veure quina s'adapta més a les necessitats de cada viatger. Es tracta d’una campanya de gran abast amb el missatge “La Nova targeta d’autobús”, que estarà als mitjans de comunicació (premsa, televisió, ràdio, xarxes socials) i Mupis, 125.000 tríptics, retolació autobusos i marquesines i pals de parada. A més, també hi haurà informació personalitzada . També es podrà tenir informació a través dels serveis d’informació telefònica 010 (Paeria) i 900 10 68 48 (ATM).

Les noves targetes es podran adquirir a les oficines d'Autobusos de Lleida, a la Plaça d'Espanya cantonada Av. Madrid i es podran recarregar en tot un seguit de quioscos i establiments, com fins ara.

El nou de model de gestió en el transport públic de la ciutat de Lleida comportarà la desaparició de la targeta T-10 municipal, que fins ara es podia recarregar i utilitzar per viatjar de forma indefinida. A partir del mes de febrer ja no es podrà recarregar (encara que es podrà utilitzar encara durant cinc mesos ) i els usuaris del transport públic podran triar la targeta de l'ATM que més s’avingui amb les seves necessitats (T10/30, T50/30 i TMes)

Aquest canvi permetrà potenciar l’usuari habitual amb tarifes adaptades al nombre de viatges que s'efectuï, així el nou sistema incrementa la bonificació a l’usuari que més viatja.

També promou la intermodalitat atès que amb la mateixa targeta es podrà viatjar també en els altres serveis de transports integrats existents a les sis comarques que formen part de l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM, al Segrià, les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell i la Segarra , com els serveis d’autobús interurbans o el tren de FGC.

Es mantenen totes les targetes gratuïtes per a escolars, estudiants i jubilats

El bitllet senzill continuarà vigent i passarà a costar 1,10 euros, mentre es congelen totes les targetes bonificades per a col·lectius i es mantenen totes les gratuïtes per a escolars i jubilats. Totes aquestes targetes continuen vigents.

Així, les noves targetes que hi haurà seran:
  • T Mes: personalitzada, viatges integrats i il·limitat durant 30 dies
  • Targeta T10 ATM: títol multipersonal que permet 10 desplaçaments durant un any
  • T50/30: unipersonal, 50 desplaçaments integrats durant 30 dies:
  • T10/30: unipersonal, 10 desplaçaments integrats durant 30 dies:
  • T Jubilats B de 10 viatges: 2,70 € (increment 0%)
  • T Estudiants 10 viatges: 4,65 € (increment 0%)
  • T Jove 10 viatges: gratuïta
  • T Jubilats A 10 viatges: gratuïta
  • T12 nenes i nenes de 4 a 12 anys: gratuïta
Segons les previsions, es calcula que un 48% dels usuaris veuran reduït o congelat el preu del viatge, gràcies a la flexibilitat que permet el nou sistema per adaptar-se a les necessitats de desplaçament de cada usuari.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/no ... icia=14660

Imatge

Imatge



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 23/01/2012 13:43

Paeria i ATM presenten les noves targetes per pujar a l’autobús
Per què hauré llegit la primera vegada "Paeria i ATM presenten les noves targetes per apujar l’autobús"?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 24/01/2012 19:01

La integración tarifaria en Lleida encarece el bus a la mitad de usuarios

• El 1 de febrero dejará de venderse la T-10 municipal, que será integrada y pasará de 6 euros a 8,90 euros

El sistema de tarifas del transporte público de Lleida pasará a ser integrado a partir del 1 de febrero y el cambio supondrá un encarecimiento para el 52 por ciento de los usuarios, según ha reconocido el consistorio.

El 1 de febrero dejarán de venderse algunas de las tarjetas más comunes actualmente, como la T-10 municipal, que será integrada y pasará de los 6 euros por recarga que cuesta actualmente a 8,90 euros. Sin embargo, se crea un nuevo modelo, la 10/30, que permite hacer diez viajes en un mes y que tiene un encarecimiento más moderado, ya que se ha fijado en 6,80 euros.

Según ha explicado la edil de urbanismo, Marta Camps, en la presentación de la campaña para informar del cambio de tarifas, los títulos sociales bonificados, como los de jubilados, se congelan, mientras que los gratuitos se mantienen. "Con este sistema integrado que ponemos en marcha a partir del uno de febrero calculamos que un 48 por ciento de los usuarios verán reducido o congelado el precio del viaje", ha asegurado.

Las tarjetas antiguas podrán seguir utilizándose hasta junio, pero a partir del 1 de febrero no se podrán recargar y se tendrán que sustituir por el nuevo modelo. El objetivo del cambio de tarifas es facilitar el transbordo entre distintos sistemas de comunicación y áreas de influencia, ya que todos los transportes pasan a estar integrados en la Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) con la opción de escoger entre una o dos zonas, esta segunda más cara y con alcance a todo el llano de Lleida.

El Ayuntamiento también defiende el cambio porque potencia al usuario habitual con tarifas adaptadas al número de viajes que haga e incrementa la bonificación al usuario que más viaja. Las nuevas tarifas se explican bajo el lema "La nueva tarjeta de autobús" a través de medios de comunicación, trípticos y marquesinas, entre otros sistemas.

Con el cambio, el resto de tarjetas sin bonificación son la T-Mes, individual y con viajes ilimitados durante un mes, a 38,70 euros, y la T50/30, unipersonal y 50 viajes en un mes, a 26,50 euros. Para algunos jóvenes y jubilados se ofrecen tarjetas gratuitas y para el resto hay opciones de tarjetas bonificadas, como las de 10 viajes, que en el caso de los jubilados cuesta 2,70 euros y para los estudiantes, 4,65, igual que ahora.

http://www.lavanguardia.com/economia/20 ... e-bus.html



Avatar de l’usuari
L15 SEU VELLA
N5
N5
Entrades: 90
Ubicació: L5 BORDETA, L17 BORDETA-CIUTAT JARDI
Contacta:

Entrada Autor: L15 SEU VELLA » Dimarts 31/01/2012 12:37

A partir del 1 de febrer del 2012 deixaran de funcionar les targetes T-10 de autobusos lleida per la nova tarjeta ATM LLEIDA :) :D :plas
Fitxers adjunts
DSC00444.JPG
LA NOVA tarjeta de bus ATM LLEIDA
DSC00444.JPG (48.81 KiB) Visualitzat 8238 cops



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 02/02/2012 13:10

La Paeria reparteix 439 noves targetes de bus el primer dia

L'oficina d'atenció a l'usuari d'Autobusos de Lleida va repartir 439 de les noves targetes durant aquest dimecres, el primer en què podien sol·licitar-se. El canvi de les velles T-10 a les noves targetes integrades amb el transport interurbà és obligatori, encara que els usuaris que tinguin viatges acumulats poden gastar-los fins al 30 de juny. Ahir, l'oficina d'avinguda de Madrid va tindre una gran activitat durant tot el dia, encara que no va arribar a produir-se aglomeracions.

Es van canviar 390 targetes i se'n van fer 49 de noves. La majoria dels usuaris van mostrar la seua preferència per les noves T-10, que són un 36% més cares que les velles, i per la T-10 /30, que permet fer deu viatges en trenta dies i és un 5% més cara que la vella T-10. Així, se'n van repartir 178 del primer tipus i 120 del segon. Totes dos permeten, això sí, combinar els viatges amb autobusos i ferrocarril (entre Lleida i Balaguer) a poblacions de l'àrea metropolitana de Lleida pel mateix preu. També es van entregar 69 targetes T-50/30 (cinquanta viatges en 30 dies) i 23 T-Mes (viatges il·limitats). Per als viatgers molt freqüents, les noves targetes surten més barates que les velles. El canvi de targeta és gratuït, només es paga pels viatges.

http://cat.lleida.com/actualitat/notici ... 826#activa



Avatar de l’usuari
erbuki
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: St. Boi (L70, E79, SB1)

Entrada Autor: erbuki » Dilluns 06/02/2012 13:45

Avui he anat a l'oficina de l'ATM de Lleida a buscar les noves targetes, concretament una T-50/30 i una T-10. La meva sorpresa ha sigut que les dues que m'han donat són idèntiques, no es distingeixen per a res (excepte pel número de série que he pogut identificar amb el tiquet de compra).

Jo pensava que cada tipus de targeta estava personalitzada segons les característiques dels viatges (tal i com surten al tríptic informatiu), però són totes iguals. Això provocarà més d'un conflicte a la gent que porti dues o més targetes diferents a sobre.

Canviant de tema, desde fa uns quants diumenges cau a la L8 el 4155 i de reforç el 4160. Avui tenim una molt bona assignació amb el 4138, 4147 i 4148.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 07/02/2012 0:11

^^ Crec que només són diferents les targetes personalitzades.



Avatar de l’usuari
L15 SEU VELLA
N5
N5
Entrades: 90
Ubicació: L5 BORDETA, L17 BORDETA-CIUTAT JARDI
Contacta:

Entrada Autor: L15 SEU VELLA » Dimarts 14/02/2012 14:20

Avui a la L5 BORDETA els següents autobusos

L5-A 4056
L5-B 4158
L5-C 4059



Avatar de l’usuari
Danilleida
N7
N7
Entrades: 578
Ubicació: 6 Mercat Bordeta - Arnau de vilanova... 7 costa Magraners - av.st. Pere / Seca.

Entrada Autor: Danilleida » Dimarts 14/02/2012 21:08

L15 SEU VELLA ha escrit:Avui a la L5 BORDETA els següents autobusos

L5-A 4056
L5-B 4158
L5-C 4059
No fotem que el 4057 tambe ha petat? el 4058 la setmana pasada feia la Bordeta i es quedava sense aire a la suspensió del modul del darrere del costat esquerra i anava rascant amb els pasos elevats... Avui feia la L14 i despres el reforç de la CC.
Dijous hi ha bus a la wonder a veure quins busos surten... I divendres al mati potser no surti algun articulat articulat perque l'estan rentant...



Avatar de l’usuari
L15 SEU VELLA
N5
N5
Entrades: 90
Ubicació: L5 BORDETA, L17 BORDETA-CIUTAT JARDI
Contacta:

Entrada Autor: L15 SEU VELLA » Dimecres 15/02/2012 11:04

Autobusos per al servei de la WONDER

4056
4057 o 4058



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 15/02/2012 15:31

L’Ajuntament de Lleida habilita un nou carril bus a les avingudes de Madrid i Catalunya

• En total, amb aquests 420 metres i els de la Rambla Ferran, Prat de la Riba i Príncep de Viana, hi haurà 1,5 km de carril bus, i permetrà millorar la velocitat de fins a 12 línies de transport urbà

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres per habilitar un nou carril bus a les avingudes de Madrid i Catalunya, que estarà senyalitzat horitzontalment i vertical, fet que permetrà millorar la velocitat de l’autobús, sobretot en hores punta, quan hi ha màxima afluència de trànsit. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha presentat aquest dimecres aquesta mesura, que s’emmarca dins d’una de les propostes del Pla de Mobilitat Urbana i, alhora, està inclosa dins del Pacte Social per la Ciutadania.

El paer en cap, Àngel Ros, ha explicat que el nou carril bus té una longitud de 420 metres, que se sumen als 720 metres existents a la Rambla Ferran, als 85 a Prat de la Riba i als 300 de via preferent per als autobusos que passen pel carrer Príncep de Viana. En total hi haurà més d’1,5 kilòmetres de carril bus a la ciutat, el que suposa un increment del 60% del carril bus a la ciutat.

La primera tinent d'alcalde, Marta Camps, ha destacat que, a més, s’instal·len dos semàfors de prioritat semafòrica, a les cruïlles de plaça Espanya i d’avinguda Catalunya-carrer Acadèmia, que permetran estalviar fins a 90 segons del recorregut, atès que permetrà passar als autobusos de manera prioritària quan els vehicles tinguin el semàfor en vermell. Aquests dos semàfors per al transport públic s’afegeixen a l’existent a la cruïlla de Prat de la Riba-Príncep de Viana i el de la Plaça Ramon Berenguer IV.

Aquesta mesura en aquest tram, pel qual passen prop de 500 expedicions diferents al llarg del dia (440 a l’avinguda Madrid i 480 en l’avinguda Catalunya), beneficia la major part de les línies d’autobús (L-1, L-2, L-3, L-4, L-5, L-6, L-8, L-9, L-11, L-13, L-14 i L-17).

Aquesta actuació és el resultat de l’aplicació de la proposta 23 del Pla de Mobilitat Urbana que recull la instal·lació de carril bus i sistemes de prioritat semafòrica. Així, se superen els objectius que es van marcar per a l’any 2016 amb el compromís d’incrementar en una cruïlla amb prioritat i un mínim de 400 metres més de carril bus.

Modificació del recorregut de la línia L-1

La implementació d'aquest tram de carril bus es complementa amb la modificació del recorregut que es durà a terme de la línia d’autobús L-1 (interior) per optimitzar el servei. Així, ara la línia un cop realitzi la parada de l’ambulatori de Prat de la Riba baixarà pel carrer Salmerón fins a l’Auditori, fent parada en aquest punt. Després baixarà fins a la Rambla de Ferran aturant-se a la parada d’Estació de Renfe 1, per continuar després amb el seu recorregut actual. Les parades que es modificaran són les de Riu Éssera (només per a aquesta línia) i la d’Anselm Clavé.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/no ... icia=14800



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 16/02/2012 17:26

Imatge

Lleida retalla serveis de bus els dissabtes per estalviar

• Afecta quatre línies del servei urbà i trajectes de l'Horta, per baixa ocupació
• La Paeria estudia altres canvis i no descarta reduir més freqüències
• L'Ajuntament assumeix ara el 57% del cost

L'Ajuntament de Lleida ha reduït les freqüències de quatre línies del servei d'autobusos urbans, i en aquests casos deixaran de circular en dissabtes. La mesura s'afegeix a uns busos que ja no circulaven en dies festius i, per tant, se suprimeix el servei durant els caps de setmana.

La decisió forma part d'una reordenació del servei i que pretén reduir els costos. Sobretot, en aquelles línies que tenen una ocupació més baixa. En el mateix cas es troben algunes línies que donen serveis a les partides de l'Horta i que els veïns utilitzen poc. Per tant, la Paeria no descarta recórrer al servei a demanda en lloc d'unes freqüències fixes.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar ahir que s'han d'equilibrar els costos i que les línies de menys utilització suposen un major esforç econòmic del municipi.

Actualment, l'usuari paga el 43 per cent del preu del bitllet i, la resta, és subvencionat. El cost del servei anual, per tant, se situa al voltant d'uns 5 milions d'euros, dels quals la Paeria n'ha d'aportar prop de 3. Dins el pla d'austeritat i estalvi aprovat per l'Ajuntament, enguany hi ha la previsió de negociar amb les concessionàries una rebaixa de costos i, en el cas de Moventis, empresa que gestiona Autobusos de Lleida, la previsió és de retallar l'ajut municipal en uns 150.000 euros anuals.

La reducció de serveis ja ha aixecat crítiques de l'oposició. CiU ha denunciat que, mentre Ros vol liderar protestes per la supressió de serveis del tren de la Pobla, fa el mateix a les línies del bus urbà, segons la regidora Bea Obis. El PP ha anunciat preguntes en comissió perquè temen la supressió de més serveis i freqüències a Autobusos de Lleida.

LA XIFRA

5 milions és el cost anual d'explotació, una quantitat de la qual la Paeria acaba subvencionant tres milions.

Més carrils exclusius per guanyar temps

La Paeria va posar en servei ahir 420 metres lineals més de carril bus i taxi a les avingudes de Madrid i Catalunya, al centre de la ciutat. Amb aquesta ampliació hi haurà 1,5 quilòmetres de carril exclusiu per al transport públic. L'alcalde, Àngel Ros, va explicar que l'objectiu és que els autobusos de fins a 12 línies guanyin velocitat i beneficiïn els usuaris en temps d'espera i trajecte. A la mesura s'hi afegeixen més semàfors que prioritzen el pas dels busos.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/artic ... mnu_id=705



Avatar de l’usuari
L15 SEU VELLA
N5
N5
Entrades: 90
Ubicació: L5 BORDETA, L17 BORDETA-CIUTAT JARDI
Contacta:

Entrada Autor: L15 SEU VELLA » Dilluns 20/02/2012 12:58

Nous panels d'informació dels autobusos lleida :) :D :plas

Nomes disponible a la parada Estació d'Autobusos 1 on paren les línies L1, L5, L6 y L14
Fitxers adjunts
DSC00448.JPG
Panel d'informació de Autobusos Lleida
DSC00448.JPG (45.82 KiB) Visualitzat 7971 cops



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 20/02/2012 16:44

Espero que durin més que les pantalles LCD.



albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dilluns 20/02/2012 19:00

Algú sap el resultat de la prova pilot de la parada "Av. Germanies 2"?

I esperem que aquestes durin més, ja que les velles, o apagades, o tot borrós.

Salutacions cordials



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 20/02/2012 21:37

Per cert, què passa amb les màquines de recàrrega automàtica? Les reprogramaran per als títols de l'ATM o les deixaran de banda?



albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dilluns 20/02/2012 23:36

I apart de les màquines, que s'hauran de reprogramar, tenim els indicadors de saldo, que tampoc reconeixen les targetes ATM.

Per a mi frustrant, ja que sóc d'aquells que no para a mirar-se la pantalleta de la validadora, amb la senyal acústica en tinc prou :nose

I, canviant de vessant, un altre que estava fatal era el 4127, que fins fa no gaire es menjava la L-11 Llivia - Caparrella. Ara farà 10 dies rondava per la L-8 Balàfia - Gualda sense calefacció, amb l'emissora espatllada i el control del Bkb (panell electrònic) pitant cada 2 per 3. A veure si s'arregla



Avatar de l’usuari
L15 SEU VELLA
N5
N5
Entrades: 90
Ubicació: L5 BORDETA, L17 BORDETA-CIUTAT JARDI
Contacta:

Entrada Autor: L15 SEU VELLA » Dimecres 22/02/2012 18:59

Avui a la L3 PARDIINYES tenia el 4056 y el 4059 fent servei cap a les 14:30 LCC COMPLEX CAPARRELLA :emprenyat



albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dimecres 22/02/2012 22:50

Si, però aquest matí el 4059 anava a la L-14 Agrònoms; pel que sembla allà a mig matí en deixen un de normal a la 14 i envien l'articulat de torn cap a cotxera per després fer l'especial Caparrella que arriba vora les 15h a l'estació de bus.

Algú apart de mi s'ha percatat que a part de modificar el recorregut de la L1 Interior, se'n ha retallat el servei? De 2 vehicles i un temps de pas de 10 minuts s'ha quedat amb un de sol i 18 minuts de pas. Si de cas ja en pujaré una foto.

Salutacions



sin_prisa
N1
N1
Entrades: 7
Ubicació: L3 Pardinyes

Entrada Autor: sin_prisa » Divendres 24/02/2012 21:43

El dia 22 de febrer avistament curiós a l'estació d'autobusos a les 16:15 Que hi feia el 4126 a la L19 BUTSÈNIT?¿ :cop



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”