Màquines a estacions FGC que recompensen per reciclar

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Màquines a estacions FGC que recompensen per reciclar

Entrada Autor: metring » Dijous 19/11/2020 18:33

https://govern.cat/salapremsa/convocato ... n-reciclar

FGC i Ecoembes presenten les màquines instal·lades en estacions que recompensen per reciclar

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué, presentaran demà divendres, 20 de novembre, a les 12.00h a l’Espai Provença d’FGC les màquines de reciclatge instal·lades a les estacions amb què la ciutadania rebrà recompenses per reciclar.

La implantació d'aquestes màquines suposa un pas més en l'avanç RECICLOS, un Sistema de Devolució i Recompensa (SDR), creat per Ecoembes, que premia la ciutadania que recicla les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes mitjançant incentius sostenibles i ambientals relacionats amb la millora del seu entorn més proper.

Durant l’acte es farà una demostració en viu del funcionament d'aquestes màquines de reciclatge.

Es prega confirmació d'assistència enviant un correu electrònic a premsa@fgc.cat

12:00|FGC i Ecoembes presenten les màquines instal·lades en estacions que recompensen per reciclar.Espai Provença d'FGC, a l'estació de Provença d'FGC (accés Balmes-Rosselló)|Barcelona (Barcelonès)

El president d'FGC, Ricard Font, i el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué, presentaran les màquines de reciclatge instal·lades a les estacions amb què la ciutadania rebrà recompenses per reciclar.



Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dijous 19/11/2020 19:19

Avui n'he vist una a mig desembalar a La Creu Alta, al vestíbul abans de travessar la barrera tarifària.

Ara volen converir les estacions en abocadors?



Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dijous 19/11/2020 20:23

A molts països tenen aquest tipus de màquines. A Berlín, n'he vist també als supermercats. Hi portes les ampolles de plàstic i la màquina et retorna uns quants cèntims, ara no recordo quants, per cada ampolla, i depenent del tipus d'ampolla. Aquestes màquines que posaran a FGC desconec si també retornaran diners per ampolles introduïdes o si, pel contrari, només permetran dipositar-ne.


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dijous 19/11/2020 23:01

A Alemanya en general està molt introduit, i també en alguns estats americans, com Califòrnia, Washington, Oregón, etc. Et tornen uns centaus per cada envàs que recicles.



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Divendres 20/11/2020 3:41

A mi em sembla fantàstica la idea. Cony, et pots comprar unes llaminadures a canvi. ;)



Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Divendres 20/11/2020 11:48

No tornaran diners.

A Granollers hi ha implantat aquest sistema amb codis qr als contenidors grocs, però quan consultes el web no deixa clar amb què et compensen... no cal dir q no ho fa servir ningú.

I en el cas d'Alemanya et tornen una cosa que ja has pagat prèviament, doncs pagues l'envàs en comprar-lo. I posats a fer, podrien fer el mateix amb els envasos de vidre...



pukyxd
N6
N6
Entrades: 254
Ubicació: Santa Coloma de Gramenet

Entrada Autor: pukyxd » Divendres 20/11/2020 15:16

Quan hi hagi la T-Mobilitat es podria compensar amb crèdit per fer viatges.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 20/11/2020 15:49

https://govern.cat/salapremsa/notes-pre ... -estacions

Ecoembes i FGC implanten màquines que recompensen per reciclar a les estacions


S’han instal·lat màquines en 10 estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona que recompensen els ciutadans per reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes, i les pròximes setmanes se n’instal·laran en 5 estacions més
Aquestes màquines de reciclatge formen part de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes, que també funciona als contenidors grocs de 16 municipis de Catalunya

FGCFont, Tost i Balaguer, aquest matí a l'Espai Provença d'FGC.

Per primera vegada, els ciutadans catalans podran reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes quan es trobin a les estacions de tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) i obtenir recompenses en fer-ho. Això és possible gràcies a què FGC i Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos, han instal·lat màquines de reciclatge en 10 estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. La iniciativa s’han presentat avui a l’Espai Provença en un acte en què hi ha participat el president d’FGC, Ricard Font; el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balaguer, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

Aquestes màquines de reciclar formen part de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes i pel qual, a més de cuidar el medi ambient donant una segona vida a aquests residus, els ciutadans rebran recompenses amb les quals fomentar el transport sostenible (participant en sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics) o ajudar els que més ho necessiten (contribuint a ajudar al Banc d’Aliments de Catalunya), entre d’altres. Aquest sistema ja funciona als contenidors grocs de 16 municipis catalans.

Des d’avui ja hi haurà màquines de reciclatge instal·lades a les estacions de Provença, Martorell Central, Pl. Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu | Gràcia i Vallparadís Universitat. A partir de la setmana vinent, també n’hi haurà a Pl. Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. En total, a finals de novembre hi hauarà 15 màquines en 15 estacions i de cara a finals d’any està previst que se n’instal·lin més en altres localitzacions.

“Amb aquesta acció, des de Ferrocarrils fem una passa més per contribuir a la sostenibilitat. Cedim espais a les nostres estacions per fomentar el reciclatge i avançar cap a un model d’economia circular, neutre en emissions i inclusiva, que ens permeti aconseguir els canvis que la societat i l’economia necessiten. L’aposta d’FGC per la sostenibilitat no és nova. A FGC som activistes en la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’aire. Ja hem reduït un 72% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle amb la compra d’energia verda certificada. Tota l’energia que consumim avui dia és verda i l’any vinent serà tota solar. I estem convençuts que la millor manera de continuar contribuint a la reducció d’emissions és amb més oferta de transport públic. Per això, tenim projectes en marxa que ens permetran, a curt termini, passar d’una oferta actual de 120 milions de viatges/any a 250 milions, ha assenyalat el president d’FGC durant l’acte.

“Amb l’arribada d’aquestes màquines donem un pas més per fer evolucionar l’actual sistema de reciclatge, contribuint a avançar cap a un model d’economia circular capaç de donar resposta als nous desafiaments i objectius legislatius marcats des d’Europa i reconeixent la tasca dels ciutadans que reciclen a través de recompenses socials y ambientals que generen un impacte positiu al seu entorn més immediat”, ha declarat el portaveu d’Ecoembes. Per a Balagué, “RECICLOS va començar a Catalunya incorporant tecnologia als contenidors grocs gràcies a la col·laboració de la Generalitat que ara, només un any després, ens torna a donar la mà per a implantar aquestes màquines. En aquest sentit, vull traslladar-los el meu agraïment per seguir fomentant el reciclatge i dur-lo a tots els àmbits del nostre dia a dia, com són aquestes 15 estacions”.

El director de l’ARC ha manifestat que des de l’Agència de Residus de Catalunya “valorem positivament aquelles iniciatives que impliquin millor la participació ciutadana en la separació de residus, facilitant incentius als que col·laboren en separar correctament els residus”.

Com funcionen les màquines

Fer ús de la màquina de RECICLOS és molt senzill: els ciutadans només han de connectar-se a webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar, depositar-lo a una de les màquines disponibles i escanejar el codi QR que apareixerà a la pantalla. En fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per diferents recompenses disponibles.

Amb els incentius que rebin per reciclar a les màquines de les estacions d’FGC, la ciutadania podrà escollir fomentar el transport sostenible obtenint, entre altres premis, participacions en sortejos per bitllets de Ferrocarrils o patinets elèctrics. També podran contribuir a altres causes de caràcter solidari per ajudar la comunitat, tenint l’oportunitat de donar els seus punts al Banc d’Aliments de Catalunya.

Catalunya, pionera en apostar per RECICLOS

Catalunya va ser la primera regió en apostar per RECICLOS fa un any com a projecte pilot a quatre municipis, incorporant tecnologia als contenidors grocs del carrer. Avui ja són 16 les localitats catalanes on s’està incentivant el reciclatge a través d’aquest SDR. Durant el primer any, s’han generat més de 196.700 punts que els ciutadans han pogut bescanviar per diferents incentius amb els quals fomentar la mobilitat sostenible a la seva localitat o contribuir a causes socials, com donacions al Banc d’Aliments o a Creu Roja. Ara, amb les màquines a les estacions d’FGC, Catalunya torna a ser pionera en la seva aposta per RECICLOS, que s’estendran també a altres territoris de l’Estat fins a instal·lar un total de 100 màquines al llarg de 2020.

Sobre Ecoembes

Ecoembes és l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge dels envasos de plàstic, llaunes i briks (contenidor gro) i els envasos de paper i cartró (contenidor blau) a tot l’Estat. Al 2019 es van reciclar més d’1,5 milions de tones d’envasos de plàstic, llaunes, briks, i de paper i cartró a tot Espanya. Gràcies a aquesta xifra es van obtenir nombrosos beneficis ambientals: es va evitar l’emissió d’1,67 milions de tones de CO2 a l’atmosfera (l’equivalent al que emeten les centrals de carbó a Espanya durant dos mesos o a l’estalvi de 6,37 milions de MWh) i es van estalviar 20,74 milions de metros cúbics d’aigua.



GigioGigo
N3
N3
Entrades: 21

Entrada Autor: GigioGigo » Dimarts 24/11/2020 10:37

Que voleu que us digui, però crec que ja tenim uns quants containers grocs pels carrers... què aporta això a més de marketing per a ells?



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimarts 24/11/2020 11:11

GigioGigo ha escrit:
Dimarts 24/11/2020 10:37
què aporta això a més de marketing per a ells?
"Pingües beneficios", company.

Antigament -> reutilitzar ("devolver en tienda/supermercado los cascos vacíos") tenia un retorn immediat (dels diners que havies avançat per si no els retornaves)

Actualment -> reciclar ("posar allà els envasos buits") en aquetes màquines et fa entrar en la maquinària de sortejos i promocions d'una empresa privada, que s'oposa a tornar una mica als orígens (reutilització directa d'envasos intactes retornats)

https://www.eldiario.es/economia/negoci ... 64940.html

A la sombra de Ecoembes: grandes empresas reciclan tu basura con una facturación de 494 millones
La compañía que gestiona Ecoembes, organización sin ánimo de lucro, tuvo una cifra de negocio de 494,1 millones en 2016 y contó con 84 convenios públicos
En su accionariado participan, entre otras, Bimbo, Campofrío, Codorniú, Colgate, Danone, Freixenet, Gallina Blanca, l'Oreal, Nestlé y PepsiCo
Tanto Ecoembes como su homóloga del vidrio, Ecovidrio, se oponen al sistema de retorno de envases (SDDR), defendido por grupos ecologistas


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

GigioGigo
N3
N3
Entrades: 21

Entrada Autor: GigioGigo » Dimarts 24/11/2020 15:41

Fran-Ikarus ha escrit:
Dimarts 24/11/2020 11:11
GigioGigo ha escrit:
Dimarts 24/11/2020 10:37
què aporta això a més de marketing per a ells?
"Pingües beneficios", company.

Antigament -> reutilitzar ("devolver en tienda/supermercado los cascos vacíos") tenia un retorn immediat (dels diners que havies avançat per si no els retornaves)

Actualment -> reciclar ("posar allà els envasos buits") en aquetes màquines et fa entrar en la maquinària de sortejos i promocions d'una empresa privada, que s'oposa a tornar una mica als orígens (reutilització directa d'envasos intactes retornats)

https://www.eldiario.es/economia/negoci ... 64940.html

A la sombra de Ecoembes: grandes empresas reciclan tu basura con una facturación de 494 millones
La compañía que gestiona Ecoembes, organización sin ánimo de lucro, tuvo una cifra de negocio de 494,1 millones en 2016 y contó con 84 convenios públicos
En su accionariado participan, entre otras, Bimbo, Campofrío, Codorniú, Colgate, Danone, Freixenet, Gallina Blanca, l'Oreal, Nestlé y PepsiCo
Tanto Ecoembes como su homóloga del vidrio, Ecovidrio, se oponen al sistema de retorno de envases (SDDR), defendido por grupos ecologistas
Ja veig, així que han descobert una altra manera de fer calers :D



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimarts 01/12/2020 20:08

Ja s'estan col·locant codis QR i la promo als contenidors grocs del carrer (al menys, a Badalona).

Per tant, la maquineta dels FGC ha estat només la campanya de presentació de quelcom que s'aplicarà a tots els contenidors:

www.reciclos.com

La promoció només es vàlida per ampolles de plàstic de begudes i em sembla força tediosa. :?


Salvem l'Estació de França!

Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dimecres 02/12/2020 10:11

m.h.t. ha escrit:
Dimarts 01/12/2020 20:08
Ja s'estan col·locant codis QR i la promo als contenidors grocs del carrer (al menys, a Badalona).

Per tant, la maquineta dels FGC ha estat només la campanya de presentació de quelcom que s'aplicarà a tots els contenidors:
Com he dit uns missatges més amunt, a Granollers fa mesos que ho tenim i no ho fa servir ningú



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 02/12/2020 12:37

Promo a Badalona? Des de quan Badalona és territori FGC?



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimecres 02/12/2020 19:24

Renfe445 ha escrit:
Dimecres 02/12/2020 12:37
Promo a Badalona? Des de quan Badalona és territori FGC?
FGC no hi te res a Badalona, es refereix que aquests QR (d'Ecoembes) també els posen als contenidors del carrer, de la mateixa manera que hi ha a Granollers, tal i com diu en Granolleri. Em suposo doncs que això d'FGC no es més que una promoció de l'invent amb una col·laboració.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 02/12/2020 23:17

Miquel ha escrit:
Dimecres 02/12/2020 19:24
Renfe445 ha escrit:
Dimecres 02/12/2020 12:37
Promo a Badalona? Des de quan Badalona és territori FGC?
FGC no hi te res a Badalona, es refereix que aquests QR (d'Ecoembes) també els posen als contenidors del carrer, de la mateixa manera que hi ha a Granollers, tal i com diu en Granolleri. Em suposo doncs que això d'FGC no es més que una promoció de l'invent amb una col·laboració.
Ahhh d'acord... Acostumat a veure que els projectes que surten a FGC normalment són normalment propietat de la pròpia companyia, doncs em va sobtar.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”