wefer ha escrit:437.001 ha escrit: Però saben tant bé com haurieu de saber vosaltres que si la Le Pen guanya, el tràfic de mercaderies entre la Península Ibèrica i Centreeuropa (o entre Centreeuropa i Gran Bretanya i Irlanda) s'haurà de fer probablement en vaixell...
Això és una barbaritat, començant pel fet que bona part de les inversions a Espanya són d'empreses franceses que són les primeres interessades en tenir bones comunicacions. Només en el sector dels transports podem citar Alstom, Peugeot o Citroën com a exemples ben senzills.
Una cosa són els interessos de les empreses, i una altra cosa els interessos dels votants.
Recorda: la City de Londres volia seguir a la UE, perquè evidentment hi té uns interessos econòmics immensos, però els votants van decidir una altra cosa...
És una barbaritat només si no saps de què va la pel.lícula.
Aquí tothom és molt europeïsta, però enllà dels Pirineus les coses no necessàriament es veuen de la mateixa manera... i això no vol dir que al nord sempre tinguin raó.
wefer ha escrit:437.001 ha escrit:La R3, la R11, la R12 i la R13 les treus de la llista d'"abandonades", gràcies: no ho estan. Compara amb la línia d'Alcoi, la C1 Alacant-Murcia o la C2 Murcia-Águilas, la línia de Teruel o Utiel-Cuenca-Aranjuez (i Sant Isidre-València Nord), la de Canfranc, i treu conclusions.
Si vols les podem comparar amb el Santander-Mediterráneo. Així arribarem a la conclusió que les línies catalanes són les millors del món, amaguem el cap sota l'ala i som les persones més felices del món.
El que no és realista, és que amb una situació de crisi econòmica, es vulgui tenir les millors infrastructures del món, que és el que exigeixen els polítics (i no tant la gent).
Si els polítics estiguéssin de veritat a l'altura (resultarà que els polítics catalans són millors i més honrats que els d'altres comunitats... HA!!! Si de cas, els de Lleida, i encara), no estarien constantment exigint anysllumisme quan no n'hi ha ni per espelmes (i no parlo només de Catalunya, a altres comunitats també passa, però a menor escala).
I per suposat, la premsa, que cada dia importa més què diuen ells, que no què diuen els polítics.
Importa més què diuen Francesc-Marc Álvaro, Pilar Rahola, Eduardo Inda o Federico Jiménez-Losantos, que no què diuen els polítics, o que què és el que fa falta de veritat.
wefer ha escrit:Lamentablement, la realitat és una altra molt diferent: trens lents, que no compleixen horaris, freqüències sota mínims i servei molt deficient en general. No, això no és normal en un país que està dins de la Unió Europea, ho sento, i de cap manera penso acceptar-ho.
Doncs... si sí que és normal a França, Alemanya i el Regne Unit (retards a l'ordre del dia), com pot no ser normal a la UE?
Alerta: no estic dient que Adif o Renfe estiguin lliures de culpa, però avui ja no és cert que el pitjor nucli de Rodalies sigui el de Barcelona (que de fet mai ho ha estat, el pitjor sempre ha estat el d'Alacant/Murcia, però d'ençà del desastre que era el 2002/2003, ja s'ha passat a un altre nivell), i s'està començant a donar el cas que les reformes que s'estan duent a terme estan fent que el de Barcelona ja no estigui tant pel darrere ni molt menys del de Madrid (no tinc en compte les reformes ajornades per nimbysme -Montcada-Santa Perpètua-Mollet per una banda, Sant Feliu per l'altra-).
Falta que acabin d'instal.lar l'ERTMS d'una punyetera vegada als dos túnels (Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya), i part de les incidències desapareixeran. No, no totes.
Quant a les línies de regionals, avui dia només hi ha tres trams amb les vies en mal estat: Reus-Móra-Saragossa, Maçanet-Caldes de Malavella, i Lleida-Mollerussa. Altra cosa és l'escàs manteniment degut a la crisi (que ha dut a que hi hagi una falta de personal). Dir una altra cosa, francament, no és realista.
Tot i que les obres al tram Castellbisbal-Sant Vicenç de Calders i Camp de Tarragona-Vila-seca-Vandellòs, no van al ritme que haurien d'anar, és clar...
Però aquí s'hauria de veure qui hi ha al darrere que no li interessa que això es dugui a terme, i molt em temo que si d'alguna cosa es pot acusar Adif amb el Corredor Mediterrani, és de cedir massa als lobbys de la carretera (alguns dels més importants dels quals estan a Barcelona: RACC, Abertis).
I per acabar, un percentatge important de les incidències a Catalunya són els atropellaments, molt més nombrosos que a les altres comunitats autònomes (el 75% de tot l'estat).
Per què aquí els suicides es tiren al tren, i a altres llocs no, o no tant? Doncs no ho sé, però això sí que sembla ser part del fet diferencial...
