Divorci UN Rodalies - UN Regionals

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Divorci UN Rodalies - UN Regionals

Entrada Autor: entfe001 » Dissabte 18/06/2005 12:04

Aquest passat dijous, tornant d'un examen universitari i després d'anar a fer un parell de tonteries de les meves, vaig adreçar-me a l'estació de Plaça de Catalunya de Renfe per demanar un bitllet senzill, amb tarificació de Carnet Jove i de tren regional no exprés, a Girona. Quina fou la meva sorpresa quan en lloc de cobrar-me els 4,20 EUR que costava fins ara pretenien fer que desembutxaqués 5,95 EUR, que és pràcticament la tarifa general de Catalunya Exprés (6 EUR). Pregunto jo, innocent de mi, a què es degut tan brutal increment, i em responen que des de fa dos mesos, a causa de la gestió separada entre Rodalies i Regionals, m'havien de cobrar per una banda un bitllet de rodalies d'una zona (1,15 EUR) doncs per arribar de la Plaça de Catalunya a Clot - Aragó no hi ha cap tren regional que ho faci (textualment, s'havien de repartir els beneficis). Evidentment, vaig negar-me a què em cobréssin tal despropòsit i vaig fer ús de la meva T-10 d'una zona. A més, quan ja havia marxat, fent comptes mentalment vaig comprovar que, descomptant el bitllet senzill de Rodalies, el trajecte a Girona me'l cobraven a tarifa exprés (4,80 EUR) quan explícitament havia demanat tarifa regional a seques. Malauradament no vaig reaccionar a temps per demanar el llibre de reclamacions.

Això sí, mentre a Catalunya s'afanyen a cobrar-te el sobrepreu per agafar un tren de rodalies, a Clot encara et cobren els bitllets a Girona com si hom sortís de Sants, pagant uns quants quilòmetres de més. Espero que aquesta "anormalitat" no tiri endavant, perdent l'ocasió de tenir combinacions gracioses com Girona - Gelida (que encara no he fet), en cas contrari em veuré obligat a omplir un full de reclamacions cada vegada que per un trajecte de Girona al Clot em cobrin el quilometratge de Sants.

O passar-me a l'autobús.
__________

Per cert: quan els regionals de Girona morin a l'Estació de França i Renfe pretengui cobrar 1,15 EUR extres per anar al Passeig de Gràcia o a Sants, que es preparin. Aquí a Girona no ens estem de res per fer protestes actives contra Renfe. I ho saben perfectament.



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dissabte 18/06/2005 13:29

La tarifa des del Clot és la mateixa que des de Sants. Sempre es cobra el mateix des de qualsevol de les estacions de Barcelona i crec que també des de L'Hospitalet.



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dissabte 18/06/2005 13:34

A mi a Sabadell també em van intentar fer el mateix per anar a Lleida via BCN. Com que tenia T-10 no vaig agafar el bitllet de rodalies, però senzillament no entenc aquest despropòsit.



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dissabte 18/06/2005 15:21

Pel que sembla cadascú té les seves normes.

Pel que tinc entès si es pot fer directe amb regional però no en regional/catalunya exprés.

Si és exprés t'han de fer bitllet directe amb regional indicant-te que si agafes un exprés hauràs de pagar la diferència al tren quan aquell exprés no surt des d'aquella estació.

Si has anat amb un tren diferent del que et posa el bitllet penso que has de poder posar una reclamació sempre que sigui demostrable.

Tot i això de la tonteria de Plaça Catalunya amb els bitllets regionals n'estic una mica fart, fora bo anar un dia a atenció al client perquè t'ho aclarrissin bé.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dissabte 18/06/2005 18:13

Provaré d'investigar el tema, em preocupa el que ha dit enthfe respecte el divorci entre UNs; intuitivament puc creure'm que Renfe vulgui tallar la possibilitat d'ultilitzar bitllets regionals en trams de rodalies. Espero i desitjo que no, no fa gaire no vaig tenir problemes en fer un Lleida-Montgat. :D

Estic per anar a demanar a Plaça Catalunya un Barcelona-Fornells de la Selva via Mataró (és a dir segons el criteri exposat: bitllet de sis zones fins a Maçanet i bitllet regional Maçanat-Fornells).


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dissabte 18/06/2005 18:16

Sempre et quedarà l'honor de demanar un Planoles-Garraf, ja que la línia de Puigcerdà és de rodalies :D si bé utilitza bitllets de regionals :?:


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

Entrada Autor: Albert » Diumenge 19/06/2005 22:47

Jo havia demanat més d'un cop a Martorell el bitllet Martorell - Caldes de Malavella. Agafava el tren que sortia de Sants a les 8.20 els diumenges, ara no recordo si era un regional o un catalunya exprés. Però de de fa uns mesos el taquiller de MArtorell em diu que ara ja no ho pot fer, diu que el sistema ja no li permet fer aquests bitllets Rodalies/Regionals.



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Diumenge 19/06/2005 22:50

El sistema informàtic ho permet perfectament.

El tren de les 8:20 és Regional


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dimarts 21/06/2005 19:11

Últimament he viatjat des de Barcelona Sants a Barcelona-Estació de França en Catalunya Exprés. :D (per pur caprici, clar :) )
La cara de "flipe" dels taquillers de Sants era impressionant. Els va costar fer-me'l i bastant. Estan acostumats a fer els bitllets cap a l'altra banda. Això sí, van demanar-me amables disculpes per la tardança. :o
El que és curiós és que a la pantalleta del preu va sortir com si fos de rodalia "1 zona, 1.35EUR" però el bitllet va ser de regionals i tarifa Catex, com ha de ser ja que no arriben trens de tarifa regional a l'estació de França.
El que em crida l'atenció és el quilometratge que surt al bitllet: 0kms. :o

Prometo un L'Hospitalet de Llobregat-Estació de França o semblant.


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 21/06/2005 20:09

liniadelRipollés ha escrit: Prometo un L'Hospitalet de Llobregat-Estació de França o semblant.
A veure si t'el volen fer. Una vegada vaig intentar demanar un bitllet a Barberà del Vallès des de l'Estació de França i tots els taquillers em deien que no m'el podien fer, que em feien un a Sants (que deien que em costava, l'any passat, 1,50 euros) i d'allà que agafés un de rodalies.

Evidentment vaig acabar agafant el 39 fins Arc de Triomf i d'allà el rodalies.



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimarts 21/06/2005 22:56

Suposo que en el panell apareix 1 zona perquè és el que està programat en funció de la destinació que s'ha posat.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 28/06/2005 18:09

Doncs ahir vaig tenir un altre cas de "divorci", aquest cas amb la UN de Regionals tot soleta. Arribo sobre les 11.30 a Barcelona-Sants i em dirigeixo a les guixetes de regionals per demanar un bitllet d'anada i tornada amb carnet jove a Monzón. Doncs bé, després d'esperar la cua, li demano al de la guixeta i em diu de males maneres "aquí para Monzón no hay nada". Com que potser es pensava que li demanaria un bitllet per el Talgo que surt a les 12.30, li vaig aclarar que no volia anar amb el Talgo, sinó "amb trens regionals" (no vaig tenir temps a dir-li que amb transbordament a Lleida). Segons ell, havia d'anar a les guixetes de grans línies. Doncs bé, fent cas a aquest despropòsit, vaig a les guixetes de Grans Línies i li comento el cas al de la guixeta. Evidentment, em va dir que ell no m'el podia vendre i, en certa manera, va acabar al·lucinant pepinillos. Torno a les guixetes de regionals, però a un altre i en principi no em diu res, però agafa el llibret de codis i no li quadra... li dic que he de fer transbordament a Lleida i em diu que no m'el pot fer directament... així que vaig desistir i vaig demanar un a Lleida (d'anada, només). Com a Lleida hi ha un enllaç molt just (el RE que surt de BCN a les 12.03 arriba a Lleida a les 14.50, i el RE cap a Saragossa surt a les 15.00) no sé si tindria temps d'anar a la guixeta. En camí, li comento a l'interventor que vaig a Montsó i que a Sants m'havien dit que no m'el podien fer directe i em diu que vagi directament a l'altre tren i ja m'el farà el revisor. Com vàrem arribar 5 minuts avançats a Lleida m'en vaig mig corrent a la guixeta per compar un bitllet d'anar a Monzón. Per cert, és tèrmic :'( Bé, el tema dels bitllets a Lleida el comento més endavant. Agafo l'RE i, amb un petit contratemps (és a dir, el tren ja estava quasi fora de l'estació quan el cap d'estació l'ordena parar, recular i agafar 3 viatgers que s'els havia escapat i tornar a sortir) arribem sense més contratemps a Monzón. Allà, després d'observar l'estació i els horaris del bus urbà de Montsó a uns 10 minuts abans que surti l'RE a Lleida em disposo a demanar un bitllet a Barcelona, amb tarifa RE. El taquiller, primer de tot, em diu "para cuándo" (és a dir, es pensava que li demanaria un bitllet amb reserva per al Talgo!). Li dic que amb el regional i després de dir-li que podia fer enllaç a Lleida amb un altre que baixa a Barcelona, em diu que no m'el pot fer directament a Barcelona i em fa un a Lleida. I evidentment, a Lleida vaig haver de demanar un altre per a BCN, aquest cop el format del bitllet era "de tira". És a dir, a Lleida donen fins a 3 tipus diferents de bitllets: "de tira" de color groc, magnètics de regionals de tinta normal i magnètics amb tinta tèrmica, a part dels de la màquina autovenda, quan no està espatllada, és clar.

Així que si ja dins de Regionals es fan un embolic, a l'hora de fer combinats Rodalies-Regionals...



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimarts 28/06/2005 21:01

A Montsó es van negar un cop a fer-me un bitllet directe a Barcelona amb transbordament de regionals.

Tu el proper cop que vulguis destinacions d'aquestes has d'anar amb el codi preparat. :D


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dimarts 28/06/2005 21:36

Com vàrem arribar 5 minuts avançats a Lleida m'en vaig mig corrent a la guixeta per compar un bitllet d'anar a Monzón. Per cert, és tèrmic :'(

Només a la taquilla número del costat Atenció al Client. La resta són de tinta. :D ]


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 28/06/2005 21:37

liniadelRipollés ha escrit: Només a la taquilla número del costat Atenció al Client. La resta són de tinta. :D ]
Sí, això ja ho sé... i la taquilla més propera a l'andana AVE és de tira! :D



liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dimarts 28/06/2005 21:38

Agafo l'RE i, amb un petit contratemps (és a dir, el tren ja estava quasi fora de l'estació quan el cap d'estació l'ordena parar, recular i agafar 3 viatgers que s'els havia escapat i tornar a sortir) ..
Sistema per parar el tren??


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimarts 28/06/2005 21:39

Tan sols et dic que anava amb banderí amb mà, i ens va donar la sortida amb banderí i xiulet. Ara, com el va parar no ho sé...



Avatar de l’usuari
Pere
N9
N9
Entrades: 1566
Ubicació: Alguna estació de rodalies <--> Sabadell Rambla

Entrada Autor: Pere » Diumenge 19/11/2006 23:03

Aquest missatge va dedicat a n'entfe001 i a liniadelRipollès.
Em presento a Plaça Catalunya i......:
-Un a Girona amb Carnet Jove si us plau.
Em contesta l'home amb mala llet:
-Has d'anar a Passeig de Gràcia.
Li contesto jo:
-No se on està aquesta estació (A la realitat si que se anar-hi), aniré a Barcelona-Sants a buscar-lo, no me'l pot fer?
No se que trasteja, i m'acaba donant un bitllet a Girona, amb origen BCN-Sants, i m'anava a donar i a cobrar un bitllet senzill a Sants, i jo li dic.
-Miri, ja marco la T-10 d'una zona.
Em contesta:
-Però marca-la segur eh?
Com és evident, i se que qualsevol bitllet expedit a qualsevol estació de Barcelona i amb destinació a qualsevol estació de Barcelona, et deixa entrar o sortir a qualsevol estació de Barcelona, doncs no he marcat la T10, i he entrat amb el bitllet a Girona. :D



Watermark
N7
N7
Entrades: 328

Entrada Autor: Watermark » Divendres 24/11/2006 21:54

Dedicat a tots els patidors de la taquilla de Barcelona-Plaça Catalunya :D :D

Imatge

Sí! Encara és possible! :)

Us prometo que us explicaré com es pot fer (us adelanto que no pot ser per a qualsevol tren que vulgueu agafar ni a qualsevol hora) i també us explicaré perquè sempre diuen a priori que no te'l poden fer (de fet, quan hi he anat m'han dit que no). No hi ha trampes ni enchufes. Peró la cosa és que vull tornar-ho a probar el proper diumenge -si la taquilla és oberta- en aquest cas cap a Girona, per assegurar-me que tots els taquillers procedeixen igual.

PD. Gràcies senyor interventor pel seu "discret" toc de bolígraf :evil:



liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Divendres 24/11/2006 23:49

Agafar dos Media Distància, evidentment. És a dir, esperar un Hospitalet provinent de Lleida.
Per cert, li podies haver exigit més tinta.
Watermark ha escrit:Dedicat a tots els patidors de la taquilla de Barcelona-Plaça Catalunya :D :D

Imatge

Sí! Encara és possible! :)

Us prometo que us explicaré com es pot fer (us adelanto que no pot ser per a qualsevol tren que vulgueu agafar ni a qualsevol hora) i també us explicaré perquè sempre diuen a priori que no te'l poden fer (de fet, quan hi he anat m'han dit que no). No hi ha trampes ni enchufes. Peró la cosa és que vull tornar-ho a probar el proper diumenge -si la taquilla és oberta- en aquest cas cap a Girona, per assegurar-me que tots els taquillers procedeixen igual.

PD. Gràcies senyor interventor pel seu "discret" toc de bolígraf :evil:


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”