

Per imitar a l'ET, anirà bé certa beguda que patrocinava un event que aquest any no s'ha pogut celebrar...

Hora i data actual: Dijous 01/05/2025 4:17
Entrada Autor: Denisuko » Dilluns 11/06/2007 1:55
No se perquè demanes tants canvis quan es sap perfectament (i lamentablement) que l'usuari egoista del seu cotxe privat aparcara on li doni la gana i invadirà completament el carril biciEUKibo ha escrit:....I comentant la noticia... Caldrien ara carrils bicis de 4 carrils aïllats de cotxes i peatons , hi ha zones on un minicarril no es suficient, cal carril rapid i carril lent (2 per sentit o un mes ample). I el que dic, aïllat ¬¬ perque jo he vist més yayas ficantse al carril bici anant a pas de passeig, que no bicis ficantse a zona peatonal a velocitat de bicicleta.
El que també és un bon remei es augmentar les zones 30, aixi "el problema" de la bicicleta se'l traguen els cotxes que sempre tindran menys preferencia que un vianant o un ciclista.
Entrada Autor: Guigui » Dimecres 13/06/2007 11:43
Entrada Autor: Guigui » Dijous 14/06/2007 11:04
Entrada Autor: JaMiRo! » Dijous 14/06/2007 13:30
Encants, i alguna més que no recordo...Guigui ha escrit:Per cert, a Pg. de Gràcia L3 ja hi ha un punt de Bicing anunciat amb icona pròpia a l'andana.
Sabeu d'altres estacions que també ja ho indiquin?
Entrada Autor: victorcasta » Diumenge 08/07/2007 13:33
El Periódico de Catalunya ha escrit: L'èxit imprevist del Bicing obliga a replantejar el servei
• Els impulsors esperaven 15.000 abonats per a finals d'any i ja n'hi ha 80.370.
• Els vehicles s'utilitzen més per l'allau d'usuaris i requereixen més manteniment.
EDWIN WINKELS
BARCELONA
El Bicing trontolla d'èxit. Amb totes les previsions trencades, desbordades per la realitat, els responsables de la bicicleta pública de Barcelona intentaran aprofitar els mesos d'estiu per analitzar amb més tranquil.litat l'aclaparador inici. També volen millorar certs aspectes perquè l'eufòria inicial dels usuaris no es converteixi en un descontentament generalitzat per l'absència de bicicletes en unes estacions o l'overbooking en altres.
La diferència entre el que preveien els impulsors --Clear Channel, firma explotadora del sistema, i l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (BSM)-- i la realitat d'aquests tres mesos de funcionament revela l'envergadura del problema a què s'enfronten.
Com a mostra, només calen dues dades. Per a finals d'any s'esperaven 15.000 abonats i el Bicing estava dissenyat perquè cada bicicleta suportés uns 10 usos diaris, per així tenir sempre vehicles a disposició dels ciutadans. No obstant, les xifres de divendres passat, quan es va acabar la primera fase d'implantació amb un abonament promocional de sis euros per any, són ben diferents: 80.370 abonats i un ús mitjà diari de cada bicicleta de 16,79 vegades.
TOT TIPUS D'USUARIS
Una bogeria, fruit de la febre que aquesta bici amable i senzilla ha despertat entre tota mena de gent, d'estudiants a mestresses de casa, passant per professionals de quaranta anys i jubilats. I aquests gairebé 17 usos diaris de cada bici són els que creen la sensació que gairebé mai hi ha unitats disponibles, sobretot en estacions concretes.
Com que el viatge mitjà en Bicing dura 17 minuts i 44 segons, cada bicicleta està gairebé 300 minuts, o sigui cinc hores, en moviment. Clear Channel ha creat un equip de 80 persones i 10 camions i furgonetes per intentar fer front a aquesta allau, que a més inclou unes 80 bicicletes que entren cada dia als tallers de reparació i manteniment. Les avaries són unes altres de les conseqüències d'un ús molt més intensiu del que s'esperava.
MÉS PÀRQUING A LES PLATGES
A causa de l'èxit, els responsables han anat improvisant solucions sobre la marxa i obrint estacions abans que arribés el 6 de juliol, que era la data fixada per inaugurar de cop una cinquantena de parades. Ara, les 100 previstes estan gairebé totes operatives, a excepció d'algunes a l'entorn de l'estació de Sants i la plaça de Francesc Macià. Amb l'arribada de la calor, també s'ha optat per augmentar el nombre de places d'aparcament a prop de les platges, on solen produir-se els plens a les estacions del Bicing.
Tot i així, han estat les estacions intermèdies entre mar i muntanya i les més cèntriques les que han registrat un moviment més alt, com la de la plaça de la Universitat, Tetuan, Gran Via, Arc de Triomf i la plaça d'Antonio López. Com que hi arriben i en surten molts usuaris, quasi sempre hi ha bicicletes disponibles.
92.000 CONSULTES
L'interès que ha despertat l'invent --que Clear Channel va inaugurar per primera vegada el 1997 a la ciutat francesa de Rennes, encara que a una escala molt més modesta-- també es reflecteix en el total de trucades a l'oficina d'atenció al client: més de 92.000 des del 23 de març, a més de 12.000 correus electrònics, 9.960 consultes a l'oficina del Portal de l'Àngel i 441.000 visites a la pàgina http://www.bicing.com.
Entrada Autor: Guigui » Dimecres 29/08/2007 15:27
Entrada Autor: Baró de MunChausson » Dimecres 29/08/2007 21:56
Entrada Autor: genissimon » Dijous 30/08/2007 9:06
Entrada Autor: wefer » Divendres 31/08/2007 9:25
...a més de l'obligatorietat de matricular i tenir una assegurança per circular-hi. Sembla mentida que encara avui dia es pugui circular amb un vehicle sense complir cap d'aquestes garanties mínimes.orique ha escrit:Primera passa per imposar un carnet per conduïr bicicletes...
Entrada Autor: Baró de MunChausson » Divendres 31/08/2007 14:33
Entrada Autor: orique » Divendres 31/08/2007 18:16
El que passa que no sé si a la meva neboda de cinc anys l'assegurarien. Bé, potser a ella sí, pero si fos un nebot no ho crec pas. Ja no diguem a gent de catorze a divuit anys. Jo mateix vaig tenir moltíssims problemes per poder trobar una assegurança per al cotxe (i llavors en tenia 21).wefer ha escrit:...a més de l'obligatorietat de matricular i tenir una assegurança per circular-hi. Sembla mentida que encara avui dia es pugui circular amb un vehicle sense complir cap d'aquestes garanties mínimes.orique ha escrit:Primera passa per imposar un carnet per conduïr bicicletes...
Entrada Autor: Baró de MunChausson » Diumenge 02/09/2007 23:52
Entrada Autor: wefer » Dilluns 03/09/2007 0:06
És més que suficient per deixar-la en una cadira de rodes, probablement pel que li quedi de vida.Baró de MunChausson ha escrit:Et puc assegurar que una bicicleta a 25 km/h circulant arran de façana pot fer molt de mal,
Entrada Autor: orique » Dilluns 03/09/2007 0:55
Mm, sí, però ningú amb dos dits de front no circula a 25 km/h arran de façana. I si ho fa és que és directament un suïcida, perquè no és només a qui pugui atropellar sino per ell mateix, que sortiria volant. I no és el mateix 15 quilos de bicicleta més el que pesi el ciclista, que la tona i més que pesa un cotxe normal i els 100 o 200 quilos d'una motocicleta.wefer ha escrit:És més que suficient per deixar-la en una cadira de rodes, probablement pel que li quedi de vida.Baró de MunChausson ha escrit:Et puc assegurar que una bicicleta a 25 km/h circulant arran de façana pot fer molt de mal,
Si això no és suficient argument per exigir l'assegurança obligatòria de les bicis... apaga y vámonos.
La qüestió dels carrils bici és certament decepcionant. A part dels casos que s'han comentat, tinc especial tírria al carril bici del carrer Marina entre Consell de Cent i el pont de Marina, sobretot a l'altura de l'estació Monumental. Si no vigiles prou o se't creua algú i has de girar bruscament, pots acabar al vestíbul tranquil·lament. Un altre que se les porta és el que hi ha al tram final de la Diagonal, al Fòrum. Sembla un insult. El carril (per sobre la vorera) fa girs de 90º constantment, resseguint el voral i els arbres, passos de vianants, etc, que es troba pel camí.-A Urgell-Gran Vía el carril bici acaba de forma sobtada a l'entrada de metro.
-A la Diagonal hi ha el famós carril bici que passa a tocar dels quioscos i les parades de bus.
S'ha de ser molt irresponsable per mantenir això d'aquesta manera , després demanar comptes als ciclistes i a sobre autoatorgar-se el qualificatiu de preservador del medi ambient ,alternatiu i innovador.
Si realment la bici va tan bé (cosa que jo no crec) que treguin directament un carril de circulació a tots els carrers de l'Eixample i el facin carril-bici.
L'únic cas que he vist és el d'un cotxe que va aparcar-hi al damunt gairebé davant d'un cotxe de la Guàrdia UrbanaAixò , que jo sàpiga, sempre ha estat així, mai no ha estat permesa cap de les infraccions que esmentes. Altra cosa és que es pugui arribar a multar al 100% dels infractors. Això tampoc no passarà amb les bicicletes.
Entrada Autor: wefer » Dilluns 03/09/2007 1:02
El mateix argument seria aplicable als automòbils.orique ha escrit:Mm, sí, però ningú amb dos dits de front no circula a 25 km/h arran de façana. I si ho fa és que és directament un suïcida, perquè no és només a qui pugui atropellar sino per ell mateix, que sortiria volant.
Entrada Autor: victorcasta » Dilluns 03/09/2007 1:10
En entorn urbà no és obligatori l'ús del casc.Baró de MunChausson ha escrit:-No duur casc (això encara perquè no han de pagar terceres persones la teva inconsciència)
Totes aquestes són infraccions greus, no simples molèsties, i s'han de sancionar igual que es faria si l'infractor fos un automibilista, un motorista, un taxista, un vianant o un Guàrdia Civil a cavall.
Entrada Autor: Baró de MunChausson » Dilluns 03/09/2007 9:23
Torna a “Autobusos i resta transport públic”