Lloguer públic de bicicletes a Barcelona (Bicing)

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon

Ara que aviat pujaran el Bicing més del doble, el seguiras fent servir?

Clar, tot i la pujada, em surt millor que el transport públic
1
6%
Si, prefereixo agafar un transport ecològic
2
11%
No ho sé, ja veure quan m'hi trobi
5
28%
Em sembla que a partir d'ara, l'agafarà sa tia!
10
56%
 
Vots totals: 18
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Lloguer públic de bicicletes a Barcelona (Bicing)

Entrada Autor: metring » Dimarts 16/01/2007 16:37

De EPC:

Barcelona implantará un sistema público de alquiler de bicicletas a partir de marzo


La ciudad de Barcelona implantará a partir del próximo 23 de marzo un sistema público de alquiler de bicicletas, para que los ciudadanos puedan hacer pequeños recorridos por el centro de la ciudad y completarlos en autobús o en metro.

El nuevo servicio ya funciona con éxito en varias ciudades europeas, como Estocolmo (Suecia), Lyón (Francia) y Oslo (Noruega).

El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacado que el sistema pretende "aumentar los usuarios de la bicicleta en días laborables", que actualmente son unos 40.000. El objetivo es que los usuarios "hagan pequeños recorridos en bicicleta para combinarlo con desplazamientos a pie y en transporte público", ha declarado Hereu.

Se financiará con los excedentes del área verde(doncs si que dona de si :x )
El nuevo sistema funcionará con una tarjeta de abono personal. Los usuarios podrán alquilar la bicicleta en puntos de entrega y de recogida, con capacidad para 15 bicicletas, que se situarán cerca de estaciones de metro y aparcamientos municipales.

Este proyecto, que costará 2,2 millones de euros cuando se hayan implantado las 1.500 bicicletas, se financiará "con los excedentes del área verde de aparcamiento", ha explicado el concejal de Seguridad y Movilidad, Ferran Julian



megapauer
N8
N8
Entrades: 1203
Ubicació: De la Terra Ferma a l'exili
Contacta:

Entrada Autor: megapauer » Dimarts 16/01/2007 18:35

La idea es fantàstica.

Ara, la pràctica, en una ciutat on l'incivisme és la nota dominant... ho veig utòpic que les bicicletes durin més de 3 mesos.


Salutacions,
Joan

http://www.joanespina.com

Ferrovi
N8
N8
Entrades: 867

Entrada Autor: Ferrovi » Dimarts 16/01/2007 19:44

xD qun ens voldran llogar per un preu disbaratat una bicicleta a la qual li falti el seient, els frens, el radi distorsionat...? xD



Avatar de l’usuari
Guigui  
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 16/01/2007 23:41

I potser aviat el punt de recollida més massificat serà als Encants! :mmm


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Estrella_de_Galicia
N6
N6
Entrades: 288
Ubicació: /dev/null
Contacta:

Entrada Autor: Estrella_de_Galicia » Dimecres 17/01/2007 0:33

Tinc un dubte: si s'alquilen bicicletes será per un determinat públic... ¿estudiants, turistes..? perque per exemple quan vaig a barcelona a donar classes d'ofimatica el que no puc pretendre es surtir del metro, agafar-ne una bicicleta i arribar a classe ¿suat? L'idea es bona tot i que m'encanta la bicicleta i sóc el primer en promocionar aquest tipus de vehicle...però...¿això surt rentable? perque per exemple a l'estació de FGC de terrassa també n'hi ha el ¿bicizoom? però no hi surtiria més barat vendre bicicletes plegables i despress llogar places de "parking" per a bicicletes??? o dit d'una altre forma: llogar una plaça de parking per a bicis a cualsevol estacio de metro aixi per exemple cada vegada que hi surtis de la teva estació ja tens preparada la teva bicicleta per arribar a destinació.. [Modo friki = on] només hi faltaria integrar l'ATM a les bicis [Modo friki =off]

Fins aqui la meva modesta opinió.


Saludos

Pedro Aguilar

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 17/01/2007 9:39

http://www.avui.cat/
----------------------------------------------
Hereu presenta les bicicletes públiques sense Portabella

El nou servei públic, que promou l'ús de la bicicleta, arrenca el 23 de març

M. Ferrando

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va presentar ahir el servei de bicicletes públiques, anomenat Bicing, que es posarà en marxa el 23 de març. La presentació oficial es va fer coincidint amb l'absència del president de la comissió cívica de la bicicleta, Jordi Portabella, que està de viatge per Singapur i Vietnam com a responsable de Promoció Econòmica de Barcelona, amb vint empreses i la Cambra de Comerç de Barcelona. De fet, l'alcalde Joan Clos i el mateix líder d'ERC, que es va mostrar "estranyat" pel fet, ja van presentar les bicicletes públiques al juliol. Bicing, que té un cost de 4,2 milions d'euros i es finança amb els excedents de l'àrea verda, consisteix a posar a disposició dels ciutadans prop de 3.000 bicicletes al llarg d'aquest any.

El sistema funciona a través d'un abonament anual, de 24 euros, o setmanal, d'un euro. Es podrà agafar una bicicleta en alguna de les 300 estacions que hi haurà a Barcelona, sobretot a Ciutat Vella i l'Eixample, i tornar-la, en un màxim de 30 minuts, a qualsevol altre estació situada arreu de la ciutat.



Minotaure
N5
N5
Entrades: 149
Ubicació: Sabadell (Vallès Occidental)

Entrada Autor: Minotaure » Dimecres 17/01/2007 13:24

Guigui ha escrit:I potser aviat el punt de recollida més massificat serà als Encants! :mmm
S'ha de tenir en compte que per poder llogar una bici prèviament t'hauràs de donar d'alta coma abonat, i per tant tindran les teves dades personals. Les bicis incorporaran un xip, i al llogar-les quedarà registrat quina persona té una determinada bici, i suposo que podran fer un seguiment de la localització exacte de la bici.

La veritat és que jo ho trobo una molt bona iniciativa per promoure l'ús de la bici, un mitjà de transport que no provoca cap tipus de contaminació.



Avatar de l’usuari
Estrella_de_Galicia
N6
N6
Entrades: 288
Ubicació: /dev/null
Contacta:

Entrada Autor: Estrella_de_Galicia » Dimecres 17/01/2007 23:13

sobre el tema de bicicletes os recomano llegir això, http://www.iniciodetrayecto.com/tpn/mod ... topic&t=28
es tracta de dotar les bicicletes de una "matricula"


Saludos

Pedro Aguilar

Avatar de l’usuari
sortrens
N8
N8
Entrades: 765
Ubicació: BARCELONA (Catalunya)

Entrada Autor: sortrens » Diumenge 28/01/2007 23:06

Seria convenient posar matrícula a les bicis i no estaría malament que tinguessin una asegurança, ja no només per el qui la porta. També les bicicletas atropellan a la gent. I qui paga aquests accidents? Soc també partidari que hi hagin més carrils bici i aquestes iniciativas com la que ha fet l'Ajuntament. )))



Avatar de l’usuari
Estrella_de_Galicia
N6
N6
Entrades: 288
Ubicació: /dev/null
Contacta:

Entrada Autor: Estrella_de_Galicia » Dilluns 29/01/2007 12:28

sortrens ha escrit:Seria convenient posar matrícula a les bicis i no estaría malament que tinguessin una asegurança, ja no només per el qui la porta. També les bicicletas atropellan a la gent. I qui paga aquests accidents? Soc també partidari que hi hagin més carrils bici i aquestes iniciativas com la que ha fet l'Ajuntament. )))
Doncs sobre la asegurança crec recordar que ni ha alguna cosa i si no m'equivoco estaba sobre el 10-20 euros /any.

Si per exemple per la pesca recreativa (pescar a les roques o en la platja) n'hi ha un seguro, doncs.. perque no per a la bici? (aquest em costava 10 eur/any)


Saludos

Pedro Aguilar

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 26/03/2007 9:32

http://www.avui.cat/
----------------------------------------
Els llogadors de bicicletes, crítics amb el Bicing

Redacció

Els negocis que lloguen bicicletes van criticar ahir les baixes tarifes del nou sistema públic conegut per Bicing i promogut per l'Ajuntament de Barcelona, perquè obligarà a tancar els petits negocis.

La portaveu de l'Associació de Comerciants de Bicicletes de Lloguer Biciturs, Ester Boada, va criticar que l'Ajuntament ha "oblidat" el seu sector i no ha tingut en compte que "alguns petits negocis moriran per aquesta iniciativa".

Malgrat que l'abonament setmanal encara no està disponible, Boada va assegurar que quan finalment entri en funcionament comportarà molts problemes per al sector. "L'Ajuntament té uns mitjans contra els quals no podem lluitar, com ara l'ocupació de la calçada i els preus", afirma Boada.

Nou transport públic

El 22 de març passat van entrar en funcionen catorze terminals Bicing a Barcelona, on els clients poden agafar i deixar un total de 200 bicicletes. Estan emplaçaments estratègics a prop d'estacions de metro i tren, aparcaments públics i equipaments generals.

Per incentivar-ne l'ús, els usuaris que es donin d'alta abans del 6 de juliol pagaran 6 euros per tot l'any. Després es podrà triar entre abonaments setmanals, al preu d'un euro, i un abonament anual, unipersonal i intransferible, que tindrà un preu de 24 euros. El Bicing es pot utilitzar a partir dels 16 anys d'edat.

La targeta electrònica s'ha de sol·licitar a través de la web del servei: http://www.bicing.com. Dóna dret a utilitzar les bicicletes durant mitja hora, tantes vegades com calguin en un mateix dia i amb el mateix horari que el metro.

------------------------------------

Nota: col·loco aquesta notícia al fòrum d etransport públic ja que, al ser bicicletes de lloguer públic, no seria gaire adequat posar-les com transport privat.
wefer l’ha editat per darrera vegada el dia: Dilluns 02/04/2007 0:59, en total s’ha editat 1 vegada.



Avatar de l’usuari
Mortadel·lo
N9
N9
Entrades: 1381

Entrada Autor: Mortadel·lo » Dilluns 26/03/2007 10:39

diguem que n oconvença massa tenint en compte que totes les estacions estan juntes


ES PELIGROSO ASOMARSE

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dilluns 26/03/2007 17:16

Bé, però ens els propers mesos s'ampliaran les estacions fins bona part de l'Eixample i sembla ser un bon complement del metro i ràpid.

Per altra banda... sembla que si fos pels comerciants, l'ajuntament només miraria per ells... :evil:



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 26/03/2007 20:24

victorcasta ha escrit:Per altra banda... sembla que si fos pels comerciants, l'ajuntament només miraria per ells... :evil:
Home... mira-t'ho des de l'altre banda: poses un negoci per promocionar el transport ecològic entre la gent (lloguer de bicis), i quan comença a tenir èxit ve l'ajuntament (poc abans d'unes eleccions municipals) i et tira per terra l'empresa en la que has posat tots els teus esforços i il·lusions.
Després diran que a Catalunya falta esperit emprenedor, que si estem a la cua d'Europa en la creació d'empreses, en la innovació mediambiental, etc, etc.



Avatar de l’usuari
George85
N8
N8
Entrades: 700
Ubicació: BCN, Eixample
Contacta:

Entrada Autor: George85 » Dilluns 26/03/2007 20:40

El públic objectiu dels dos negocis no té res a veure.

El bicing està dirigit a gent que per anar a treballar diariament agafa la bici per fer un recorregut d'uns 20 min. entre dos punts, un dels quals és una parada/estació d'un mode de transport públic i l'altre és casa seva o la feina.

El lloguer de bicicletes hauria d'estar enfocat a l'oci/turisme. Per a gent que vol llogar la bici per hores, mig dia o tot un dia. L'origen del recorregut podria ser un punt cèntric com parcs o lloc turístics. E

Que jo sàpiga, cap d'aquests que es queixen lloguen bicis a cada boca de metro o parada de tranvia/bus per periodes de temps de 30min. amb un màx de 2 hores.

Son clarament dos negocis diferents. Abans de queixar-se podrien hab-se parat a pensat en cinergies i haber presentat un plà de negoci per guanyar la concessió del bicing. D'aquestes forma diversificaven el seu negoci, abarcant més públics i "fent país". Si no vaig errat, l'empresa consecionaria del bicing és europea.

Però no... :roll:



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimarts 27/03/2007 10:39

Aixo em recorda als ditxosos taxistes de Berga qe volen impedir de totes totes que es posi bus urbà a BErga per que "els hi fa la competencia" >:(



dgtxa
N5
N5
Entrades: 99
Ubicació: Olot

Entrada Autor: dgtxa » Dimarts 27/03/2007 21:50

Efectivament, són dos públics diferents.

Però el bicing no només servirà per a les persones que van a la feina cada dia, sinó també a les persones que es desplacen tot sovint a Barcelona els caps de setmana i que no els motiva gaire agafar el metro.

Què millor que poder agafar una bici, per -crec que són- 6 euros l'any, tantes vegades com vulguis, per fer un recorregut que en general no supera la mitja hora des del lloc on et deixa el tren fins al teu lloc de destí?



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 02/04/2007 0:58

http://www.avui.cat/
--------------------------------------
Fem 'bicing'
Lluís-Anton Baulenas

Hem esperat uns quants dies per fer un tomb per les estacions disponibles del nou servei municipal batejat amb el nom de bicing. El que l'Ajuntament qualifica una mica pomposament de "nou transport públic a Barcelona" val a dir que promet i força. Ja saben com va això: s'agafa una bici en una estació i s'ha de deixar en una altra (no cal que sigui la mateixa). Ara mateix no serveix de gaire ja que tan sols en funcionen 14, d'estacions, però a partir de l'u de juliol s'haurà arribat a les 300. Només llavors podrà començar a mesurar-se el veritable profit de la proposta.

Les estacions tenen un lector electrònic de targetes. En passar-hi la teva, et diu quina bici t'adjudica i la desbloqueja. Al costat, hi ha una barra llarga horitzontal. Les bicis tenen una mena de parell d'ullals de lleó marí d'alumini que literalment mosseguen la barra esmentada. Per endur-se-les caldria un atac coordinat d'una brigada de lladres d'un cert nivell, els quals, a més, necessitarien un seguit d'eines d'allò més sofisticades. Aquest cop, doncs, no han anat amb el lliri a la mà, a la Casa Gran. Bon rotllet, bons preus, sostenibilitat, Barcelona és bona, si la bici roda (com a Lió o Oslo), però a mi no me'n robes ni una, ops! (ara ja és al DIEC, ja es pot dir).

Turistes i indígenes curiosos

Ara per ara no hi ha gaire moviment entorn de les estacions. Molts turistes s'hi acosten perquè es pensen que és un punt de lloguer de bicis de passeig. També força indígenes, els quals, com és habitual en aquests casos, no en tenen ni idea. Per sort, a cada estació hi ha nois o noies amb gorra vermella que, d'entrada, no saps si són del bicing o et volen donar un exemplar del Metro o l'ADN. T'atenen amablement i et donen un tríptic que sembla un díptic, però que en realitat és un quadríptic.

Problemes captats al vol plantejats pels ciutadans passavolants que s'han apropat a les estacions? El fet que hagis de demanar la targeta electrònica de l'abonament per Internet. Quan ho saben, més d'un es desinfla. Allà mateix, ja n'hauria comprat una. Molt més quan hi ha una oferta de llançament imbatible (d'aquí l'emprenyada dels professionals del sector de lloguer de bicis): Si compres l'abonament anual abans del 6 de juliol, només costa sis euros (en qualsevol cas, després, només en costarà vint-i-quatre). Recordem que l'esmentat abonament permet fer gratis trajectes d'una estació a l'altra sempre que no superi la mitja hora d'ús. A partir del minut trenta-u, igualment, costa tan sols trenta cèntims cada mitja hora.

Això del bicing pot funcionar molt bé. I per una vegada, es tracta d'un servei a preu popular i que sembla que se t'ofereix sense trampa amagada. A més, ni tan sols és una proposta electoralista ja que es va plantejar per primer cop quan encara hi havia l'alcalde Clos. Toquem fusta.



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimecres 04/04/2007 11:52

:o A la web de Tmb hi ha un hipervinculo a la web del bicing: http://www.tmb.net/ca_ES/home.jsp



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dissabte 14/04/2007 16:07

http://www.avui.cat/
-------------------------------------------
El Bicing arriba als 4.000 abonats en tres setmanes
La fira de la bici obre les portes i espera 40.000 visites fins diumenge

Quim Torrent

El sistema de lloguer públic de bicicletes de Barcelona, Bicing, funciona. Quan no fa ni un mes que va començar la seva implantació el nombre d'abonats ja supera els 4.000, tot i que només està implantat en una petita part de la ciutat. L'alcalde, Jordi Hereu, va assegurar ahir que cada setmana "hi ha un augment espectacular" del nombre d'abonats al sistema.

Hereu va aprofitar la inauguració de la segona edició del Bike Show Barcelona per recollir els fruits del Bicing i presentar-ho de cara a les eleccions com un dels seus èxits en els pocs mesos que porta al capdavant de l'Ajuntament. "La bicicleta està de moda", va resumir Hereu, que considera que la ciutat està preparada per absorbir el creixement del nombre de ciclistes. Més que fer nous carrils bici, l'alcalde aposta per rebaixar la velocitat de circulació dels vehicles motoritzats als carrers per permetre que els ciclistes puguin compartir espai amb cotxes i motos.

La fira de la bicicleta va obrir ahir les portes amb la previsió que prop de 40.000 persones s'acostin a les instal·lacions del Palau Sant Jordi durant aquest cap de setmana. El Bike Show, que com l'any passat combina el vessant lúdic, professional, i de competició, encara l'edició d'aquest any com la de la consolidació com a fira de referència al sud d'Europa. L'entrada al recinte costa 10 euros.
Botons



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”