Túnel AV Sants-Sagrera

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

Esteu d’acord amb les obres de l’AVE, en quan a què es facin i per on es fan?

Si, totalment
15
37%
Si, però per un recorregut diferent
7
17%
Pse, ja que ho estan fent, per a què canviar-ho?
9
22%
No, AVE pel litoral!
5
12%
No, no l'haurien de fer, és una obra deficitària
3
7%
Altres (expliqueu)
2
5%
 
Vots totals: 41
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23390
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Túnel AV Sants-Sagrera

Entrada Autor: Guigui » Dijous 03/04/2008 11:19

Atès que, en el seu moment, es va tancar el fil de l'arribada de l'AVE a Barcelona, n'obro un de nou per parlar de tot allò relacionat amb la connexió d'AV entre les estacions de Sants i la Sagrera. Començo amb una notícia del diari Avui:

------------------------------------------

El Col·legi de Geòlegs demana més estudis sobre el risc de fer passar el TGV per la Sagrada Família

Un estudi de l'entitat considera "viable" aquesta obra, encara que recomana ampliar els informes realitzats fins ara sobre els riscos per al monument de Gaudí abans de començar les excavacions

EFE
Sagrada Família
Ult. Act. 03.04.2008 - 10:52 hs


Un estudi del Col·legi de Geòlegs de Catalunya sobre la construcció del túnel del TGV entre Sants i Sagrera considera "viable" aquesta obra, encara que recomana ampliar els informes realitzats fins ara sobre els riscos per a la Sagrada Família abans de començar les excavacions prop d'aquest monument.

L'informe subratlla la necessitat de conèixer millor les característiques i propietats del terreny per on discorrerà el túnel, donades "les incerteses detectades", especialment en el model geològic utilitzat en els estudis realitzats fins ara, segons que ha informat aquest col·legi professional.

"Les experiències recents en túnels urbans en diverses parts del món suggereixen que els estàndards actuals poden no ser suficients per garantir la minimització del risc que la societat actual exigeix a aquests tipus d'obra", apunta l'estudi.

Els geòlegs aconsellen, per tant, realitzar una anàlisi de risc més exhaustiu per identificar totes les possibles amenaces que poden afectar el projecte en termes de temps, cost i seguretat.

Els autors de l'estudi afirmen que el pas del TGV per les proximitats del temple ideat per Antoni Gaudí és "viable" sempre que es compleixin tres condicions: un coneixement exhaustiu del terreny, una correcta solució constructiva i una "perfecta execució de l'obra que no comprometi la seguretat".

A més, el Col·legi de Geòlegs de Catalunya aconsella repetir les proves realitzades per comprovar l'eficàcia de la pantalla de pilons que està previst construir al costat del túnel amb el propòsit de protegir els fonaments de la Sagrada Família.

El Col·legi assegura que l'informe se centra només en els possibles efectes de la construcció del túnel del TGV a les proximitats de la Sagrada Família i únicament valora allò que és competència dels geòlegs, és a dir, el coneixement del terreny i les seves propietats.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23390
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 07/04/2008 13:20

Notícia de La Vanguardia:

-----------------------------------------

Hereu propone crear una comisión de expertos para vigilar las obras del túnel del AVE

07/04/2008| Actualizada a las 11:34h

Barcelona. (EFE).- El Ayuntamiento de Barcelona promoverá la constitución de una comisión externa de expertos para que asesore en la construcción del túnel del AVE que atravesará el centro de la ciudad, pasando junto a la Sagrada Familia, y para que ofrezca una mayor transparencia en las obras del controvertido proyecto.

Así lo ha adelantado esta mañana el alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha explicado que se buscará el contraste de la opinión de "nuestros expertos, con gran experiencia en túneles", con las de otros internacionales, para aportar "objetividad" a este debate, "apartándolo del ámbito político y centrándolo en el técnico" y "dando tranquilidad" a los ciudadanos con "información veraz".

Hereu ha hecho este anuncio en la inauguración de la jornada sobre experiencias internacionales en la construcción de "Túneles en zonas urbanas densamente pobladas", organizada por el Col·legi d'Enginyers de Camins de Catalunya, una sesión que ha calificado de "muy oportuna" y "absolutamente necesaria".

"Hemos de poder tranquilizar compartiendo experiencias con expertos que están desarrollando obras de estas características en otras ciudades de Europa: con túneles por debajo de ríos como en Londres, la catedral de Colonia, o por bajo de aeropuertos como el de Zúrich o una ciudad tan complicada como Amsterdam, y que se están haciendo con calidad", ha señalado.

La constitución de esta comisión se perfilará en las próximas semanas, ha señalado el alcalde, quien ha subrayado que la obra la determina y la llevará a cabo Adif, mientras que este nuevo comité se limitaría a realizar informes con una cierta periodicidad para tener una opinión más, sobre esta obra, que los ciudadanos comenzarán a visualizar en un plazo de tres o cuatro meses.

En cuanto a la realización de las nuevas catas planteadas por el Col·legi de Geòlegs para garantizar el conocimiento al máximo del terreno por donde discurrirá el túnel, Hereu ha señalado que se harán, "porque no quedará por estas cinco catas".

El alcalde ha indicado que tanto los precedentes de Barcelona como los ejemplos de otras ciudades europeas y del mundo sirven para demostrar que se pueden hacer estas obras en zonas pobladas, bajo edificios singulares, con suelos poco homogéneos y con la presencia de otras infraestructuras subterráneas.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Peter
N5
N5
Entrades: 153

Entrada Autor: Peter » Dimarts 08/04/2008 9:35

Llegint notícies com aquestes m'indigno encara més amb els polítics que tenim aquí. Després de tot el caos que s'ha montat a les obres del AVE, Carmel, esborancs i retrassos L-9 ... (cal que continui?) Mai s'ha donat informació del que està passant, de com s'està executant, terminis (no els saben ni ells). M'ha agradat molt això de que a Londres enviéssin mails setmanals per informar de l'estat de les obres als veins. Clar que, amb la colla de mentiders que tenim en aquest país, no em creuria ni la meitat del que diuen.
El Periódico de Catalunya ha escrit:8/4/2008 LES INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES|ELS EXPERTS
Londres, Amsterdam i Colònia superen túnels molt complexos
• Els enginyers advoquen per una transparència total amb els veïns
• Consideren que la galeria de Sants a Sagrera no planteja excessius problemes
EDWIN WINKELS
BARCELONA
Prefereixen no parlar de la polèmica a Barcelona pel traçat de l'AVE vora la Sagrada Família, senzillament perquè no tenen prou dades per opinar, però les seves pròpies experiències demostren que, sobre el paper, el túnel que anirà de Sants a la Sagrera no és el més difícil de construir. Els enginyers encarregats d'excavar túnels pel subsòl de Londres, Amsterdam i Colònia, entre altres, van aportar ahir exemples de dificultats molt més grans que les d'enviar una tuneladora per sota dels
carrers de Provença i Mallorca. Encara que tots van topar amb el mateix obstacle que a Barcelona: la profunda preocupació dels veïns. I en aquest sentit van aportar la mateixa solució: bona comunicació i moltíssima informació.
"L'any 1994 ja vam començar a parlar amb els veïns, sobretot els de la primera línia, els més afectats. No estan mai contents amb aquestes obres i quan entra la maquinària s'espanten, però hem d'aconseguir que almenys les acceptin donant-los molta informació", va dir Johan Bosch, enginyer encarregat de la complexíssima línia nord-sud del metro d'Amsterdam, avui en dia en construcció, que travessa tots els canals. Va afegir que la primera fase és la més complexa, "quan únicament hi ha molèsties i no es veuen els resultats".

UN 'E-MAIL' SETMANAL
Keith Bowers, responsable d'enginyeria del túnel de l'Eurostar a Londres (CTRL), 18 quilòmetres ja construïts sota una zona densament poblada, va oferir un exemple de transparència informativa absoluta: "Cada setmana enviàvem un missatge de correu electrònic als veïns, els districtes, i les companyies d'aigua, gas, ferrocarrils i carreteres amb les dades exactes de per on avançaven les tuneladores i quins eren els moviments de terra detectats pels sensors instal.lats al llarg del trajecte. Curiosament, quan vam començar a enviar aquesta informació, la gent va deixar de consultar-nos. La informació els donava confiança".
Cosa que feia falta a Londres, on el túnel no sempre pot seguir el tra- çat d'un carrer i passa per sota de 3.000 edificis i 67 ponts, entre altres. O com a Colònia, on el túnel passa només un metre per sota del terra d'un pàrquing. "No vam considerar l'opció de canviar el traçat, perquè ja havíem analitzat per endavant tota mena de riscos. No es pot excloure mai res, però amb l'avançada tecnologia d'ara es pot preparar perfectament la construcció d'un túnel. I informar de tot això els veïns, que al final gairebé no noten el pas de la tuneladora", diu Jan Dinglinger, el responsable del túnel de ferrocarril a Colònia.

CASES MONUMENTALS
Amsterdam, amb cases del segle XIV, o la italiana Bolonya, on algunes edificacions són del segle XIV, també havien de lidiar amb estructures monumentals però molt antiquades. "De passada, vam reforçar els fonaments de moltes cases", segons l'holandès Bosch. La capital holandesa ha instal.lat 6.000 sensors que mesuren cada hora els moviments causats per les obres. Ja es van instal.lar abans d'excavar, i van proporcionar un descobriment peculiar, diu l'enginyer: "La ciutat es mou. Hi ha un moviment natural d'entre dos i quatre mil.límetres".
El sistema de vigilància amb sensors és fonamental per detectar, abans que sigui tard, qualsevol anomalia. Que hi hagi moviments és molt normal, ja que amb el pas d'una tuneladora el terra ha de tornar a assentar-se i pot baixar fins a uns 25 mil.límetres, cosa que és considerada normal. "Encara que en general ho vam limitar a només sis mil.límetres", diu Keith Bowers, de Londres. Tot i així, poden aparèixer esquerdes. "Vam pagar els danys, però sempre eren menors i era més aviat una aportació de bona voluntat, no perquè fos estrictament necessari reparar".Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23390
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 08/04/2008 10:16

Com voleu comparar un país que no ha deixat de tenir parlament els darrers 350 anys i un altre que històricament ha sigut forjat per l'esforç de la seva burgesia i no per la cara dura oligàrquica, amb aquesta democràcia de fireta que tenim, on malgrat les mandangues que es inculquin continuen els tics caciquistes i la voluntat de servir-se de sempre?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22848
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 04/07/2008 11:56

Nota de l'administració: missatges derivats del tema L'AVE Barcelona - Madrid ja és aquí!!!!!!!!!!!!


http://www.lavanguardia.es/premium/epap ... 88661.html

El túnel se acerca

Reunión este martes para fijar el inminente inicio de la obra

FRANCESC PEIRÓN / ÓSCAR MUÑOZ - Barcelona
Cada vez falta menos. La cuenta atrás para la construcción del túnel del AVE por el centro de Barcelona ya ha empezado. Para este martes se ha convocado una reunión de altura en la ciudad donde, siempre según fuentes oficiales, se hará pública la fecha exacta en que se dará el pistoletazo de salida a esta infraestructura.

¿Inminente? Las citadas fuentes consideran que sí, aunque en una obra de estas dimensiones el significado no ha de ser una ciencia exacta y, por tanto, inminente no equivale a que "sea la próxima semana", recalcaron. Sin embargo, la pretensión es que todo esté en marcha antes del inicio del próximo curso.

"Entre julio y septiembre", apuntaron, en la calle se palpará el impacto de esta obra, aunque desde hoy ya está abierta la oficina de información a los ciudadanos, en la calle Sicília, un elemento más que abona la proximidad del inicio de esta infraestructura.

La otra circunstancia de la que se desprende esta proximidad es la reunión del consorcio Alta Velocidad Barcelona, que es el que supervisa el túnel de 5,6 kilómetros que ha de unir Sants y Sagrera por debajo de Provença, Diagonal y Mallorca. A este encuentro está previsto que asistan, como máximos responsables, el número dos del ministerio de Fomento, Víctor Morlán; el conseller del ramo, Joaquim Nadal, y alcalde Jordi Hereu.

"Existe el compromiso de que en este encuentro se concrete y anuncie el inicio de las obras". Así lo indicaron las fuentes consultadas. Además, se determinará que el arranque de estos trabajos se produzca en el Clot, en la zona más próxima a Sagrera, que es donde se debe abrir el agujero para hacer la boca de entrada de la galería de más de 400 metros que facilitará el acceso a la tuneladora. Esta perforadora ya está encargada, pero su ensamblaje, traslado y montaje requiere, más o menos, todo un año, por lo que hasta mayo no llegará aquí.

El punto de arranque tampoco ha sido ajeno a las discusiones entre las tres administraciones. Los técnicos de Adif - ente de Fomento responsable de la infraestructura- preferían empezar con la edificación del muro de protección de la Sagrada Família. Sin embargo, al final se han impuesto la tesis de que ahora no es el mejor momento, por la cantidad de visitas de turistas, para taladrar en ese enclave de la ciudad. Los responsables del templo, además, continúan con su pulso - pese a los diversos reveses judiciales que han cosechado- y tampoco se quiere forzar la máquina.

Uno de los compromisos adquiridos por Adif - informar a los ciudadanos sobre la marcha de las obras y atender las quejas y reclamaciones que se planteen mientras se ejecuten- se concreta hoy mismo con la apertura de una oficina. Será la primera de las tres que se han previsto a lo largo del trazado del futuro túnel. Está es la de la zona central, la más cercana a la Sagrada Família, en el número 68 de la calle Sicília, justo por encima de la Diagonal. Las otras se abrirán en los extremos, en el más próximo a Sants y en el de la Sagrera. El horario de apertura al público es de lunes a viernes de 10 a 14 y de 16 a 19 horas. La oficina dispone del teléfono 93-457-55-15 y del correo electrónico piac. bcn@ adif. es.

La oficina ofrece información detallada sobre el proyecto del túnel y el sistema que se seguirá para construirlo mediante paneles, planos, maquetas y vídeos. El personal responderá a las solicitudes sobre los trabajos de inspección y hará un seguimiento de los edificios, una vez se disponga de las conclusiones.

Según informó ayer Adif, los técnicos ya han finalizado los reconocimientos de fachadas en los 535 edificios previstos de inspeccionar. También se han realizado un 83,4% de revisiones en zonas comunes y entregado un 62% de los informes. En total se ha inspeccionado el 74,4% de las 2.500 viviendas previstas.

Los trabajos previos del trazado del AVE en la ciudad de Girona - 6,3 km y dos túneles- ya han comenzado. Adif inició ayer los trabajos para trasladar la escultura de Andreu Alfaro que está instalada en la plaza Europa al estar afectada por esta actuación. La plaza de la Devesa será el nuevo emplazamiento del monumento hasta que terminen los trabajos ferroviarios. Se colocará sobre una base maciza de hormigón de 30 centímetros de espesor y una planta rectangular de 5,65 por 3,55 metros, en la que se pondrá una chapa metálica facilitada por el artista valenciano. Una vez finalizada esta fase, se trasladará de la escultura con maquinaria especializada, con la supervisión del propio Alfaro.Avatar de l’usuari
aim
N9
N9
Entrades: 1366
Ubicació: Navas (L1) - Bac de Roda (L2)
Contacta:

Entrada Autor: aim » Dilluns 07/07/2008 22:51

Avui al migdia hi havien uns topògrafs i unes 10 persones més amb armilla reflectant a la zona de vies (les que encara queden) de la desapareguda estació de Sagrera.


Instagram: Ferrocarril | Aviació

Avatar de l’usuari
aim
N9
N9
Entrades: 1366
Ubicació: Navas (L1) - Bac de Roda (L2)
Contacta:

Entrada Autor: aim » Dimarts 08/07/2008 14:20

Sembla ser que estan començant les obres a Sagrera. Avui han començat a posar tanques a la zona del pont de Calatrava que dóna a l'estació (suposo que d'aquí poc les cobriran amb aquella bonica tela verda que no et deixa veure res). També han posat un parell de barraques prefabricades d'obra.


Instagram: Ferrocarril | Aviació

Avatar de l’usuari
pol
N7
N7
Entrades: 589

Entrada Autor: pol » Dimarts 08/07/2008 19:38

aim ha escrit: Avui han començat a posar tanques a la zona del pont de Calatrava que dóna a l'estació (suposo que d'aquí poc les cobriran amb aquella bonica tela verda que no et deixa veure res).
Però que al cap de 1 mes ja estan totes trenquades, o lels i fan uns macro talls per que passi l'aireAvatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3756
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dimarts 08/07/2008 21:31

Aixi dons és imminent el començamet de les obres, si ja comencen a posar tanques i mosquiteres (tela verda, un que coneix l'ofici xD). També he sentit que no trigaran gaire a adjudicar les obres del tunel urbà de entre Sants i Sagrera.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

http://www.nouferrocat.foroactivo.com

Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dimarts 08/07/2008 21:34

Les obres ja van ser adjudicades a SACYR-SCRINSERAvatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22848
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 08/07/2008 22:56

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1022

Las obras del AVE entre Sants y La Sagrera empezarán este mes


1. • Morlán admite que los trabajos de la alta velocidad ferroviaria dificultarán el tráfico y pide "un sacrificio" a la ciudadanía

EFE
BARCELONA

Las obras del AVE en el centro de Barcelona --entre las estaciones de Sants y La Sagrera-- empezarán este mes de julio, según ha anunciado hoy el secretario de Estado del Ministerio de Fomento, Víctor Morlán.

Después de la reunión del Consorcio Alta Velocidad Barcelona, integrado por representantes del Ministerio de Fomento, de la Generalitat de Catalunya y del Ayuntamiento de Barcelona, Morlán ha detallado que la tuneladora empezará a perforar el túnel de 5,64 kilómetros de longitud dentro de un año, en agosto del 2009.

Morlán ha admitido que los trabajos de la alta velocidad ferroviaria por el centro de Barcelona dificultarán el tráfico viario, pero ha pedido "un sacrificio" a la ciudadanía, ya que esta infraestructura supondrá "una mejora sustancial" del servicio ferroviario.

El Pozo de ataque, en Bac de Roda

Representantes del Ministerio de Fomento y del Ayuntamiento de Barcelona se reunirán mañana para consensuar la ubicación exacta del pozo de ataque, el orificio por el que se introducirá la tuneladora. El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha avanzado que el pozo de ataque no se situará en la vía pública, sino en el ámbito ferroviario del entorno de La Sagrera, cerca del puente de Calatrava, situado en la calle de Bac de Roda.

En esa reunión también se decidirá si se pueden evitar las afectaciones a la Torre del Fang, una masía cuyos orígenes se remontan a la Edad Media.

Morlán ha garantizado que las obras "se harán y se harán bien" y ha pedido "tranquilidad" a los barceloneses ante un proyecto que ha generado el rechazado de algunos grupos municipales y ciertos colectivos vecinales.

La Sagrada Familia, aislada

Adif adjudicó el pasado 18 de enero los trabajos de plataforma y vía del túnel de conexión entre Sants y La Sagrera a la Unión Temporal de Empresas (UTE) formada por Sacyr, SAU, Cavosa y Scrinser por 179,3 millones de euros y un plazo de ejecución de tres años.

Los primeros 422 metros, así como los 395 últimos, se realizarán mediante el sistema de falso túnel entre pantallas, mientras que los 4.832 metros restantes se construirán con el empleo de una tuneladora. Esta solución se ha adoptado para conseguir que el túnel no discurra en ningún punto de su recorrido bajo edificios, y que lo haga siempre por la zona central de las calles de Mallorca, de la Diagonal y de Provença.

En el caso del túnel en las proximidades de la Sagrada Familia y con carácter previo al paso de la tuneladora, se dispondrá una protección específica mediante una pantalla permeable de pilotes de 1,5 metros de diámetro y unos 40 metros de profundidad para aislar al templo de las obras de ejecución del túnel.

El transporte público

El secretario de Estado del Ministerio de Fomento ha dicho que aprendió "mucho" de los desprendimientos que se produjeron en Bellvitge durante las obras de llegada del AVE a Sants, que afectaron a tres líneas de Cercanías, y ha añadido que espera que, en este caso, la afectación sea "la menor posible" para los usuarios del transporte público.

En cuanto a la edificación de la estación de La Sagrera, se está a la espera de recibir el informe medioambiental y de redactar los proyectos de arquitectura e instalaciones de este equipamiento, para lo que se necesitará un año, aunque la intención es "construirla cuanto antes y en el menor tiempo posible", en palabras de Morlán.

Un grupo de miembros de la Plataforma Ave pel Litoral se ha manifestado a las puertas de la Delegación del Gobierno en Catalunya, donde se ha reunido el Consorcio Alta Velocidad Barcelona.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23390
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 08/07/2008 23:15

Morlán admite que los trabajos de la alta velocidad ferroviaria dificultarán el tráfico y pide "un sacrificio" a la ciudadanía
En realitat, deuria pensar: "Un cop més, us toca fotre-us, colla de babaus!" Quan sentirem dir a un polític que hauran de fer un sacrifici ells?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2356
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dimecres 09/07/2008 9:00

Guigui ha escrit:
Morlán admite que los trabajos de la alta velocidad ferroviaria dificultarán el tráfico y pide "un sacrificio" a la ciudadanía
En realitat, deuria pensar: "Un cop més, us toca fotre-us, colla de babaus!" Quan sentirem dir a un polític que hauran de fer un sacrifici ells?
Es que el sacrifici ell nomès el farà si tallen el carrer just davant de casa seva i ha de caminar uns metres per una vorera estreta i plena de pols...

De tota manera, pensa que el sacrifici l'està demanant al trànsit, el que vol dir als usuaris d'autobús, taxistes i repartidors, però també als incívics que agafen el cotxe particular. Jo a aquests no els demanaria un sacrifici: els hi sotmetria!


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

orig440

Entrada Autor: orig440 » Dijous 10/07/2008 16:50

Platanito ha escrit:
Guigui ha escrit:
Morlán admite que los trabajos de la alta velocidad ferroviaria dificultarán el tráfico y pide "un sacrificio" a la ciudadanía
En realitat, deuria pensar: "Un cop més, us toca fotre-us, colla de babaus!" Quan sentirem dir a un polític que hauran de fer un sacrifici ells?
Es que el sacrifici ell nomès el farà si tallen el carrer just davant de casa seva i ha de caminar uns metres per una vorera estreta i plena de pols...

De tota manera, pensa que el sacrifici l'està demanant al trànsit, el que vol dir als usuaris d'autobús, taxistes i repartidors, però també als incívics que agafen el cotxe particular. Jo a aquests no els demanaria un sacrifici: els hi sotmetria!
A Perpignan no han tallat la circulació de la línia per les obres. És més, han ampliat la freqüència! O quan van construir el gran viaducte de Millau, només va estar 4 mesos tallada l'autopista, i amb una alternativa fiable i segura, o les obres de renovació de via de latour de carol a Toulouse, no ho van tallar, només van retallar la freqüència, no com aquí, 6 mesos tallada la línia i substituició per servei d'autobusos per la Collada de Toses! En fi, millor que calli :oops: :oops: . Per cert, sabeu si eliminaran el peatge de la llagosta per l'AVE? Ho dic perquè, si no ho fan, no veig per on passarà :mmmAvatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dijous 10/07/2008 17:54

orig440 ha escrit:A Perpignan no han tallat la circulació de la línia per les obres.
La línia de Perpinyà a Vilafranca de Conflent sí que va estar bastant temps tancada a la circulació mentre es feien els treballs d'adaptació de l'entrada de la LAV pel Soler.orig440

Entrada Autor: orig440 » Dijous 10/07/2008 18:00

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: no me'n recordava.
En l'altre sentit, el de l'ampliació e freqüències ho dic en la línia de portbou a toulouse ;)escursso
N5
N5
Entrades: 108
Ubicació: Tiana
Contacta:

Entrada Autor: escursso » Dijous 10/07/2008 23:35

aim ha escrit:Sembla ser que estan començant les obres a Sagrera. Avui han començat a posar tanques a la zona del pont de Calatrava que dóna a l'estació (suposo que d'aquí poc les cobriran amb aquella bonica tela verda que no et deixa veure res). També han posat un parell de barraques prefabricades d'obra.
Avui a la tarda, al passar amb el tren, he vist que están tirant un mur que delimitava l'antiga zona de Renfe i el pont de Calatrava, estan fent espai per començar. També han posat tanques amb plàstics carbasses, per tancar tota aquella zona. Sembla que per fi va de debò.Avatar de l’usuari
aim
N9
N9
Entrades: 1366
Ubicació: Navas (L1) - Bac de Roda (L2)
Contacta:

Entrada Autor: aim » Divendres 11/07/2008 14:21

Les tanques carabasses va ser el primer que van col·locar, ja farà uns 2 o 3 dies. El mur ara mateix ja l'han tirat tot a terra i segurament aviat començaran a netejar la zona que toca més a la Torre del Fang, on han començat a fer uns forats al pont que hi ha al costat.


Instagram: Ferrocarril | Aviació

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 22848
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 17/07/2008 14:16

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... _PK=527655

CONSTRUCCIÓN DE LA LÍNEA DE ALTA VELOCIDAD EN BARCELONA

El túnel del AVE empieza con zanjas en la Sagrera para desviar tuberías


1. • Las primeras obras visibles en la calle se hacen en Mallorca, alrededor de la medieval Torre del Fang
2. • Sacyr realiza, sin afectar al tráfico, trabajos previos del pozo donde en el 2009 se pondrá la tuneladora


RAMON COMORERA
BARCELONA

Los trabajos preliminares del túnel del AVE que cruzará Barcelona bajo las calles de Provença, Diagonal y Mallorca, empiezan a ser visibles. Se iniciaron ayer a pico y pala y con dos pequeñas excavadoras en la Sagrera, alrededor de la masía protegida de origen medieval de la Torre del Fang. Trabajadores de Sacyr, empresa que lidera el grupo que se adjudicó el pasado enero la galería de 5,6 kilómetros entre Sants y Sagrera, abrieron zanjas en seis reducidas zonas de la acera del lado mar de Mallorca, entre Bac de Roda y Biscaia. El objetivo es ahora detectar con precisión las tuberías existentes para poder desviarlas y empezar en unas semanas el pozo donde se montará en el verano del 2009 la tuneladora que a partir de entonces perforará en dirección a la Sagrada Família y Sants.
Estas labores preliminares en la vía pública han empezado de incógnito, sin actos oficiales ni tampoco avisos concretos a los vecinos o a la opinión pública por parte de las instituciones involucradas, desde el Ministerio de Fomento al Ayuntamiento de Barcelona, pasando por la Generalitat. El número dos del ministerio Víctor Morlán se limitó a decir hace justo siete días, tras la reunión semestral del Consorcio Barcelona Alta Velocidad, que los primeros trabajos serían visibles este mes.
En los balcones de la zona donde los empleados de Sacyr han empezado a remover la tierra de forma manual para identificar, sin romper nada, los tubos de agua, gas, electricidad o teléfono se mantienen, desde hace años, numerosas pancartas que proclaman: AVE pel litoral. Esta protesta se actualizó ayer con varias pintadas de espray verde pistacho en las vallas de las obras que insistían: No AVE. Con la misma pintura se intentó tapar el nombre de la constructora en los carteles que advierten de la existencia de zanjas.
Hubo transeúntes que manifestaron su recelo e incluso su rechazo ante unas obras que percibían ya, aunque fuera a muy pequeña escala, como algo inmediato e inevitable. Una oposición que, sin embargo, basaban en una información escasa y con poco rigor técnico. El rechazo público no fue a más en las primeras horas de una actividad que ya no cesará, como mínimo, en los próximos tres años.

INDIGENTES 'DESAHUCIADOS'
En realidad, los primeros que han resultado afectados de lleno por el proyecto, hasta el punto de ver desaparecer por completo su vivienda, han sido los numerosos indigentes que desde hacía mucho tiempo se habían instalado en los bajos del puente de Bac de Roda y en los márgenes del descampado lleno de vegetación que rodea a la Torre del Fang.
Paralelamente a la actividad en la calle de Mallorca, una excavadora y dos camiones trabajaban también desbrozando y aplanando estos terrenos, otrora dominio de los sin techo, situados al lado de la enorme extensión que ocupaba la antigua estación de mercancías de Sagrera. En ella se debe construir en el futuro, ahora que está libre de viejos almacenes y una vez que se hayan desviado las vías en servicio y las instituciones hayan pactado su financiación, la macroestación intermodal del AVE, Cercanías y de las líneas L-4 y L-9 del metro.
Algo más hacia el norte, en una zona donde hace poco se derribaron unas viejas instalaciones de Correos, Sacyr ha creado un recinto para material de obra. Allí ha puesto, además, módulos prefabricados para los responsables técnicos. La gran mayoría de las dos decenas de trabajadores que ayer se convirtieron en protagonistas visibles de la obra más polémica y aplazada de la historia reciente de la ciudad son inmigrantes. Una constante en los proyectos que han cambiado Barcelona desde las exposiciones universal e internacional de los siglos XIX y XX.

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... _PK=527656

Dos tramos a cielo abierto

EL PERIÓDICO

OBRAS EN LOS EXTREMOS
De los 5,6 kilómetros de túnel, 0,8 se harán a cielo abierto entre pantallas. Son los tramos de 400 metros de los extremos. El primero en la Sagrera, donde empezará a perforar la tuneladora el próximo año, una vez que acabe su fabricación en Alemania en mayo. El segundo en Sants, por donde saldrá una vez desmontada en el 2011. Son los puntos de mayor impacto.

SAGRADA FAMÍLIA
Junto al pozo de la Sagrera, la otra obra que, inicialmente, iba a empezar este año era la pantalla que protegerá los cimientos de la Sagrada Família. Sin embargo, Fomento ha decidido ahora no poner fecha a estos trabajos aduciendo que aún falta tiempo para que llegue la tuneladora.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23390
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 17/07/2008 14:23

La gran mayoría de las dos decenas de trabajadores que ayer se convirtieron en protagonistas visibles de la obra más polémica y aplazada de la historia reciente de la ciudad son inmigrantes.
Amb papers i seguretat social? Qualificats i formats per la feina que han de fer? Després ens estranyem de que hi hagi tants talls d'electricitat perquè les excavadores casquen els cables sense miraments.

És el resultat de mirar només la part crematística de l'oferta sense atendre massa a qüestions tècniques.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”