Propostes de bus

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
jgomezs
N6
N6
Entrades: 299

Re: Propostes de bus

Entrada Autor: jgomezs » Dissabte 12/10/2024 22:44

Sanato ha escrit: Diumenge 06/10/2024 14:20 Sembla que em comencen a fer cas... M'hauria d'haver dedicat a la política, jo!
Oi que em votaríeu?
Amb aquestes propostes, jo sí que et voto! :D

De la opció Zona Universitària:
Aquí se perforaría un primer nivel con 39 dársenas (espacios para estacionar el bus) y un segundo sótano se destinaría a 'park&ride' para unos 400 vehículos
(...)
En el caso de esta opción, la simulación dice que el caso de mayor aumento de demanda no podría ser absorbido por esta estación. Se quedaría, de hecho, un 30% por debajo de la operatividad que sería necesaria.
És a dir, que falta espai per dàrsenes de busos, cadascuna amb una capacitat de milers o desenes de milers de passatgers al dia, però deixen espai per 400 cotxes que portaran unes 500 persones, quedarà ple a primera hora del matí, fins que es buidi en algun punt del vespre?

La voluntat de fer Park&Rides se l'han de fer mirar. Son extremadament ineficients des d'un punt de vista d'espai, la capacitat de guardar cotxes que tindran serà sempre limitadíssima. Haurien de ser una última solució per donar comoditat en situacions on ja no tens problemes d'espai ni capacitat, però aquí no és el cas.

De la resta de propostes, aquests dies s'estaven publicant els plànols oficials de la proposta per plaça Espanya, aquesta s'ha de fer sí o sí, sense donar-hi més voltes.


L'entrada per Diagonal, fins i tot si fessis la terminal a Francesc Macià necessitaries una bona infrastructura coberta a Zona Universitària perquè crec que molta gent voldria pujar i baixar al transbord and L9 i L3, no només amb la L8.

I això porta al problema xungo de la Meridiana. Sagrera TAV se suposa que ha de ser la solució, però no dóna connexió amb cap línia de metro que vagi directe al centre, ni L1, ni L2 ni L5. Ni a Sagrera-Meridiana ni al Clot veig l'espai lliure per posar-hi una bona estació de busos (potser reubicant el mercat de Felip II, o a sota del carrer Garcilaso, però en aquests temps NIMBY que vivim...). I si poses la terminal a un altre lloc, se't acumularà la gent a Sagrera igualment, perquè és on tenen la bona connexió de metro. Una possible solució que se'm acut és fer el transbord progressiu, fent parar el bus a una parada diferent de cada línia, per exemple:
Trinitat Vella (L1, futura L3) - Fabra i Puig (L1, R3, R4) - Maragall (L4, L5) - Sagrera TAV, L4, L9, L10, R1, R2)
Una altra possible solució seria la meva proposta de tram pel carrer Aragó, seguint el recorregut de la R2 que vaig llençar fa uns mesos.

Com a referència del que podria ser un bon exemple d'estació de bus, a mi em ve l'enveja quan vaig a Madrid i veig Plaza Castilla. Té tres línies de metro, i tres nivells de estació de bus, amb els busos més freqüents a nivell de carrer, ben coberts, i amb serveis bàsics de cafeteria, tendes petites, atenció al viatger, etc...



França451
N9
N9
Entrades: 2426
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Divendres 25/10/2024 11:08

Renfe445 ha escrit: Divendres 29/03/2024 23:50 Com tots sabeu el problema més gran que té la xarxa de bus urbà sabadellenca és precisament els desviaments i excepcions que hi ha degut a les pacificacions. A part que diumenges i festius hi ha una xarxa completament diferent. És una bogeria.
La proposta més que una reestructuració és intentar polir la xarxa actual, aprofitar bé les pacificacions i estalviar-se uns maldecaps de cavall.
Es passaria de 33 a només 11 línies.
Gràfic a Google Mymaps

Idees en general:
Pacificar permanentment la secció entre Plaça Barcelona i Creu de Barberà.
Pacificar en caps de setmana i festius també el carrer paral·lel al Passeig Manresa i la Rambla, per on passen les línies en sentit contrari a la Plaça Major.
Deixar mig pacificada La Concòrdia, ara només passaria la línia 8, a part dels reforços de la 1 que tenien origen allà. La resta de línies per Plaça Espanya.
Crear un intercanviador simple en la confluència entre Massagué, Onze de Setembre, Zamenhof i Vilarrúbias.
Desviaments en doble sentit, per exemple, una línia que ha de passar desviada per l'estació centre, ha de passar en ambdós sentits.
Creació de bucles de retorn a Castellarnau (línia 5) i Merinals (línia 6), aprofitant la situació urbanística.

Canvis per línia:
Línies 1 i 2: pas per La Roureda ambdós sentits, semblant a les seves contraparts en festius (F1 i F2).
Línia 3: igual que l'actual F3 que és una combinació de les línies 10 i 80, més el trajecte que queda fins a La Romànica.
Línia 4: igual que ara, però passant per Via Alexandra en doble sentit, no passa per Can Roqueta (ho faria la línia 6).
Línia 5: igual que l'actual F5, finalitzant a Castellarnau aprofitant una cruïlla on es podria fer un bucle de retorn. Pas per Estació Centre tots els dies. Perllongada a La Romànica. Considerar serveis especials a La Bassa (no apareix al mapa).
Línia 6: Finalitza a Can Rull com l'actual 5. La resta del trajecte molt semblant a la 14 en festius. Considerar serveis especials o escolars a Can Roqueta que feia la 4, que els faria aquesta línia, absorbint també l'actual línia 23.
Línia 7: perllongada fins a La Roureda per Can Llong.
Línia 8: escurçada a La Concòrdia.
Línia 11: entre Sabadell-Badia i Gran Via es queda igual, nou trajecte fins a Estació Centre passant per Carretera Barcelona, Ponent, Zamenhof i Vilarrúbias en doble sentit.
Línia 12: es queda igual excepte que entre Can Feu i Estació Centre fa el mateix trajecte que he proposat per la línia 11. Potser deixar la línia funcionant en festius com un servei urbà pur a Sant Quirze.
Línia 13: variació de la línia 12 pel BMC limitada a Estació Sant Quirze, ara seria una línia independent.

Com a petit extra proposo unificar les parades dels interurbans que hi ha descoordinades a l'Avinguda Barberà (Baixador i Eixample, Barcelona) i la de la Creu de Barberà.
Hace un par de semanas di con este mensaje tuyo y no salía de mi asombro. Tuve que leerlo dos veces y mirar la fecha, para comprobar que era de este año, que era un mensaje reciente y no antiguo. Apruebo muchas de tus ideas, pero tengo la clara sensación de que llevas unos añitos sin visitar Sabadell.
Verás, para prueba un detalle: la segunda vez que yo pisé Sabadell para venirme aquí, (ya había estado en dos ocasiones antes), que fue cuando estrené mi primera T-61 en marzo de 2019, fui hasta Can Feu-Gràcia y busqué una ruta que me conectase con la Plaça Espanya. Me salieron dos líneas que hacían este trayecto, la 8, directa, y la 44, que me daba un tour. Como la 8 tardaba hice cálculos y pensé que iba a pasar antes la 44, por ello me fui a la parada de la misma, y luego al ver que tardaba me fui a la parada de la 8 y finalmente cogí la 8. En ese tiempo ya existían tanto la 44 como la 55, por lo que la línea 6, que nunca tuve claro si era una especie de mixto entre las 2 (44 y 55), había desaparecido hacía ya un tiempo. Lo que diferenciaba con la red de ahora es que creo recordar que la 55 sólo llegaba hasta Can Llong, y que la prolongación con las paradas de Praga y La Roureda se hizo unos meses después, en el verano, pero ese último punto no lo tengo muy claro. Lo seguro es que cuando yo estuve allí ese marzo de 2019, la línea 6 ya no existía, del mismo modo que la 9 tampoco. Ya estaban funcionando la 44-14, la 5, la 55, la 10-80 y la 7-11, y las restantes, las de siempre: 1,2,3,4,8,12 y la 15 en verano. Luego pusieron la 15 en laborables lectivos por las tardes.


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

El Yisus 712
N5
N5
Entrades: 90

Entrada Autor: El Yisus 712 » Dimarts 05/11/2024 14:01

hola bon dia, tinc dues propostes. què us sembla una unificació del model dels horaris de parada d'autobús per a totes les empreses i línies de Catalunya gestionades per la Generalitat? us deixo una proposta que he creat jo per a la línia 620:
620_JAM.pdf
(237.8 KiB) S’ha baixat 145 vegades
segona proposta, he vist que la meitat de gent que agafa la línia S1 baixa a Rubí, cal una connexió amb autobús, que us semblaria una e27?? exemple:
e47 Barcelona Rubí (1).pdf
(721.58 KiB) S’ha baixat 147 vegades



França451
N9
N9
Entrades: 2426
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimarts 05/11/2024 18:18

Te la compro si pones un bus de Rubí a Sabadell, que no hay nada para conectar Molins, Sant Quirze, Rubí y Sabadell. Sólo hay el vergonzoso servicio de L12 de TUS y el no menos vergonzoso servicio de Terrassa a San Quirze con tres servicios a Can Barata. Si ponen líneas transversales decentes se pueden poner las líneas exprés que quieras pero llenar Barcelona de líneas exprés y a los pueblos para conectarse ellos que les zurzan, no, para eso ni un euro, ni uno. Otra cosa es que complementariamente a las nuevas líneas hagas una microred en torno a la nueva línea, con líneas transversales, eso sí tiene todo el sentido.


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

jgomezs
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: jgomezs » Dimarts 24/12/2024 17:20

Bones Festes a tothom!

Disclaimer: no sóc enginyer de transports ni de trànsit [1].

En un altre fil parlàvem del respecte al pas de l'autobús, i la gran quantitat d'obstacles que es troba. Però la meva observació [2], és que els principals obstacles dels busos a Barcelona són els semàfors. Molts carrers tenen algun tipus d'organització semafòrica que serveix pels cotxes però bloqueja constantment els busos. Així que aquesta és una proposta de canviar ones de semàfors per cotxes a ones per busos.

Carrers unidireccionals
Ona de semàfors a 30 km/h, amb una espera extra de 20 segons al semàfor després de cada parada. Calculo una velocitat comercial mitjana de 20 km/h [3] (si no perd mai l'ona). A més, és la velocitat per a una ona verda per a ciclistes [4].
Per comparar, el H10 fa 14 parades seguides a València i Mallorca en 27 minuts aprox [5], amb la proposta trigaria uns 15 minuts (potser una mica més per creuar Diagonal o Meridiana que tenen ones diferents [6]).
Per a poder seguir la ona a 30 km/h cal que no hi hagi obstacles, es podria posar més separadors als carrils bus [7]. O limitar els girs a la dreta [8].

Carrers bidireccionals
En general tenim molt presents els carrers d'Eixample d'un sentit, però gran part del trajecte dels nostres busos va per carrers de doble sentit que són els eixos principals dels barris per on passen (per exemple carrer de Sants/Creu Coberta, Passeig Maragall, Passeig de la Bonanova/Sant Gervasi, etc).
Per fer la ona aquí, la proposta és acostar les parades dels dos sentits fins que quedin entre el mateix parell de semàfors, i llavors fer un sistema de cantons entre parada i parada on els semàfors es posin verds o vermells alhora dins d'un cantó, alternativament entre cantons, i intercanviant cada X temps.
Per calcular el temps per canviar, posem que la distància mitjana entre parades sigui de 300 metres, si el bus va a 30 km/h amb un temps de parada de 20 segons, cal que els cantons canviïn de color cada 56 segons. Arrodonint a 1 minut , que és el temps que observo a molts semàfors de la ciutat, dóna una velocitat comercial de 18 km/h [9]. Els vianants poden tenir una mica més d'un minut per creuar el carrer perquè part del temps quan bus és a la parada, poden estar tots els cantons en vermell alhora.
Per comparar, el D20 fa 7 parades a Sants + Creu Coberta en 12 minuts aprox, amb la proposta trigaria uns 7-8 minuts.
Caldria una proposta extra per protegir el carril bus per a no perdre l'ona [10].

Cruïlles de poca circulació
Ja que estic amb els semàfors, hi ha un cas a millorar que no implica els busos. Hi ha cruïlles en les que hi van pocs cotxes per pas de semàfor, que estan amb una configuració de un minut (aprox) per anar recte en una direcció, i un minut per anar recte en la que creua. En la pràctica, això crea un absurd perquè els cotxes tenen un 50% de probabilitat de girar a la cruïlla. Per tant, irònicament, el semàfor provoca el conflicte cotxe-vianant (amb els cotxes que giren) enlloc d'evitar-lo. Aquí faria dos fases curtes de 30 segons per l'entrada de cotxes des de cada carrer, (amb vermell als vianants en els dos carrers de sortida), i una tercera de un minut de tots els semàfors verds per vianants, inclòs permetre creuar en diagonal.

Justificació
Fins i tot sabent que els busos poden tenir imprevistos que els facin perdre l'ona, si pots fer que només en un 5-10% de trajectes entre parades és trobin algun vermell, ja és molt millor que ara que la sensació és que és més del 50%.
La proposta és fer ones que es repeteixin per si soles sense necessitat de sistemes específics que controlin on són els busos. Si el bus perd l'ona, pot agafar la del següent cicle de semàfors. Això també limita una mica el bus bunching, perquè si un bus perd una ona, el que ve darrere no pot córrer més encara que faci parades més curtes.

No proposo la revolució de trencar la ona del carrer Aragó (quasi no té busos), ni Gran Via (hi ha molts busos interurbans que se'n aprofiten de la configuració actual), ni de Meridiana (el 62 té molt baixa freqüència), ni d'altres carrers on vols canalitzar els cotxes perquè no et col·lapsin els carrers veïnals (Ronda del Mig, Via Augusta, Rambla Guipúscoa, Urgell, Carretera de Sarrià, Balmes), però sí de tota una colla d'altres eixos que tenen molt de transport públic a baixa velocitat.


Carrers on aplicar ona verda de bus unidireccional:
H4: Sao Paulo + Lima, Sant Adrià
H6: Fabra i Puig, Escòcia
H8: Sant Antoni Maria Claret, Indústria
H10: València, Mallorca
H14: Marroc + Tànger, Pallars + Pere IV + Cristóbal de Moura
H16: Ronda de Sant Pere, Floridablanca + Pelai + Fontanella + Trafalgar
V7: Numància, Nicaragua
V9: Entença, Viladomat
V11: Calvet + Vilamarí
V13: Muntaner, Aribau
V17: Pau Claris, Roger de Llúria
V21: Lepant, Padilla
V23: Badajoz + Independència, Dos de Maig + Castillejos + Pamplona
V25: Llacuna, Roc Boronat
V27: Espronceda, Bac de Roda
V29: Selva de Mar, Josep Pla + Cantàbria, Fabra i Puig, Escòcia, Artesania, Almansa
54: Casp

Carrers on aplicar ona verda de bus bidireccional:
H2: Via Júlia
H4: Passeig Valldaura, Av D'Esplugues + Pg Reina Elisenda + Pg Bonanova + Pg Sant Gervasi
H6: Ronda Guinardó + Ramon Albó
H8: Travessera de Les Corts
H10: Av Pi i Maragall + Av Alfons XIII
H14: Pg Colom + Av Marqués Argentera + Pg Picasso + Pg Pujades, Cristóbal de Moura
H16: Paral·lel, Av Icària + Carmen Amaya + Pg Calvell + Pg Taulat
D20: Carrer de Sants + Creu Coberta, Paral·lel
D40: Av Josep Tarradellas, Travessera de Gràcia, Av Mare de Déu de Montserrat + Av dels Quinze + Pi i Molist + Pg Verdum + Via Júlia
D50: Pg Maragall
V1: Riera Blanca
V3: Pg de la Zona Franca, Av. Josep V Foix
V5: Av Pedralbes
V15: Pg de Gràcia
V17: Via Laietana
V19: Pg de Sant Joan, Pg Pi i Maragall
V21: Carrer Marina
V25: Pg Maragall
V27: Felip II
V31: Rambla Prim, Torras i Bages
27: Av Vallcarca


[1] És a dir, sóc conscient que hi ha gent que en sap més que jo, que tot el que faig és aplicar la meva observació i raonament, i que algú deu haver tingut la mateixa idea abans. Si un professional m'explica que això no funciona per tal i per qual, jo encantat d'aprendre'n! O si em ve dient que això s'ha provat a algun lloc i el resultat va ser aquest o aquell. Ara, si la resposta és "és que els cotxes aniran molt lents", aquesta no l'accepto. Tal com ho veig, en una ciutat gran com Barcelona, el vehicle privat no pot ser el sistema massiu, ha de ser el d'accessibilitat/cobertura per cobrir els forats que no es cobreixin bé amb el transport públic que és el sistema massiu. Si sacrifiques conveniència de TP per donar conveniència al cotxe empenys la gent a prendre decisions individuals en contra de tothom, a l'estil dilema del presoner.
Sospito que el principal obstacle a aplicar una cosa de l'estil que proposo és polític, de fet.

[2] Que podeu comprovar amb aquests videos de youtube:
H10:https://youtu.be/MiILpJoOAgY?si=9b4zpaLWb8iDVN9o
H6:https://youtu.be/E8zWOrhjkPA?si=El0cvYAmJfI11-0O
D20:https://youtu.be/i5f07qOL7gU?si=QCTRW3__UvW36X5d

[3] Càlcul de la velocitat comercial unidireccional. En un carrer típic d'Eixample, les parades de bus estan a dos o tres cruïlles de distància.
50% de parades a tres blocs de distància: (400m / 8,3 m/s + 20s) = 68s
50% de parades a dos blocs de distància: (266m / 8,3 m/s + 20s) = 52s
Total 666 m / 120 s = 20 km/h
Quedaria discutir quin percentatge de vegades el bus pot fer la parada en 20 segons o menys.

[4] https://en.wikipedia.org/wiki/Green_wave
"In Copenhagen, a green wave on the arterial street Nørrebrogade facilitates 30,000 cyclists to maintain a speed of 20 km/h (12 mph) for 2.5 km (1.6 mi). In Amsterdam, cyclists riding at a speed of 15 to 18 km/h (9.3 to 11.2 mph) will be able to travel without being stopped by a red signal."

[5] Google Maps em dóna entre 24 i 27 minuts segons l'hora del dia i el sentit, la web de TMB em dóna 31 minuts, al vídeo de youtube triga 27 minuts.

[6] Com que coordinar ones de bus de carrers que es creuen pot ser molt difícil, assumeixo que hi ha una jerarquia de quina ona mana quan dos carrers es creuen, per tant els carrers mar-muntanya no podrien fer ona entre Gran Via i Mallorca. En alguns casos crec que tenim ones més sofisticades, però sempre centrades en ajudar a la circulació de vehicle privat.

[7] https://noticies.tmb.cat/transport/barc ... fisicament
"Els pivots ‘bètics’ eviten l'ocupació de l'espai reservat que fan servir per avançar entre el trànsit els autobusos de diverses línies d'alta demanda"

[8] Una sub-proposta seria que als carrers Mallorca i València només es pogués girar a la dreta als carrers:
- Urgell i Muntaner
- Balmes i Passeig de Gràcia
- Passeig de Sant Joan
- Lepant i Padilla
- Av Meridiana
- Navas de Tolosa i Bac de Roda

[9] Càlcul de la velocitat comercial bidireccional. Amb parades a 300 metres: 300m / 8,3 m/s + 20s) = 56s
Arrodonint a 1 minut, (300 m / 1 min) * (60 min/h) = 18 km/h

[10] En aquests carrers, com ara el bus va pel carril de la dreta d'un carrer amb moltes entrades i sortides, es troba molts obstacles. D'altra banda, sovint aquests carrers tenen poques cruïlles importants amb semàfors però encara són necessaris per a que els vianants puguin creuar el carrer. Aquí encara li estic donant voltes a una proposta extra de carril bus "blindat" per a aquest tipus de carrer, que té característiques típiques. Fa temps vaig fer una proposta pel carrer de Sants, però he trobat un document de l'AMB dient que per seguretat un carril bus de doble sentit requereix més amplada, així que l'hauré d'adaptar.



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1959

Entrada Autor: sag470 » Dissabte 15/03/2025 3:31

De cara al traspàs de serveis de la 2ª corona a la AMB, caldrà fer una reorganització de xarxa al Llobregat.

Una proposta de xarxa seria:
- L56 Molins - St.Feliu - St.Just - Esplugues - Barcelona Collblanc (sustitueix les L50 i L62). Freq: 30 min
- L57 Cervelló - Molins - Sta.Coloma - St.Boi (cubreix la 575, L50 i L61). Freq: 30 min.
- L58 Roques Blanques - l'Hospitalet.
- L59 el Papiol - Molins - Hosp.Broggi (actual L59 dins la AMB). Freq: 60 min.
- L60 Corbera - la Palma - Molins - Hosp.Broggi (sustitueix 560 i 566). Freq: 30-45 min.
- L61 Torrelles - St.Vicenç - Molins (prolongació L71 i cubreix la L60 i L62). Freq: 30-60 min.
- X62 Cervelló - St.Vicenç - Barcelona F.Macià (sustitueix la e20 i la L57). Freq: 20-30 min.
- X63 St.Andreu - Pallejà - Barcelona F.Macià (sustitueix la L63). Freq: 15-30 min
- L64 Corbera - la Palma - St.Vicenç - Sta.Coloma - St.Boi (actual 574). Freq: 1h45 min.
- L65 St.Andreu - Pallejà - Molins - St.Feliu (actual L65 dins AMB fins enllaç amb Tram). Freq: 30 min.
- L66 Castellbisbal - St.Andreu (actual L66). Freq: 60 min.
- X67 Castellbisbal - el Papiol - Molins - Barcelona F.Macià (actual L67). Freq: 60 min.
- X68 Corbera - la Palma - Molins - Barcelona F.Macià (actual e8). Freq: 10-15 min.
- L69 St.Andreu - Corbera - Cervelló (actual L2 prolongada fins Cervelló). Freq: 45 min.



El Yisus 712
N5
N5
Entrades: 90

Entrada Autor: El Yisus 712 » Diumenge 16/03/2025 2:20

sag470 ha escrit: Dissabte 15/03/2025 3:31 De cara al traspàs de serveis de la 2ª corona a la AMB, caldrà fer una reorganització de xarxa al Llobregat.

Una proposta de xarxa seria:
- L56 Molins - St.Feliu - St.Just - Esplugues - Barcelona Collblanc (sustitueix les L50 i L62). Freq: 30 min
- L57 Cervelló - Molins - Sta.Coloma - St.Boi (cubreix la 575, L50 i L61). Freq: 30 min.
- L58 Roques Blanques - l'Hospitalet.
- L59 el Papiol - Molins - Hosp.Broggi (actual L59 dins la AMB). Freq: 60 min.
- L60 Corbera - la Palma - Molins - Hosp.Broggi (sustitueix 560 i 566). Freq: 30-45 min.
- L61 Torrelles - St.Vicenç - Molins (prolongació L71 i cubreix la L60 i L62). Freq: 30-60 min.
- X62 Cervelló - St.Vicenç - Barcelona F.Macià (sustitueix la e20 i la L57). Freq: 20-30 min.
- X63 St.Andreu - Pallejà - Barcelona F.Macià (sustitueix la L63). Freq: 15-30 min
- L64 Corbera - la Palma - St.Vicenç - Sta.Coloma - St.Boi (actual 574). Freq: 1h45 min.
- L65 St.Andreu - Pallejà - Molins - St.Feliu (actual L65 dins AMB fins enllaç amb Tram). Freq: 30 min.
- L66 Castellbisbal - St.Andreu (actual L66). Freq: 60 min.
- X67 Castellbisbal - el Papiol - Molins - Barcelona F.Macià (actual L67). Freq: 60 min.
- X68 Corbera - la Palma - Molins - Barcelona F.Macià (actual e8). Freq: 10-15 min.
- L69 St.Andreu - Corbera - Cervelló (actual L2 prolongada fins Cervelló). Freq: 45 min.
molt bona proposta! no ens oblidem dels nocturns, una de bona seria:
N20: prolongació de Sant Boi a Santa Coloma i Torrelles (fent la L76) Freq: 30 minuts
N21: Pl Catalunya - Gran Via - directe a FGC St Boi - FGC Santa Coloma - St Vicenç - Pallejà - St Andreu - Castellbisbal (substitueix N41/N51 i L66)
N22: Pl Catalunya - Av Diagonal - directe fins a Hospital Broggi - Walden - St Feliu - Molins - Papiol - Castellbisbal. (substitueix N41/N51) Freq: 30 minuts
N25: Pl Catalunya - C/Sants - Ctra Collblanc - Esplugues - St Just - St Feliu - Molins - La Palma - Corbera(substitueix Ne8)
Freq: 30 minuts
Faria uns quants canvis a les línies actuals de la Generalitat:
N50: directe a Molins, de Martorell aniria cap a Abrera, Olesa i Esparraguera. (subsituteix N51, compartida amb Monbus)
Manté la freqüència de 60 minuts.
N42: directe a Martorell - ... - Vilafranca (subsituteix N41, compartida amb Soler i Sauret) Freq. 60 minuts i servei diari
N52: manté el recorregut llançadora i la feqüència però passa a circular diàriament



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2248
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 21/03/2025 18:22

sag470 ha escrit: Dissabte 15/03/2025 3:31 De cara al traspàs de serveis de la 2ª corona a la AMB, caldrà fer una reorganització de xarxa al Llobregat.

L'AMB va encarregar-ne un estudi l'any 2017. La proposta és molt similar a la teva:

Anàlisi de les línies d'autobús de la 2a Corona de l'AMB (Albert Obiols, 2017)


Proposa apostar per les línies exprés en detriment de l'eix Laureà Miró. Les convencionals quedarien limitades a Molins de Rei, sense arribar a Barcelona. Per compensar-ho, suggereix una línia Molins-St. Feliu-Sant Just per Laureà Miró.

L'aposta per les "exprés" la veig raonable. Però, la retallada de totes les convencionals a Molins no l'acabo de trobar escaient... :?


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1959

Entrada Autor: sag470 » Dissabte 26/04/2025 14:52

No coneixia l'estudi. Gràcies.

No li trobo sentit al corredor de Molins amb una exprés. Per fer aixó, integrarla en una exprés procedent de Castellbisbal i el Papiol.

Per la xarxa nocturna pasaria per línies que fossin exprés a la 1ª corona majoritàriament.
- N10 Barcelona, Vallvidrera, la Floresta, Valldoreix i Sant Cugat
- N13 prolongar fins Sant Climent
- N15 prolongació fins Sant Feliu, Sant Vicenç i Torrelles.
- N20 prolongació fins Santa Coloma, Sant Vicenç i Cervelló
- N22, exprés de la N12 amb prolongació a Molins, Pallejà i Sant Andreu.
- N23 prolongació fins Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Badia
- N24 prolongació fins C.Meridiana, Cerdanyola, Bellaterra i Sant Cugat
- N27 Castellbisbal, el Papiol, Molins i Barcelona



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1959

Entrada Autor: sag470 » Diumenge 27/04/2025 2:26

El Yisus 712 ha escrit: Diumenge 16/03/2025 2:20 Faria uns quants canvis a les línies actuals de la Generalitat:
N50: directe a Molins, de Martorell aniria cap a Abrera, Olesa i Esparraguera. (subsituteix N51, compartida amb Monbus)
Manté la freqüència de 60 minuts.
N42: directe a Martorell - ... - Vilafranca (subsituteix N41, compartida amb Soler i Sauret) Freq. 60 minuts i servei diari
N52: manté el recorregut llançadora i la feqüència però passa a circular diàriament
El 2028 caldria reconfigurar les línies del Baix Llobregat. Jo faria:
Linies de proximitat:
- Martorell, Abrera, Esparreguera i el Bruc (cada 30-45 min)
- Martorell, Sant Andreu, Pallejà i Molins (interval cada 90min.)
- Olesa i Esparreguera (cada 30 min)
- Martorell, Vilalba i Olesa (6 exp. al dia)
- Martorell, Sant Esteve i Masquefa (6 exp. al dia)
- Martorell, Castellvi, Gelida i Sant Llorenç (6 exp. al dia)
- Martorell, Costablanca, Can Santeugini i Terrassa (6 exp. al dia) (*)
- Vallirana, Cervelló, Molins, Sant Feliu, Sant Just i Hosp.Broggi (cada 60 min)
- Vallirana, Cervelló, Sant Vicenç i Hosp.St.Boi (cada 90min)
Linies vertebradores:
- Esparreguera, Olesa, Terrassa i Bellaterra (6 exp al dia, 2 exp. fins a Bellaterra en escolar)
- Martorell, Abrera, Terrassa i Bellaterra (6 exp. al dia, 2 exp. fins a Bellaterra en escolar)
- Can Brians, Martorell, Barcelona (6 exp. al dia)
- Manresa, Castellgalí, Sant Vicenç, Monistrol, Olesa, Barcelona (cada 120min) (nocturn cada 120min) (*)
- Martorell, Masquefa, Piera, Vallbona, Capellades, la Pobla, Vilanova i Igualada (6 exp. al dia) (*)
- Igualada, Castellolí, el Bruc, Esparreguera, Barcelona (cada 60 min) (nocturn cada 120min) (*)
- Piera, Hostalets, Esparreguera (4 exp. al dia) (*)
- Vilafranca, Cases Roges, Avinyó, Cantallops, Pego, Ordal, Casetes, Vallirana, Cervelló i Molins (6 exp. al dia) (*)
- Vilafranca, Cases Roges, Avinyó, Olesa, Begues i Gavà (4 exp. al dia) (*)
- Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Igualada, Esparreguera i Barcelona (4 exp. al dia) (*)
- Sitges, Garraf i Castelldefels (4 exp al dia a demanda) (*)
Exprés:
- Esparreguera - Abrera - Barcelona (cada 10-30 min)
- Olesa - Barcelona (cada 20-30 min)
- Vallirana - Barcelona (cada 10-15 min)
Nocturn:
- Olesa, Esparreguera, Abrera, Martorell i Barcelona (cada 120min)
- Vallirana, Cervelló, Molins i Barcelona (cada 120 min)

Salvo els (*), totes les línies les agruparia en una mateixa concessió.



Respon

Torna a “Autobusos i resta transport públic”