Nova estació entre Pubilla Casas i Collblanc: Ernest Lluch

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
El LLOP
N9
N9
Entrades: 1635
Ubicació: esperant via lliure

Re: Nova estació entre Pubilla Casas i Collblanc: Ernest Lluch

Entrada Autor: El LLOP » Dimecres 04/11/2009 23:01

només queda rematar quatre detalls per que es pugui normalitzar la línia.


ImatgeAvatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 04/11/2009 23:04

Per tant, el 9 de novembre com a data de represa del servei és perfectament plausible...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

noujubilat
N1
N1
Entrades: 2

Entrada Autor: noujubilat » Dijous 05/11/2009 9:28

Hola a tots,

La veritat és que cap dels que acostumem a entretindre'ns amb l'obra des de les reixes crèiem que els executors de l'obra serien capaços de fer tanta feina en tant poc temps.

Jo em pensava que estaven fent la llosa amb ciment a mitja alçada perquè ningú veiés que no tenien temps de acabar les instal·lacions necessàries perque circuli el metro.

Tot i així, després de veure la foto publicada per l'amic "llop" no deixa lloc a dubte (gracies per publicar-la, ens han tapat l'espectacle amb la llosa de ciment i començavem a aborrir-nos).Danzig
N8
N8
Entrades: 761
Ubicació: L'HospiMollet

Entrada Autor: Danzig » Dijous 05/11/2009 10:01

Doncs sí, bona feinaAvatar de l’usuari
retired44
N3
N3
Entrades: 39
Ubicació: Collblanc

Entrada Autor: retired44 » Dijous 05/11/2009 10:12

Me uno a las felicitaciones a los ejecutores de la obra, nos han dado una buena lección de como se finaliza un proyecto constructivo de gran complejidad.

Desde que se pusieron las vigas del techo de la estación he tenido unas dudas que ahora planteo aquí, ¿porqué las vigas del centro de la estación están más bajas que las de los extremos, las que quedan a nivel de los futuros vestíbulos?. De todo el volumen excavado parece claro que la zona entre techo de estación y nivel de la calle correspondiente al espacio entre los vestíbulos del tram y ernest lluch quedará vacío, ¿Se le dará algún uso?.

Por útimo, algunos rumores nos han llegado de que, una vez restablecido el servicio, el resto de la obra entrará en una fase de ralentí, provocada por la falta de presupuesto. ¿tiene alguien confirmación más fundamentada de esto?. Los siguientes hitos del proyecto están en Mayo 2010, apertura de la circulación en la carretera, y Otoño 2010 o durante 2011, apertura de la estación.

Aunque la duración de la obra, su cercanía y visibilidad nos ha hecho participar en su progreso de forma muy directa (salvando las molestias propias de este tipo de intervenciones en el espacio ciudadano), creo que a todos nos gustaría que no se demorara más allá de los plazos previstos, aunque el último está perfectamente indefinido por el DPTOP. :?Miquel
Administrador
Entrades: 4165
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 05/11/2009 17:37

En una setmana o han tapat, m'hi vaig pasar dimarts pasat, i desde Collblanc es veia la mar de bé la llum natural(sera que están a tocar :twisted: ), de fet, els trens anaven fins adalt a fer el cambi de via.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Tirafondo
N1
N1
Entrades: 3

Entrada Autor: Tirafondo » Dijous 05/11/2009 23:24

Molt bona la informació del Llop i bones fotos, en les que no es veuen gaires treballadors, no sé com hauran fet l'obra tan ràpid i amb tant poca gent.

Alguna noticia mes Llop podrem passar la setmana que bé en Metro sense donar gaire volta??Avatar de l’usuari
El LLOP
N9
N9
Entrades: 1635
Ubicació: esperant via lliure

Entrada Autor: El LLOP » Divendres 06/11/2009 8:28

en principi, sense problema. Recalco el "en principi"noujubilat
N1
N1
Entrades: 2

Entrada Autor: noujubilat » Divendres 06/11/2009 11:03

Tirafondo, el cert és que des del mirador es veia bastanta gent i també molta aglomeració de màquines. Desconeixo el nombre exacte de treballadors que són però n'hi ha molts més dels que apareixen a la foto. Suposo que sería l'hora de dinar o alguna cosa per l'estil.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22866
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 06/11/2009 19:25

Per a recordar:

http://www.tmb.net/ca_ES/siterelated/no ... 8&idioma=C

Es restableix el servei de metro a l’L5 entre Can Boixeres i Collblanc

● El servei de metro quedarà restablert completament a l’L5 el proper dimarts 10 de novembre, un cop finalitzades les obres de millora que mantenien tancat el tram entre les estacions de Can Boixeres i Collblanc des de principis d’agost. A partir d’ara, les obres continuaran sense afectar la circulació de trens.

● El tall del servei ha permès executar obres de construcció de l’estructura de la nova estació d’Ernest Lluch i del nou vestíbul de l’estació de Can Vidalet de l’L5.

Reobertura del tram entre Can Boixeres i Collblanc

El proper dimarts 10 de novembre, a les 5.00 hores,el servei de metro a l’L5 quedarà completament restablert, amb la reobertura del tram de línia entre les estacions de Can Boixeres i Collblanc, tancat des del passat mes d’agost per obres de millora de la xarxa.

L’altre tram de l’L5 afectat per obres aquest estiu, entre les estacions d’Horta i Vilapicina, ja va quedar reobert el passat 18 de setembre, un cop completades les obres per connectar l’actual cua de maniobres d’Horta amb el tram inicial del perllongament de la línia fins a Vall d’Hebron.

D’aquesta manera, es restableix el servei a totes les estacions de l’L5, un cop enllestides les obres que afectaven els diferents trams de vies. Els treballs s’han dut a terme en paral·lel i aprofitant el descens de passatgers de la xarxa de metro durant el període d’estiu. A partir d’ara, les obres continuaran sense afectar la circulació de trens.

El restabliment del servei comportarà l’eliminació de les tres línies d’autobusos complementaris que es van habilitar amb motiu d’aquesta interrupció del servei de metro, per a facilitar l’accessibilitat a Rodalies, Tramvia i altres línies de metro.

Avancen els treballs a Ernest Lluch i Can Vidalet

El tall del servei ferroviari entre Can Boixeres i Collblanc ha permès executar obres de construcció de la futura estació d’Ernest Lluch i del nou vestíbul de Can Vidalet, ambdues de l’L5.

En aquest sentit, a la nova estació d’Ernest Lluch, s’ha eliminat la volta existent de l’estructura del túnel, al llarg de tot el recinte que albergarà la futura estació, un cop executats els murs pantalla perimetrals que l’envolten. Així, ja s’ha construït l’estructura dels diferents nivells de l’estació: andanes, vestíbuls i accessos. A més, s’ha renovat la plataforma de vies, substituint el balast existent per formigó, i s’han recol·locat les vies, per tal que discorrin en paral·lel i sense pendent, d’acord amb les necessitats de la futura estació.

Pel que fa a Can Vidalet, també s’ha completat la demolició de la volta de l’estructura del túnel existent a l’àmbit del futur vestíbul, un cop executades les pantalles perimetrals, i s’ha enllestit l’estructura dels nous accessos i els diferents nivells de l’estació. Concretament, el nivell d’andanes s’ha reformat completament, amb la renovació de l’arquitectura interior, la col·locació de nou paviment, nova il·luminació, encaminaments per a invidents i el recrescut d’andanes fins a l’alçada dels combois, per a facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda.

Nova estació i nou vestíbul

La nova estació d’Ernest Lluch, entre Pubilla Cases i Collblanc, se situarà a la carretera de Collblanc, en el límit dels termes municipals de l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, entre el carrer Josep Sunyol i Garriga i el camí de la Torre Melina. Disposarà de dos vestíbuls adaptats independents, un dels quals dobnarà accés també al Trambaix. El projecte d’infraestructura compta amb un pressupost de més de 40 MEUR.

Pel que fa al nou vestíbul de Can Vidalet, l’actuació comprèn un nou vestíbul d’uns 300 m2, independent a l’actual, que s’emplaçarà al límit dels termes municipals d’Esplugues de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat, a la cruïlla dels carrers de la Menta/ Hierbabuena i de la Maladeta. L’estació disposarà d’un accés al nou vestíbul, ubicat al carrer de la Maladeta, amb escales fixes i un nou ascensor. Per altra banda, la connexió entre el vestíbul i les andanes es resol amb escales fixes, mecàniques i dos ascensors. Així, en total s’instal·laran 3 ascensors, de manera que l’estació quedarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda. L’estació disposarà, a més, de dues sortides d’emergència independents a carrer. El projecte compta amb un pressupost de 8 MEUR.retired44bis
N1
N1
Entrades: 8
Ubicació: Las Corts - Collblanc

Entrada Autor: retired44bis » Dissabte 07/11/2009 13:59

Según declaraciones de ayer del Sr. Villalante, responsable de Transport Terrestre de la Generalitat, hasta principios del 2011 no estará disponible la estación. :( . Por ahora se confirman los presagios de demora que ya habíamos comentado en el hilo. Ojalá que se queden ahí, pero con el tiempo que falta y los rumores que se oyen, las esperanzas pueden quedarse también en eso, en esperanzas.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 07/11/2009 15:29

retired44bis ha escrit:Según declaraciones de ayer del Sr. Villalante, responsable de Transport Terrestre de la Generalitat, hasta principios del 2011 no estará disponible la estación. :( .
Parlant en plata: tècnicament arribarien justíssims per les eleccions al Parlament, de manera que prefereixen anar sobre segur i deixar-ho per a les municipals.

Les coses, pel seu nom.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22866
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 10/11/2009 19:26

http://www.elpais.com/articulo/espana/f ... unac_1/Tes

"Por fin volvemos a la normalidad"

Los pasajeros de la L5 celebran el restablecimiento del servicio entre Can Boixeres y Collblanc

MAIOL ROGER - Barcelona - 10/11/2009

"Uau, es nuevo. ¡Y brilla!". Kevin tiene 9 años y baja corriendo las escaleras que dan acceso a la estación de Can Vidalet de la L5. En el límite entre Esplugues de Llobregat y L'Hospitalet, la estación es una de las cuatro que ha estado cerrada durante más de tres meses y que hoy han reabierto.

Can Vidalet es la única en la que se han hecho reformas:ocho millones de euros que de momento han servido para remozar el andén, y que acabarán con la reforma completa de los accesos, no preparados para minusválidos. Lospasajeros de la L5 vuelven a tener el tramo completo funcionando. Las obras entre Horta y Vilapiscina acabaron el 18 de septiembre, y hoy se ha reabierto el tramo de cuatro paradas que va de Can Boixeres a Collblanc, en L'Hospitalet. Ambos estaban cerrados desde la noche del 3 de agosto.

Además de la reforma en Can Vidalet, el parón ha servido para avanzar las obras de construcción de la nueva estación de Ernest Lluch, situada entre Pubilla Casas y Collblanc, que costará 40 millones de euros y estará terminada, según las previsiones, en 2011.

"Por fin volvemos a la normalidad", exclama Feli, de 48 años. "Estos meses han ido mal. Con la línea parada, tardaba 45 minutos más en llegar al trabajo", se queja, aunque relativiza sus molestias: "Si sirve para que las estaciones queden mejor, merece la pena". "Se agradece que vuelva el metro", añade José Ramón, de 44 años: "Con los autobuses, tenía que madrugar un poco más: 30 minutos para llegar puntual al trabajo, y luego llegas más tarde a casa también".

Los tres autobuses alternativos que TMB preparó para cubrir el tramo ya no funcionan. Durante tres meses, una complicada combinación de tres rutas ha cubierto el tramo de cuatro estaciones cerrado. El tráfico y los cambios de autobús demoraban decenas de minutos a los viajeros, su principal queja.

Mauricio, de 27 años, relativiza: "Era molesto, pero era lo que había. Al menos no quedábamos a la deriva. Llegábamos más tarde, pero llegábamos". La normalidad ya ha llegado a la L5, que esta mañana ha funcionado con normalidad.Avatar de l’usuari
retired44
N3
N3
Entrades: 39
Ubicació: Collblanc

Entrada Autor: retired44 » Dimarts 10/11/2009 21:03

Una observación rápida: Me parece que los andenes de Can Vidalet, además de nuevos y brillantes, tienen unos bancos absolutamente angulares que son un atentado a la integridad de los usuarios si se produce cualquier caída o pérdida de equilibrio. No puedo entender que se produzcan esos fallos de diseño, cuando en las otras estaciones ya renovadas el diseño presenta unas formas redondeadas que minimizan esos riesgos. ¿Cuales nos tocarán en Ernest Lluch?Avatar de l’usuari
Mr. Baricentro
N6
N6
Entrades: 311
Ubicació: España
Contacta:

Entrada Autor: Mr. Baricentro » Dimecres 11/11/2009 20:06

Apart dels seients: aquest mati cuant anaba a la feina no mi e fixat gaire... Pero ara acabo darribar a Collblanc i efectivament, es confirma la sospita: el sostre de l'estació es negre. Si si, negre. A Pubilla Cases varen pintarlo d'un gris clar, que junt amb uns focus que l'iluminen, domen mes claretat a l'estació. Em caiga la idea de que encara esta en construcció, pero, espero que o tinguin en compte...

Per cert, ara estic a Verdaguer L4 i estic veient antics vestigis del plastic groc anterior ala termometres de xapa metálica dels 80.

Saludus desde un 9000... :S :(buertu
N7
N7
Entrades: 384
Ubicació: Sant Joan Despí

Entrada Autor: buertu » Dimecres 11/11/2009 20:20

Per cert, que avui m'hi he fixat i al trambaix encara anuncien la correspondència amb els autobusos substitutoris a Ca n'Oliveres.Avatar de l’usuari
Tony M. Nyphot
N6
N6
Entrades: 221

Entrada Autor: Tony M. Nyphot » Dijous 12/11/2009 20:57

Si un s'hi para a pensar és bastant lamentable que aquí estiguem celebrant que una obra s'hagi enllestit en el termini previst, realment és el que s'hauria d'esperar de totes les obres públiques, que s'acabin quan toca i en tot cas felicitar si s'acaben abans d'hora, una altra mostra més que no vivim en un país normal.


And now for something completely different...

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22866
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 12/11/2009 21:49

Tony M. Nyphot ha escrit:Si un s'hi para a pensar és bastant lamentable que aquí estiguem celebrant que una obra s'hagi enllestit en el termini previst, realment és el que s'hauria d'esperar de totes les obres públiques, que s'acabin quan toca i en tot cas felicitar si s'acaben abans d'hora, una altra mostra més que no vivim en un país normal.
+1Danzig
N8
N8
Entrades: 761
Ubicació: L'HospiMollet

Entrada Autor: Danzig » Divendres 13/11/2009 9:43

Doncs no hi estic pas d'acord.

Si es fa malament s'ha de denunciar; si es fa bé s'ha de felicitar.Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22866
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 13/11/2009 9:53

Clar que si, però ell es refereix a que com mai no acaben les coses a l'hora, per una que fan ja sembla que hagin fet una cosa extraordinària, i no hauria de ser així.Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”