Propuestas para la mejora de los autobuses de BCN

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Busman
N7
N7
Entrades: 430
Ubicació: Barcelona

Re: Propuestas para la mejora de los autobuses de BCN

Entrada Autor: Busman » Dimarts 04/11/2014 22:59

wefer ha escrit:
Busman ha escrit:Darrerament he estat pensant que ara que al Poblenou ens han deixat pràcticament sense línies que vagin enlloc podrien fer baixar la 54 fins al terminal de la 6 o alguna cosa per l' estil.
Em sembla que la idea de TMB precisament és eliminar totes les l´ínies que no siguin NxB, així que dubto molt que es puguin plantejar quelcom similar.
M'ho crec, però sembla molt difícil de sostenir que en una ciutat de 1.6 milions d' habitants només hi hagi 23 línies de bus.


Imatge

Conec una frase meravellosa per posar-la en aquesta signautra, però lamentablement no m'hi cap en aquest marge.

Metropondikas
N5
N5
Entrades: 108

Entrada Autor: Metropondikas » Dimecres 05/11/2014 10:11

M'ho crec, però sembla molt difícil de sostenir que en una ciutat de 1.6 milions d' habitants només hi hagi 23 línies de bus.
Bon dia,

A principis dels 80, estudiant un plànol de transports de París, em va causar molta sorpresa que hi haguessin tan poques línies per una població si fa no fa com la de Barcelona (parlem de París intra-muros, la que queda dintre del Périph). La resposta era molt simple: la xarxa de metro cobreix tan bé la ciutat que és difícil no tenir-ne una estació a prop (cap en queda a més de 300m de qualsevol domicili).
Sempre s´ha parlat de que les 23 (corregiu-me si vaig errat) línies de la NXB seran complementades per línies actuals que no desapareixeran o bé que es reestructuraran i per la xarxa de Bus del Barri. Tot i que Barcelona no és París i que la xarxa de metro no abasta ni de lluny tot el territori de la ciutat, si les línies són ben planificades, potser no calen més de 50...

Salutacions,
MANEL



Sanato
N6
N6
Entrades: 183

Entrada Autor: Sanato » Diumenge 16/11/2014 20:49

L'altre dia vaig provar una nova combinació per anar / venir de la feina a casa (que no em va agradar)
El cas és que vaig agafar una línia pràcticament desconeguda per a mí, la 21 a Zona Franca, al final de la V3, per anar cap a Drassanes. Dos comentaris:

Un. L'origen / final de la V3 és al C/ nº. 1, al davant de l'edifici de TMB. Pregunto al conductor on para la 21, i em diu que he de caminar uns 200 m. fins al c/ nº 62, a la part posterior de TMB. Faig com em diu i arribo a dues parades una al costat de l'altra, hi ha una per a cada sentit de la 37, 21, 23 i 109, si no recordo malament) Tal com arribo, veig el mateix V3 amb el mateix conductor que passa per davant dels nassos i agafa passatge :nose :plas :boig Lògicament, a mí no em podia portar pq ja havia arribat al final de línia

Pregunta: Costaria tant moure l'O/F de la V3 uns 200 m. per que pogués enllaçar amb la 21, 23, 37 i 109??

Imatge

Dos. Sens perjudici de l'embús que s'organitza cada dia a la B10 entre Zona Franca i el Morrot, de veritat que vaig al·lucinar cogombrins amb la volta que fa el 21 per arribar a la parada de Mare de Déu del Port -Can Tunis. Crec recordar que fa molts anys havia fet un recorregut similar amb la 38 i en veure el bucle sense sentit que feia, vaig pensar que s'hauria fet algun canvi per obres. Molts anys després veig que la 21 -hereva de la 38- fa la mateixa bajanada. Es veu que no pot agafar el traçat més lògic, que seria el verd, i ha de fer un volt per les portes del cementiri (vermell).
Si em dieu que la culpa la té la parada, que està abans de la sortida de la ronda (punt vermell)... No es pot avançar 50 m. (punt verd)?
Si em dieu que tallaria els que vénen de M.D. del Port, a part que hi ha un "ceda" a cada carril, què tal un semàfor "intel·ligent" d'aquells amb sensors o màndol a distància?
Si té algun significat ocult, algú si us plau m'ho podria desvelar?

Imatge


Cada vez que subes al tren, empieza una nueva aventura...
Renfe: siempre se puede viajar peor

Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Diumenge 16/11/2014 21:43

Tinc entés que la volta de CanTunis es fa per seguretat, ja que cedir el tràfic de la dreta va ocasionar força ensurts. En el cas de fer la proposta, no la trobo dolenta, hauria de crreuar tres carrils que seria més perillós.



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Divendres 28/11/2014 4:00

Veient que el 116 sol anar a tope de Joanic al Park Güell, se m'ocurreix una idea: El 116 podria recuperar el seu recrregut anterior sense passar pel Park Güell, i crearse una nova linia que vagi del Park Güell a Sagrada Família (per Trav.Gràcia i Lepant i tornant per Marina i Claret). Quedaria una línia alhora de barri i turística i si es pot millor amb standards o midis i sino amb busitos (o sempre es poden comprar autobusos del tipus mes gros que passi per aquells carrers).



Avatar de l’usuari
res_publica
N6
N6
Entrades: 253
Ubicació: Barcelona-Estació de França, Zaragoza-Delicias, Madrid-Puerta de Atocha

Entrada Autor: res_publica » Dissabte 29/11/2014 17:07

La cordinación del servicio. Ayer se averió el 6756 de la 58 en Gran Via con Balmes, sentido Av Tibidabo. Al cabo de un rato había tres H12, dos 50 y otro 58, esperando detrás. Había un conductor de uno de los H12 sorprendido pues tras dar la comunicación del problema a TMB, seguían viniendo coches, el único que pudo girar fue un 17xx de la 54 que le pilló a la altura de Rambla Catalunya.

Una mejora importante, vendría por la comunicación entre central y conductores. No es normal que se junten tantos coches a la vez en un viernes a las 10 de la mañana.

Otra cuestión. La semana pasada el H8,sentido Camp Nou, circulaba por Sagrera, subía por Espronceda y desde allí continuaba por San Antonio Maria Claret, en vez de hacerlo por Garcilaso y Meridiana. Pues bien, el bus no paraba desde Gran de Sagrera hasta San Antonio Maria Claret. Mi propuesta es que se aprovechasen los desvíos para conocer la aceptación que tiene entre los vecinos de los barrios que transita. Esto implica, incluir paradas en el recorrido modificado. En concreto estoy pensando en la parada Espronceda-Palencia (126 y V27). Es sólo para conocer la aceptación, y luego actuar políticamente en consecuencia. Cuento este caso, pero se podría traspolar a a otras modificaciones de recorrido.


Sabes el chiste del tren ¿?
No.
Suele pasar.

GerardPérez
N2
N2
Entrades: 12
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: GerardPérez » Dissabte 27/12/2014 21:06

Jo proposo la creació de la linia H2 Zona Universitaria - Baró de Viver (ja proposada en el projecte de la nova xarxa ortogonal) i la modificació de la linia 60 fent-la anar desde la Plaça de les Glòries fins al barri de la Trinitat Nova, al final del carrer de l'Aiguablava.

La linia H2 aniria desde el final de l'actual linia 60 amb la nomenclatura "Coronel Tinent Valenzuela - Av. Diagonal) fins a una nova parada que la podrien anomenar "Ciutat d'Asunción - Baró de Viver". La linia podria ser servida amb 20 autobusos (10 articulats i 10 standars), amb una frecuencia de pas de 5 a 7 minuts entre les 7 i les 9 de la nit els dies feiners.

La linia 60 modificada aniria desde la nova parada "Gran Via - Ciutat de Granada" mantenint el seu mateix recorregut fins a la Via Favència a l'altura de la Via Júlia on s'endinsa en el barri de la Trinitat Nova fins a l'altura del carrer Aiguablava amb el carrer de Sa Tuna en un terminal amb la nomenclatura "L'Aiguablava - Sa Tuna" per no confondre amb la parada de pas de les linies 50, 51, 76, 80 i 81. La linia podria anar servida amb 6 autobusos standars amb una frecuencia de pas de 10 a 12 minuts en hora punta.



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimarts 13/01/2015 0:15

L'altre dia comentàvem en un altre fil si seria millor posar tramvia o metro per la zona de Gràcia-Travessera de Gràcia, però mentrestant lo que sí hi podria haver es bus (més enllà del trist 114 que nomes va cada 20 minuts), i el més adequat es el 39 ja que de tornada va per Providència. Per començar a la part baixa de Barcelona deixarse de traçats excèntrics i acabar a Pl.Catalunya. Llavors el 19 es pot prolongar des d'Arc de Triomf fins a la Barceloneta. Tornant al 39: S'hauria de mirar si pot fer el gir Gran de Gràcia-Travessera de Gràcia, llavors pujar per Pg.Gràcia (que a més per Roger de Llúria ja hi ha el V17). I si no pot, llavors pujar per Aribau i ja entrar recte al troç estret de la Travessera.



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimecres 04/02/2015 23:27

Mentres no arriba la H2, que sembla que va per llarg, jo posaria una nova línia que podria ser 160: Zona Universitaria-Horta per Vall d'Hebron. Reforçaria la 60 en el tram que es necessita perque no hi ha alternativa, i la 185 que a vegades ha de deixar gent fora al C/Lisboa. El final pot estar a Tajo-Metro Horta (donant la volta per Rbla.Carmel com el 102), però lo òptim seria seguir 700m més i acabar a Pg.Fabra i Puig-Capcir, a l'antiga terminal del 71, anant per Petrarca i tornant per Tajo, així també es comunicarien les 2 parts del barri que ara estan força desconectades. Podria circular diàriament cada 20 minuts.



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Divendres 06/02/2015 18:51

Ara que ha sortit la 5a fase de NXB, pujo el meu punt de vista de recorregut més atractius. És un mapa una mica xapusser, pero da una idea.

H4, V11: con estandar
V13: con articulados.
Fitxers adjunts
5aNXB.jpg
5aNXB.jpg (43.04 KiB) Visualitzat 6774 cops



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4439
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Divendres 06/02/2015 22:16

D'acord, fins a Santa Coloma vols que acabi la H4, però, a on ha de fer la volta, al Fondo?



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Divendres 06/02/2015 22:31

Fins c.Irlanda, fent el canvi de sentit com fa la B17 pero en sentit Bcn, situant el terminal al costat muntanya de la rambla.



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4439
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dissabte 07/02/2015 11:14

Veig la proposta bona, però crec que seria millor posar el terminal a la Plaça de la Vila, junt al terminal de la B31. Però per tal de que la H4 pugui entrar al Passeig Llorenç Serra directament primer haurien de desmantellar el mercat provisional que havien muntat al mig del carrer.



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Dissabte 07/02/2015 13:45

El problema de pl.Vila és on donar la volta. És imposible girar per Pompeu Fabra, per la qual cosa la volta més propera és aquesta, a la rotonda de la Rambla amb c.Irlanda. La parada de pl.Vila seria la segona, així no hauria de regular junt amb la parada de la resta de línies.
Sino hauria de fer-se a Can Peixauet o al Parc Europa. o sino és una mica atepeït també es pot fer fins c.Sícilia, on el terminal de la B23. Un altre opció és truncar-ho a Baró pero perdria molt potencial.

Si us heu fixat, els dissenys estan fets fora d alteracions temporals.



ferran6420
N6
N6
Entrades: 283

Entrada Autor: ferran6420 » Diumenge 08/02/2015 20:31

Jo tinc una proposta per quant es posi en servei la D30 (si es posa):

Com que la 7 desapareixerà segur, el que em sembla una bona idea seria que la 6 fes el recorregut que es perdria del 7 amb la D30, Diagonal-Balmes/Pg. de Gràcia-Gran Via-Tetuan, que la resta fos el 6 de sempre. Amb això es podria connectar el Poblenou amb el centre per exemple.
Què tal us sembla?



Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 08/02/2015 21:03

No me parece mala la idea, pero si debe sustituir al 7 que desaparecerá, este nuevo 6 sería bueno que subiera hasta Glòries para enlazar con el D30, y luego siga el itinerario del 7.

En términos más generales, creo que la red de bus en la zona comprendida entre Marina, Gran Via, y la Ronda Litoral necesita una revisión de arriba para abajo. El H16 ya quedó mejor con el cruce con el H14, menos mal que han sacrificado esa absurda ortogonalidad para un trayecto más lógico, pero el 40, 42, 26 y el 36 son enjendros, con frecuencias de vergüenza y trayectos por parte sensatos pero por parte muy liosos. ¿Por qué el 36 sube a Lull por otra calle que el 26, si luego se solapan en Lull? Y por qué el 26 va como el 36 en dirección norte, por Lull, pero de vuelta baja a Taulat para ir junto al H16? Que vaya la vuelta por Pujades como el 36, o la ida por Taulat como el H16, pero esto de tener cada sentido de una línea separado por literalmente tres manzanas sólamente sirve para hacer líneas imprácticas (si tengo la parada de ida cerca podría quedarme lejísimos la de vuelta, ¿acaso debo usar el bus solo en un sentido? Venga ya), y complicadas de usar. Supongo que tanto el 26 como el 36 son candidatos para líneas V, pero no sé a qué esperan, por qué cada fase solo introducen tres o cuatro miserables líneas. Todo lo que consiguen es que precisamente tengamos buses tan inútiles como los esmentados, que al final solo lo acaban usando cuatro ancianos, porque entre que son lentos y tienen pésima frecuencia la demás gente toman el Metro aunque haya que hacer trasbordos.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Diumenge 08/02/2015 21:13

ferran6420 ha escrit:Jo tinc una proposta per quant es posi en servei la D30 (si es posa):

Com que la 7 desapareixerà segur, el que em sembla una bona idea seria que la 6 fes el recorregut que es perdria del 7 amb la D30, Diagonal-Balmes/Pg. de Gràcia-Gran Via-Tetuan, que la resta fos el 6 de sempre. Amb això es podria connectar el Poblenou amb el centre per exemple.
Què tal us sembla?
Bona idea. El que sembla que pasarà que tan la 6 com la 7 desapariexeran. Esperem que la 6 es mantingui i quedi con una diagonal una mica per sota de la futura D30. Esperem també que es mantigui el 67 que fa el recorregut similar a la 7 fins pl.Catalunya.



Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 08/02/2015 21:23

sag470 ha escrit: Bona idea. El que sembla que pasarà que tan la 6 com la 7 desapariexeran. Esperem que la 6 es mantingui i quedi con una diagonal una mica per sota de la futura D30. Esperem també que es mantigui el 67 que fa el recorregut similar a la 7 fins pl.Catalunya.
No entiendo esto de una diagonal por debajo de la D30. Como mucho hará un zig-zag, que tampoco es algo muy útil que digamos. Y si es para mantener el itinerario actual, no lo veo muy factible, porque esta muy solapado con el D30, no creo que interesaría mucho conservar ese itinerario, más probable vería que sobreviviese fusionado con el 7 como sugería ferran6420.

El 67 no creo que desaparezca, esta pensado para ir hacia Cornellà sobre todo, y no se solapa demasiado tiempo con ninguna línea, un rato con el 58/64, y luego la Diagonal. Como mucho lo podrían llegar a recortar a Francesc Macià o por ahí, lo cual considerando la bazofia de velocidad comercial que tendrá el D30 será lo mismo que quitarlo, porque pasará a ser otro de estos buses completamente inútiles que solo los usarán cuatro ancianos, o ni eso visto que ya no llegará al centro.

Francamente, si por mi fuera yo me cargaba mañana mismo el 67, el 68, el 57 y el 157, el solapamiento con el tranvía me parece grotesco, es el perfecto ejemplo de mal aprovechamiento de recursos. Esos buses tendrían que ir a servir zonas e itinerarios no servidos por otros transportes, no solaparse con el tranvía en el 90% de su recorrido y mantenerlos para dar esencialmente servicio al 10% de trayecto que queda. TMB funciona como una empresa privada, mete buses por los itinerarios más populares para captar viajeros y recaudar más, aunque sea quitándoselos a otro transporte en el cual nos hemos gastado buen dinero para dotarlo de una infraestructura que le da capacidad de sobras, y que también nos está costando dinero operar. Es decir, que los contribuyentes estamos pagando para que haya dos transportes solapados, en lugar de dos complementarios. ¿A nadie le molesta eso? Luego nos quejamos de los recortes, pues que recorten aquí y metan esos buses a donde realmente hacen falta.
Si los tranvías se llenan se pueden poner en doble composición y doblar así la capacidad, y si eso aumentar también la frecuencia que aún no está ni cerca del tope. Los buses tienen que ir a servir itinerarios secundarios o que no dispongan de otro transporte tranvía ni Metro, en lugar de dejar estos olvidados o con frecuencias malísimas porque no dan dinero.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2157

Entrada Autor: albert28 » Dilluns 09/02/2015 10:13

Don Ramón ha escrit:
sag470 ha escrit:Francamente, si por mi fuera yo me cargaba mañana mismo el 67, el 68, el 57 y el 157, el solapamiento con el tranvía me parece grotesco, es el perfecto ejemplo de mal aprovechamiento de recursos. Esos buses tendrían que ir a servir zonas e itinerarios no servidos por otros transportes, no solaparse con el tranvía en el 90% de su recorrido y mantenerlos para dar esencialmente servicio al 10% de trayecto que queda.
El 68 no se debería quitar ya que cubre el trayecto Cornellà, Esplugues - Avda Esplugues. Ya hay un bus que hace ese recorrido, el 78 desde Montesa, pero que ha perdido muchas frecuencias en dos años (de cada 13-14 min a cada 25 min) como para que se quitase el 68. Las otras tres tal vez si.



Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Dilluns 09/02/2015 15:16

albert28 ha escrit: El 68 no se debería quitar ya que cubre el trayecto Cornellà, Esplugues - Avda Esplugues. Ya hay un bus que hace ese recorrido, el 78 desde Montesa, pero que ha perdido muchas frecuencias en dos años (de cada 13-14 min a cada 25 min) como para que se quitase el 68. Las otras tres tal vez si.
Perdon, tienes razón, me he confundido, el 68 sí tiene su sentido porque entra por arriba y no por la Diagonal. Aunque yo lo haría bajar por Mandri o Muntaner, para aprovechar bien ese itinerario por arriba (ya que para ir al centro idealmente debería de servir el tranvía cuando recorra toda la Diagonal), así sería también el sustituto para el 64 que desaparece dentro de nada. Para ir hacia Via Augusta se puede trasbordar a FGC en Reina Elisenda.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”